Találatok a következő kifejezésre: Hová kell védőnőhöz (16 db)

Ki irányit majd el a védönöhöz? Honnan tudom, hogy mikor és pontosan hova kell menni, hogy hol van a védönö?

5 hetes vagyok

Legjobb válasz: neked kell megtudnod,hova tartozol körzetileg.A dokid megmondja

neked kell megtudnod, hova tartozol körzetileg.A dokid megmondja
a dokid vizsgálat után mondja majd hogy menj el kérj kiskönyvet. az hogy helyileg nálatok hol van, nem tudom, kérdezd meg a dokidat, vagy egy barátnöt. ha már oda eljutsz ott majd elmondja a védö, hogy ki lesz a védönöd és mikor kell menned oda és mi mikor lesz vizsgálatok . én is félétem, hogy nem tudoim majd de elmond mindent, . û36 hetes. ja melyik város?
Szia!Elõször majd a nõgyógyászhoz menj el, de ráér kb olyan 2-3hét múlva.Õ majd kiadja a papírt, ami igazolja a terhességedet.Szerintem õt is megkérdezheted, hogy mégis hol van a védõnõ.Hova valósi vagy?Hátha tudok segíteni.
Bizony, a nõdokid megmondja, õ adja a papírt, amit el kell vinned a védõnõnek azzal a papírral kapsz csak kiskönyvet.
Elõbb mindenképpen a nõgyógyászhoz kell elmenned, tõle megkapod az igazolást a várandósságról és majd azzal kell menned a védõnõhöz aki majd kiállítja a kiskönyvedet.Szerintem legegyszerûbben úgy tudod kideríteni hogy ki a védõnõd hogy megkérdezed a körzetidet vagy a helyi sztk-ban hogy hol van a kerületi védõnõi szolgálat.Oda elmész és ott a lakcímed alapján megmondják hogy kihez tartozol.Õt megkeresed és egyeztettek idõpontot.Mindig a tartózkodási helyeden kell menni függetlenül attól hogy oda vagy e bejelentve. 22+2hkm
Csak a fõoldalt linkeli be ez a hülye, jobb fölsõ sarokban a keresõbe beírod, hogy "védõnõ" , és a "szervezetek, intézmények" résznél nyomsz egyet a "tovább" -ra!
bocs nem gyermekszakrendelõ, hanem sima gyermekrendelõ
A nõgyógyászod ad egy papírt, amin szerepel, hogy terhes vagy élõ embrióval, ezzel a papírral kell felkeresned a védõnõd, aki kiállítja a kiskönyved. Ott ahol laksz, van egy gyermekszakrendelõ, ezt meg kell keresned (neten a legkönnyebb) és bemész vagy odatelefonálsz, lakcímed alapján meg fogkák mondani annak a védõnõnek a nevét, akihez tartozol. Õt megkeresed vagy felhívod, idõpontot egyeztettek és találkoztok. Nézd, itt fel vannak sorolva a védõnõk, ha az egyes körzetekre rámész, akkor ott vannak az utcanevek, amelyek hozzá tartoznak, így rögtön látod ki is lesz a te védõnõd. Van telefonszám és rendelési idõ is! http://www.dunakeszi.hu/index.php
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segitséget. Dunakeszin lakom, de a magán nödokim az Vácon rendel.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segitséget.

Hova kell járnom terhesgondozóba és védőnőhöz?

Vidéken élek, ahol nincs vérvétel+semmi ilyen. De véd?n? van.

Legjobb válasz: Igen, védõnõhöz a faluba fogsz járni. Ha van fogadott orvosod, akkor terhesgondozóba elméletileg nem kell járni. Nekem is mondták a védõben, hogy menjek, aztán az orvosom azt mondta, hogy már annyiszor elmondta a védõnõknek,hogy feleslegesen küldik a kismamákat. Õ is bele tud pecsételni a könyvbe, nekem meg õ is tud válaszolni minden kérdésemre. Állítólag sokan vannak abban a tudatban, hogy járni kell.KÉrdezd meg az orvosodtól, s rá hallgass.

Igen, védõnõhöz a faluba fogsz járni. Ha van fogadott orvosod, akkor terhesgondozóba elméletileg nem kell járni. Nekem is mondták a védõben, hogy menjek, aztán az orvosom azt mondta, hogy már annyiszor elmondta a védõnõknek, hogy feleslegesen küldik a kismamákat. Õ is bele tud pecsételni a könyvbe, nekem meg õ is tud válaszolni minden kérdésemre. Állítólag sokan vannak abban a tudatban, hogy járni kell.KÉrdezd meg az orvosodtól, s rá hallgass.
Szerintem vagy az orvosodtól kérdezd meg, vagy a védõnõhöz menj el, mert amúgy is el kell menned hozzá, kiállítja a kiskönyvedet, és akkor meg tudod kérdezni tõle, hogy mi hogy lesz. (sõt õ biztos jobban tudja, mint az orvosod). Hány hetes vagy?
Az elõzõ vagyok. Természetesen a vérvétel a közeli városban lesz. Ja és gratulálok a picihez!
Szóval az elsõ voltam így harmadjára... :)
Elsõ hozzászólónak: na, ezt jó tudni, mert nekem még sem a védõnõ sem az orvosom nem mondta még el ezt! De majd megkérdezem a dokimat, mert akkor így tök feleslegesen kell várni több órát a terhesgondozáson. (bár a beutalókat nálunk akkor is ott adják csak ki, az én orvosom nem adja ki)
szia, abba a kórházba menjél ahová tartoznál, majd ott megcsinálják az ultrahangot és a vérvételt.Ha az eredmény megvan, akkor menjél el a védõnõhöz, és õ kiállítja a kismamakönyvet, és õ segít majd neked mindenben.Jó babavárást
Szia! Az orvos megállapítja a terhességet és ezzel a papírral kell el menni a védõnõhöz. Laborra, egyéb vizsgálatokra (belgyógyász stb) a területileg illetékes SZTK-ba kell járni. A védõnõhöz csak a vizsgálati eredményeket vittem el bizonyos idõközönként illetve õ adta a szükséges beutalókat. (a beutalókon az akkor havi két alkalommal helybe kijáró doki bélyegzõje volt) Nõgyógyászhoz csak a maszek dokihoz jártam.
A kérdező hozzászólása: Úgy utálom azt a védõnõt :( Mondjuk ilyen szempontból nem ismerem, de már ránézésre is olyan pitbull feje van! Pénteken megyek vissza a dokihoz, megkérem, hogy világosítson fel. Amúgy õ magánrendelõben rendel. Akkor a terhesgondozáson nem találkozok vele? Ja 9+2 hetes vagyok. Eddig egy vizsgálatom volt (hüvelyi UH, megállapította, hogy kisbabám lesz). Üdv MINDENKINEK!

Hová kell mennem védőnőhöz? A lakhelyem és a bejelentett lakcímem nem ugyanaz, 15 km távolságra vannak.

Legjobb válasz: Szerintem ahol ténylegesen laksz, ott keresd fel a védõnõt ;) Hiszen ha megszülsz, ki kell jönnie párszor.

Szerintem ahol ténylegesen laksz, ott keresd fel a védõnõt ;) Hiszen ha megszülsz, ki kell jönnie párszor.
Igen, úgy kell választanod, hogy utána is jó legyen, és nektek könnyebb, ha pl mész hozzá.
Ahol ténylegesen laksz. Mert a védõnõ nem fog kilómétereket megtenni miattad.


Miskolcon a Gépész utcához melyik védőnő tartozik? Hova kell mennem?

Legjobb válasz: Ezt találtam az interneten, bár nem mai hátha segít valamit: Gépész u. 1-5 és 2-6: Horváth Anikó védõnõ (42. házi gyermekorvosi körzet, Gyõri kapu 47.) Gépész u. 7-tõl végig, 8-tól végig: Gáspár Enikõ védõnõ (45. házi gyermekorvosi körzet, Andrássy u. 94.) Azt pontosan nem tudom, hogy ezek a védõnõk melyik Szolgálathoz tartoznak, de ha felhívod ezeket a rendelõket biztosan meg tudják mondani. Bár én azt gyanítom, hogy az Elsõ utcán vannak, az van legközelebb. Az ott van az Újgyõri Fõtéren (Elsõ u. 8.)

Ezt találtam az interneten, bár nem mai hátha segít valamit: Gépész u. 1-5 és 2-6: Horváth Anikó védõnõ (42. házi gyermekorvosi körzet, Gyõri kapu 47.) Gépész u. 7-tõl végig, 8-tól végig: Gáspár Enikõ védõnõ (45. házi gyermekorvosi körzet, Andrássy u. 94.) Azt pontosan nem tudom, hogy ezek a védõnõk melyik Szolgálathoz tartoznak, de ha felhívod ezeket a rendelõket biztosan meg tudják mondani. Bár én azt gyanítom, hogy az Elsõ utcán vannak, az van legközelebb. Az ott van az Újgyõri Fõtéren (Elsõ u. 8.)
A kérdező hozzászólása: Igen ott volt, köszönöm :)
Védõnõ nem választható. Utca szerinti kiosztás van.

Védőnő: hová kell mennem?

Az állandó lakcímem vidéken van, de Újpesten lakunk. Itt nem vagyok bejelentve, így az itteni orvos nem volt hajlandó foglalkozni velem. Zuglóban megnézett a doki, mert előzőleg fenyegető vetéléssel voltunk ügyeleten. De oda is kellett a cím. Ezt később anyósom révén megoldottuk, így ideiglenes lakcímem Zuglóban van. Védőnőhöz hová kell mennem? Zuglóba, ami a kártyámon van és ahol a dokim van, vagy Újpestre, ahol élek? Csak mert ugye jön majd lakásra is, és ezért gondoltam az újpestit, de már nem bírom követni, ki miben illetékes. Lehet abból bajom, ha kiderül, hogy nem ott élek, ahol be vagyok jelentve?

Legjobb válasz: Ahol tényleg élsz, ideiglenesre nem tudsz bejelentkezni?

Ahol tényleg élsz, ideiglenesre nem tudsz bejelentkezni?
Ha van érvényes bérleti szerzõdésed, azzal elmész az Önkormányzathoz, és be tudsz jelentkezni ideiglenes lakcímre.
A kérdező hozzászólása: Nem, ide sajnos nem tudok bejelentkezni. A tulaj nem engedi. Gondolom nem teljesen hivatalosan lakunk itt. Szerzõdés nem elég az önkormányzaton, ott már kérdeztük az elején. Tulajdonlap kell és a tulajdonos aláírása. De nem is jelentkeznék már ide, mert mielõtt megszületik a baba, párommal elköltözünk innen, és ott ténylegesen be is leszünk jelentkezve (az megint másik kerület lesz)
Ahol laksz, az ottani védõnõhöz kell járnod... A gyerekorvos és bármilyen más orvos szabadon választható. Nálunk is ez volt 14.kerbe vagyok bejelentve de a 8ba lakunk. és így nem járhattam a 14kerületi védõnõhöz, mert ténylegesen nem lakunk ott. És a gyerekhez meg ugye járnia kell. én úgy csináltam amúgy, hogy a 14. kerületi védõnõhöz elmentem ( úgy volt hogy maradunk a 14be, de végül nem ) ott kiállítottak minden papírt, és majdnem végig oda jártunk. 37 hetes voltam mikor átjelentkeztünk az illetékeshez, pedig addigra már javában itt laktunk. Bár hozzá kell tennem, hogy én a 14. kerületi védõnõmmel nagyon meg voltam elégedve és bagyon jó "kapcsolatom" volt vele, ezért nem is kapkodtam el a váltást, de mikor megkérdeztem hogy nem e járhatnék ugyanúgy hozzá, sajnos elutasított, mert azt mondta hogy nem teheti... mert ha a kicsivel van valami... stb... Szóval mindenképp az újpesti védõnénit keresd fel.
utolsó vagyok.... szóval szerintem jelentkezz be az újpesti védõnéninél és ha elköltöztetek, akkor kell egy kikérõlapot kérni, és már mehetsz is az új védõnõdhöz
Én is teljesen ebben a helyzetben vagyok, úgyhogy megfelelõ infóval tudok neked szolgálni. Az újpesti cím szerinti védõnõt keresd fel. Mond el neki, hogy mi a helyzet. A védõnõ csak egy meghatalmazást fog veled aláíratni, hogy hozzá jársz és nem az állandó és tartózkodást címen megjelölthöz. Probléma csak annyi lesz (ami nem is olyan hú de nagy probléma), hogy az állandó lakcím szerinti védõnõt fel kell keresni telefonon, hogy arra a címre fog születni egy picur, aki nem ott fog lakni, védõnõje van, úgyhogy az értesítéssel ne foglalkozzon (merthogy fog kapni egy értesítést, hogy megszületett a címre a baba). Amikor pedig költöztök majd, akkor meg már simán át kell jelentkezni a másik védõnõhöz. Addig nem baj, ha a babának csak állandó lakcíme lesz ott ahol neked is az állandód van, mert igazából majd csak késõbb lesz szüksége tartózkodási címre.
Idei évtõl (2013.03.01) változtak a szabályok. Most már elég a bérleti szerzõdés, nem kell a tulaj beleegyezése.
A kérdező hozzászólása: Április 9-én intéztük el a zuglói címet. Alá kellett írnia anyósomnak is, és bizony kérte a hölgy a tulajdonlapot is.
A kérdező hozzászólása: De ha elég is, nyilván a tulaj megtudná, hogy valaki(k) be vannak jelentve a lakásába. És mivel külön mondta, hogy nem jelent be minket, így nem hiszem hogy különösebben örülne neki, ha ennek ellenére meglépnénk ezt. Akár még ki is tehet innen, utcára pedig nem szeretnénk kerülni emiatt.

Azt hiszem felfáztam? 16. hetes vagyok! Hova kell hogy mennyek? Nőgyógyász, védőnő, vagy házidoki?

Csìp a pisi de màst nem érzek! A hasam alja is fàjdogàl de nem vészes! Mert az amugy is nyillalgat! De ez màr multhét kedden elkezdődött csak aztàn elmult 2-3napig! Most meg megint érzem! Mit tanàcsoltok?

Legjobb válasz: Orvos!

Orvos!
igyál annyi ásványvizet, amennyit csak bírsz, nekem ezt tanácsolta a nõgyógyász, mikor terhesen már véreset pisiltem és ötpercenként.
menj el háziorvoshoz és majd ír valamit esetleg antibiotikumot az erõsebb . vagy menj el nõgyógyászhoz az jobban tudja az ilyeneket
Ha van kamilla teád akkor azt igyál már most is. Igyál sokat és akkor fog ürülni a fertõzõs is. Holnap meg orvos én a nõgyógyászomat kérdezném meg elsõ körben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!Akkor a nõdokihoz megyek úgy döntöttem!!!
Ha húgyúti fertõzésed van, azzal nem nõgyógyászhoz kell menni! Az az urológia szakterületéhez tartozik. Ott megvizsgálják a vizeletet, elküldik tenyésztésre és célzottan kezelnek. De ha csak a háziorvoshoz mész el, õ is meg tudja vizsgálni a vizeletet és írhat fel antibiotikumot vagy tovább küld vizeletvizsgálatra a kórházba a laborba és annak az eredményével õ is tud kezelni.
nekem a nõdokim mondta pár hete ha bármi bajom van , csíp a vizelet , köhögök vagy lázas vagyok.Hozz menjek ne a házi orvoshoz.Õ majd tovább küld az illetékes dokihoz...

Hová kell mennem tovább tanulni érettségi után ha védőnő szeretnék lenni?

Els?sorban Debrecen érdekelne. Van még 1 évem az érettségib?l . Van esetleg tanfolyam ahová mehetnék véd?n?nek tanulni?

Legjobb válasz: Debreceni Egyetem, Eü-kar. Nyíregyházára van kihelyezve az összes eü karos szak.

Debreceni Egyetem, Eü-kar. Nyíregyházára van kihelyezve az összes eü karos szak.
Még Kaposváron, Szombathelyen és Budapesten van vvédõnõ szak. És tanfolyam nincs, csak fõiskolán oktatják. Ez 4 év.

Egy jó védönöt a 13 kerületben? Vagy megvan szabva hova kell menni? Én a Váci uton lakom

Legjobb válasz: Nem választhatsz sajnos, közretekre van osztva. Orvost viszont választhatsz.

Nem választhatsz sajnos, közretekre van osztva. Orvost viszont választhatsz.
A kérdező hozzászólása: 94 sz
Elsõ válaszoló vagyok: Én a Béke úti-hoz tartozok. A Váci út nagyon hosszú, végig megy az egész kerületen, ezért a házszámod fog számítani.
A kérdező hozzászólása: köszi.Te melyik utcában laksz?én a Vácin.
Szia! Én ma voltam, a rendelõben ki van írva utcák szerint hogy melyik védõnõhöz tartoznak. Ez a 4 rendelõ jöhet szóba: - Védõnõi szolgálat 1139 Budapest, XIII. Béke út 7. 270-3419 1136 Budapest, XIII. Tátra u. 48-52. 349-7594 1131 Budapest, XIII. Nõvér u. 19. 320-9292 1138 Budapest, XIII. Révész u. 10-12. 359-1389 Hívd fel a hozzád legközelebb esõ címet, meg fogják a pontos címed alapján mondani kihez tartozol. És ne izgulj, biztos aranyos lesz, én is izgultam milyen lesz de pozitívan csalódtam, rendes volt. :)
Írj privit, segítek. Vagy kérdezd meg a lakóhelyeden az egyik kismamát, kisgyerekes anyukát.
A kérdező hozzászólása: nem találtam meg hogy melyikhez tartozom.
Elsõ vagyok. Oda menj, ahol a gyerekorvos van. Nézd meg a http://www.bp13.hu oldalon, hogy lakcímed szerint hová is tartozol.
Az szerintem vagy a Tátra vagy a Béke úti lesz. Hívd fel bármelyiket, megmondják. Én is a Béke útihoz tartozom amúgy de tõlem 2 sarokra van, egyértelmû volt.
a 94 a dózsa és az árpád közé esik?mert akkor a révészbe..

VI. ker. -i vagyok. Hová kell mennem védőnőhöz?

Legjobb válasz: Szia, a 6. kerületi családvédelmi szolgálat adatai: Cím: 1067 Budapest, Podmaniczky u. 27. Tel.: (1) 332-33-25, (1) 332-51-73 Egyéb: Védõnõ: Szederkényi Lászlóné Nem biztos, hogy Szederkényiné lesz a védõnõd, hívd fel a fenti számot, és majd a pontos címed alapján fogják megmondani, hogy kihez tartozol. Innen vannak az adatok egyébként: http://www.hazipatika.com/services/cimtar?id=25

Szia, a 6. kerületi családvédelmi szolgálat adatai: Cím: 1067 Budapest, Podmaniczky u. 27. Tel.: (1) 332-33-25, (1) 332-51-73 Egyéb: Védõnõ: Szederkényi Lászlóné Nem biztos, hogy Szederkényiné lesz a védõnõd, hívd fel a fenti számot, és majd a pontos címed alapján fogják megmondani, hogy kihez tartozol. Innen vannak az adatok egyébként: http://www.hazipatika.com/services/cimtar?id=25
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Halihó, picit pontosítanám az adatokat, a fentiek nem jók.. :-S a VI.ker.-i védõnõ az Izabella u. 42-ben van, a telefonszám pedig: 061 342 43 30


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!