Találatok a következő kifejezésre: Hova jelentkezzek ha angol (1 db)

Hova jelentkezzek fősulira, ha "angol nyelvű" óvónéni szertnék lenni?

Szeretnék óvónéni lenni, de az az álmom, hogy egyszer angoloviban taníthatok...de sajnos nem találtam olyat sulit, ahol angol nemzetiségi, vagy ilyesmi szak lenne...Ahhoz valami plusz dolgot kell elvégezni az óvodapedagóguson kívül, vagy elég ha van fels?fokú nyelvvizsgám?

Legjobb válasz: Magyarországon nincs angol nyelvû óvodapedagógus-képzés, sajnos. Azt tudod csinálni, hogy vagy kimész egy nyelvterületi országba tanulni, vagy itthon végzed el a sima óvónõit, leteszed a felsõfokú nyelvvizsgát, és elmész egy szakirányú továbbképzésre.

Magyarországon nincs angol nyelvû óvodapedagógus-képzés, sajnos. Azt tudod csinálni, hogy vagy kimész egy nyelvterületi országba tanulni, vagy itthon végzed el a sima óvónõit, leteszed a felsõfokú nyelvvizsgát, és elmész egy szakirányú továbbképzésre.
A kérdező hozzászólása: SWzóval pl ha kimegyek Angliába tanulni, és elvégzek egy fõsulit, akkor felvesznek? ÉS jobb kimenni, mint mondjuk a magyar diploma és felsõfokú mellé?
A kérdező hozzászólása: És hol lehet ilyen szakirányú képzést elvégezni?
Nem hiszem, hogy jobb lenne, ha külföldre mennél ki tanulni. Ha szükség van angol nyelvû óvodapedagógusra, akkor felvesznek egy itthoni óvodapedagógus diplomával és a felsõfokú nyelvvizsgával is. Aztán meg ha kérnek szakirányú továbbképzést, akkor csinálhatod úgy, hogy felvesznek az oviba és mellette elvégzed a továbbképzést. És akkor tõlük meg is lehet kérdezni, hogy hova menj továbbképzésre.
A kérdező hozzászólása: Aha, kár...köszönöm:) És tudtok olyan sulit mondjuk Angliában, ahová érdemes menni?
én is kerestem angol képzést, mert én németet és angolt szerettem volna egyben... sztem is csináld azt, hogy elvégzed a simát, csinálj egy felsõfokút és már jó is vagy:) néztem sok német ovit, az ott dolgozók, vagy német nemzetiségi óvodapedagógián végeztek, vagy sima óvodaped.-án és felsõfokújuk van...
Én óvónõ vagyok, és angolt is tartok az oviban.Bõven elég egy középfokú nyelvvizsga:)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a véleményetek a szegedi Kossuth Zsuzsanna Egészségügyi és könnyűipari intézményről?

Tanárokról,tanításról,suliról,koleszről...Érettségi után szeretnék oda menni ápoló szakra

2

Milyen szakmát érdemes választanom?

Szeretnék valami olyan szakmát, aminél segíthetek más embereken. A gyerekeket is nagyon szeretem, de itt jön a másik szempont, hogy nem szeretnék éhenhalni, normális fizetést szeretnék. (Az orvosi szakma nem nekem való, a biosz-kémia nem az erősségem, inkább a humán tárgyak) Létezik egyáltalán ilyen szakma?

2

Hova tanuljak tovább?

A segítségeteket szeretném kérni. Még mindig nem tudom, melyik egyetemre menjek, pedig már itt az ideje eldönteni. Eddig a biomérnökin/környezetmérnökin gondolkodtam (BME), de őszintén szólva nem tudom mit lehet ezekkel dolgozni.
Amikből jó vagyok/szeretem: matek, biosz. Eléggé reál beállítottságú vagyok, szeretem a fekete-fehér, konkrét dolgokat. Bármilyen ötletet szívesen fogadok :) 18L

3

Meg lehet oldani azt hogy?

Jó estét,
Meg szeretném kérdezni, hogy ha jelenleg OKJ-s tanfolyamra járok ( 19 éves vagyok, decemberben töltöm a 20 at), viszont nem tetszik az OKJ akkor, hogy tudok úgy váltani, hogy a következő amit választanák ingyenes legyen, illetve ez lehetséges? vagy mivel 20 at töltöm idén, már csak önköltségesre mehetek?

0

Mi kell ahoz hogy állatgondozó lehessek?

Tehát érettségi is szükséges? és hány évig kell tanulni?

0

Ahhoz, h valaki zenetanár legyen szolfézsból emelt szintű vizsgát kell tennie?

0

Általános asszisztens képzést keresek Dunaújvárosban vagy környékén?

0

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, mivel én jövőre fogok felvételizni és pályázok Budapestre. Pincér szakra szeretnék jelentkezni. Annyit tudok, hogy Keszthelyen van egy neves pincér suli és úgymond Pesten van annál "nevesebb" iskola?

0

Átiratkozás lehetséges egyetemeken?

Az óbudai egyetem mérnökinformatikus karára járok első féléves hallgatóként. 310 volt a ponthatár költségtérítésesre vettek fel. De én átszeretnék menni a BGF Gazdaságinformatikus karára (tudom hogy oda is csak önköltségesre tudok ). Hogy tudom ezt megtenni?Mikkel jár? Mikor tudom megtenni? Szóval úgy mindent szeretnék tudni ami ezzel kapcsolatos.

1

Ha rendőr szeretnék lenni akkor milyen iskolát kell elvégeznem?

a Nemzeti Közszolgálati Egyetem melyik szakára kell mennem? illetve ha határőr szeretnék lenni akkor milyen egyetemet kell elvégeznem?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!