Találatok a következő kifejezésre: Hová emelik a benzint (1 db)

Hová emelik már a benzint?

Miért kell ennyire megemelni a benzin árát!

Legjobb válasz: mert az olaj és a gáz ára világszerte rohamosan nö. befolyásolja sok sok minden. pl az arab országok háboruzása, egy egy természeti katasztrófa, vagy egy nagy vihar a mexikói öbölben. aztán más részvények mozgása is befolyással van az olaj árra. rengeteg tényezöböl áll össze az olaj ár alakulása. szinte naponta változik. most pl nagyban befolyásolja az amerikai elnök választás is. de az tuti hogy amerikában is már nagyon drága az üzemanyag ott ahol régen nagyon olcsó volt és hatalmas autókat tartottak fent most nagyon drága. persze az állam is tesz rá jó sok adót is, de igazábol világszerte emelkedik, minden országban hetente változik. a németeknél sokkal drágább, míg az osztrákokéval nem sok külömbség van.

mert az olaj és a gáz ára világszerte rohamosan nö. befolyásolja sok sok minden. pl az arab országok háboruzása, egy egy természeti katasztrófa, vagy egy nagy vihar a mexikói öbölben. aztán más részvények mozgása is befolyással van az olaj árra. rengeteg tényezöböl áll össze az olaj ár alakulása. szinte naponta változik. most pl nagyban befolyásolja az amerikai elnök választás is. de az tuti hogy amerikában is már nagyon drága az üzemanyag ott ahol régen nagyon olcsó volt és hatalmas autókat tartottak fent most nagyon drága. persze az állam is tesz rá jó sok adót is, de igazábol világszerte emelkedik, minden országban hetente változik. a németeknél sokkal drágább, míg az osztrákokéval nem sok külömbség van.
ne vezess autót, így is túl sok van, járj bkv-val (bliccelj természetesen, nehogymá tisztességesen) biciklizz, csókolom.
Sokan jönnek azzal, hogy a németeknél, meg az osztrákoknál sem olcsóbb az üzemanyag! Na ja, de ott azért egy picit több a fizetés is!!! Én is [email protected]ám, hogy milyen drága a benzin, ha mondjuk 600 ezer lenne a minimálbérem!
A benzin árából nálunk kb. 75% adó. Az állam tudna belõle engedni - de akkor kevesebb lenne a bevétele.
hát nem tudom hová emelik már, de most ott tartunk, hogy az autó fenntartása megint luxus.nekünk részletes az autónk, ami 42000ft+5500 a casco+a kötelezõ 15000 egy negyed évre + a lóerõadó.havi lebontásban ez így 55000ft.és akkor még nem tankoltunk egyszer sem.meg ha így emelkedik, lassan nem is fogunk.hát hová tart ez a világ???
ja pár éve amerikában 1 dollár körül volt akkor nem sokat emelkedett csak a 4x-t 6 év alatt. az olaj ára világon egyre magasabb.
na ja pótolni kell. csakhogy az áfa nem változott a jövedéki adó meg nem százalékos, hanem fix, és az sem változott, sõt nem is nagyon fog változni, mert azt az eu-nak kellene engedélyezni. ergo a kormény bevétele max. az afának megfelelõen nõ. persze lehet hülyeségeket beszélni nyugodtan...
A csillagos egekig. Elméletileg azért mert ahogy kibányásszák és használjuk motorhajtásra egyre kevesebb van a földön és ezek az erõforrások pár száz év mulva kifogynak. Viszont a politikusok meg az államfõ ebbõl gazdagodik.Kizsebeli az országból a milliókat.
Amerikában drága? Nemtudom, rokonok most voltak itthon a hónap elején...most 4 dollár alatt van picivel, az olyan 630 ft, de az nem egy liter, hanem 1 gallon, az 3.78 liter. Vagyis oylan 166ft körül van 1 liter benzin. az nem drága. Ez amerika! Múlt hónapban tankoltam romániában, a magyar határtól kb 400méterre.272ftot fizettem Varsándon, akkor amikor mellette Gyulán (magyarföld) 312ftba került a benzin a shellnél. De nézzük ausztriát. Oberwarton jártam tegnap, átszámolva ftra 312öt fizettem, tõle 30kmre szombathelyen 309et. Nade az osztrák benzin jobbminõségû, és kb félliterrel kevesebet eszik belõle az autó ugyanolyan vezetési stilus mellett. Nah akkor ne védje senki ezt amocskos államot, ugyanis a benzinár nagyrészt adóból áll össze. Állambácsinak pótolnia kell a vizitdij eltörlésébõl való kiesést.
Az amerikaiak rosszulvoltak mikor annyiba került az olajválság idején 1 gallon náluk, mint nálunk egy liter...

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

20 év múlva milyen megszorításokat, adókat vezet majd be az akkori kormány?

egyre kevesebb az ötlet, szerintetek mik lesznek?

6

Magyarországon miért nem valósult meg az iskolabuszos rendszer?

Főleg az elővárosokba kellene.

Gyakori , hogy a diákok nem férnek fel a "sima" buszra vagy nagyon korán kell kelniük és emiatt romolhat a teljesítményük.

1-2 településnek sikerült ezen a problémán segítenie , külön iskolabuszokat vettek ,így megfelelően tudják szállítani a diákokat.

Pontosan ilyen buszokat:

3

Hogyan alakult volna valószínűsíthetően Magyarország sorsa, ha 1941 júniusában nem kapcsolódik be a Szovjetunió elleni hadjáratba, hanem kivár?

10

A Nyilaskereszt a számítógépeken, telefonokon az áthelyezés/mozgatás jele. Ott szabad?

http://pixabay.com/hu/lapos-szimb%C3%B3lum-t%C3%A9ma-fell%C3..
Csak a zöld színű nyilaskerezst számít nyilaskeresztnek?
Ez engedélyezve van?

11

Miért akarja bezáratni a józsefvárosi kínai piacot Kocsis Máté polgármester?

Talán gondolhatna a VIII. kerület és a főváros szegény lakosaira is, akik csak ott tudnak megvenni egy csomó alapvető ruhát, élelmiszert. Vagy ha annyira muszáj bezárni, miért nem gondoskodik valami más hasonló árszínvonalú lehetőségről? Az engem nem győzött meg, hogy közbiztonsági és adóhatósági problémák vannak. Egyrészt én teljes biztonságban éreztem ott magam, másrészt egy olyan országban, ahol a világon a legmagasabb az áfa és adók, vegyék tudomásul, hogy ezeket az emberek egyre nagyobb tömege nem tudja megfizetni. Se a kereskedők, se a vevők.

<http://nol.hu/belfold/a_jozsefvarosi_piacnak_annyi__?ref=sso

21

Ha Horvátországban magyar bankkártyával fizetek, azt közép árfolyamon váltják?

7

Lényegében Romániának, vagy Magyarországnak rosszabb a megítélése külföldön?

Általánosan melyik népet utálják jobban?

10

Csak én vagyok az egyetlen aki nem aggódik NSA (Nemzetbiztonság) kémprogramja miatt?

Tehát aki facebookot,google,skypot használ érintett,vagyis adatokat gyűjtenek az amerikaiak mindenkiről.Jó hát tudtam,hogy biztos van valami turpisság,de ha akarják csinálják.Facebookon is csak átlagos dolgokról beszélgetek,átlagos dolgokra keresek rá a googlen.De ki az aki nem?Mi számít "rossznak"?Egyáltalán miért csinálják,miért használnak az emberekről kémprogramot?

6

Chemtrail. Hiszel benne?

11

Az RTL, TV2 csatornákkal nem lehet valamit csinálni, hogy pártatlanok maradjanak a politikában?

Alapvetően szeretem az RTL-t még ha egy szenny csatorna is, bár inkább csak a híradót nézem mert utálom a reklámokat meg a "profi" színészek által játszott Barátok közthöz hasonló műsorokat.
De mivel ez a legnagyobb nézettségű csatorna Mo.-n szerintem nem szabadna,hogy ennyire egyértelműen baloldaliak legyenek.Az egy dolog ha az ATV eldurrog ott magában, vagy mondjuk a másik véglet az Echo tv, de egy nagy befolyásoltsággal bíró csatorna NE.

Néha már azon is elgondolkodom, hogy basszus, ez magyar tv?
Ha a zsidóknak van baja az vezető hír, a Holokauszt emléknap szintén vezető hír, de egy magyar nemzeti ünnep vagy gyász nap az elvész az utolsók között.Ha magyarokat vernek akkor azt csak más csatornákról vagy az internetről lehet megtudni, mert nem számolnak be róla.
Az Izraelben történt dolgok szintén nem számítanak hírnek(palesztinok), de Irak Amerika az jöhet minden mennyiségben.
(vagy egyik se legyen hír vagy mindkettő)
A Bajnai körül történt dolgok nem hírek, nehogy lejárassák, ha egy Jobbikos tilosban parkol az vezető hír.
Bárki bármit mond nagy befolyása van a médiának, főleg az RTL és a TV2-nek, és szerintem elég nagy baj,hogy nem pártatlanok.
Ez ellen valami olyasmit nem lehetne,hogy egyességet kötnek,hogy nem pártolnak egy politikai pártmellé sem?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!