Találatok a következő kifejezésre: Hová érdemes külföldre (24 db)

Magyarként hová érdemes külföldre települni?

Hol van az a hely ahol nem néznek le mint "csóró balkánit" és tisztesen, kultúrált környezetben meg lehet élni? Hozzáteszem nem wc pucolónak akarok kimenni, hanem diplomával és angol nyelvtudással. Arra vagyok kiváncsi mely az a nemzet ahol nem azt nézik honnan jöttem, hanem azt hogy ki vagyok és hogy tisztes szakmám van, nem pökhendiek a külföldiekkel szemben hanem nyitottak és az életszínvonal sem alacsony. Olyan véleményeket várok melyeknek van alapja (pl. külföldi magyarok, vagy akik már éltek kinnt pár évet) nem aki szubjektív sejtései vagy filmek alapján ír le egy nemzetet.

Legjobb válasz: Lényegében bárhova, de ne dicsekedj vele, honnan jöttél mert az nem éppen elõnyös.

Lényegében bárhova, de ne dicsekedj vele, honnan jöttél mert az nem éppen elõnyös.
SVÁJC, SVÁJC, SVÁJC<33
#1 válaszoló: miért Svájc, részletes indoklást is kérünk! Ott élsz?
Nem érdekelnek alapvetõen a százalékok, de kíváncsinak ettõl még kimondottan kíváncsi lennék, hogy mi volt nem hasznos a válaszomban ;)
Nos, hát Németország ennél jobb. A magyar személyin kívöl semmire sincs szükséged, csak nyelvtudásra. Illetve egy idõ után nemzetközi jogosítvány nem árthat. Egyszerûen kimész, keresel szállást, munkát. Ugyan úgy be kell jelentkezned a tanácsházán, mint itthon, sõt ezt nem szabad elmulasztani, mert erre harapnak. Belépsz egy egészség és egy nyugdíjjbiztosítóba, akár itthon. Adószámot igényelsz. A németek tisztességes, jó emberek, a magyarokat kedvelik. Az általánosítás nem szerencsés, mert mindenhol akad mindenféle ember, de alapállásuk normális, a többségnek. Mindezt és az elõttem szólók okos érveit meggondolva, a kérdésre a felelet: Amelyik nyelvet legjobban ismered, mert számodra az a megfelelõ megoldás. Érdeklõdési körödet tükrözi, lehetõségeidet vázolja. Mindezzel együtt bõven akad probléma, a klíma, a szokások tekintetében, az értékítéletek elsajátításában. Magyarságodat levetkõzni nem szükséges és úgysem tudod. Az angol nyelv ismerete bárhol segítség lehet, de a helyi nyelv a legfontosabb. Számodra az Usa, vagy természetesen Anglia a megoldás, de Hollandia sem rossz, ha elsõ javaslatom nem tetszene...
Svájc különben kiráy hely, de õk már válogatnak. Az idegenektõl félnek, óvatosak. Van egy barátom náluk, de eddig még nem sikerült elintéznie, hogy odamehessek. Az Eu nak sem tagja, bonyolultabb, de ha melót szerzel, elintézik. A pénz ott jóval több és azért csinálja ezt mindenki. A legjobb számunkra saját hazánk, de ha nehezen élsz meg, akkor mi tart vissza? Felégetni magad mögött mindent nem ajánlatos, de egy kis világot látni, pénzt keresni jó lehetõség.

Középiskola után szeretném elhagyni az országot, külföldön tanulni tovább és ott is élni. Hová érdemes menni tanulni és hová költözhetnék azután?

Nem szeretnék ebben az országban élni, ennek több oka is van.

Legjobb válasz: Ne haragudj, de nem olvastam végig, amit írtál. Az elsõ lépés ahhoz, hogy külföldön tanulj az, hogy elég önálló legyél ahhoz, hogy egyedül utánanézz ezeknek a dolgoknak. Abból általában semmi sem lesz, hogy "külföldön akarok tanulni, mert itthon szar a helyzet, de egyébként gõzöm sincs, hol, meg mit, meg hogyan". Ahogy látom, van konkrét szakma, amit elvégeznél: nézz utána, milyen nevesebb egyetemeken lehet ezt tanulni. Valamint az is lényegében egy google-keresés, hogy melyik országokban van ingyenes felsõoktatás. Ha ilyen alapvetõ dolgokhoz vársz segítséget, mert egyedül nem megy, akkor semmi esélyed nincs külföldön.

Ne haragudj, de nem olvastam végig, amit írtál. Az elsõ lépés ahhoz, hogy külföldön tanulj az, hogy elég önálló legyél ahhoz, hogy egyedül utánanézz ezeknek a dolgoknak. Abból általában semmi sem lesz, hogy "külföldön akarok tanulni, mert itthon szar a helyzet, de egyébként gõzöm sincs, hol, meg mit, meg hogyan". Ahogy látom, van konkrét szakma, amit elvégeznél: nézz utána, milyen nevesebb egyetemeken lehet ezt tanulni. Valamint az is lényegében egy google-keresés, hogy melyik országokban van ingyenes felsõoktatás. Ha ilyen alapvetõ dolgokhoz vársz segítséget, mert egyedül nem megy, akkor semmi esélyed nincs külföldön.
ezek szerint azok, akik nem ertenek egyet a kerdezovel az allaspontja miatt, azok nem eltek meg kulfoldon (es pont abba a kategoriaba tartozak, amit a kerdezo leirt, csak nem a legveszesebb esetbe) franciaorszagban vagyok szeptember ota erasmusszal. az emberek itt nem neznek le masokat a munkajuk miatt, a kukast nem rohogik ki es dobaljak meg szemettel, bar itt meg egy kukas is igenyes magara. itt nem bliccelnek a vonaton, es nem csak azert, mert megtehetik, hanem azert is, mert erkolcsileg igy tartjak helyesnek. arrol meg ne is beszeljunk, hogy ha esetleg meg bliccelnenek is, nem tudom elkepzelni, hogy meg ok verjek meg a kallert... ha bemesz egy boltba, nem azt latod, hogy az elado a telefonjat nyomkodja unott plehpofaval, hanem azonnal a rendelkezesedre all, es nem felejt el koszonni, majd fizetes utan kellemes napot kivanni neked. ja, es mindemellett meg mosolyognak is rad. arrol meg ne is beszeljunk, hogy lazan megallitanak az utcan, nem egyszer szolitottak meg pl, hogy ilyen szep kek a kabatom, es kitunik a sok szurke kozul, de ez csak egy pelda. emellett fel tudom hozni azt a pesti peldat, hogy a pesten hallottam nevu FB csoportban felvetettek mar egyszer-ketszer, hogy legyunk szivesek a metro mozgolepcsojen a jobb oldalra allni, ez tolunk nyugatabbra olyan szepen mukodik, hogy orom figyelni, mig nalunk valahogy hiaba van kiirva, megbukott, es nem hiszem, hogy azert, mert sok lenne az olyan ember, aki nem tud olvasni. erre magyar reakci: ne siess, azert mert kesobb indultal el, en nem fogok neked segiteni, vess magadra, maskor indulj el korabban, az a 2 masodperc nem fog segiteni rajtad, en meg foleg, ha meg amugy nem sietsz csak nem szeretsz allni, hat igy jartal baratom. erdekes valahogy az autopalyakon megszoktak, hogy a belso savban elozni szokas, es nem oltjak be oket, hogy hova sietnek... jo, ennyi volt a delutani mesem az elalvashoz. kerdezo, milyen nyelveket beszelsz?
Dániában van egy Eu-s egyetem, ahol angolul folyik az oktatás, minden országból jönnek tanulók, és ingyenes. Nagyon sokféle diplomát ad, de pontosan mi a nevük, sajnos nem tudom.Azt hiszem, van egy magyar ügynökség, ami külföldi egyetemekre közvetít magyar diákokat, azt kéne megkeresni, hogy segítsenek.Google-ba beírva, biztos kidob valamit.
A kérdező hozzászólása: Pont nem jó példát hoztál, mert nem nézek tv-t. Azt mondom amit tapasztalok a saját bõrömön. Külföldön még nem jártam, de Mo.-n akárhol voltam, mindenhol többségében a sok lélektelen barmot láttam. Nem mondom, vannak nagyon jó emberek is. De azokat úgy kell keresni. Ismerek egy lányt aki Ausztráliába költözött. Azt mondja ott az emberek ha azt se tudják ki vagy, akkor is köszönnek és leállnak veled beszélgetni. Egyszer küldött egy fotót, hogy a barátaival van pizsamában meg zokniban egy plázában, van akin sombrero volt, meg olyan is volt, hogy pelenka meg cumi. És nem nevették ki az emberek, volt aki fotózkodott is Velük. Ez szerintem azért jelentõs különbség a magyar viszonyokhoz képest. Köszönöm az eddigi válaszokat.
Érdekes, Skóciában még egyetlen egy (ezt komolyan mondom) bunkó, primitív vagy rosszindulatú emberrel sem találkoztam :D Pedig már itt vagyok egy ideje. Persze biztos vannak, de ha MO-n végigmegyek az utcán, pl Pesten, percenként 10-t is láthatok. Azért ez nagy különbség! Amúgy én sem olvastam el a kérdezõ hosszú leírását.
Jaj, fejezzétek már be ezt a hülyeséget, hogy ez Magyarország, az Magyarország... minden országban vannak hülyék, buta emberek, és primitívek, ugyanúgy, mint Magyarországon. Én pl Ausztriában élek, itt se jobb a helyzet a magyar mentalitáshoz képest. Bõven van itt török, itt ugyanúgy utálják õket, mint Magyarországon a cigányokat, sõt, annak tekintik õket, nem véletlenül. Magyarul, õk az Ausztriai cigányok, és jogosan ítélkeznek róluk. Némelyik olyan proli, mûveletlen tuskó, hogy az valami hihetetlen. 16 éves vagy, nem csak azt kell hallgatni, amit anyuci meg apuci mond Magyarországról, meg amiket a TV-ben látsz. Én sem csípem az országot, de reálisan kell látni a helyzetet, mert sok tájékozatlan suhanc a "kolbászból van a kerítés" szindrómában szenved. Mehetsz Angliába, Ausztriába, bárhova, ahol jól keresel, viszont ezek mind mind drága országok, a lakások nagyon drágák a fõvárosokban, ott ugyan úgy eltud fogyni a pénzed egy pillanat alatt. Itt is járkálnak beképzelt, felsõbbrendûbb-sznob egoista majmok, meg tinik, mint minden máshol, mert csuklóból kapják a szüleik a több ezer eurós fizetést, és ezt a gyerekek ki is használják. Nem kell egybõl ítélkezni, meg a levegõbe beszélni hülyeségeket, még 1x mondom, elõször szerezz tapasztalatot, és utána ócsárolj mást, vagy másokat. Bárhova mész, bármilyen országba, iskolába, városba, munkahelyre, mindenhol vannak idióta emberek.
Hát nem tudom, azzal szerintem nem sokra mész, ha elmesélem, hogyan kerültem ki Angliába pszichológiát tanulni.
A kérdező hozzászólása: Nem azt mondtam, hogy máshol nincs ilyen, de feltételezem, mashol nem ez az elfogadott norma. Nem vagyok totál tájékozatlan a témában, nagyon szeretnék például a sydneyi egyetemen tanulni, de az számomra megfizethetetlen. Írországra is gondoltam, mert az angol nyelvterület és úgy tudom ingyenes az oktatás. Több egyetemet is nézegettem már onnan. Nem azért tettem fel a kérdést, mert lusta vagyon megkeresni Googleben (de egyébként pontosan ezt csinálom napok óta, interneten olvasgatok utána), hanem mert érdekel más elképzelése, tapasztalata. Biztosa vagyok, hogy van itt olyan, aki többet tudna mondani nekem errõl, mint egy-két Google keresés.
Ja és azt még hozzátenném, hogy azért ne úgy állj hozzá a világhoz, hogy Magyarország kultúrája a béka segge alatt van, de ezen kívül mindenhol kolbászból van a kerítés, az emberek kedvesek, senki sem rosszindulatú stb. Bunkók és éretlenek, kulturális nullák minden országban vannak, nem sajátos jellemzõ ez, csak sokan ilyen álomvilágban élnek, hogy jaj csak itthon ez a helyzet, mindenhol máshol fasza az élet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a dàn egyetemet megtaláltam, az Aarhus Egyetemrõl van szó, ha jól sejtem. Angolul beszélek, azt hiszem elég jól meg tudom értetni magammal az embereket. Németül is motyogok valamit, most pedig szeretnék elkezdeni olaszul is tanulni. A francia nyelvre is gondoltam, de szerintem az nagy falat lenne nekem.

Hova érdemes menni babával nyaralni? (Magyarországon vagy külföldön, mindegy)

Legjobb válasz: Érdemes bárhová, ha van rá lehetõség, de a baba szempontjából szerintem mindegy...viszont probléma esetén könyebb itthon orvost találni (ha nincs nyelvi probléma akkor ez külföldön is könnyen mehet), de nagyobb gond esetén könnyebb hazajutni is..De nem erre a félelemre kell megalapozni a nyaralást, csak jobban kell felkészülni. Ezért én itthon mennék bababarát környezetbe, de elõszeretettel választjuk a balatont..a vadkempinget nem javaslom..mindenképp legyen fürdõszoba és megfelelõ alvóhelye..ez a fontos.

Érdemes bárhová, ha van rá lehetõség, de a baba szempontjából szerintem mindegy...viszont probléma esetén könyebb itthon orvost találni (ha nincs nyelvi probléma akkor ez külföldön is könnyen mehet), de nagyobb gond esetén könnyebb hazajutni is..De nem erre a félelemre kell megalapozni a nyaralást, csak jobban kell felkészülni. Ezért én itthon mennék bababarát környezetbe, de elõszeretettel választjuk a balatont..a vadkempinget nem javaslom..mindenképp legyen fürdõszoba és megfelelõ alvóhelye..ez a fontos.
http://www.goszolagyongye.hu. Mi évek óta oda járunk gyeremekbarát, csodás környzet, közelben strand, stb...
Alsópáhok, Kolping hotel Ódákat zengenek róla a babások.
Mi a hegyekbe mentünk, amikor 6 hetes volt a lány.Jövõ nyárra tervezzük a Balatont.


Ha le nyelvvizsgázok németből és angolból, akkor hova érdemes dolgozni menni külföldön? és milyen munkára? Recepciós például?

mind a két nyelvb?l középfokút tennék le..

Legjobb válasz: Pusztán a nyelvtudás nem elég ahhoz, hogy külföldön normális munkát kapj, érteni is kell valamihez. Ez olyan, mintha itthon arra alapoznád a munkakeresést, hogy tudsz magyarul. Na bumm. Mindenki tud.

Pusztán a nyelvtudás nem elég ahhoz, hogy külföldön normális munkát kapj, érteni is kell valamihez. Ez olyan, mintha itthon arra alapoznád a munkakeresést, hogy tudsz magyarul. Na bumm. Mindenki tud.
Háát, nem tudom, hogy a középfokú mennyire elég egy recepciós munkához... Mondjuk a tudás jobban számít, mint a papír, de ettõl függetlenül, én a helyedben felsõt csinálnék inkább.
Nyugodtan vizsgázz le, de ez külföldön senkit sem fog érdekelni! Tapasztalat! Ha munkára jelentkezel, akkor úgyis kiderül a valós tudásod. A Nyelvtudás számít, nem a papír. Egyébként a középfok nem elég a recepciós álláshoz. Oda társalgási szintû kell. Középfokú nyelvtudással már elindulhatsz külföldre, az már egy jó alap a munkavállaláshoz.
A kérdező hozzászólása: Bocsi rosszul írtam németbõl felsõfokú lenne és angolból középfok és a felsõfokút pár hónappal késõbb, mert az angolt még nem tudom annyira mint a németet... :)
Én Angliában egy munkaközvetítõ irodában dolgozom.Nem tudom hogy Németországban hogy megy, de itt kint recepciósnak társalgásszintû angol tudásra van szüksége.Nyelvvizsga papírt beleírhatod a CV-be de senkit nem érdekel hogy van vagy nincs.Nem ad jobb lehetõséget ha van, és nem leszel hátrányban ha nincs.A lényeg a megfelelõ angol nyelvtudás.. (feltételezem hogy a németeknél is így megy) üdv
Na igen, de ha kimegy Németországba, és tud angolul, az már egész jó, ha meg Nagy-Britanniában németül, még jobb...

Egy mentőtisztnek hova érdemes kimenni külföldre? És kb. mennyit keres egy olyan országba, ahol jobban megfizetik, mint itt?

Legjobb válasz: Mentõtisztnek sehova se érdemes menni, ugyanis ezt az egészségügyi diplomát sehol sem ismerik el, csak nálunk van Európában mentõtiszti diplomás képzés, máshol nincs ilyen alapszak. Ergo nincs menekvés.

Mentõtisztnek sehova se érdemes menni, ugyanis ezt az egészségügyi diplomát sehol sem ismerik el, csak nálunk van Európában mentõtiszti diplomás képzés, máshol nincs ilyen alapszak. Ergo nincs menekvés.
Én úgy tudtam, hogy az USA-ban rengeteg ilyen képzés van, ahol mentõsöket képeznek egyetemen, több évig.
Van, de nem mentõTISZTI
ahogy nézem van http://www.herts.ac.uk/courses/Paramedic-Science_details.cfm Paramedic Science BSc képzés Angliában
Máshogy hívják külföldön, Paramedic. Csak az a különbség, hogy külföldön késõbb tovább tanulhatsz mentõorvosnak.

Szeretnék nagy összeget összegyűjteni. Hova érdemes raknom a pénzemet, hogy nagyon kamatozzon? Magyarországon vagy esetleg külföldön?

Legjobb válasz: Hát az mind1, csak nem a Bankba!! Hosszabb távon érdemes részvénybe fektetni, persze ez függ az összegtõl is!

Hát az mind1, csak nem a Bankba!! Hosszabb távon érdemes részvénybe fektetni, persze ez függ az összegtõl is!
A részvény nem kamatozik. Az egy kocázati tõke, amit megsokszorozhat, de el is vesztheti nullára akár. Ha a legnagyobb kamatot akarod, nézd végig a nagy bankok kondíciós listáját, de 1-2 százaléknál nagyobb eltérésre ne számíts. Külföldön még kisebb a kamat, mint nálunk

Úgy 22 évesen külföldön hova érdemes költözni 2 szakmával és közép/felső fokú angol nyelv tudással?

Nem kis országba, hanem valami olyan helyre szeretnék költözni ahol mindíg van élet. Ugyan akkor nincsennek -fokok ez meik ország/kontinensen van?

Legjobb válasz: Csak angolod van? Mehetsz Angliába, de darab szemétnek fognak nézni. Fizetésed persze így is jobb lesz, mint idehaza. Ha tudnál németül, sokkal jobb lehetõségeid lennének.

Csak angolod van? Mehetsz Angliába, de darab szemétnek fognak nézni. Fizetésed persze így is jobb lesz, mint idehaza. Ha tudnál németül, sokkal jobb lehetõségeid lennének.
A kérdező hozzászólása: És ha le tennék egy német közép fokú vizsgát is?
A vizsga nem számít, csak beszéld a nyelvet. Ausztria a legjobb irány. Közel van, fizetés duplája itteninek, szakemberek meg általában kevesen vannak. Németország is ilyen.
A kérdező hozzászólása: Németországrol és ausztriáról vélemeny?? Hogyan néznek a magyarokra, és hogy kb. mennyi pénz kell hogy ki tudjak költözni?

Külföldre hova érdemes menni börzére?

Olyan érdekelne, ahol nagy a választék, olcsó, és még a város is szép:D És lehetõleg nagyobb, mint a hazai börzék.

Legjobb válasz: Bécsben szokott lenni például.

Bécsben szokott lenni például.
A kérdező hozzászólása: A nevét nem tudod véletlenül? Honnan tudok róla több infót gyûjteni?

Hova érdemes menni tanulni külföldön, ahol nincs tandíj?

Idén kapom meg a BA diplomámat és tervezem a külföldön tanulást. Hová tudnék menni, ahol nincs tandíj? Angolul beszélek, felsõfokú nyelvvizsgát biztosít majd a diplomám. Emellett, kb mekkora indulótõke szükséges egy ilyen dolog beindításához, esetleg vehetek fel rá diákhitelt itthon?

Legjobb válasz: Dániában és (ha jól tudom) Hollenadiában sincsen tandíj. A Dánia viszont tuti. Ha angolt tudod (és azt mondod hogy beszéled) akkor én azt ajánlom ! :) Sok sikert ! :) Ha esetleg még érdekel egyéb is, írj rám, tudnék mesélni.

Dániában és (ha jól tudom) Hollenadiában sincsen tandíj. A Dánia viszont tuti. Ha angolt tudod (és azt mondod hogy beszéled) akkor én azt ajánlom ! :) Sok sikert ! :) Ha esetleg még érdekel egyéb is, írj rám, tudnék mesélni.
Hollandiaban van tandij. Evi 1050 eu korul van, teljesen mindegy, hogy szakmunkas kepzo vagy egyetem. 18 ev felett ennyivel kezdhetsz el tovabbtanulni, es akkor meg nem beszeltem a konyvekrol, az iskolai spec.koltsegekrol stb. Sot utazasi kedvezmenyt is(busz, vonat) csak a 18-ik ev betoltese utan kaphatsz.(harom 18 feletti gyerekem van, igy ismerem kicsit a helyzetet) A tovabbi kerdeseidre nem tudok valaszolni.

Hova érdemes kimenni külföldre táncolni?

Legjobb válasz: Szia! Milyen táncra gondolsz, társastánc vagy erotikus tánc vagy valami más? Én pár éve jártam ki különbözõ klubokba táncolni, nagyon megérte.

Szia! Milyen táncra gondolsz, társastánc vagy erotikus tánc vagy valami más? Én pár éve jártam ki különbözõ klubokba táncolni, nagyon megérte.
A kérdező hozzászólása: Hát ilyen erotikus táncra akarok jelentkezni, mert azt hallottam, hogy külföldön sokat lehet ezzel keresni. Csak hát azért azt is beszélik, hogy könnyen ráfázhat az ember ha kimegy idegenbe melózni, fõleg ilyen helyre.
hát pár éve még igen. most már szinte csak köcsög balkánok járnak. svájcban albánok törökök, ezek felejtõsek. skandináv országokban és dániában is sok török néger arab stb ezek ölik is egymást, és állandóan balhé. csak ülnek egy ital mellett és lesnek, nem visznek téged separéba táncra. ezek miatt nem mennek a pénzes normális emberek. egyre kevesebb a rendes hely. az ügynökségek, ha azzal mész, meg jobb velük vigyázni, a legtöbb lehúzós, és hazudnak. barátnõm mesélte ezeket, párszor jól meg is járta. ja és a sok roma bolgár egyéb csaj sexel is a separéban plusz pénzért vagy anélkül. még ott is eljátsszák, ahol elvileg tiltva van, normális lányok nem keresnek mellettük, mert leviszik az árakat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!