Találatok a következő kifejezésre: Hova jelentkezzek ha (18 db)

Hova jelentkezzek ha állatokkal szeretnék foglalkozni?

Ezt úgy értem hogy vadon egzotikus élő állatok érdekelnének. Állatkerti gondozón kívül hova lehet jelentkezni. Biológiából mondjuk lediplomázni vagy valamilyen állattanból? Vagy ti mit javasoltok?

Legjobb válasz: Állatorvos is lehetsz, illetve biológián belül zoológus, de az késõbbi szakosodás. Mindkét esetben lehet probléma, ha szereted az állatokat, és nem elhivatottságot érzel a tanulmányozásuk/gyógyításuk iránt (aki szereti az állatokat nem akarja majd boncolni õket - márpedig ez kötelezõ és fontos a megismerés szempontjából).

Állatorvos is lehetsz, illetve biológián belül zoológus, de az késõbbi szakosodás. Mindkét esetben lehet probléma, ha szereted az állatokat, és nem elhivatottságot érzel a tanulmányozásuk/gyógyításuk iránt (aki szereti az állatokat nem akarja majd boncolni õket - márpedig ez kötelezõ és fontos a megismerés szempontjából).
A kérdező hozzászólása: Amúgy mi a kûlömbség a herpetológus és a zoológus között?
Szerintem agrárra is mehetsz, bár az inkább mezõgazdaság, de lehet hogy van lehetõség tovább szakosodni.
Szia, én ELTE biosz szakos vagyok, itt ha elvégzed a mesterképzést is akkor tuti tudsz majd állatokkal foglalkozni (mint zoológus vagy etológus), de az tény hogy ezek annyira nem jól fizetõ területei a biológiának, úgyhogy ha ez is szempont akkor annyira nem javaslom :P Bár az állatkerti gondozó sem kecsegtet túl nagy fizetéssel, szóval ha ilyesmivel akarsz foglalkozni akkor nem kell félned hogy túlságosan meggazdagodsz :D viszont tényleg élvezetes munka lehet :) A herpetológus is zoológus, csak kifejezetten hüllõkkel és kétéltûekkel foglalkozik :)
Idehaza ha már zoológus, akkor madár vagy hüllõ, mivel ilyen fajok megmentési programjai mennek. Csak hogy gyakorlati oldalról is megközelítsük a témát. Tehát ornitológus/herpetológus. Nagyobb eséllyel lesz állásod is, pénzt is keresel. Persze ha egzotikus állatok, természetes körülmények között, akkor mindenképpen külföld, vagy olyan nevet kell taxonómusként szerezni, hogy itthonról is hívjanak. (Taxonómus: rendszertanász. Rendszerezi az élõlényeket, újakat besorol, vizsgálja a törzsfákat, néha még megy is újat keresni, bár ez ritka módja ma a fajképzésnek, gyakoribb, hogy leülnek a laborba szekvenálni, és kijelentik, ez a sáfrányos szeklice valójában hat faj, nem egy.) Ám valóban, ez elég nehéz... fõleg "nagyvadra". Gyakrabban férgekkel, rovarokkal "kell" foglalkozni, mert gerincesbõl telített a szakma. (De féreg-vonalon azt hiszem, mindenki el tudott helyezkedni, akit csak ismertem. Szinténe ELTE, biológia.)

Hova jelentkezzem, ha áltálános iskolai tanár szeretnék lenni?

Ez lenne a második tervem.Mindent értek a felvételivel kapcsolatban,de ha általános iskola fels? tagozatában szeretnék lenni,pl biosz tanár,akkor hova kell mennem ?

Legjobb válasz: Elvileg tanítóképzõbe kell, de nem vagyok biztos benne.Kaposváron biztosan van ilyen képzés, de Pécsen is azt hiszem.De ha szakos tanár akarsz lenni akkor már más, mert kell úgy tudom egy MSc képzés is hozzá.

Elvileg tanítóképzõbe kell, de nem vagyok biztos benne.Kaposváron biztosan van ilyen képzés, de Pécsen is azt hiszem.De ha szakos tanár akarsz lenni akkor már más, mert kell úgy tudom egy MSc képzés is hozzá.

Hová jelentkezzek, ha siketnéma emberekkel szeretnék foglalkozni?

Milyen egyetem, szak, kar, stb. Minden érdekel.

Legjobb válasz: Hirtelen passz, de ha megkeresed a SINOSZ-t (Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége), ott biztos tudnak segíteni.

Hirtelen passz, de ha megkeresed a SINOSZ-t (Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége), ott biztos tudnak segíteni.
Szia! Mindenképpen gyógypedagógia szakra, azon belül késõbb kell majd szakosodni, többek között hallássérültek szakirányra. Gyógypedagógia szak ha jól tudom van Szegeden, Gyõrben, Sopronban, és persze Pesten az ELTE-n, de jól meg kell nézned, melyik indítja ezt a szakirányt, mert a vidéki egyetemeken többnyire 2-3 szakirányból lehet választani, míg az ELTE-n minden szakirány tanulható, ezek: -látássérültek -hallássérültek -értelmileg akadályozottak -tanulásban akadályozottak -mozgássérültek -pszichopedagógia -logopédia Én ide járok, ha bármi kérdésed van, szívesen segítek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, mindenképp utánanézek.
ELTE BTK-n van jelnyelv szak, esetleg ennek is nézz utána!


Hova jelentkezzek, ha színésznő szeretnék lenni?

Most gimnáziumba járok,és végz?s vagyok.Az a problémám,hogy nem tudok énekelni,és tudom,hogy még a legtehetségesebbeket is kiszórják.A gimiben volt egy színjátszókör,ahova jártam,és ott tehetségesnek tartottak(egy színdarabot a TV-ben is leadtak),de tudom,ez szinte semmihez sem elég,pedig minden vágyam az,hogy színészn? legyek.Szeretnék olyan fels?oktatási intézményt találni,ahol lenne esélyem,de sajnos eddig még ilyet nem találtam.

Legjobb válasz: Nem tudsz énekelni? Akkor színházba vagy operába tuti nem vesznek fel, esetleg valami TV mûsorba, vagy sorozatba, de akik ott szerepelnek, azoknak is általában van színházi tapasztalatuk. De ha jól tudsz táncolni, inkább tánccal foglalkozz!

Nem tudsz énekelni? Akkor színházba vagy operába tuti nem vesznek fel, esetleg valami TV mûsorba, vagy sorozatba, de akik ott szerepelnek, azoknak is általában van színházi tapasztalatuk. De ha jól tudsz táncolni, inkább tánccal foglalkozz!
Ha nem tudsz énekelni, vagy van egy minimális beszédhibád már esélyed sincs. Sajnos tapasztalatból mondom... Próbálkozz tánccal, ha táncosként bekerülsz egy színdarabba onnan már könnyebb színésznõként továbblépni
Elsõ vagyok Minden színi iskolába alap elvárás, hogy tudj énekelni. Nem fogsz találni olyat ahova nem kell.
Hát akkor sok sikert!
Tényleg nem találtál? A színház- és film mûvészeti egyetemrõl még nem hallottál? Amúgy nem csak énekelni kell tudnod hanem pl táncolni is stb.
A kérdező hozzászólása: Elõször is, köszönöm hogy válaszoltál!De, hallottam róla, de ott is követelmény az énektudás.Táncolni tudok.:két évig jártam néptáncra, és 2, 5 évig jártam modern táncra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez igazán hasznos tanácsnak ígérkezik, és meg is fogadom!Legyen akármilyen hosszú az út, én elszánt vagyok, és lehet, hogy ez elsõ hallásra nem hangzik olyan jól, de mindenféleképpen meg fogok ezzel is próbálkozni!
A kérdező hozzászólása: Akkor érvénybe lép a B terv.Elmegyek média és kommunikáció szakra az egyik egyetemen, ezalatt majd táncolok, elmegyek énektanárhoz, és mindent megpróbálok, hogy használható hangom legyen.Remélem, mire elvégzem az iskolát, nem leszek túl koros, de közben is élni fogok minden utamba kerülõ lehetõséggel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:)

2 hetem van hogy eldöntsem hova jelentkezzek. Gyógyszerésznek első helyen Pest, aztán Szeged. Kérdésem hogy milyen szakot jelöljek még meg valami hasonló téren ha a biológia tudásom biztosabb mint a kémia?

Gyógytornásznak, egészségügyi szervez?nek úgy hallottam nem érdemes menni .Kérlek írjatok hasonló szakokat! Köszi Segítséég

Legjobb válasz: orvosi nem vonz? úgyis kell tenned két emeltet, szóval sztem beirhatnád, ha érdekel :) javaslom Semmelweisen vagy Szegeden, úgy tudom itt a legjobb :)

orvosi nem vonz? úgyis kell tenned két emeltet, szóval sztem beirhatnád, ha érdekel :) javaslom Semmelweisen vagy Szegeden, úgy tudom itt a legjobb :)
Hasonló cipõben járok. :D Én Szegedre mennék gyógyszerészetire, másodiknak sztem meg az élelmiszermérnököt fogom megjelölni. A harmadikat nem tudom, biosz-kémia tanár esetleg. De vissza rád, sztem az élelmiszermérnöki nem rossz tartaléknak, háromszáz-valahány pontos, állítólag nem túl nehéz. :D

Ha semmmi nem érdekel különösképpen, de mégis szeretnék elvégezni egy főiskolát, hova jelentkezzek?

Nem vagyok jó matekból, viszont jó a nyelvérzékem.

Legjobb válasz: akkor valami olyat válassz, amivel utána jó eséllyel munkád is lesz. Remélem érdekel azért még valami a nyelveken kívül, mert anglisztikával/germanisztikával nem biztos hogy lesz. Ha pedig még ennyire nem tudod eldönteni, akkor inkább várj egy évet, csinálj egy OKJ-t, menj ki külföldre au-pairnek, vagy ilyesmi.

akkor valami olyat válassz, amivel utána jó eséllyel munkád is lesz. Remélem érdekel azért még valami a nyelveken kívül, mert anglisztikával/germanisztikával nem biztos hogy lesz. Ha pedig még ennyire nem tudod eldönteni, akkor inkább várj egy évet, csinálj egy OKJ-t, menj ki külföldre au-pairnek, vagy ilyesmi.

Szerintem elég jól focizom. De nem tudom hova jelentkezzek és hogyan! Rengeteg csapatba bevettek már csak ha ilyen kicsi csapatokban játszom. Nem fedeznek fel soha! Valami tanácsot kérhetek mit csináljak?

Kérlek segitsetek amúgy Romániában élek ami lényegtelen de 13 éves vagyok:D kérlek válaszoljatok

Legjobb válasz: Igen _szerinted_ jól focizol... ha azt írod, hogy nem fedeznek fel akkor nyilván az a szerinted nem elég másoknak is, szóval ne becsüld túl magad. Amúgy próbálj meg valami városhoz menni játszani majd, ott lehet több az esélyed a feljebb jutáshoz, illetve vannak sport iskolák is.. nem tudom ott hogyan van az oktatás, de ha van olyan hogy sport tagozatos szakközépiskola, akkor majd oda mehetsz pl., vagy van biztosan valami olyan suli is, ami elsõsorban a focira fekteti a hangsúlyt, "foci suli"

Igen _szerinted_ jól focizol... ha azt írod, hogy nem fedeznek fel akkor nyilván az a szerinted nem elég másoknak is, szóval ne becsüld túl magad. Amúgy próbálj meg valami városhoz menni játszani majd, ott lehet több az esélyed a feljebb jutáshoz, illetve vannak sport iskolák is.. nem tudom ott hogyan van az oktatás, de ha van olyan hogy sport tagozatos szakközépiskola, akkor majd oda mehetsz pl., vagy van biztosan valami olyan suli is, ami elsõsorban a focira fekteti a hangsúlyt, "foci suli"
A kérdező hozzászólása: köszi:D igen van...

Ha castingolni szeretnék akkor hova jelentkezzek?

Úgy értem hova érdemes regisztrálni hogy jó esély legyen rá hogy bekerüljj reklámba filmbe vagy ilyesmibe?! ;) (13/L)

Mihez kezdjek ha humán beállítottságú vagyok? Hova jelentkezzek egyetemre?

A suliban specializációt kell választani, és én legszívesebben a magyart és a törit venném fel. Ezekkel mit kezdjek? Hova menjek tovább? Egyáltalán van valami, amihez ezek kellenek? Tanácstalan vagyok..

Legjobb válasz: Bölcsészettudományi karokon érdemes körülnézned, de ott van a társadalomtudomány is, sõt még az állam-és jogtudományra is jó esélyed van(ezeken belül rengeteg szak van, kellemes böngészést!) ;D

Bölcsészettudományi karokon érdemes körülnézned, de ott van a társadalomtudomány is, sõt még az állam-és jogtudományra is jó esélyed van(ezeken belül rengeteg szak van, kellemes böngészést!) ;D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Sokat segítettél. :)

Ha tényleg jó, színvonalas alkalmazott fotográfus okj képzést szeretnék, hova jelentkezzek?

Már nagyon sokfélét nézegettem, de kíváncsi lennék, mit tapasztaltatok ilyen téren! Nem szeretnék olyanért fizetni, ami nem nyújt megfelel? képesítést, nem hobbi szinten szeretném csinálni. El?re is köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!