Találatok a következő kifejezésre: Hosszan elhúzódó ellen mit (1 db)

Hosszan elhúzódó sárgasággal ellen mit lehet tenni?

Szombaton lesz 1 hónapos a babám és még mindig sárga. A kórházban besárgult de másnap a véreredmény szerint a kék fény hatására elmúlt és igy haza engedtek minket.

Legjobb válasz: Az én kisfiam is besárgult, bár õ nem került kékfény alá, de bizony hetekbe telett, hogy elmúljon. Nekem azt javasolták, hogy szoptassam minél többet, ha elalszik a cicin akkor piszkáljam, hogy egyen. Sokat kell kivinni a levegõre az jót tesz neki segít a napfény. Mi a pukival szenvedtünk, nekünk a Gripe Water vált be a többi nem használt.Tornáztasd sokat és maszírozd a kis pociját az is segít, de a legfontosabb a sok cici, ha tudod szoptatni, mert azt nem írtad, hogy szopik vagy tápszeres baba. Nyugodj meg hamarosan túl lesztek rajta. Sajnos ez ilyen sokáig tart, de helyrejön.

Az én kisfiam is besárgult, bár õ nem került kékfény alá, de bizony hetekbe telett, hogy elmúljon. Nekem azt javasolták, hogy szoptassam minél többet, ha elalszik a cicin akkor piszkáljam, hogy egyen. Sokat kell kivinni a levegõre az jót tesz neki segít a napfény. Mi a pukival szenvedtünk, nekünk a Gripe Water vált be a többi nem használt.Tornáztasd sokat és maszírozd a kis pociját az is segít, de a legfontosabb a sok cici, ha tudod szoptatni, mert azt nem írtad, hogy szopik vagy tápszeres baba. Nyugodj meg hamarosan túl lesztek rajta. Sajnos ez ilyen sokáig tart, de helyrejön.
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a választ! A babám csak szopizik szerencsére van tejem több is mint ami kell. Most már 2 óránként etetem és vizet is kap a doki utasitása szerint. Állitólag igy hamarabb ürül ki a szervezetbõl a bilirubin ami okzza a sárgaságot. A masszirozással is próbálkoztunk illetve alkalmazzuk is. De úgy látom hogy most már mindent kipróbáltunk amit ajánlottak de nem sok jelét látom. Nem tudom mit tehetnék még. Mondtam a dokinak hogy küldjön el már minket vérvételre vagy vissza a kórházba de azt mondta hogy ez még belefér mert 6 hétig normális a sárgaság. Én viszont aggódom hogy nehogy valami baja maradjon visszamenõleg ez miatt.
Az elõzõ válaszoló vagyok. 6 hétig nálunk is eltartott. Nekünk 1 hetesen kellett visszamenni a kórházba kontrolra, nektek nem kellett, mert ismerek olyat akinek folyamatosan vissza kellett menni, mert nem csökkent olyan gyorsan a bilirubin szint, mint nálunk. Mi 1 hét alatt kb. megfeleztük.Ha téged megnyugtat állj a sarkadra és igenis küldje el laborba a gyerekorvos, ha jól tudom jogod van kérni.Ha van rá lehetõséged próbáld ki még azt a gyógyvizet amit írtam, nálunk mind a két fiam nagyon hasfájós volt és csak ez segített. Próbáld sokszor hasra fordítani, nálunk apuka szokta az alkarjára fektetni hason és úgy sétálgat vele, ha nagyon fáj. Remélem tudtam segíteni, ha gondolod írhatsz privibe szívesen segítek, ha tudok. 12 hetes nagyfiú anyukája
Szia! Én Gyulán szültem. A 3nap mérték neki elõször kicsit magas volt, ezért 2órára berakták fény alá. Aztán másnap mehettünk haza, mert áéllítólag CSAK PICIT NÖVEKEDETT AZ ÉRTÉK!!! Na hát itt lett elb...va az egész. 17naposan elvittem a gyerekorvosunkhoz és azt mondta azonnal be a kórházba mert nagyon nagyon sárga volt. A kórházba vettek tõle vért és 5napig voltunk bent. 2hét alatt képzelheted hogy megrongálta a máját. Bent feküdtem vele én is. Én adtam neki fecskendõbõl a gyógyszereit. Szõrnyû volt az az 5nap. Épp hazaértünk a nagykórházból 5naposan, mehettünk 17naposan vissza a gy.kórházba.
Én azt ajánlom, azért mindenképpen kérjél vérvizsgálatot. Nem is értem, miért nem küld el a doki. Nekünk minden nap nézték és szúrták szegénykémet, de nem volt baj, mert ebbõl tudjuk meg, hogy milyen az értéke, nem ránézésre. Minket kiengedtek a kórházból 258-as bilirubin szinttel, és másnap már a Heim Pálba voltunk. Akkor levették a vért és ott már 330-at mutatott! Azt hittem megõrülök, hogy engedhettek ki magas sárgasággal! De ott fényezték, infúziózták és helyrejött. Szerintem nem ártana Nektek sem bemenni és végigcsinálni pár napot, biztosan helyreállna. A lényeg, hogy rengeteget szoptasd a babádat, hogy ürüljön a bilirubin szintje. És bizony keltegetni, keltegetni, tudom, nagyon nehéz egy alvó babát evésre bírni, de muszáj! Egyébként 6 hetes koráig elhúzódhat, akkorra kell lemennie az értéknek olyan 70 körülire. 9 hetes kislány anyukája.
Szia! Csatlakozom az elõttem szólókhoz, nem ártana egy vérvizsgálat. Egyébként tényleg szoptatni kell folyamatosan, de azt sem szabad elfeledni, hogy olyan is van, hogy tej okozta sárgaság, nálunk ez volt egy darabig. Amúgy sajna nekem van két örökletes betegségem, mindkettõ sárgaságot okoz (spherocitosis és gilbert-szindróma), szóval utána nézetek én is vajon õ örökölte e. Bár most 4 hónapos, nem sárga. Mindenesetre szerintem is kérj szakorvosi segítséget!
Szia nekem is a kicsi korházban besárgult.Olyan erõssen volt neki hogy a szeme fehérje is sárga volt.3 napot töltött lámpa alatt, mind a 3 alkalommal 12 órát.11 napig voltam vele bent korházba mirre hazaengettek.Nekem akkor azt mondták hogy azzal tudok segítenni ha kora délelött, vagy délután mikkor nem olyan erõs a nap kikell tenni a babát napozni 10percre, de a fejecskéjét lekell takarni az ne érintkezzen a nappal.Nekem ez jobban bevált mind a kék fény.4 nap után szépen kifehéredett a bõröcskéje is.Naponta megcsinálhatod 2-4 alkalommal 10-15 percet de ne többet, és a késõ délutánni nappal, vagy a korra délelõtinél.A nap segíti azt a bilirubint a vérben feldolgozni, amitõl besárgul a baba.Sok sikert.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Van itt még olyan akinek 9 hónap körüli babája izgalmi állapotban remeg?

Még 4 hónapos volt amikor voltunk neurológián vele mert akkor még szopizás közben is sokszor beremegett. Egy hónap múlva kontroll is volt , mindkétszer azt mondták szépen fejlődő egészséges baba csak érzékeny és ezért remeg de majd elhagyja. Most 9 hónapos és megint megemlítette a doktornő, hogy szerinte már múlnia kéne ennek a dolognak. A szopi közbeni el is tűnt viszont ha sír, fél, örül vagy nagyon akar valamit akkor remeg. Most elküldtek minket egy dévényeshez ,hogy ő is nézze meg. Nagyon aggódom. Van vagy volt valaki hasonló helyzetben? Ha kinőtte valakinél akkor mikorra ?

3

Tesóknak Tamás és Tamara?

Van egy 3,5 éves fiúnk, őt Tamásnak hívják.
Hugi egy hét múlva születik, a terhesség elejétől biztos voltam benne, hogy Tamara lesz, de most kicsit meginogtam.
Igazság szerint a Tamara becézésétől tartok egy kicsit: Tomi - Tami

Mit gondoltok? Van esetleg egyéb ötletetek a Tamara becézésére?

8

Olyan anyukák válaszára lennék kíváncsi, akinek a babája még kétszer alszik napközben.1- másfél év körüli babátok mennyit van ébren két alvás között?

Végigaludja az éjszakát?

7

Babylove Dm-es cumisüveg jó? Meg vagy vele elégedve?

3

Oktatott már ki kérdésednél a válaszoló?

Nem szimpla,az ő látásmódja szerinti válaszra gondolok,hanem kioktatásra,méghozzá "kedves"módon.

15

Mi történik ha csecsemőnknek 2 óránként adunk enni tápszert mert kéri, és vizet alig iszik?

9

Ti nem utáljátok, hogy a mini pelenkák 100 db-ot, a maxi pelenkák 40 db-ot tartalmaznak ugyanannyi pénzért :S?

Arról nem is beszélve, hogy a maxi plus meg a junior méret még ennél is kevesebb. 18 hós husis kislányom van, lassan maxi plusot kell vennem.

5

Hogyan lehetne leszoktatni a dobálásról?

17 hónapos a fiam és imád dobálni. A szép szó nem használ. Most azzal próbálkozom, hogy ha eldob valamit, közlöm, hogy ha még 1x eldobja, elveszem. Nem tudom, használ-e ez a módszer.
Kezére verni nem akarok, mert azt tanítom neki, hogy nem szabad megütni senkit és így elég visszás lenne. (Sajnos a pelenkázón is szeret rugdosni.)

3

Mikortól kell inni adni tápszeres babának?

Ahogy megszületett? Vagy csak a hozzátáplálás kezdetén?

4

Az ebédet már kiváltottuk, baj ha néha mégis tápszert kap a babám?

6 hós a kisfiam, 3 hete eszik egész adagot ebédre (zödség-gyümölcs-hús) . Eleinte nagyon szépen evett de másfél hete jön a foga és egy türelmetlen hisztigép lett. Az adagnak max a felét hajlandó megenni rendesen, az evés további része hiszti, nyűglődés, csapkodás. Amikor már ebèd elött látom hogy katasztrófa lesz az evés inkább csinálok neki tápszert. Nagy baj ez? Vagy nagyon összezavarom vele?
Az éjszakák is borzalmasak most, a nappalok is... Meg ez a kanalazás is szörnyű most hogy jön a foga...

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!