Találatok a következő kifejezésre: Hova érdemes a (327 db)

Amíg nem szabad levinni a kiskutyád, hova érdemes a dolgát végeztetni vele?

Vigyem le a ház elé egy kis időre egy 1 nm-es területre? vagy az erkélyre tegyek le újságpapírt? esetleg csak simán bent? vagy az a pár hét még nem befolyásolja a későbbi szobatisztaságra nevelését?

Legjobb válasz: De, befolyásolja. Keress lent egy olyan területet, ahova nem járnak kutyák, ne engedd szaglászni meg felenni dolgokat a földrõl, és hordd le. Elõtte mondjuk érdemes megkérdezni az állatorvost, hogy volt-e az utóbbi idõben olyan betegség a környéken, amiv eszélyes lehet. Esetleg levihetsz újságpapírt, ha nagyon félted, és akkor lent is van, de nem is érintkezik a földdel, de ha arra szoktatod, hogy fent szabad pisilni-kakilni, akkor nagyon nehéz lehet késõbb leszoktatni róla.

De, befolyásolja. Keress lent egy olyan területet, ahova nem járnak kutyák, ne engedd szaglászni meg felenni dolgokat a földrõl, és hordd le. Elõtte mondjuk érdemes megkérdezni az állatorvost, hogy volt-e az utóbbi idõben olyan betegség a környéken, amiv eszélyes lehet. Esetleg levihetsz újságpapírt, ha nagyon félted, és akkor lent is van, de nem is érintkezik a földdel, de ha arra szoktatod, hogy fent szabad pisilni-kakilni, akkor nagyon nehéz lehet késõbb leszoktatni róla.
Én elsõ perctõl kezdve lehordom, de figyelned kell nagyon, hogy ne vegyen semmit a szájába, se ürüléket, se vizeletet nem szagolgasson és ne engedd más kutyákhoz. Az enyémnek sem lett semmi baja és így hamar megszokta a nyakörvet és a pórázt.:)
Vidd le nyugodtan. Az enyémnek 1 oltása volt meg, amikor levittem. Az a lényeg, hogy olyan helyre vidd, ahol nincs más állat ürüléke és ne találkozzon más kutyával/macskával sem.
Azért ez a túlzott féltés sem jó... a földdel nyugodtan érintkezzen. A parvo levegõben is terjed... De ha már 1 oltása megvan, nem kell besz.rni. Az elsõ oltásig tényleg óvatosabbnak kell lenni, de ezt 6 hetesen elvileg megkapja. - akkor még nálad sincs, vagy éppen érkezik.:) Persze, kakit ne egyen meg ilyenek, de a macskával pl. nagyon kevés közös betegségük van. De más oltott kutyával nyugodtan találkozhat, semmi baja nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Még nincs meg a kiskutya, csak készülünk rá. :) Elég sok madár és kóbormacska van a környéken, jó ötlet, hogy vigyek le magammal újságpapírt. :) Erre nem gondoltam. Köszönöm szépen.
A kérdező hozzászólása: Most 6 hetes, csak 2 hét múlva érkezik hozzánk. :) Meg lesz addigra az elsõ oltása. Csak még soha nem volt kutyám és úgy tûnik kicsit túlaggódom. Csak jól szeretném majd csinálni.

Grepolis - hova érdemes a 2. várost alapítani?

Van egy városom és alapítanék egy újat. A szigetemen kőből van plusz és ezüstből minusz. Arra gondoltam a szomszédos sziget jó lenne, ahol ezüstből van plusz, így küldözgethetnék. Vagy maradjak azon a szigeten ahol vagyok és legyen 1 szigeten 2 városom? Mit tanácsoltok? Köszi!

Legjobb válasz: maradj

maradj
szerintem is maradj nekem 7 városom van 1 szigeten
Szerintem ha nincs nagyon messze akkor telepedj le ott. Késõbb még hasznos lehet az a +-os ezüst termelés. De inkább olyan szigetre telepedj ahol van falu.

Nemrég vásároltam egy diversa startup 80 komplett akváriumot íveset! Hova érdemes a szűrőt elhelyezni? Ill szerintem nagy az áramlása hiába van a legkisebb fokozaton! Ez egy diversa claro 1000 -es tipusú szűrő!

Legjobb válasz: Kell az az áramlás. Bár úgyis mindegy mert semmit sem ér az a szûrõ ekkora akváriumba. Max olyan 50 litert képes megszûrni ekkora tartállyal. Amúgy valamelyik hátsó sarokba rakd néhány növény takarásában. Remélem a halakat nem vetted meg még ugyanis kell legalább 3 hét hogy beinduljon az akvárium.

Kell az az áramlás. Bár úgyis mindegy mert semmit sem ér az a szûrõ ekkora akváriumba. Max olyan 50 litert képes megszûrni ekkora tartállyal. Amúgy valamelyik hátsó sarokba rakd néhány növény takarásában. Remélem a halakat nem vetted meg még ugyanis kell legalább 3 hét hogy beinduljon az akvárium.
A kérdező hozzászólása: asszem!megtortent az elrendezés elég jol elvan mindenki!
Na azok aztán szépen elrendeznék a hierarchiát.:D
Ha olyan jól elvannak vegyél bele még vagy 3 márvány sügeret!
Mennyi idõs az akvárium? Amúgy az elsõ válaszomban leírtam az elhelyezési javaslatot.
A kérdező hozzászólása: hat nalam semmi bajuk nincs :D megcsak nem is bantjak vagy hajkurasszak egymast xÐ 2db fekete teleszkopszemu meg 1 sima!! + a papagájsügi!! de valaki a kerdesemre is valaszolhatna am :D:D:D:D
Persze, hogy azt mondja, hogy elpusztuljanak, aztán egy hónap múlva megint vegyél tõle hármat.
A kérdező hozzászólása: nekem azt mondták a boltban h nyugodtan vigyek belõle! van olyan aki 3-at tart egy 60L-esben xÐ
Csak?!?!? Akkor már így is bõven túl telepítetted! Aranyhalat 200 litertõl ajánlják.
A kérdező hozzászólása: csak 3 aranyhal van benne meg a papagájsügér!de minden rendben van amugy csak olyan furcsa az áramlás miatt!
Akkor happy end.(?) A jövõre nézve: soha ne hallgass a boltosra. Neki az a dolga, hogy rádsózzon minél több árut, nem az, hogy lebeszéljen róla.


Hova érdemes a parfümöt fújni?

Hova érdemes a férfi parfümöt fújni?, (igazából edt ) másik kérdésem hogy miért van ilyen kevés férfi parfüm szinte az összes edt.

Legjobb válasz: Fül mögé, nyakra, csuklóra. Olyan helyekre, ahol vékonyabb a bõr, és nagyfokú a véráramlás. Nõibõl is sokkal több az edt, de általában a bejáratottabb gyártók ugyanazokból az illatokból kínálnak edp verziót is, persze magasabb áron.

Fül mögé, nyakra, csuklóra. Olyan helyekre, ahol vékonyabb a bõr, és nagyfokú a véráramlás. Nõibõl is sokkal több az edt, de általában a bejáratottabb gyártók ugyanazokból az illatokból kínálnak edp verziót is, persze magasabb áron.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, hát férfibõl nem nagyon van edp még a nagy gyártóknak se :D

Az lenne a problémám hogy 8. os vagyok és mindjárt itt a fél évi bizonyítványom és 3, 9 es átlagom van és nem tudom hova érdemes a mai világba elhelyezkednem? Tovább tanulnom ha lenne pár tippetek azt megköszönném

Legjobb válasz: 3,9-es átlag egy 8-as diáknak tényleg nem a legjobb.De ezen már nem tudsz változtatni.Mivel még nem vagy 18, így muszály továbbtanulnod.Javaslom, hogy vmi szakközépbe menj, mivel így lesz érettségid, utána meg még vagy maradsz ott 1-2 évet és lesz egy technikusid, vagy megjön az eszed és mész fõsulira. 18/L

3, 9-es átlag egy 8-as diáknak tényleg nem a legjobb.De ezen már nem tudsz változtatni.Mivel még nem vagy 18, így muszály továbbtanulnod.Javaslom, hogy vmi szakközépbe menj, mivel így lesz érettségid, utána meg még vagy maradsz ott 1-2 évet és lesz egy technikusid, vagy megjön az eszed és mész fõsulira. 18/L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen én is így gondolom de hozzá kell tennem hogy a 3, 9 es átlag szerintem nem olyan rossz ahogy te mondod de amugy én is informatikai szakközépre gondoltam
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm én amugy is informatikai szakközépre gondoltam és aztán talán technikusira mennék de még ez egy távoli jövõõõõõ éretségi után lehet hogy gyorstalpalón még szakmát is tanulhatok
Nem rossz az informatika sem, de ha igazi kocka akarsz lenni akkor az nagyon kemény tanulás lessz belõle mert a programozások nem kispályás melók és ha jól emlékszem az alapkönyv se vékony darab :) De megéri ezt is csinálni , mert elméletileg a jövõ a számítástechnikáé, talán meg remélhetõleg a szakmunkásoké.
Egyetértek az utolsóval. Jelenleg informatika szakközépbe járok /egyszem lány vagyok a csoportba hozzákell tenni/ voltak olyan tárgyaim amit nagyon élveztem mit nem mondjak. De eleinte nagyon sokat szenvedtem programozzással, de már nagyon nyomom neki /néhány srácot is leszoktam pipálni/. De ha az informatika alatt nem csak a netezést és a játékokat érted hamar belefogsz jönni. /Mondjuk vannak akik hardeveres témára jobban rá helyezik a hangsúlyt mint nálunk/ Én se voltam jobb tanuló mint te én is ugyanúgy 3.8-3.9 voltam ált.isi.be jelenleg 4.5 az álagom. Jövõre érettségizek valószinû utána megyek egyetemre remélhetõleg. Sokszor mondták hogy középsuliba szenvedni fogok de igazából nem sokat kínlódok /görcsölök a dolgokon/ Ha érdekel egyéb valami írj privátot
A kérdező hozzászólása: Jól van köszönöm mindenkinek akkor Szerintetek is jó a szaki info csoport ba menni

Balaton Sound Fesztiválon hova érdemes a kempingben helyet foglalni, hogy leginkább mentesüljünk a kosztól a hányástól a húgyszagtól etc?

van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?

Legjobb válasz: Az ételek általában 1000 forint felett kezdõdnek (pl. egy szelet pizza minimum annyi és egy óriáspalacsinta is). Az italok is átlagosan 500 felett vannak, a koktélok 1000 felett. A kempingben sosem voltam, nem vagyok az a sátras típus, így errõl nem tudok nyilatkozni. Szóval egy a lényeg, eszméletlen drága minden, de megéri! :) A prostikról sem tudok, lány vagyok, sose kerestem õket, és õk sem találtak meg engem.

Az ételek általában 1000 forint felett kezdõdnek (pl. egy szelet pizza minimum annyi és egy óriáspalacsinta is). Az italok is átlagosan 500 felett vannak, a koktélok 1000 felett. A kempingben sosem voltam, nem vagyok az a sátras típus, így errõl nem tudok nyilatkozni. Szóval egy a lényeg, eszméletlen drága minden, de megéri! :) A prostikról sem tudok, lány vagyok, sose kerestem õket, és õk sem találtak meg engem.

Hová érdemes a programokat, játékokat telepíteni? A C meghajtóra, ahol maga a windows 7 rendszer is van, vagy csináljak egy külön partíciót neki és arra?

Legjobb válasz: A telepítõk azért a C meghajtót választják alapértelmezetten, mert ez biztos, hogy létezik. :) Amúgy ha (legalábbis windows esetében biztosan) 10% alatt van a szabad terület a rendszer meghajtón, az jelentõsen lassítja a gépet. A virtuális memóriának meg miegyébnek itt szüksége van a helyre. Szerintem érdemesebb külön partíciót létrehozni, ahova a játékok, meg programjaid mennek. A rendszer az maradjon rendszerpartíción... így ha újra kell telepíteni, csak a C meghajtód tartalma vész el és még a mentéseid megmaradhatnak a többi meghajtón... esetleg, ha portable a játék, akkor windows telepítése után is mûködik.

A telepítõk azért a C meghajtót választják alapértelmezetten, mert ez biztos, hogy létezik. :) Amúgy ha (legalábbis windows esetében biztosan) 10% alatt van a szabad terület a rendszer meghajtón, az jelentõsen lassítja a gépet. A virtuális memóriának meg miegyébnek itt szüksége van a helyre. Szerintem érdemesebb külön partíciót létrehozni, ahova a játékok, meg programjaid mennek. A rendszer az maradjon rendszerpartíción... így ha újra kell telepíteni, csak a C meghajtód tartalma vész el és még a mentéseid megmaradhatnak a többi meghajtón... esetleg, ha portable a játék, akkor windows telepítése után is mûködik.
Én is ezért ajánlottam, mert a gyors újratelepítés addig nem szempont, amíg nem kell csinálni. Ha már harmadszor kell egy vírus vagy áramszünet vagy egyéb galiba miatt telepíteni, majd szempont lesz... Ha viszont nem szempont, akkor mehet nyugodtan a "C"-re...
Valóban nem az volt a lényeg, hogy mekkora az én C meghajtóm, elnézést ha ez félreértést okozott. Azt szerettem volna javasolni, hogy érdemes a C meghajtót meghagyni OS-nek. Én pl használok egy egy Acronis nevû programot, (ez hasonló a ghost-hoz, amivel le tudom menteni az egész frissen telepített OS meghajtót, és az újratelepítés megvan kb. 6 perc alatt.
A kisseb alkalmazásokat valóban lehet a c meghajtóra tenni. De a játékokat meg a nagyobb alkalmazásokat mindenképpen másik meghajtóra. Tiszta telepítésnél (tehát még csak a Windows van feltelepítve meg a frissítések, már így is megeszik kb 30 GB-t. Én általában 50 GB nagyságúra állítom be a C meghajtót. Ha nem a C-re mented az adatokat, biztonsági szempontból is jó, mert az esetleges újratelepítéseknél nem vesznek el a fontosabb adatok. (képek doksik, munkák). KB fél éven belül a C:\ meghajtó mérete így is eléri az 50GB-t ha nem figyel oda az ember.
A játék szempontjából teljesen mindegy. Ahol helyed van neki, oda telepítsd. Esetleg ha az UAC-ot bekapcsolva használod, akkor régi játékokat talán jobb olyan helyre telepíteni, ahol nem kell rendszergazdai jog a futtatásukhoz.
Nem kaphat, mert az egy "csomagolt egybefájl" és azzal a vírus nem tud mit kezdeni. Nem futtatható tehát nem is fertõzi meg...
De ha biztonsági mentést csinál valaki a másik partícióra, akkor azon a partíción nem kaphat az OS mentése vírust?
A kérdező hozzászólása: Azt tegyük hozzá, hogy biztonsági mentést én nem szoktam csinálni, ez a szempont mellékes. Egy 200 gigás rendszerpartícióm van, 500 giga minden egyéb. Minden program-játék elfér a 200 gigán, ilyen szempont sem fontos. A rendszer stabilitásának, mûködési gyorsaságának, bekapcsoláskori betöltõdésének szempontjából néezem a dolgot, ilyen érveket mondjatok egyik és másik között, méret és biztonsgái mentés mérete nem számít. Én hallottam olyat, hogy a c-re a rendszerhez telepítve a programok és játékok gyorsabban elérhetõek, nem tudom, ebbõl mi lehet igaz?
"a kérdezõ amúgy is technikai és nem praktikus szempontok alapján érdeklõdött" Így van. Épp ezért érdemes a játékokat KÜLÖN partícióra tenni. Ugyanis egy 750 GB-os rendszerpartíciót tele játékokkal nem lehet elmenteni sehova. Ellenben ha csak az oprendszer ás a használt programok vannak a "C"-n, akkor egy ghostprogrammal elmentem a "D"-re és lesz az egész 20 GB és ezt rendszerösszeomlás vagy vírus miatt 10 perc alatt helyreállítom, míg az utolsó verziója esetén erre esélyed sincs és rakhatsz fel mindent újra, ami egy fél nap. Na ennyire van köze a technikai meg a praktikus részhez a dolognak...
11:34: Tehát ha jól értem, "mindenképpen" másik meghajtóra kell tenni, mert "te" éppen úgy méretezed a partícióidat, ahogy. Ez aztán a logika. Más meg talán másképp csinálja. Példa: Kiss Istvánnak 2 darab 750 gigás vinyója van, egyik C, másik D. Ezerfelé darabolni nem lenne értelme, mert csak magát korlátozná vele. Éppen ezért van, amit egyikre tesz, és van, amit a másikra. Például retail játékok a C-re, Steam játékok a D-re, mondjuk 500-500 giga méretben. Egyikre sem kell "mindenképpen", csak az egyikre el se férne, és a kérdezõ amúgy is technikai és nem praktikus szempontok alapján érdeklõdött, elvégre utóbbit meg tudja ítélni a saját ízlése szerint.
A lapozófájl is átrakható másik meghajtóra...
Az a belassulós dolog még akkoriban számított, amikor 8 meg 16 megabájt RAM volt a gépekben, és szegény windows 95-nek állandóan lapozni kellett. Manapság a 4+ giga RAM mellett nincs felesleges lapozás a játékok futtatása közben, így nem lassít, ha a C-n van a cucc.
Én az alkalmazásokat a C:-re szoktam rakni, mert ezek nem esznek meg sok helyet meg nem is telepítek fel ezer hülyeséget. A játékok a nagy méretük miatt is már a D: partícióra kerülnek...
A kérdező hozzászólása: Hallottam olyanról, hogy belassul a rendszer, ha a C meghajtóra telepítem a windowson kívüli programokat. De ugyanakkor alapból minden program a cmeghajtót választja telepítési mappának, valamiért gyárilag ezt rakják bele. utolsó kommentelõ leírnád hogy miért külön partíció?
külön part
Ahha értem. Köszi :)

Egy elég kövér, (150kg) embernek hová érdemes tetováltatnia ahhoz, hogy ha lefogy, akkor ne ráncosodjon, ne változzon a tetoválás?

Legjobb válasz: Hát, ha kicsi tetkót szeretnél, akkor esetleg mehet csuklóra, bokára, nyakra, ott nem lenne baja fogyás után szerintem. Ha nagyobbat szeretnél, akkor várj amíg sikerül fogyni, és utána meglátod hogy hová érdemes.

Hát, ha kicsi tetkót szeretnél, akkor esetleg mehet csuklóra, bokára, nyakra, ott nem lenne baja fogyás után szerintem. Ha nagyobbat szeretnél, akkor várj amíg sikerül fogyni, és utána meglátod hogy hová érdemes.
Egy violinkulcs vagy hangjegy a csuklódon nagyon jól mutatna szerintem, én azt javaslom. :)
lapockára szerintem, vagy vádlira. Mit tetoválnak?
Sértegetés helyett inkább nézz magadba. Tetováltathatsz akárhova, de ha lefogysz, akkor nagyon ocsmány tetkó lesz.
sehova
A kérdező hozzászólása: Nagyon intelligens ember lehetsz...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Pont azért kérdeztem, hogy hova, mert vannak helyek, ahová lehet, és vannak, ahová nem. Csak kicsi tetoválást szeretnék, kb. 5cm-et, violinkulcsot, vagy hangjegyet, ilyesmit, még nincs megtervezve.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!