Találatok a következő kifejezésre: Hova érdemes tengerpartra (18 db)

Tunéziába vagy Egyiptomba, de az kicsit drágább.
Gorogorszag
Dubai, Egyiptom, Jordania.

Hova érdemes menni tengerparti nyaralásra Olaszországon vagy Horvátországon belül ami nincs messze?

Legjobb válasz: A horvát tengerpart szebb, mint az olasz - privát tapasztalat, kinek a pap, kinek a papné szabály alapján. Horvátországba ha szeretnél menni és ami közel van: Umag (közel van a szlovén határhoz, így akár átmehettek a szlovén tengerparthoz vagy éppen Rovinjba) Sokan dícsérik a Kvarner-öblöt pl. Crikvenicát vagy éppen a KRK szigetet. Crikvenicán például van homokos tengerpart is. Nekem szívem csücske Dalmácia, azon belül Split, Trogir. Úgy gondolom, minél délebbre megy az ember, annál biztosabb a jó idõ.

A horvát tengerpart szebb, mint az olasz - privát tapasztalat, kinek a pap, kinek a papné szabály alapján. Horvátországba ha szeretnél menni és ami közel van: Umag (közel van a szlovén határhoz, így akár átmehettek a szlovén tengerparthoz vagy éppen Rovinjba) Sokan dícsérik a Kvarner-öblöt pl. Crikvenicát vagy éppen a KRK szigetet. Crikvenicán például van homokos tengerpart is. Nekem szívem csücske Dalmácia, azon belül Split, Trogir. Úgy gondolom, minél délebbre megy az ember, annál biztosabb a jó idõ.
Gyönyörû Pula is, ami az Isztrán fekszik.
A kérdező hozzászólása: Köszi és Olaszországon belül?
Olaszországon belül, ami közel van Magyarországhoz? Jesolo és Bibione. Jesolon volt szerencsém keresztül utazni, nos nekem nem jött be, DE kinek a pap kinek a papné, lehet Neked tetszene. http://www.utazas-nyaralas.info olvashatsz ezekrõl a tengerparti városokról is. Annyit megemlítenék, hogy Jesoloból vannak menetrendszerinti kompok Velencére a Szt. Márk térre.

Hová érdemes menni nyaralni másfél éves babával? Tengerpartra szeretnénk menni, ami homokos, nincs nagyon messze.

Legjobb válasz: Szerintem tengerpartra menni nem biztos, hogy tuti választás, hisz a gyerkõc lenyelheti a homokot, csípheti a szemét a tengervíz, vagy napszúrást kaphat a parton. Szerintem az ideális nyaralás kisgyermekkel egy belföldi, jó levegõs- kirándulós, Balatonos, apartmanos, nyugodt környezetû hetecske...

Szerintem tengerpartra menni nem biztos, hogy tuti választás, hisz a gyerkõc lenyelheti a homokot, csípheti a szemét a tengervíz, vagy napszúrást kaphat a parton. Szerintem az ideális nyaralás kisgyermekkel egy belföldi, jó levegõs- kirándulós, Balatonos, apartmanos, nyugodt környezetû hetecske...
A kérdező hozzászólása: Még nem tudjuk mi sem, Zamárdi felé húz a szívem:) Most hétvégén beszéljük meg férjemmel, és az egyik nagymamival, Õ is jön velünk:) Mindenki elmondja mit akar, és úgy is az lesz, amit én akarok, mert a kislányom helyett is én szavazok:) Én is néztem Lellét, de azt írták, hogy kicsi a strand, és sokan vannak. Ha tudtok valamit írjatok, én is írom az infókat.
Nem az utolsó vagyok, de mi sokat szoktunk nyaralni a Balcsin. Tavaly nyáron 7 hós volt a babánk, akkor is ott voltunk. Mi a déli partra szoktunk menni, Balatonkeresztúr, Balatonmáriafürdõre. Kis települések, nyugodt, csendes, de közel van pl. Keszthely (10 km), Hévíz, a balatonedericsi Afrika Park. Meg ami még nagyon jó, az Balatonlelle - legalábbis a strand, mert az homokos. Mi idén is ide megyünk, meg nyár végén majd tengerpartra is. Szerintem a gyerekkel való nyaralás, az nem igazán pihenés, hiszen az a legfontosabb, hogy õ jól érezze magát. Nekünk a tavalyi is nagyon jó volt, sokat fürõdtünk, kirándultunk. Persze a gyerekre mindenhol figyelni kell, ami lehet, hogy fárasztó, de kárpótolnak minket mindenért!
Szia! Fogalmam sincs még :) Olyan helyre szeretnék menni, ahol nem sziklás a part és lassan mélyül a víz, hogy a gyerekek (4 éves és 16 hós fiúk) is élvezhessék, de csak a karunkban vacogjanak :) Ja és jó lenne, ha a strand szép tiszta, jól felszerelt, de nem túlzsúfolt lenne :) Szállásnak pedig olyat szeretnék, ahol van lehetõség fõzni és van egy külön háló, hogy ne kelljen már nekünk is 8-kor aludni a gyerekek miatt :) Szerintem ilyen nincs is, ami ezeknek a feltételeknek megfelel, de ha valaki tud ilyet, akkor ne habozzon írni! :) ))) És ti hová mennétek?
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó, Ti melyik részre mentek? Nem tudunk dönteni, pedig mi is BAlcsihoz megyünk végül:)
1, 5 éves volt a nagyfiam, amikor Balatonon voltunk 1 hetet. Háááát, örülök, hogy csak 200 km-t mentünk, mert hogy nekem az minden volt, csak nem pihenés, az tuti! Én akkor megfogadtam, hogy csak akkor megyünk külföldre, majd ha már a kicsi is lesz vagy 4-5 éves, az meg még 2, 5 év :) Azért idén is bevállalunk egy Balcsit, csak kéne valami bébiszitter, hogy mi tudjunk a parton romantikázni egyet a holdfényben :) ))))
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat, tegnap nézelõdtem és a Balatonon is vannak nagyon szupi bababarát kempingek, bungalókkal, közös medencével, játszótérrel, és nem is olyan drága. Szerintetek?
A román tengerparton voltunk amikor kiderült, hogy babát várok:) . Homokos part, tengerre nézõ ablak, közvetlenül a parton:) . Mi is tengerre mennénk a nyáron a kislányunkkal. Április végén tölti az 1 évet. Görögország az álmunk. Tavaly utána néztem: ugyananyiból kijön, mint a román tengerparton. A sok cucc miatt azonban lehet, hogy Horvátországba megyünk kocsival.
Jujj én nem mennék akkora babával tengerpartra mégegyszer. Nem homokosra legalábbis. Micsoda nem pihenés is az, mikor akarja a homokot, és mindenében az volt, arcától kezdve, a letusolást bezzeg nem bírta. Nekem nem volt nyugis az egy ilyen alkalmunk ekkora korban.
Én is Lido di Jesolo-t ajánlanám. Mi már többször voltunk ott, igaz akkor még baba nélkül. Idén Spanyolországba megyünk repülõvel, másfél éves lesz akkor a babóca.
görög ország sincs messze .amúgy homokot a homokozóban is tud nyelni:-)nem baj az, ha a gyerek megkóstolja az anyaföldet.legalábbis a gyerekdoki anyának mindig ezt mondta, mikor beaggódott anyu, h bogarat nyeltem, virágfölddel, ...stb:-D
Attól is függ mi neked a messze, kocsival mennétek, vagy repülõvel. Mert ha repülõvel akkor mondjuk Görögország, ott a legtöbb helyen szép homokos a tenger. Ha kocsival, akkor Olaszország, Franciaország. Esetleg Horvátország, de ott sok helyen sziklás, de azért vannak ott is szép homokos részek lejjebb. Mi Dél-Franciaországba megyünk a 2 éves gyerekemmel, nem olcsó, de nagyon szép, és kis gyerekeknek is megfelelõ.
Olaszország, Észak-Adria. Lignano, Jesolo, Bibione Ezek mind megfelelnek a kritériumaidnak!
Utolsó vagyok. A lellei strand egyáltalán nem kicsi! Sõt!


Portugália, Görögország, Spanyolország vagy Olaszország? Tengerparti nyaralásra mennénk, hova érdemes menni? Melyik a legkevésbé drága? Hogyan érdemes utazni?

Legjobb válasz: Talán Görögo. a legolcsóbb. Portugália biztosan a legdrágább. Utazni: Portugália autóval rémes messze van, marad a TAP vagy átszállással fapados. A többi autóval is elérhetõ, habár Spanyolo-ba biztosan nem indulnék azzal. Talán összességében egy görög buszos út lehet a legolcsóbb.

Talán Görögo. a legolcsóbb. Portugália biztosan a legdrágább. Utazni: Portugália autóval rémes messze van, marad a TAP vagy átszállással fapados. A többi autóval is elérhetõ, habár Spanyolo-ba biztosan nem indulnék azzal. Talán összességében egy görög buszos út lehet a legolcsóbb.
Én Görögo.-ba mennék, ami viszonylag olcsó.
Ha Görögország, akkor szerintem mindenképp Zakynthos, egyszerûen gyönyörû :) Írd be a google-be, h "zakynthos" a képek magukért beszélnek :) Olaszországért nem rajongok, voltam már több városban ott, de egyik sem nyert meg...talán még Jesolo, amit ajánlani tudnék. Spanyolország...hát igen, Barcelona a kedvenc városom, megunhatatlan :) Napfény, pálmák és tengerpart...drágának sem mondanám :) Rengeteg látnivaló van :D Arra vigyázzatok, h Spanyolban, meg Olaszban...nagyon lopnak és nem nagyon beszélnek angolul, legalábbis nálunk nagy térképen mutogatások szoktak lenni a taxiban :D
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha repülõvel mentek, akkor meg kell oldanotok a közlekedést a reptér és a szállás között. Mivel nem mindennap "olcsó" a repjegy, még a fapados sem, meg vannak olyan buktatók, hogy a visszajegy akár többszöröse is lehet, ha nem az õk által kitalált idõpontban akarsz visszamenni, elgondolkodtunk azon, hogy 4 személyre lehet az autó az olcsóbb is... Így voltunk tavaly 36 ezer forintból fejenként 6 éjszaka apartmanban üzemanyag költséggel együtt Stavrosban :) . Akárhogy is nézzük ez már baráti ár. Lehet, hogy olcsóbb a Paralian levõ Lilalo "hotel" ajánlata... de mégis, közel voltunk a városközponthoz (valóban 2 perc séta), volt wifi (mûködött is), megfelelõen tágas volt az apartman, hatalmas terasz volt hozzá, kilátás is a városközpont felett a tengerre nyílt, nem a szomszéd apartman se**ébe). Ezeket összevetve még a Lilalo ajánlata sem volt versenyképes. Ezen országok közül tényleg Görögország a legolcsóbb, de ha nem frekventált helyekre akarsz menni, nehéz kijutni. Pl Parga gyönyörû, csak nincs közelben reptér. Oda vagy kocsival, vagy busszal mész. [link] Spanyolország egy árnyalattal drágább, Olaszország meg már egy másik árkategória (viszont közelebb van). Portugália is szép hely viszont messze is van, meg nem olcsó...
Én Rodoszt ajánlom, szerintem gyönyörû sziget és sok a látnivaló is!
A kérdező hozzászólása: Olcsó nem nagyon van, azért is írtam, hogy "legkevésbé drága". :) Köszönöm az eddigi válaszokat! Görögországot szeretnénk fõleg, csak gondoltam ha olcsóbb máshol, akkor legyen. Repülõvel mennénk, bár a busz jelentõsen olcsóbb, de az tényleg egy csoda... Görögországon belül szerintetek hova érdemes menni? Korfu, Kréta, más sziget vagy nem sziget? Tapasztalatok szerint hol a legszebb a tengerpart? (olvastam az imént elég rossz véleményeket pl Korfuról)
Az olcsó volt a kérdés. Én se indulnék soha busszal Görögo-ba. Eddig se tettem. Ismerve a mostani fapados árakat, én nem bizakodnék benne, hogy az olcsóbbra kijön. (1)
Szerencsére már nem tartanak bikaviadalokat Barcelonában. :) Oda mindenképpen érdemes elmenni, nekem életem egyik legjobb élménye, csodálatos város, csodálatos emberekkel... viszont elég drága. A felsoroltak közül Görögország a legolcsóbb.
" BIKAVIADAL "
Voltam Görögországban és még Spanyolországban busszal.Semmi probléma nincs vele. Én szeretek utazni és élveztem még ezt a hosszú utat is.Mind a két helyen jó és szép volt a tenger. Görögországban a legnagyobb élmény a Meteorák voltak. Spanyolországban Barcelona gyönyörû. Voltunk bilaviadalon, ami maradandó élmény.
Viszont ha akár egyszer is voltál görög buszos úton, akkor óva inted majd a többieket, hogy ilyenre adják a fejüket. Ehelyett akár nézegetheted az olcsó(bb) fapados jegyeket. Nézz szét a Ryanair esetleg a wizzair oldalán. Térj vissza árat ellenõrizni gyakran, mert az árak állandóan változnak. Igyekezzetek beleférni a kézipoggyászba. Nézz szét, az adott célállomás környezetében mik vannak. Keress rá a neten, milyen tömegközlekedés van, avagy mennyi az autóbérlés egy napra. Keress szállást a neten. Csak ... ha lehet, ne ülj fel sem buszos út ajánlatnak, se utazási iroda ajánlatának.
Kedves Kérdezõ! Én csak Görögországról tudok véleményt alkotni. Ezt a filmet készítettem és nemrég jöttem haza: https://www.youtube.com/watch?v=uZcU0gicwKo

Hova érdemes menni Dél-Baranyából nyaralni? Tengerpartra szeretnénk, minél olcsóbban?

Horvát tengerpart lenne legközelebb. Egy kis (5-6L) fogyasztású autóval mennénk ketten a férjemmel (22év). Vagy lakókocsi, vagy olyan apartman, amiben van minikonyha, saját fürd?. Mennyi a reális ár? Mennyib?l lehetne kihozni egy ilyen nyaralást benzinnel, szállással? Mert ugye a költ?pénz relatív A kaja árak drágábbak, mint itthon? Hova érdemes menni, melyik városba, esetleg konkrét apartmant, lakókocsis helyet tudtok ajánlani? Mikor érdemes foglalni? köszi

Legjobb válasz: Baranyából Rijeka és környékére érdemes menni. Ez van a legközelebb és nagyon jól megközelíthetõ. Az autópályadíjakat és egyéb utazási infókat itt találsz: http://www.horvat-tengerpart.hu/autopalya_dijak.php A szállást célszerû minél elõbb lefoglalni, már most is elég sok a foglalás július és augusztus hónapokra. Mi néhány éve voltunk párommal. Kempingezni szerettünk volna de viharos idõ elé néztünk ezért kerestünk apartmant a környéken. Kedves öreg hölgyikénél találtunk egy tengerre nézõ, nagy teraszos, emeleti szobát, konyhával, fürdõvel, zárt parkolóval. Mindössze 4 euróval (éjszakánként) volt drágább így a szállás mint a kemping. Az árak hasonlóak mint nálunk. Az üdülõ övezetek persze ott is drágábbak.

Baranyából Rijeka és környékére érdemes menni. Ez van a legközelebb és nagyon jól megközelíthetõ. Az autópályadíjakat és egyéb utazási infókat itt találsz: http://www.horvat-tengerpart.hu/autopalya_dijak.php A szállást célszerû minél elõbb lefoglalni, már most is elég sok a foglalás július és augusztus hónapokra. Mi néhány éve voltunk párommal. Kempingezni szerettünk volna de viharos idõ elé néztünk ezért kerestünk apartmant a környéken. Kedves öreg hölgyikénél találtunk egy tengerre nézõ, nagy teraszos, emeleti szobát, konyhával, fürdõvel, zárt parkolóval. Mindössze 4 euróval (éjszakánként) volt drágább így a szállás mint a kemping. Az árak hasonlóak mint nálunk. Az üdülõ övezetek persze ott is drágábbak.
Tavaly nyáron itt voltunk: http://www.apartmani-hrvatska.com/osobnahu.asp?BR=4784 Novo Vinodolski (Rijekától délre kb 30km... szembe a KRK sziget) legszélén. Elég olcsó volt, nálunk is sokat számított az ár. Mi elég késõn foglaltuk: júliusban, de így is sikerült 8 személyes lakrészt kivennünk. Javasolt elõbb, lefoglalni. Saját tengerpart része van: http://static.panoramio.com/photos/1920x1280/65713956.jpg Vásárlás a központban levõ Lidl áruházban (minden van ami fõzéshez kell, és nem drága... mint a Lidl-k általában) A Lidl mellett szuper magyar lángosozó van (Balaton feeling) ;) Hangulatos szûk óvárosi résszel.
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Az én válaszom jobban fog tetszeni! Minnél délebbre mentek, annál olcsóbb a szállás. Ne fizessetek be semmilyen irodába se, mert kb 20%al drágább lesz mintha egyszerûen ki mentek, le a partra és kb minden 4-5 házra ki van írva a kiadó felirat, több nyelven is. így kb 3.000ft/fõ/nap-ra jön ki a szállás. Ennél olcsóbb nincsen. Azt kell figyelni, melyik ház elé ültetik ki a mamikát vendégfogónak, egy táblával a kezében. Mi legalább 8-szor nyaraltunk így, tengertõl max 20 méterre, felszerelt apartmanokban!
A kérdező hozzászólása: köszi! ez a 3000/nap tényleg jól hangzik :) akkor csak induljunk el, és lesz valahogy? azért gondoltunk Zadarra, mert az azért közelebb van valamivel (konkrétan 150km-el), mint Trogir vagy Omis. Vagy érdemesebb lejjebb menni, azt mondod?
minnél lejjebb mész annál nagyobb a forróság is, nem is gondolnád 100km mennyit számít. Az ottani szállás kereséstõl ne parázz, emlékezz csak vissza a balatonra pár éve, minden ingatlanon kint volt a zimmer frei. voltam Zadarban is és Omisban is meg jó pár helyen, ha bulizni akartok, akkor zadar, ha pihenni, akkor omis. Omis apró kavicsos, lassan mélyülõ, kicsit olyan mint a Balcsi, semmi izgalmas. Még csak nem is szép. csak a folyóról híres amin fel tudtok motorcsónakozni a végéig, ahol kajálhatsz és szintén fürödhetsz és sok háborús romot láthatsz a partokon, de ennyi. De az apartmanok olcsók és szépek! Az apró kavicsos tengerpart sosem szép, ne is keressétek az ilyen strandokat. A sziklás az a tuti. Van egy Murter nevû sziget ahol igazi fehér homokos tengerpart van a kempingben. Szuperjó!
Egyébként a Franjo bácsinál az apartman amit írtam az 3625Ft/fõ/éjre jött ki. (8 személy 4 éj 400 Euro) Novo Vinodolski közel van a Kvaner-öbölben, csak kalkulálj a horvát benzinárakkal, érdemes-e 150- 200km-t menni délebbre. Ugyanúgy 28 fok volt este és 36 nappal. Tehát ez a 3000 Ft körüli apartman ár egyáltalán nem unikum...
Crikvenica, van homokos strandja, bár fizetõs
Makarska tök jó hely, sok helyen voltam már, nekem az a kedvenc:)
A Rab szigeten van még jó homokos strand :D Vagy a Zadar melletti Zaton nekem az egyik kedvencem, ott a kempingben homokos strand van, de a kempingen kívül is van szinte homokos-nagyon apró kavicsos, a vízben meg már teljesen homok. Ott ráadásul sok a látnivaló, pl.: Zadar, Nin, Pag, de még Sibenik, Krka vízesés sincs messze :)

Rómából hogyan lehet eljutni a tengerpartra? Lehet hévvel? és hova érdemes (azaz valami konkrét hely a parton? ) csak sétálni, meg bogarászni. áprilisban-nem strandolni.

Róma strand hév

Legjobb válasz: Szia, a Piramid metrómegállótól megy egy HÉV szerû vonat a partra, ha ennél bõvebbet szeretnél, a római utamról készítettem egy útleírást, abban minden egyéb is benne van. ha adsz e-mail címet átküldöm, ha éredekel...

Szia, a Piramid metrómegállótól megy egy HÉV szerû vonat a partra, ha ennél bõvebbet szeretnél, a római utamról készítettem egy útleírást, abban minden egyéb is benne van. ha adsz e-mail címet átküldöm, ha éredekel...
A vasúttal Lido di Ostia Centro megállóból kb 500m sétával lehet kijutni a partra. Ha már azon a vonalon közlekedsz Ostia Antica megállóban is érdemes megállni, ott volt az ókori Róma kikötõvárosa. http://static.panoramio.com/photos/1920x1280/65972923.jpg
en is azzal a hevvel voltam ott. Mar eleg reg voltam, talan 2008ban, de arra emlekszem, hogy valami asatasi bisz basz volt utkozben, lehet erdemes ott leszallni a hevrol.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen és igen érdekel minden:) email címem: [email protected] köszönöm
Málta. :)
Ennyi pénzbõl Thaiföld simán meglehet, körutazással is sõt még a szommszédos országok némelyikének meglátogatása is belefér. Azonban szerintem az idõpont nem túl szerencsés délkelet ázsiához. Oda inkább késõ õsszel, télen kell menni. De Kína, Tibet, Korea oké lehet.
Las vegas, mi ott voltunk es nagyon jo volt....
Thaiföldre novembertõl februárig érdemes utazni. Én is az USA-t ajánlom, bár ott nincs sok látnivaló (történelmi).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!