Találatok a következő kifejezésre: Hová emelik a (11 db)

Hova emelkednek még a DDR3-as rom árak?

December eleján 5000-6000 forint között mozogtak az 1600Mhz 4gb ramok most meg jó ha találok 10.000 közeli értékben:( ...kerestem google-ban de nem találtam friss információt,nem tudja esetleg valaki,hogy kb. mikkora várható,hogy kicsit csökkenjenek a ram árak?

Legjobb válasz: Addig emelik amíg a gyártók jónak látják. Azaz x. Igaza van az elsõnek. :)

Addig emelik amíg a gyártók jónak látják. Azaz x. Igaza van az elsõnek. :)
A gyártók úgy döntöttek, hogy nincs elég profit, ezért csökkentették a termelést (ami mostanra már nagyon olcsó), hogy felverjék az árakat és nagyobb haszonkulccsal adják el ugyanazt. Hogy ilyenkor miért nem mûködnek a kartell törvények, azt nem tudom, de kétlem, hogy a jövõben jelentõsen elmozdulnának lefelé az árak.
Most azért PCX-en vannak 7000 ezertõl RAM-ok.(4GB)
A jövõbelátó gömböm a szervizben - macska, asztal táncoltatás, hosszú sztori. Hétfõre ígérték h kész, akkor megmondom neked.
Mit vártál? Szerinted aki a jövõbe lát az itt tölti az idejét és nem tözsdézik?
A kérdező hozzászólása: -.-"...köszönöm, hogy megtiszteltél jelenléteddel
A kérdező hozzászólása: Tipikus magyar szokás... ...ha akad valaki értelmes ember is itt az írhatna valami értelmeset!

Hogy segíthetnék neki? Ha a fiamat hasra teszem, akkor emeli a fejét, de még nem tudja, hogy a kezével mit csináljon, hová tegye és hogy tartsa meg magát.

Ilyenkor nyöszörög, olyan mintha nem lenne jó neki, nem sír csak nekem nagyon rossz hallgatni, mert sajnálom. Másnak is nyöszörgött a babája? Hogy segíthetnék? 3 hónapos a baba

Legjobb válasz: Ezt egyik baba sem szereti az elején, de hagyd, hogy magától jöjjön rá a dolgokra. Tedd minél gyakrabban hasra (ha nyöszörög, akkor persze fordítsd vissza, ne erõltesd).

Ezt egyik baba sem szereti az elején, de hagyd, hogy magától jöjjön rá a dolgokra. Tedd minél gyakrabban hasra (ha nyöszörög, akkor persze fordítsd vissza, ne erõltesd).
A kérdező hozzászólása: oké, de akkor mikor tanulja meg?
szia, nekem most lesz fél éves a kisfiam. mi is így voltunk az elején amikor magától hasrafordult vagy én úgy tettem le. nem sokáig bírta és mindig sírás lett a vége. most már nagyon szeret hason lenni leteszem hanyatt és fél perc múlva hason van és nagyon élvezi. kb egy hónap kellett neki mire megszerette.
elsõ vagyok, ne aggódj, megtanulja. Én semmit nem segítettem a fiamnak, ma már áll és jár. Jövõ héten lesz 11 hónapos.

Hová emelik már a benzint?

Miért kell ennyire megemelni a benzin árát!

Legjobb válasz: mert az olaj és a gáz ára világszerte rohamosan nö. befolyásolja sok sok minden. pl az arab országok háboruzása, egy egy természeti katasztrófa, vagy egy nagy vihar a mexikói öbölben. aztán más részvények mozgása is befolyással van az olaj árra. rengeteg tényezöböl áll össze az olaj ár alakulása. szinte naponta változik. most pl nagyban befolyásolja az amerikai elnök választás is. de az tuti hogy amerikában is már nagyon drága az üzemanyag ott ahol régen nagyon olcsó volt és hatalmas autókat tartottak fent most nagyon drága. persze az állam is tesz rá jó sok adót is, de igazábol világszerte emelkedik, minden országban hetente változik. a németeknél sokkal drágább, míg az osztrákokéval nem sok külömbség van.

mert az olaj és a gáz ára világszerte rohamosan nö. befolyásolja sok sok minden. pl az arab országok háboruzása, egy egy természeti katasztrófa, vagy egy nagy vihar a mexikói öbölben. aztán más részvények mozgása is befolyással van az olaj árra. rengeteg tényezöböl áll össze az olaj ár alakulása. szinte naponta változik. most pl nagyban befolyásolja az amerikai elnök választás is. de az tuti hogy amerikában is már nagyon drága az üzemanyag ott ahol régen nagyon olcsó volt és hatalmas autókat tartottak fent most nagyon drága. persze az állam is tesz rá jó sok adót is, de igazábol világszerte emelkedik, minden országban hetente változik. a németeknél sokkal drágább, míg az osztrákokéval nem sok külömbség van.
ne vezess autót, így is túl sok van, járj bkv-val (bliccelj természetesen, nehogymá tisztességesen) biciklizz, csókolom.
Sokan jönnek azzal, hogy a németeknél, meg az osztrákoknál sem olcsóbb az üzemanyag! Na ja, de ott azért egy picit több a fizetés is!!! Én is [email protected]ám, hogy milyen drága a benzin, ha mondjuk 600 ezer lenne a minimálbérem!
A benzin árából nálunk kb. 75% adó. Az állam tudna belõle engedni - de akkor kevesebb lenne a bevétele.
hát nem tudom hová emelik már, de most ott tartunk, hogy az autó fenntartása megint luxus.nekünk részletes az autónk, ami 42000ft+5500 a casco+a kötelezõ 15000 egy negyed évre + a lóerõadó.havi lebontásban ez így 55000ft.és akkor még nem tankoltunk egyszer sem.meg ha így emelkedik, lassan nem is fogunk.hát hová tart ez a világ???
ja pár éve amerikában 1 dollár körül volt akkor nem sokat emelkedett csak a 4x-t 6 év alatt. az olaj ára világon egyre magasabb.
na ja pótolni kell. csakhogy az áfa nem változott a jövedéki adó meg nem százalékos, hanem fix, és az sem változott, sõt nem is nagyon fog változni, mert azt az eu-nak kellene engedélyezni. ergo a kormény bevétele max. az afának megfelelõen nõ. persze lehet hülyeségeket beszélni nyugodtan...
A csillagos egekig. Elméletileg azért mert ahogy kibányásszák és használjuk motorhajtásra egyre kevesebb van a földön és ezek az erõforrások pár száz év mulva kifogynak. Viszont a politikusok meg az államfõ ebbõl gazdagodik.Kizsebeli az országból a milliókat.
Amerikában drága? Nemtudom, rokonok most voltak itthon a hónap elején...most 4 dollár alatt van picivel, az olyan 630 ft, de az nem egy liter, hanem 1 gallon, az 3.78 liter. Vagyis oylan 166ft körül van 1 liter benzin. az nem drága. Ez amerika! Múlt hónapban tankoltam romániában, a magyar határtól kb 400méterre.272ftot fizettem Varsándon, akkor amikor mellette Gyulán (magyarföld) 312ftba került a benzin a shellnél. De nézzük ausztriát. Oberwarton jártam tegnap, átszámolva ftra 312öt fizettem, tõle 30kmre szombathelyen 309et. Nade az osztrák benzin jobbminõségû, és kb félliterrel kevesebet eszik belõle az autó ugyanolyan vezetési stilus mellett. Nah akkor ne védje senki ezt amocskos államot, ugyanis a benzinár nagyrészt adóból áll össze. Állambácsinak pótolnia kell a vizitdij eltörlésébõl való kiesést.
Az amerikaiak rosszulvoltak mikor annyiba került az olajválság idején 1 gallon náluk, mint nálunk egy liter...

Hova emelkednek az élelmiszerárak még? Miért luxus az étel ma már, hisz az a megélhetés feltétele? Miért fogy el minden olyan hamar ha így is többet költünk mi emberek élelmiszerre?

Lehet valahogy megoldani?

Legjobb válasz: Okosan kell vásárolni, nem csak úgy hasra ütésre, és hidd el, így máris nem olyan drága. A magyarok amúgy is pazarlóan bánnak sokszor az élelmiszerekkel és cukmisra mindig van pénz, de normális kajára nem. Magyarországon egyáltalán nem a kaja árak a drágák, mert más, nyugati országokban is nagyjából azonos áron lehet vásárolni. A gond a fizetések alacsonyságával van. Egy magyar család a bevétele 25-40 %-át költi élelmiszerre, ami nagyon sok. Ellenben nyugaton a bevétel 10-15%-a megy ételre.

Okosan kell vásárolni, nem csak úgy hasra ütésre, és hidd el, így máris nem olyan drága. A magyarok amúgy is pazarlóan bánnak sokszor az élelmiszerekkel és cukmisra mindig van pénz, de normális kajára nem. Magyarországon egyáltalán nem a kaja árak a drágák, mert más, nyugati országokban is nagyjából azonos áron lehet vásárolni. A gond a fizetések alacsonyságával van. Egy magyar család a bevétele 25-40 %-át költi élelmiszerre, ami nagyon sok. Ellenben nyugaton a bevétel 10-15%-a megy ételre.
Ez így van! Egyetértek az elõzõvel!
Mert nem szeletelt elõrecsomagolt szalámit, kotányi fûszert, bonduelle-t, meg kisüveges kólát meg söröket meg csipszet meg nápolyit meg csokikat meg egyéb drága [email protected] kéne venni, hanem normális élelmiszert... Ja meg a magyarok mindig sírnak de cigire mindig van pénz!
Megoldás, hogy átmenetileg legyél vega. Aztán lehet, hogy megtetszik a dolog. A húson lehet spórolni.

Hova lehet jelentkezni a nyári pótfelvételin emelt érettségi nélkül?

Legjobb válasz: Az majd csak augusztusban derül ki.

Az majd csak augusztusban derül ki.

Kezdjek félni, ha ma nem kaptam meg azt a levelet, amiben az van, hova kell mennem emelt érettségit tennem?

Egy osztálytársam ma kapta meg, meg itt is olvastam gyakorin, hogy valaki már megkapta. :(

Legjobb válasz: Én is megkaptam ma, viszont osztálytársaim nagy része még nem:)

Én is megkaptam ma, viszont osztálytársaim nagy része még nem:)
A kérdező hozzászólása: szerintem hívd fel az oktatási hivatalt :S
utcsó: az [email protected] ügy, már ki kellett volna, h küldjék. Mibõl érettségizel?
Még mindig nem kaptam meg:( Jó lenne tudni végre, hogy hol lesz.....
A kérdező hozzászólása: ma megérkezett :D
én már megkaptam az értesítõt
Én sem kaptam meg, pedig én a Kormányhivatalnál jelentkeztem egy közép és egy emelt szintû érettségire. Egyiket sem tudom, hogy hol lesz.
még ne félj, eddig én sem kaptam meg
A kérdező hozzászólása: úgy irigyellek, már én is szeretném tudni, hogy mikor és hova kell majd mennem :(
Ma vettem át a titkárságon:) Töribõl.

Emelt szinten érettségizők! Megkaptátok már a levelet hogy mikor és hova kell menni? Ha nem mikor várható ez szerintetek?

Legjobb válasz: Legkésõbb április elején meg kell hogy kapjad. Tavaly én is akkor kaptam.

Legkésõbb április elején meg kell hogy kapjad. Tavaly én is akkor kaptam.
Nem kaptam meg, pedig már igencsak ideje volna. Fõleg mivel a Kormányhivatalon keresztül jelentkeztem egy emelt és egy középszintû érettségire, és fogalmam sincs, hogy a középszintû érettségim hol lesz, nincsenek tételeim. Pedig azt mondták, hogy február vége március eleje.
Tételeid nem is lesznek, hacsak nem magyarból mész.
Még nem késett semmit, én is április elsõ hetében kaptam meg két évvel ezelõtt. :) (õsszel is érettségiztem emelt szinten, akkor pedig szeptember közepén jött ki). ;) Szóval nyugi. ;)
május elsõ hete a legkésõbbi idõpont
A kérdező hozzászólása: Második válaszoló, én is úgy jelentkeztem és kaptam levelet, hogy tudomásul vették.

Hogyan és hová lehet emelt díjas sms-sel szavazásra felrakni képeket a netre?

Pl.fürd?ruhás képeket küldenek be lányok és ezekre lehet szavazni.A nevezési díj lenne emelt díjas sms-ben,s lenne vmi klassz f?díj a lányoknak.Ez adóköteles?

Éves kamatperiódus esetén a bank idő közben is kamatot emel, hova lehet ezzel fordulni?

Van itt olyan illető aki hasonló esetben megtalálta a megfelelő jogi utat, és sikerült "elhárítania" a bank jogtalan kamatemelését? Leírná, hova fordult?

Legjobb válasz: Próbáld meg a PSZÁF-nál.

Próbáld meg a PSZÁF-nál.
A kérdező hozzászólása: Igen, mi is erre gondoltunk. Pontosabban ez az egyetlen ötletünk idáig. Csak nem tudom, járhatunk-e egyáltalán sikerrel.
Olvasd el a szerzõdésed, lehet, hogy benne van, hogy kamatot emelhet bizonyos esetekben a kamatperiódus ellenére is. Mivel indokolták az emelést?

Ha középfokon lerakom a magyar 4-est, töri 3-mast, német 3-mast, kémia 4-est, és emelt szintű biológia 4-est és meglesz a középfokú c típusú nyelvvizsgám akkor ezzel hova vennének fel?

Pszichológia, gyógypedagógia,esetleg tanár?A felvi.hu-n voltam már de nekem nem jött be ez a pontszámító kalkulátor.

Legjobb válasz: Várj egy évet s utána felvételizz

Szerintem ezzel egyetemre ne tervezd. Semmi értelme, hogy lediplomázz, aztán szenvedj a munkakereséssel. Tanulj valami jó szakmát, jobban el tudsz helyezkedni.
Várj egy évet s utána felvételizz
Max valami fõsuli
Pszichót el kell felejteni
Se pszichóra se gyógypedre nem vesznek fel ezzel, mindkettõt elvégeztem sztm leveleztünk is egymással régebben. Húzz bele, magyart azt lehet magolni is ha nagyon kell, emelt biosz 4-es az nem gáz, de egy középfokú pluszba a minimum lenne. Gyógypedre idén 420 volt a ponthatár ha jól emlékszem, pszichóra meg 430 körül.
Pszichóra nem, gyógypedre szerintem igen, tanár? milyen tanár egész pontosan? Amúgy ha meglesz a nyelvvizsgád, nehogy már csak 3asra írd meg a német érettségit... akkor simán ötös lesz, számolj úgy
Pszichóra csont 5ösnek kell lenni, idén csak Pécsen volt 350 körül a ponthatár, de még az sincs meg ezekkel az eredményekkel, nemhogy Károlira vagy Eltére a 450. A tanár szakok is 330 körül vannak, szóval egy kicsit bele kell húzni, de sok sikert hozzá!
A kérdező hozzászólása: ötösre nem hiszem hogy nekem valami is sikerülne.Általános isiben kettes hármas voltam, meg úgy hallottam hogy érettségikor nem diktálják le rendesen az anyagot, én meg egyedül nem tudom.
tanárira legkönnyebb bejutni diszkalkuliás vagy akkor csak a reál tantárgyakat nem vágod, töri magyar simán lehetne attól 5-ös
A kérdező hozzászólása: Csak nekem több idõ kell a tanuláshoz mint egy átlag embernek, mert diszkalkuliás vagyok, meg kóterban is leszek és az nem épen nyugodt hely. Szakiskolában 4, 1 volt az átlagom. De érettségin nem hiszem hogy ez meglesz. Pszichológiához milyen átlag kell kb?? És tanárra miért vesznek fel hiszen az erõs?
Pszichológiára szerintem nem, gyógypedagógiára talán, tanárra biztos. De az is számít, hogy milyenek az év végi jegyeid, de az érettségin azért ennél jobb eredményeid is lehetnének.
pszichológiára tuti nem. tanárra esetleg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!