Találatok a következő kifejezésre: Hová kell ha fekvő rendört szeretnék (1 db)

Hová kell forduljak ha fekvő rendört szeretnék lerakatni az utcánkban mert 30 helyett 50-60-al mennek az autók?

Legjobb válasz: Nálunk is ez volt a helyzet. Én az önkormányzathoz fordultam, mivel õk az út fenntartói. Körbeküldtek egy levelet az utcában lakóknak, és kérték a véleményüket. Utána megépítették a fekvõrendõrt. Persze mindig lesznek, akiknek ez sem tetszik.

Nálunk is ez volt a helyzet. Én az önkormányzathoz fordultam, mivel õk az út fenntartói. Körbeküldtek egy levelet az utcában lakóknak, és kérték a véleményüket. Utána megépítették a fekvõrendõrt. Persze mindig lesznek, akiknek ez sem tetszik.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

SZlovákiából, rendszámos 50ccm-es kismotorral (rendszámos 2 személy szállításra alkalmas hivatalosan). Lehet vinnie utast Magyarországon is?

Jönne át az egyik ismerősöm csak nem ismeri a belvárost és megvárnám egy helyen és úgy mennénk tovább,felülhetek mögé?

3

Csongrádi vagyok Egy ideje, szolgálnak, a környékünkön segédmotoros r. -járőrők rendkivűl szemetek. Kamionos kolegámat megállitva feltettek egy költői kérdést 5000ft? -vagy keresünk valamit. Minap Baján is elhangzott ez a kérdés.

3

Kedves Autósok! Azoktól kérdezem, akiket nem érdekel a gyalogos a gyalogátkelőhelynél. Miért nem álltok meg, és engeditek át a gyalogost?

Igazán érdekel, hogy a KRESZ betartása csak ebben a helyzetben nem fontos, vagy más eseteknél sem? Általában 3-4 autós enged át.

29

Az jó, ha előre tervezek a vezetésről?

Például, ha nagyon messze vagyok, még délben elindulok, hogy haza érjek, mert ha délután indulok el, akkor számolnom kell azzal, hogy esetleg a lenyugvó nappal szemben mehetek több tíz kilométert, vagy éjszaka a sötétben.

Ha oda kell érni valahova, ahova maga csak az út 10 perc, ha az ember betartja a sebesség határokat, de én elindulok olyan fél órával előbb is, mert v olt, hogy végig kifogtam 7-8 megállót mentem a busz mögött, pirosat kaptam vagy 5 lámpánál, és a vonat is előttem jött be tehervonat, és begurult az állomásra. Vagy tudom, hogy csinálják az utat, és sokat kell állni várakozni, mert irányítják a forgalmat, akkor előbb elindulok.

Amikor ráértem, elmentem másik utcákon, másik útvonalon, hogy megnézzem, ha lezárják az utat, merre lehet kerülni.

Ha ivás van, és tudom, hogy holnap délelőtt vezetnem kell, akkor nem hajnali 3 ig hulla részegre piálok, hanem befejezem és még mielőtt lefekszem kijózanodok.

Sokan meg ilyeneket nem csinálnak, és kérdezik, hogy "Hova akarsz menni? Még korán van!" Én meg mondom, hogy ja de nem a legjobb lemenő nappal szemben vezetni szerpentinen akár!

De lehet furcsa vagyok, de jó ha ilyenekbe én bele gondolok, felkészülök?

3

Az M0-s nemrég átadott új 3 sávos szakaszán (M6 és 51-es út között), ahol nincs korlátozás, feloldó tábla van, mennyivel lehet menni?

Minek számít ez most autópályának vagy autóútnak? Mennyi a megengedett sebesség. Ahogy szoktam látni mások is bizonytalanok rajtam kívül, hogy mennyivel is lehetne menni.

3

Az szemétség, ha előzésnél rágyorsítanak nem? Miért csinálják?

Főleg lakott területen kívűl. Megy 90 helyett 60-70nel, és amikor előzné az ember, jönnek szembe, és lassít. És mikor elkezdem megelőzni rá gyorsít! Azt veszem észre, hogy kihúzódok, tiszta, index, elkezdek gyorsítani, kimegyek a szembe oldalra, nyomom neki, erre az is elkezdi nyomni neki!
Ezt mi a fenéért csinálják?

11

Nagyon gáz, ha az ember eltéved vezetés közben? Vagy ilyen mindenkivel előfordul?

Jöttem haza vidékről, és mikor lementem, haverokkal hozzájuk akkor valahogy simán oda találtam, de mikor jöttem vissza fáradtan, 4 nap után, és vezettem már fél órája lakott területen kívűl, és elnéztem valami kanyart, és lementem, mert mindenki előttem arra ment el. És általában ahol közlekedek, ott mindenki arra megy el, amerre én is, és gondolkozás nélkül mentem utánuk.
Egyszer csak, azt veszem észre, hogy nem ismerős a környék. Megyek sokat, beérek valami faluba, ahol elfelejtettem megnézni, hol vagyok, mi a település neve, és rájöttem, hogy itt még életemben nem jártam.
Na vissza fordultam, kimentem oda a kanyarhoz, és jó fele jöttem aztán haza.

Na az ilyen eset az szégyen?
Vagy ez bárkivel meg történhet?

3

Ki fizet ilyenkor kinek?

Ma átfutott az agyamon hogy mi történne abban az esetben ha egy olyan útszakaszon ahol vadveszély tábla nincs, motorral valami kisebb állattal találkozok akkor a kárt ki fizeti?
És ha mondjuk e miatt más is sérül(mondjuk szembe jövő autónak nekimegyek) akkor azt ki fizeti?

2

Autópályán nektek is kerülgetni kell az elhagyott autódarabokat?

Vagy csak én vagyok ilyen "szerencsés", hogy mindig megtalálom őket? Főleg az M6-oson, ahol nincs akkora forgalom, így egy a pályára kerülő alkatrészdarabot csak sokára sodorják ki az autók.

5

Autópályán személyautó utánfutót vontatva haladhat 150 km/h-s sebességgel?

Csak azért kérdezem, mert tegnap délután haladtam az M6-oson Pécs irányába. Tempomattal menetem óra szerint 140, GPS szerint 134 km/h-s sebességgel. Erre egy Octavia egy piros utánfutót húzva nem kis sebességkülönbséggel húzott el mellettem a belső sávban. Ez szabályos? Én úgy tudom, hogy utánfutót húzva még talán a 130 sem megengedett. Hogy is van ez?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!