Találatok a következő kifejezésre: Hová kell ha (461 db)

Hova kell (ha kell) vessző ebbe a mondatba: "Na de hát tudod hogy megy ez. "?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Biztos vagy benne? A 'Na' után én is gondoltam (hogy lehet), de a 'hogy' ebben a mondatban trükkös szerintem. ('Na, de tudod, hogy hogy megy ez.' Így tuti, hogy kell, de az elsõ az kicsit más.)

A kérdező hozzászólása: Biztos vagy benne? A 'Na' után én is gondoltam (hogy lehet), de a 'hogy' ebben a mondatban trükkös szerintem. ('Na, de tudod, hogy hogy megy ez.' Így tuti, hogy kell, de az elsõ az kicsit más.)
A kérdező hozzászólása: Elhittem. Köszi!
A de és a hogy elé.
A na után szerintem is biztos, viszont a hogy tényleg érdekes :D ha megnézzük más szavakkal, akkor egyértelmûbbnek tûnik: Tudod, hogy miért megyünk. Tudod miért megyünk. Szerintem a hogy elé nem kell vesszõ, csak a na után. Jó kérdés! :D
Na, de hát tudod, hogy megy ez.
A kérdező hozzászólása: Elöször is köszönöm az eddigi reagálásokat! Van valaki aki meg tudná mondani (azt is), hogy a 'hogy' elé ebben az esetben miért kell vagy nem kell vesszõ? (Mert csak annak fogok hinni:) ) Köszi!
A 11:33-as vagyok. Attól függ mit akarsz mondani. Hogyha annak a szinonímáját akarod mondani, hogy: "Tisztában vagy vele, hogy gond nélkül fog sikerülni." Akkor kell a vesszõ -> Na, dehát tudod, hogy megy ez. Viszont ha azt akarod mondani, hogy: "Tisztában vagy vele, hogy hogyan mûködik." -> ebbõl elhagyható a "hogy" kötõszó, akkor nem kell vesszõ. -> "Na, dehát tudod, hogy hogy megy ez." = "Na, dehát tudod hogy megy ez." Remélem tudtam segíteni, viszont felelõsséget nem tudok vállalni az általam leírtakért, nem vagyok nyelvész. :D
A kérdező hozzászólása: Helló 11:33-as :) A másodikat akarom kifejezni ("Na, de tudod hogyan megy ez."), csak van bennek egy kis kétely, és gondoltam beírom ide hátha van itt valami tanár vagy aki esetleg biztosan tudja. Egyébként szerintem sem kell.
Higgyétek már el, hogy kell :) Vagy ahogy gondoljátok, nekem mindegy.

Hova kell fordulni, ha válni szeretnék, mennyibe kerül és milyen papirok szükségesek? Vidéken?

A válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Azt nem tudom pontosan mennyibe kerül, de azt tudom, hogy hova kell elõször fordulnod. A helyi bíroságon minden héten van olyan, hogy panasznap. Na oda kell bemenned. Ott segítenek neked megírni a kereset levelet és elmondják, hogy mi a dolgok menete és kb. mekkora lesz a költség. Persze õk csak az alap válás összegét tudják megmondani, szóval, ha nincs galiba, megegyeztetek és nem kell ügyvéd.

Szia! Azt nem tudom pontosan mennyibe kerül, de azt tudom, hogy hova kell elõször fordulnod. A helyi bíroságon minden héten van olyan, hogy panasznap. Na oda kell bemenned. Ott segítenek neked megírni a kereset levelet és elmondják, hogy mi a dolgok menete és kb. mekkora lesz a költség. Persze õk csak az alap válás összegét tudják megmondani, szóval, ha nincs galiba, megegyeztetek és nem kell ügyvéd.
Vidéken pont úgy megy mit Pesten. 12 ezer forintos illetékbélyeg kell http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/csalad/felbont2..
Szia! Elsõ vagyok! Nem kell idõpontot kérni, megadják, hogy meddig van ügyfélfogadás és addig kell bemenni. Érkezési sorrendben hívnak be. És ne félj mindent megkérdezni, azért vannak ott, hogy segítsenek.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm!Elolvastam!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a tájékoztatást!És be kell jelentkezni idõpontra vagy bármikor fogadnak?


Tölcsérmellkasom van. Szolnok környéki vagyok, hogy kérjem a beutalót a házi orvostól, hogy Pestre utaljon be (tudni fogja ő hogy hova kell? ). Vagy hogy működik ez ha Pesten akarom megműttetni magam? Vagy majd Szolnokról küldenek tovább?

Legjobb válasz: A háziorvosnak (remélhetõleg) pontos listája van arról, hogy hová utalhat be. Az új TEK alapján ez nem igazán "kívánságmûsor". Bár nem írtad, ennél az elváltozásnál a mûtéti indikáció felállítása elõtt gondos kivizsgálás is szükséges. Ezen a linken meg tudod nézni, hogy közép-, vagy felsõ szintû ellátásra hová utalhatnak be. http://tek2012.gyemszi.hu/tek2/index3.php

A háziorvosnak (remélhetõleg) pontos listája van arról, hogy hová utalhat be. Az új TEK alapján ez nem igazán "kívánságmûsor". Bár nem írtad, ennél az elváltozásnál a mûtéti indikáció felállítása elõtt gondos kivizsgálás is szükséges. Ezen a linken meg tudod nézni, hogy közép-, vagy felsõ szintû ellátásra hová utalhatnak be. http://tek2012.gyemszi.hu/tek2/index3.php

Hova kell mennem, ha vissza szeretném váltani a megvásárolt repülőjegyeimet? (Wizzair)

Nem szeretnék telefonálgatni, személyesen szeretnék intézkedni. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy az eredeti összeget már nem látom viszont maradéktalanul.

Legjobb válasz: Elõször ott próbálkozz, ahol vásároltad. Ha õk nem váltják vissza, megmondják, hova kell menned.

Elõször ott próbálkozz, ahol vásároltad. Ha õk nem váltják vissza, megmondják, hova kell menned.
Huh, ha telefonáltok akkor csak óvatosan az emeltdíjassal!! Most jött ki egy 70ezres számlám repjegy átrakás miatt. :(
Olcsóbb lett volna másik jegyet venni. :)
A kérdező hozzászólása: Azért, mert nyertem a jegyeket, de nincs pénzem elmenni. De már megoldódott a helyzet, mert egy barátom átíratta, és meglepte vele a szüleit. :)
A kérdező hozzászólása: Sajnos eléggé 14 napon belül vagyok... :/ De ha érdekel egy Barcelonai út, és van pénzed átíratni, akkor a tiéd lehet :)
De ha feladott csomagot is vettél és azért volt ilyen drága a jegy akkor lehet hogy ne nagyon várj még ennyit se vissza. De hívd fel, anélkül nem fog menni úgyse.
Utána néztem pontosabban neked, de amúgy minden ott van Wizzair honlapján. :) szóval a lényeg: ha 14 napon belül vagy akkor nem kapsz semmit. Ha több mint 14 nap, akkor fejenként 16500 per út amit NEM kapsz meg, a többit igen. 2 fõ oda és vissza az 4 jegy, 4x16500 az 66000 forint. Ha 80000 volt a 4 jegy, akkor elvileg 14000-t kapsz vissza! De fel kell hívni õket, nem tudod máshogy intézni! Ha kell van nem emelt díjas számuk is, ha ez a gond! Miért kell törölni ha nem titok? Mert ha pl halál eset miatt kell lemondani akkor van méltányosság! Akkor mindent vissza kaphatsz de igazolni kell!
Abból nem sokat fogsz vissza kapni. Hívd fel õket és kérdezd meg adnak-e vissza valamennyit. Van nem emelt díjas számuk is. Viszont személyes iroda nincs, max az utazási iroda ha azon keresztül vetted.
Mennyibe került? Mert egy összeg alatt egyszerûen nem éri meg visszaváltani/kicserélni.
Interneten, vagy telefonon, személyesen nem lehet tudtommal. A törlési díj 16500 Ft járatonként és utasonként, csak az ezen felüli összeget utalják vissza.
Nem kell emelt díjast hívni. Van alap díjas szám is. :)
Akkor nem tudsz mit csinálni, mert a 16e mellé kb 20e tartási költség is van per fõ per út, ami ugye több mint amit fizettél szóval így nem kapsz semmit. Miért nem mész? Méltányosság nem lehet esetleg? Vagy keress egy veletek egyforma nevû embert és add el neki :) vagy olyat aki adna érte annyit hogy megéri neki átíratni. Én biztosan nem veszem meg, ugyanis ütközne az elveimmel hogy ennyit fizessek repülõjegyért. :)
A kérdező hozzászólása: 2 jegy oda-vissza, 80000 Ft
A kérdező hozzászólása: És úgy 58e volt az átíratás...

Ha TEK-esnek dolgozni akkor hova kell mennem tanulni?

Most mennék 10.be és nemtudom hogy milyen iskolába mennyek tanulni hogyha TEK (Terror Elhárító Központ) nál szeretnék dolgozni Vagy az mindegy hogy milyen iskola pl. közgazdás középiskolába is mehetnék akkor is eltudnék menni olyan f?iskolára amib?l pedig TEK esnek mehetnék?

Legjobb válasz: Bocsi rosszul írtam a kérdést Ha a TEK-nek szeretnék dolgozni akkor hova kell mennem tanulni?

A kérdező hozzászólása: Bocsi rosszul írtam a kérdést Ha a TEK-nek szeretnék dolgozni akkor hova kell mennem tanulni?
Ha jól tudom de nem biztos akkor: elmész majd tisztiképzõbe. vagy miskolcra sima rendõrnek.. És majd pár év rendõri szolgálat után jelentkezhetsz a TEK-be ahol komoly fizikai és mentális vizsgán kell átesned.
Ha a TAJ kártyád nálad van, bárhova mehetsz az országban.
Így igaz, ahogy az elsõ hozzászóló mondja! Bárhova mehetsz az országba! Bár szerintem célszerû lenne egy állandó orvost találni, mert szükséged lesz még az életben nõgyógyászra nem is egyszer! Tény, hogy a leleti papírodon minden rajta lesz, de azért mégis jobb ha majd évek múlva is az vizsgál aki eddig tette, és tisztában van(100%-san)a dolgokkal
A bárhova azért nem pont így van. Amelyik helyet én kinéztem meg felhívtam idõpontot kérni, az asszisztens benyögte hogy dehát nem ez a megyei kórház. Szóval oda nem mehettem.

Mikor igényeljem a gyest? Hova kell benyújtani? Mennyi idő múlva utalják az elsőt? Mennyi ennek most az összege? Ha a jutatás közben lesz munkahelyem, de közben megszünik újra igényelhetem a gyest?

Legjobb válasz: Mikor - feltételezve, hogy nem vagy jogosult TGYÁS-ra, GYED-re, a gyermek születésének napjától igényelheted. A születési anyakönyvi kivonat kell hozzá. Hova kell benyújtani- területileg illetékes Magyar Államkincstár (egyúttal a családipótlékot is igényelheted) Mennyi-28.500.- bruttó, ami 25e körüli nettó összeg lesz. GYES mellett lehet dolgozni napi 6 órában a gyermek 1 éves kora után

Mikor - feltételezve, hogy nem vagy jogosult TGYÁS-ra, GYED-re, a gyermek születésének napjától igényelheted. A születési anyakönyvi kivonat kell hozzá. Hova kell benyújtani- területileg illetékes Magyar Államkincstár (egyúttal a családipótlékot is igényelheted) Mennyi-28.500.- bruttó, ami 25e körüli nettó összeg lesz. GYES mellett lehet dolgozni napi 6 órában a gyermek 1 éves kora után
Kell még hozzá a gyermek TAJ kártyája! Így igényelheted! Gyes: br. 28.500ft, csp: 12.200ft, anyasági támogatás: 64.185ft (1x jár). Az igényléstõl számított 30 munkanapom belül megkapod az anyaságit. A gyes, családi hó elején.

Ha valaki levelet szeretne írni a pápának, azt hova kell címezni?

Legjobb válasz: Elnézést a haszontalanságomért,én nem tudom,hogy hova kell küldeni a levelet,ha vele akarsz kapcsolatba kerülni,de abban az egyben biztos vagyok,hogy ha van is ilyen cím a pápa soha az életben nem fogja elolvasni a kis irományodat,mivel rengetegen küldhetnek neki a tiédhez hasonlókat.

Elnézést a haszontalanságomért, én nem tudom, hogy hova kell küldeni a levelet, ha vele akarsz kapcsolatba kerülni, de abban az egyben biztos vagyok, hogy ha van is ilyen cím a pápa soha az életben nem fogja elolvasni a kis irományodat, mivel rengetegen küldhetnek neki a tiédhez hasonlókat.
Nem, egyáltalán nem ugyanaz. Esszénuséknál az áldozás nem Krisztus valóságos testében részesít, hanem szerintük "az angyalok kenyerében". Mond Neked az "ezotéria" szó valamit? Na az esszénusok nyakig benne vannak, ha hívõ katolikus vagy, kerüld õket. (õk persze szeretettel várnak, mert szerintük összeegyeztethetõ a 2, de NEM, NEM AZ.)
A kérdező hozzászólása: És az ugyanaz? Amúgy köszönöm a válaszokat
http://www.esszenus.hu itt áldozhatnak
Ne törõdj vele. Ennek a hókuszpókusznak, ami a áldozás néven megy semmi köze Istenhez, jobb is ha kimaradsz belõle. (ki tudja kinek is áldoznak valójában? hogy nem Istennek az biztosra veheted, Isten ilyet áldozatot soha nem rendelt, se másfajta földi papságot, mint a levita, de az is ideiglenes volt, a mennyire mutatott)
A kérdező hozzászólása: én nemcsak magam miatt szeretném. Szerintem az én házasságom érvénytelen. szerintem az lenne a jó, hogyha bárki áldozhatna. Hiszen bûnt mindenki követ el. Oké, én értem, hogyha együtt élek valakivel, aki nem a férjem, akkor az is bûn. de miért, ha szépen élünk? én nagyon megbántam, hogy rosszul sikerült a házasságom, és ha okosabb lettem volna, lehet többet tûrök. de ha minden nap csak veszekedés volt, meg kiabálás, és semmi jele a szentségi életnek, akkor akkor lett volna e jogom többször áldozni, és képmutatni, vagy most amikor nem veszekszem, és nyugodt életet folytatok? Nem tudom, ez nehéz kérdés És nem a betegnek van szüksége orvosságra? ez a bibliában van
Hát, szerintem ezzel már sokan próbálkoztak... Nem véletlen van ez így. Próbáltátok érvényteleníttetni az elõzõ házasságot egyházi bíróságnál? Ezt a püspökségen kell kérelmezni. Felülvizsgálják a körülményeket, amelyek gyanúsak, hogy nem volt érvényes az elõzõ házasság (pl. valamelyik felet belekényszerítették, valamelyik fél teljesen éretlen lévén nem állt tisztában azzal, mit jelent házasodni - és még van sok körülmény...). Röviden: http://lexikon.katolikus.hu/E/%C3%A9rv%C3%A9nytelen%20h%C3%A.. Nagyon sok esetben valóban fennáll az érvénytelenség, így ha ez van, ugyanúgy kaphat feloldozást az ember és áldozhat. Az mondjuk nehézkesebb, ha mindkét fél eleve elvált.
A kérdező hozzászólása: Csak azért akarok írni, mert szerintem igazságtalanság, hogy aki elvált, és mással él, az nem gyónhat és áldozhat. Szerintem amúgy mindenkinek joga lenne gyónni és áldozni, aki Jézust, Istent szereti. Ezzel nem akarok senkit megbántani, ez a véleményem. Azért a pápának írnék, mert a püspöknek nincs hatalma, hogy ezt megváltoztassa.
Bocs, hogy megkérdezem, de valami egyházjogi dolog? Mert akkor mindig megyéspüspöknél kell kezdeni, aki ha nem tudja megoldani, továbbítja az illetékeseknek. Ha pedig valami más - akkor sem biztos, hogy rögtön a ranglétra tetején érdemes kezdeni, alulról fölfelé sokszor hidd el, gyorsabb, mint rögtön a tetejét "bombázva".
Irat megsemmisítõ
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Próbálj itt szétnézni: http://www.va/
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Azt hallottam, hogy a Vatikannak is van oldala, esetleg ott lehetne probalkozni.
A kérdező hozzászólása: igen, de ez nagyon fontos lenne
A kérdező hozzászólása: És szerintetek valaha megváltoztatják majd a katolikusok ezt a törvényt? Nekem szükségem van Jézusra, nem élhetek nélküle

SZJA kérdés? Ha csak pár hónapban kértem adójóváírást (42344) akkor ezt a letöltött programban (apeh oldal) hová kell beírnom. Illetve kapok vmi gyerekkedvezményt? 2009. 03.11-én született kislányom, ha igen azt hová kell beírni?

Köszi

Legjobb válasz: Szia! Hogy-hogy csak pár hónapban kértél adójóváírást? Azt vagy egész évben kapod vagy egész évben nem kapod. (Egyébként bevallás 30. sor) Gyerekkedvezmény az a családi kedvezmény, de ez csak 3 gyerektõl jár.

Szia! Hogy-hogy csak pár hónapban kértél adójóváírást? Azt vagy egész évben kapod vagy egész évben nem kapod. (Egyébként bevallás 30. sor) Gyerekkedvezmény az a családi kedvezmény, de ez csak 3 gyerektõl jár.
A kérdező hozzászólása: március 11ig táppénzen voltam, utánna TGYÁs-on, utánna kaptam a GYED-et és ahhoz kértem az adójóváírást!
Az adóbevallásba nem azt kell beírni, hogy év közben mennyi adójóváirást kaptál, hanem azt, hogy egész évben mennyi hónapra kaptál bérjövedelemnek minõsülõ jövedelmet. Mivel a felsoroltak mind ide tartoznak, a hónapok számához a 12-t kell beírni, a program pedig kiszámolja, hogy mennyi adójóváírást érvényesíthetsz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!