Találatok a következő kifejezésre: Hová érdemes külföldre (22 db)

Magyarként hová érdemes külföldre települni?

Hol van az a hely ahol nem néznek le mint "csóró balkánit" és tisztesen, kultúrált környezetben meg lehet élni? Hozzáteszem nem wc pucolónak akarok kimenni, hanem diplomával és angol nyelvtudással. Arra vagyok kiváncsi mely az a nemzet ahol nem azt nézik honnan jöttem, hanem azt hogy ki vagyok és hogy tisztes szakmám van, nem pökhendiek a külföldiekkel szemben hanem nyitottak és az életszínvonal sem alacsony. Olyan véleményeket várok melyeknek van alapja (pl. külföldi magyarok, vagy akik már éltek kinnt pár évet) nem aki szubjektív sejtései vagy filmek alapján ír le egy nemzetet.

Legjobb válasz: Lényegében bárhova, de ne dicsekedj vele, honnan jöttél mert az nem éppen elõnyös.

Lényegében bárhova, de ne dicsekedj vele, honnan jöttél mert az nem éppen elõnyös.
SVÁJC, SVÁJC, SVÁJC<33
#1 válaszoló: miért Svájc, részletes indoklást is kérünk! Ott élsz?
Nem érdekelnek alapvetõen a százalékok, de kíváncsinak ettõl még kimondottan kíváncsi lennék, hogy mi volt nem hasznos a válaszomban ;)
Nos, hát Németország ennél jobb. A magyar személyin kívöl semmire sincs szükséged, csak nyelvtudásra. Illetve egy idõ után nemzetközi jogosítvány nem árthat. Egyszerûen kimész, keresel szállást, munkát. Ugyan úgy be kell jelentkezned a tanácsházán, mint itthon, sõt ezt nem szabad elmulasztani, mert erre harapnak. Belépsz egy egészség és egy nyugdíjjbiztosítóba, akár itthon. Adószámot igényelsz. A németek tisztességes, jó emberek, a magyarokat kedvelik. Az általánosítás nem szerencsés, mert mindenhol akad mindenféle ember, de alapállásuk normális, a többségnek. Mindezt és az elõttem szólók okos érveit meggondolva, a kérdésre a felelet: Amelyik nyelvet legjobban ismered, mert számodra az a megfelelõ megoldás. Érdeklõdési körödet tükrözi, lehetõségeidet vázolja. Mindezzel együtt bõven akad probléma, a klíma, a szokások tekintetében, az értékítéletek elsajátításában. Magyarságodat levetkõzni nem szükséges és úgysem tudod. Az angol nyelv ismerete bárhol segítség lehet, de a helyi nyelv a legfontosabb. Számodra az Usa, vagy természetesen Anglia a megoldás, de Hollandia sem rossz, ha elsõ javaslatom nem tetszene...
Svájc különben kiráy hely, de õk már válogatnak. Az idegenektõl félnek, óvatosak. Van egy barátom náluk, de eddig még nem sikerült elintéznie, hogy odamehessek. Az Eu nak sem tagja, bonyolultabb, de ha melót szerzel, elintézik. A pénz ott jóval több és azért csinálja ezt mindenki. A legjobb számunkra saját hazánk, de ha nehezen élsz meg, akkor mi tart vissza? Felégetni magad mögött mindent nem ajánlatos, de egy kis világot látni, pénzt keresni jó lehetõség.

Hova érdemes menni babával nyaralni? (Magyarországon vagy külföldön, mindegy)

Legjobb válasz: Érdemes bárhová, ha van rá lehetõség, de a baba szempontjából szerintem mindegy...viszont probléma esetén könyebb itthon orvost találni (ha nincs nyelvi probléma akkor ez külföldön is könnyen mehet), de nagyobb gond esetén könnyebb hazajutni is..De nem erre a félelemre kell megalapozni a nyaralást, csak jobban kell felkészülni. Ezért én itthon mennék bababarát környezetbe, de elõszeretettel választjuk a balatont..a vadkempinget nem javaslom..mindenképp legyen fürdõszoba és megfelelõ alvóhelye..ez a fontos.

Érdemes bárhová, ha van rá lehetõség, de a baba szempontjából szerintem mindegy...viszont probléma esetén könyebb itthon orvost találni (ha nincs nyelvi probléma akkor ez külföldön is könnyen mehet), de nagyobb gond esetén könnyebb hazajutni is..De nem erre a félelemre kell megalapozni a nyaralást, csak jobban kell felkészülni. Ezért én itthon mennék bababarát környezetbe, de elõszeretettel választjuk a balatont..a vadkempinget nem javaslom..mindenképp legyen fürdõszoba és megfelelõ alvóhelye..ez a fontos.
http://www.goszolagyongye.hu. Mi évek óta oda járunk gyeremekbarát, csodás környzet, közelben strand, stb...
Alsópáhok, Kolping hotel Ódákat zengenek róla a babások.
Mi a hegyekbe mentünk, amikor 6 hetes volt a lány.Jövõ nyárra tervezzük a Balatont.

Ha le nyelvvizsgázok németből és angolból, akkor hova érdemes dolgozni menni külföldön? és milyen munkára? Recepciós például?

mind a két nyelvb?l középfokút tennék le..

Legjobb válasz: Pusztán a nyelvtudás nem elég ahhoz, hogy külföldön normális munkát kapj, érteni is kell valamihez. Ez olyan, mintha itthon arra alapoznád a munkakeresést, hogy tudsz magyarul. Na bumm. Mindenki tud.

Pusztán a nyelvtudás nem elég ahhoz, hogy külföldön normális munkát kapj, érteni is kell valamihez. Ez olyan, mintha itthon arra alapoznád a munkakeresést, hogy tudsz magyarul. Na bumm. Mindenki tud.
Háát, nem tudom, hogy a középfokú mennyire elég egy recepciós munkához... Mondjuk a tudás jobban számít, mint a papír, de ettõl függetlenül, én a helyedben felsõt csinálnék inkább.
Nyugodtan vizsgázz le, de ez külföldön senkit sem fog érdekelni! Tapasztalat! Ha munkára jelentkezel, akkor úgyis kiderül a valós tudásod. A Nyelvtudás számít, nem a papír. Egyébként a középfok nem elég a recepciós álláshoz. Oda társalgási szintû kell. Középfokú nyelvtudással már elindulhatsz külföldre, az már egy jó alap a munkavállaláshoz.
A kérdező hozzászólása: Bocsi rosszul írtam németbõl felsõfokú lenne és angolból középfok és a felsõfokút pár hónappal késõbb, mert az angolt még nem tudom annyira mint a németet... :)
Én Angliában egy munkaközvetítõ irodában dolgozom.Nem tudom hogy Németországban hogy megy, de itt kint recepciósnak társalgásszintû angol tudásra van szüksége.Nyelvvizsga papírt beleírhatod a CV-be de senkit nem érdekel hogy van vagy nincs.Nem ad jobb lehetõséget ha van, és nem leszel hátrányban ha nincs.A lényeg a megfelelõ angol nyelvtudás.. (feltételezem hogy a németeknél is így megy) üdv
Na igen, de ha kimegy Németországba, és tud angolul, az már egész jó, ha meg Nagy-Britanniában németül, még jobb...


Egy mentőtisztnek hova érdemes kimenni külföldre? És kb. mennyit keres egy olyan országba, ahol jobban megfizetik, mint itt?

Legjobb válasz: Mentõtisztnek sehova se érdemes menni, ugyanis ezt az egészségügyi diplomát sehol sem ismerik el, csak nálunk van Európában mentõtiszti diplomás képzés, máshol nincs ilyen alapszak. Ergo nincs menekvés.

Mentõtisztnek sehova se érdemes menni, ugyanis ezt az egészségügyi diplomát sehol sem ismerik el, csak nálunk van Európában mentõtiszti diplomás képzés, máshol nincs ilyen alapszak. Ergo nincs menekvés.
Én úgy tudtam, hogy az USA-ban rengeteg ilyen képzés van, ahol mentõsöket képeznek egyetemen, több évig.
Van, de nem mentõTISZTI
ahogy nézem van http://www.herts.ac.uk/courses/Paramedic-Science_details.cfm Paramedic Science BSc képzés Angliában
Máshogy hívják külföldön, Paramedic. Csak az a különbség, hogy külföldön késõbb tovább tanulhatsz mentõorvosnak.

Szeretnék nagy összeget összegyűjteni. Hova érdemes raknom a pénzemet, hogy nagyon kamatozzon? Magyarországon vagy esetleg külföldön?

Legjobb válasz: Hát az mind1, csak nem a Bankba!! Hosszabb távon érdemes részvénybe fektetni, persze ez függ az összegtõl is!

Hát az mind1, csak nem a Bankba!! Hosszabb távon érdemes részvénybe fektetni, persze ez függ az összegtõl is!
A részvény nem kamatozik. Az egy kocázati tõke, amit megsokszorozhat, de el is vesztheti nullára akár. Ha a legnagyobb kamatot akarod, nézd végig a nagy bankok kondíciós listáját, de 1-2 százaléknál nagyobb eltérésre ne számíts. Külföldön még kisebb a kamat, mint nálunk

Külföldre hova érdemes menni börzére?

Olyan érdekelne, ahol nagy a választék, olcsó, és még a város is szép:D És lehetõleg nagyobb, mint a hazai börzék.

Legjobb válasz: Bécsben szokott lenni például.

Bécsben szokott lenni például.
A kérdező hozzászólása: A nevét nem tudod véletlenül? Honnan tudok róla több infót gyûjteni?

Hova érdemes menni tanulni külföldön, ahol nincs tandíj?

Idén kapom meg a BA diplomámat és tervezem a külföldön tanulást. Hová tudnék menni, ahol nincs tandíj? Angolul beszélek, felsõfokú nyelvvizsgát biztosít majd a diplomám. Emellett, kb mekkora indulótõke szükséges egy ilyen dolog beindításához, esetleg vehetek fel rá diákhitelt itthon?

Legjobb válasz: Dániában és (ha jól tudom) Hollenadiában sincsen tandíj. A Dánia viszont tuti. Ha angolt tudod (és azt mondod hogy beszéled) akkor én azt ajánlom ! :) Sok sikert ! :) Ha esetleg még érdekel egyéb is, írj rám, tudnék mesélni.

Dániában és (ha jól tudom) Hollenadiában sincsen tandíj. A Dánia viszont tuti. Ha angolt tudod (és azt mondod hogy beszéled) akkor én azt ajánlom ! :) Sok sikert ! :) Ha esetleg még érdekel egyéb is, írj rám, tudnék mesélni.
Hollandiaban van tandij. Evi 1050 eu korul van, teljesen mindegy, hogy szakmunkas kepzo vagy egyetem. 18 ev felett ennyivel kezdhetsz el tovabbtanulni, es akkor meg nem beszeltem a konyvekrol, az iskolai spec.koltsegekrol stb. Sot utazasi kedvezmenyt is(busz, vonat) csak a 18-ik ev betoltese utan kaphatsz.(harom 18 feletti gyerekem van, igy ismerem kicsit a helyzetet) A tovabbi kerdeseidre nem tudok valaszolni.

Hova érdemes kimenni külföldre táncolni?

Legjobb válasz: Szia! Milyen táncra gondolsz, társastánc vagy erotikus tánc vagy valami más? Én pár éve jártam ki különbözõ klubokba táncolni, nagyon megérte.

Szia! Milyen táncra gondolsz, társastánc vagy erotikus tánc vagy valami más? Én pár éve jártam ki különbözõ klubokba táncolni, nagyon megérte.
A kérdező hozzászólása: Hát ilyen erotikus táncra akarok jelentkezni, mert azt hallottam, hogy külföldön sokat lehet ezzel keresni. Csak hát azért azt is beszélik, hogy könnyen ráfázhat az ember ha kimegy idegenbe melózni, fõleg ilyen helyre.
hát pár éve még igen. most már szinte csak köcsög balkánok járnak. svájcban albánok törökök, ezek felejtõsek. skandináv országokban és dániában is sok török néger arab stb ezek ölik is egymást, és állandóan balhé. csak ülnek egy ital mellett és lesnek, nem visznek téged separéba táncra. ezek miatt nem mennek a pénzes normális emberek. egyre kevesebb a rendes hely. az ügynökségek, ha azzal mész, meg jobb velük vigyázni, a legtöbb lehúzós, és hazudnak. barátnõm mesélte ezeket, párszor jól meg is járta. ja és a sok roma bolgár egyéb csaj sexel is a separéban plusz pénzért vagy anélkül. még ott is eljátsszák, ahol elvileg tiltva van, normális lányok nem keresnek mellettük, mert leviszik az árakat.

Hova érdemes menni külföldre elkezdeni felépíteni az életet? F/23

Elsõ sorban is az lenne az elsõ hogy egy jó fizetõ munkát találjak külföldön.

Legjobb válasz: Milyen nyelven beszélsz nagyon jól, és milyen jó végzettséged van?

Milyen nyelven beszélsz nagyon jól, és milyen jó végzettséged van?
A kérdező hozzászólása: Pénz nélkül meg halok addig még itthon...:(
Akkor tanulj meg valamilyen nyelvet és szerezz szakmát. UTÁNA érdemes külföldre menésen gondolkodni, így nem.
A kérdező hozzászólása: Csak magyarul tudok, meg egy pár angol szót. Szakmám nincs.
Kamu szöveg. Itthon teljesen más a helyzet. 2 dolog számít, vannak-e kapcsolataid, vagy kitûnõ tanuló voltál-e esetleg mindkettõ. Mikor a friss diplomások nagy százaléka munkanélküli, mert a cégek 2-3 éves tapasztalatot várnak el, vagy oylan munkahelyekre megkövetelika fõiskola/egyetemet ahova eddig egy érettségi is elég volt. Az OKJ-s képzéseket meg sz*rba sem veszik. Vagy még tanuló vagy és még azért a rózsaszín köd, de nagyon álomvilágban élsz.
Nos, ha van egy jó végzettséged, és hozzá megfelelõ nyelvtudásod, akkor kb. a világ bármelyik országában (többek közt Magyarországon is) fel tudsz építeni egy jó/normális életet, lehet az USA, Argentina, Botswana, Svédország, Tádzsikisztán, Kína, Japán stb., bármi. Ha ezek nincsenek meg, akkor meg mindenhol nehéz lesz, maximum a nehézségi szint változik.
Én a következõ három helyre szeretnék igazán kimenni: Írország, Wales, Svájc
Hello! Én is pont most ezen gondolkozom. Mondjuk én amerikában gondolkozom, de valami nagyobb vársoban New York vagy Miami.
Amelyiknek a nyelvét beszéled. Anélkül nem érdemes elindulni, mert a mindennapok során elég sok nehézségbe ütközhetsz. A külföldön élõ magyarok nagyon segítõkészen adnak információt ügyintézéssel kapcsolatban, de senki nem fogja meg a kezecskédet és megy el veled lakást nézni, bankszámlát nyitni, egyéb ügyeket intézni, mert nem az õ dolguk. Jól fizetõ munkához pedig kell egy szakma. Mihez értesz? Miben van gyakorlatod?
A magyart sajnos nem beszelik mashol csak Magyarorszagon, tehat eloszor nyelvtanulas. Hogy akarsz egy munkaszerzodest alairni (ha idealis esetbol indulunk ki es feltesszuk hogy eledtesznek egyet) ugy hogy nem erted?

Ki szeretnék költözni külföldre. Hova érdemes?

Egy évem van még középiskolában,és nem szeretnék itt maradni ebben a "leprában" már bocsánat.Hol lehet viszonylag egyszer?en elhelyezkedni,és mivel.Nyilván tovább tanulnék érettségi után.

Legjobb válasz: Ausztriában ingyenesek az egyetemek és fõiskolák,ha ez számít (én is csak hallottam,egy jó német ismerõsömtõl),és nincs is olyan messze.

Ausztriában ingyenesek az egyetemek és fõiskolák, ha ez számít (én is csak hallottam, egy jó német ismerõsömtõl), és nincs is olyan messze.
De igen, a legtöbb szakra állati egyszerû bekerülni (a bennmaradás más tészta)
Anglia
Azért az sem mellékes, hogy milyen nyelvet beszélsz!
A kérdező hozzászólása: Tudnátok írni szakmákat vagy végzettségeket, hogy mivel lehet könnyen elhelyezkedni?
németet tanulsz akkor egyértelmû hogy ausztria!
Drágának drága, de ott legalább megfizetik a munkát, nem úgy, mint itthon.
Magyarországnál drágább. A lakhatás és a szolgáltatások sokkal drágábbak, az élelmiszer minimálisan drágább, majdnem ugyanannyi mint itthon.
A kérdező hozzászólása: Ja, és németet tanulok..:)
A kérdező hozzászólása: Ausztria drága hely?Ismerõseim véleménye megoszlik, valaki szerint igen mások szerint nem...
Muszáj, hogy legyen nyelvtudásod. Ausztria egy nagyon jó opció. A bécsi egyetemre szinte mindenkit felvesznek, viszont kell nyelvvizsga. Ha Ausztria nem, akkor Németország, Svájc, Skandináv országok...
Angliában és Skóciában is vannak ingyen egyetemek/fõsulik. Persze ehhez már itt kell hogy élj x ideje hogy megpályázhasd. Ha nem sikerül, akkor is lehet kedvezménzt kérni, és csak a töredékét kell kifizetned. Viszont nyelvtudás nélkül neki se indulj
A kérdező hozzászólása: Igen hallottam én is errõl, ezt hogy lehet megoldani?Gondolom nem egyszerû oda bekerülni.
A kérdező hozzászólása: és mi a kapós most ott?
egészségügyi végzettség, pl. ápoló, IT


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!