Találatok a következő kifejezésre: Hova érdemes Írországban (2 db)

Hova érdemes ellátogatni Írországban?

Párommal idén nyárra tervezünk egy pár hetes körutat és Írország lenne az uticélunk.(ott még nem jártunk)

Legjobb válasz: Szia! Én épp itt élek :)Hát szerintem a belvárost semmiképp se hagyjátok ki(Grafton street, Henry street) A Guiness sörgyár is elég érdekes.Ha jó idõ van érdemes kimenni a tengerpartra (Malahide vagy Bray) Ha a legtöbb nevezetességet látni szeretnétek, akkor érdemes felülni egy túristabuszra ami a belvárosból indul. Itt élõ kommentár van, és körbe visz a városon. Azt hiszem, hogy 15 euró. Hiába, hogy nyáron jöttök, de legyen nálatok meleg cucc, mert itt nyáron max 22 fok van. Persze ez a páratartalom miatt melegebb, mint otthon. De azért nem árt felkészülni szélálló cuccokból sem, sajnos elég sokat fúj a szél a tenger és az óceán miatt:( Ja és persze esernyõ:) Ha felmész a www.iranyirorszag.com-ra, akkor ott meg lehet találni a túristalátványosságokat, onnan tudsz majd válogatni. Ha bármi kérdésed van, írj, hátha tudok még segíteni vmiben!

Szia! Én épp itt élek :) Hát szerintem a belvárost semmiképp se hagyjátok ki(Grafton street, Henry street) A Guiness sörgyár is elég érdekes.Ha jó idõ van érdemes kimenni a tengerpartra (Malahide vagy Bray) Ha a legtöbb nevezetességet látni szeretnétek, akkor érdemes felülni egy túristabuszra ami a belvárosból indul. Itt élõ kommentár van, és körbe visz a városon. Azt hiszem, hogy 15 euró. Hiába, hogy nyáron jöttök, de legyen nálatok meleg cucc, mert itt nyáron max 22 fok van. Persze ez a páratartalom miatt melegebb, mint otthon. De azért nem árt felkészülni szélálló cuccokból sem, sajnos elég sokat fúj a szél a tenger és az óceán miatt:( Ja és persze esernyõ:) Ha felmész a http://www.iranyirorszag.com-ra, akkor ott meg lehet találni a túristalátványosságokat, onnan tudsz majd válogatni. Ha bármi kérdésed van, írj, hátha tudok még segíteni vmiben!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál.Huhh, szóval érdemes meleg ruhát vinni, no erre nem is gondoltam.Mindíg abból indulok ki, hogy nyáron mindenhol kánikula van, mint idehaza! :D Dublint mindenféle képpen meg szeretnénk nézni, olvastam még, hogy sok helyen élõ zene van esténként a (pub?)kiskocsmákban, tudsz valami igazi jó helyet ajánlani, mert az éjszakai életre is kíváncsiak vagyunk.Köszönöm!
én többször voltam ott, nagyon tetszett, különösen a cliffs of moher és észak-írország.
Az elsõ válaszoló vagyok. Ha a pubokról van szó, akkor érdemes elmennetek Dublin leghíresebb pub negyedébe a Temple Bar-ba. Itt rengeteg kocsmát lehet találni élõ zenével, és sok étterem is van. Még elfelejtettem írni, ha Dublinban vagytok akkor érdemes elmenni a Phoenix parkba(Európa legnagyobb parkja, itt van az állatkert is)és a Grafton street végén található Stephen's Green parkba is. Nyáron ez a park csodálatos a virágoktól, imádok itt lenni:) Ha még eszembe jut valami írok:) Egyébként mikorra tervezitek az utat?
A kérdező hozzászólása: Megegyszer köszönöm a válaszokat. Július vége és augusztus elejére tervezzük az utazást.
Szia! Régi a kérdés, de megírnád nekem, hogy mennyi pénzbõl jöttetek ki és hol jártatok? Csak Dublinban vagy vidéken is?

Középfokú nyelvtanfolyam előtt hova lenne érdemes max fél évet kimenni gyakorolni a nyelvet (Nagy-Britannia, Írország, stb. )?

Hol lehet jobban gyakorolni a nyelvet, hol olcsóbb? Bármilyen más szempont is érdekel. Másodsorban olyan célom is lenne ezzel az úttal, hogy tanuljak némi önállóságot. Ilyen rövid idő alatt önállóbb, magabiztosabb lehetek attól, hogy magamra leszek utalva egy idegen országban?

Legjobb válasz: Nem nyelvtanfolyam elõtt, hanem nyelvvizsga elõtt.. :D

A kérdező hozzászólása: Nem nyelvtanfolyam elõtt, hanem nyelvvizsga elõtt.. :D
Hát ez eléggé pénztárcafüggõ :) ). A legjobb szerintem Nagy-Britannia lenne ott is inkább valami kisvároska (vmi Debrecen méretû) mert Londonra a gatyád is ráfog menni (2. legdrágább város a világon!!!). Anglia azért jó, mivel ott ANNYIRA nem feltûnõek az akcentusok (mármint ott is durván nyomják pl. a liverpooli és a londoni kiejtés közt is nagy a különbség) de még így is jobban jársz mint pl. Skóciával.
Vagy menj irorszagba! Nincs kulonbseg!
Szerintem mindenféle képpen Angliába menj! Lehet hogy nem olcsó de megéri nyelvtanulás szempontjából biztosan. Én tavaly nyáron voltam kint 2 hónapot de ennyi idõ alatt is sokat önállósodtam (teljesen egyedül voltam kint, úgy hogy egyetlen magyar sem volt a közelemben).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!