Találatok a következő kifejezésre: Hová emelik a benzint (1 db)

Hová emelik már a benzint?

Miért kell ennyire megemelni a benzin árát!

Legjobb válasz: mert az olaj és a gáz ára világszerte rohamosan nö. befolyásolja sok sok minden. pl az arab országok háboruzása, egy egy természeti katasztrófa, vagy egy nagy vihar a mexikói öbölben. aztán más részvények mozgása is befolyással van az olaj árra. rengeteg tényezöböl áll össze az olaj ár alakulása. szinte naponta változik. most pl nagyban befolyásolja az amerikai elnök választás is. de az tuti hogy amerikában is már nagyon drága az üzemanyag ott ahol régen nagyon olcsó volt és hatalmas autókat tartottak fent most nagyon drága. persze az állam is tesz rá jó sok adót is, de igazábol világszerte emelkedik, minden országban hetente változik. a németeknél sokkal drágább, míg az osztrákokéval nem sok külömbség van.

mert az olaj és a gáz ára világszerte rohamosan nö. befolyásolja sok sok minden. pl az arab országok háboruzása, egy egy természeti katasztrófa, vagy egy nagy vihar a mexikói öbölben. aztán más részvények mozgása is befolyással van az olaj árra. rengeteg tényezöböl áll össze az olaj ár alakulása. szinte naponta változik. most pl nagyban befolyásolja az amerikai elnök választás is. de az tuti hogy amerikában is már nagyon drága az üzemanyag ott ahol régen nagyon olcsó volt és hatalmas autókat tartottak fent most nagyon drága. persze az állam is tesz rá jó sok adót is, de igazábol világszerte emelkedik, minden országban hetente változik. a németeknél sokkal drágább, míg az osztrákokéval nem sok külömbség van.
ne vezess autót, így is túl sok van, járj bkv-val (bliccelj természetesen, nehogymá tisztességesen) biciklizz, csókolom.
Sokan jönnek azzal, hogy a németeknél, meg az osztrákoknál sem olcsóbb az üzemanyag! Na ja, de ott azért egy picit több a fizetés is!!! Én is [email protected]ám, hogy milyen drága a benzin, ha mondjuk 600 ezer lenne a minimálbérem!
A benzin árából nálunk kb. 75% adó. Az állam tudna belõle engedni - de akkor kevesebb lenne a bevétele.
hát nem tudom hová emelik már, de most ott tartunk, hogy az autó fenntartása megint luxus.nekünk részletes az autónk, ami 42000ft+5500 a casco+a kötelezõ 15000 egy negyed évre + a lóerõadó.havi lebontásban ez így 55000ft.és akkor még nem tankoltunk egyszer sem.meg ha így emelkedik, lassan nem is fogunk.hát hová tart ez a világ???
ja pár éve amerikában 1 dollár körül volt akkor nem sokat emelkedett csak a 4x-t 6 év alatt. az olaj ára világon egyre magasabb.
na ja pótolni kell. csakhogy az áfa nem változott a jövedéki adó meg nem százalékos, hanem fix, és az sem változott, sõt nem is nagyon fog változni, mert azt az eu-nak kellene engedélyezni. ergo a kormény bevétele max. az afának megfelelõen nõ. persze lehet hülyeségeket beszélni nyugodtan...
A csillagos egekig. Elméletileg azért mert ahogy kibányásszák és használjuk motorhajtásra egyre kevesebb van a földön és ezek az erõforrások pár száz év mulva kifogynak. Viszont a politikusok meg az államfõ ebbõl gazdagodik.Kizsebeli az országból a milliókat.
Amerikában drága? Nemtudom, rokonok most voltak itthon a hónap elején...most 4 dollár alatt van picivel, az olyan 630 ft, de az nem egy liter, hanem 1 gallon, az 3.78 liter. Vagyis oylan 166ft körül van 1 liter benzin. az nem drága. Ez amerika! Múlt hónapban tankoltam romániában, a magyar határtól kb 400méterre.272ftot fizettem Varsándon, akkor amikor mellette Gyulán (magyarföld) 312ftba került a benzin a shellnél. De nézzük ausztriát. Oberwarton jártam tegnap, átszámolva ftra 312öt fizettem, tõle 30kmre szombathelyen 309et. Nade az osztrák benzin jobbminõségû, és kb félliterrel kevesebet eszik belõle az autó ugyanolyan vezetési stilus mellett. Nah akkor ne védje senki ezt amocskos államot, ugyanis a benzinár nagyrészt adóból áll össze. Állambácsinak pótolnia kell a vizitdij eltörlésébõl való kiesést.
Az amerikaiak rosszulvoltak mikor annyiba került az olajválság idején 1 gallon náluk, mint nálunk egy liter...

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A South Park sorozatban folyton zsidóznak (Cartman), ezt hogy engedhetik? Nálunk már rég betiltották volna.

13

Ha Európában ilyen nagy a munkanélküliség, miért nem lehet csökkenteni a max. Munkaidőt?

Tudom, erre az lesz a válasz, hogy mert alig tudunk megélni 8 órai bérünkből, akkor hogy élnénk meg 6 óraiból. Viszont akkor kevesebb segélyt kellene fizetni, és így csökkenteni lehetne a kiskeresetűek adóját. A gazdagok meg nem adózhatnának többet? Ritkábban rabolnák ki őket, ha senki nem éhezne.

8

Kik azok a "káderek"?

Sokszor hallom, hogy valamelyik egyetem Budapesten, tele van káder gyerekekkel.

De kik vagy mik azok a káderek?

5

A szocialista rendszer sajátossága volt a panelházak építése. Nyugaton is sok embert kellett elhelyezni, ott miért nem épültek tízemeletesek?

A volt szoc.blokk országait is bejártam, meg Nyugat-Európát is. Tőlünk nyugatabbra nincsenek ilyen betondzsungelek. Õk miért nem vették át ezt a módszert?

9

A szociológia által támogatott romastratégiák mire alapoznak, miben látják a problémát és annak megoldását?

6

Mi az a HAARP?

4

Mi tesz benneteket jobboldalivá?

Alapvetően 18 és 34 év közöttiek válaszára lennék kíváncsi. Azt szeretném tudni hogy ezen korosztályba tartozók közük akik magukat jobboldali beállítottságúnak vallják, mondják meg hogy tulajdonképpen mitől is érzik magukat pontosan így. Igazán érdekelne, de szeretném hogyha más indokot is felsorolnátok a hazaszereteten kívül. Véleményem szerint ugyanis a hazaszeretet normális esetben (mint ahogy számos nyugat-európai ország esetében is) nem kellene hogy jobb vagy baloldali elkötelezettségtől függjön. Kort is írjatok legyetek szívesek.

7

Ha egy meleg, rózsaszín papruhában parádézik, hogy milyen jó melegnek lenni, közben Bibliát gyaláz, miért várja el, hogy toleránsak legyenek vele az emberek?

14

BAZ-ban miért van annyi cigány? (Borsod Abaúj Zemplén )

?

2

A Waffen SS katonáknak milyen volt a testedző programjuk?

Milyen gyakorlatokat csináltak?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!