Találatok a következő kifejezésre: Hosszan elhúzódó ellen mit (1 db)

Hosszan elhúzódó sárgasággal ellen mit lehet tenni?

Szombaton lesz 1 hónapos a babám és még mindig sárga. A kórházban besárgult de másnap a véreredmény szerint a kék fény hatására elmúlt és igy haza engedtek minket.

Legjobb válasz: Az én kisfiam is besárgult, bár õ nem került kékfény alá, de bizony hetekbe telett, hogy elmúljon. Nekem azt javasolták, hogy szoptassam minél többet, ha elalszik a cicin akkor piszkáljam, hogy egyen. Sokat kell kivinni a levegõre az jót tesz neki segít a napfény. Mi a pukival szenvedtünk, nekünk a Gripe Water vált be a többi nem használt.Tornáztasd sokat és maszírozd a kis pociját az is segít, de a legfontosabb a sok cici, ha tudod szoptatni, mert azt nem írtad, hogy szopik vagy tápszeres baba. Nyugodj meg hamarosan túl lesztek rajta. Sajnos ez ilyen sokáig tart, de helyrejön.

Az én kisfiam is besárgult, bár õ nem került kékfény alá, de bizony hetekbe telett, hogy elmúljon. Nekem azt javasolták, hogy szoptassam minél többet, ha elalszik a cicin akkor piszkáljam, hogy egyen. Sokat kell kivinni a levegõre az jót tesz neki segít a napfény. Mi a pukival szenvedtünk, nekünk a Gripe Water vált be a többi nem használt.Tornáztasd sokat és maszírozd a kis pociját az is segít, de a legfontosabb a sok cici, ha tudod szoptatni, mert azt nem írtad, hogy szopik vagy tápszeres baba. Nyugodj meg hamarosan túl lesztek rajta. Sajnos ez ilyen sokáig tart, de helyrejön.
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a választ! A babám csak szopizik szerencsére van tejem több is mint ami kell. Most már 2 óránként etetem és vizet is kap a doki utasitása szerint. Állitólag igy hamarabb ürül ki a szervezetbõl a bilirubin ami okzza a sárgaságot. A masszirozással is próbálkoztunk illetve alkalmazzuk is. De úgy látom hogy most már mindent kipróbáltunk amit ajánlottak de nem sok jelét látom. Nem tudom mit tehetnék még. Mondtam a dokinak hogy küldjön el már minket vérvételre vagy vissza a kórházba de azt mondta hogy ez még belefér mert 6 hétig normális a sárgaság. Én viszont aggódom hogy nehogy valami baja maradjon visszamenõleg ez miatt.
Az elõzõ válaszoló vagyok. 6 hétig nálunk is eltartott. Nekünk 1 hetesen kellett visszamenni a kórházba kontrolra, nektek nem kellett, mert ismerek olyat akinek folyamatosan vissza kellett menni, mert nem csökkent olyan gyorsan a bilirubin szint, mint nálunk. Mi 1 hét alatt kb. megfeleztük.Ha téged megnyugtat állj a sarkadra és igenis küldje el laborba a gyerekorvos, ha jól tudom jogod van kérni.Ha van rá lehetõséged próbáld ki még azt a gyógyvizet amit írtam, nálunk mind a két fiam nagyon hasfájós volt és csak ez segített. Próbáld sokszor hasra fordítani, nálunk apuka szokta az alkarjára fektetni hason és úgy sétálgat vele, ha nagyon fáj. Remélem tudtam segíteni, ha gondolod írhatsz privibe szívesen segítek, ha tudok. 12 hetes nagyfiú anyukája
Szia! Én Gyulán szültem. A 3nap mérték neki elõször kicsit magas volt, ezért 2órára berakták fény alá. Aztán másnap mehettünk haza, mert áéllítólag CSAK PICIT NÖVEKEDETT AZ ÉRTÉK!!! Na hát itt lett elb...va az egész. 17naposan elvittem a gyerekorvosunkhoz és azt mondta azonnal be a kórházba mert nagyon nagyon sárga volt. A kórházba vettek tõle vért és 5napig voltunk bent. 2hét alatt képzelheted hogy megrongálta a máját. Bent feküdtem vele én is. Én adtam neki fecskendõbõl a gyógyszereit. Szõrnyû volt az az 5nap. Épp hazaértünk a nagykórházból 5naposan, mehettünk 17naposan vissza a gy.kórházba.
Én azt ajánlom, azért mindenképpen kérjél vérvizsgálatot. Nem is értem, miért nem küld el a doki. Nekünk minden nap nézték és szúrták szegénykémet, de nem volt baj, mert ebbõl tudjuk meg, hogy milyen az értéke, nem ránézésre. Minket kiengedtek a kórházból 258-as bilirubin szinttel, és másnap már a Heim Pálba voltunk. Akkor levették a vért és ott már 330-at mutatott! Azt hittem megõrülök, hogy engedhettek ki magas sárgasággal! De ott fényezték, infúziózták és helyrejött. Szerintem nem ártana Nektek sem bemenni és végigcsinálni pár napot, biztosan helyreállna. A lényeg, hogy rengeteget szoptasd a babádat, hogy ürüljön a bilirubin szintje. És bizony keltegetni, keltegetni, tudom, nagyon nehéz egy alvó babát evésre bírni, de muszáj! Egyébként 6 hetes koráig elhúzódhat, akkorra kell lemennie az értéknek olyan 70 körülire. 9 hetes kislány anyukája.
Szia! Csatlakozom az elõttem szólókhoz, nem ártana egy vérvizsgálat. Egyébként tényleg szoptatni kell folyamatosan, de azt sem szabad elfeledni, hogy olyan is van, hogy tej okozta sárgaság, nálunk ez volt egy darabig. Amúgy sajna nekem van két örökletes betegségem, mindkettõ sárgaságot okoz (spherocitosis és gilbert-szindróma), szóval utána nézetek én is vajon õ örökölte e. Bár most 4 hónapos, nem sárga. Mindenesetre szerintem is kérj szakorvosi segítséget!
Szia nekem is a kicsi korházban besárgult.Olyan erõssen volt neki hogy a szeme fehérje is sárga volt.3 napot töltött lámpa alatt, mind a 3 alkalommal 12 órát.11 napig voltam vele bent korházba mirre hazaengettek.Nekem akkor azt mondták hogy azzal tudok segítenni ha kora délelött, vagy délután mikkor nem olyan erõs a nap kikell tenni a babát napozni 10percre, de a fejecskéjét lekell takarni az ne érintkezzen a nappal.Nekem ez jobban bevált mind a kék fény.4 nap után szépen kifehéredett a bõröcskéje is.Naponta megcsinálhatod 2-4 alkalommal 10-15 percet de ne többet, és a késõ délutánni nappal, vagy a korra délelõtinél.A nap segíti azt a bilirubint a vérben feldolgozni, amitõl besárgul a baba.Sok sikert.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit játszotok a kicsivel, amikor épp nincs más dolgotok?

Gondolok arra, hogy el tudjátok végezni a napi teendőiteket mellette? Mit csinál addig a kicsi és mennyi idős?
Mik azok, amiket akkor csináltok, ha ébren van és miket ha alszik?
Ha már kész van a lakás, a kaja és nincs más dolgotok folyamatosan játszotok Vele, vagy neteztek, olvastok, míg játszik? Mik a kedvenc játékai?
Mennyit TVzik egy nap és mit?

Bocsi a sok kérdésért, de ezek érdekelnének. ;)

3

Anyukák! Mekkor korkülönbség van a gyerekeitek között? Miben jó miben rossz ez? Mik voltak a nehézségek és mik a könnyebségek? A második szülésed milyen volt az elsöhöz képest?

10 hónapos lesz a kisfiam. Szeretnénk még egy gyerkőcöt.Csak nem tudom mire számítsak mennyire lesz nehéz.Belevágjunk vagy várjunk még?

7

Kisfiam 7 hónapos teljesen jól fejlődik gagyog mondja hogy bababa és mamam, mászik ül és kompozik és jól eszik. Valamiért egész nap Feszeng mérges ki feszíti magát és mérges ez miért lehet? Talán az első fog lesz a bűnös?

5

3dkg fogyott a babám az baj?

7hetesek vagyunk és eddig minden héten 20dkg hizott a baba de most egy hét alatt fogytunk 3dkg.Lehet tejallergiásak mert nagyon sok apro pötty jött kí az arcán de az orvos kenöcsöt irt ra és szerdán kell vissza menni hogy változott e az arca!mi lehet a baj

2

Kisfiamnak ( 1 éves) magas láza volt mandulagyulladása végett 2 teljes napig 39-40 fokos hála istennek már jobban vagyunk, kiütésetek volt e magas láznál?

6

Tápszeres babát vagy szoptatott babát lehet hamarabb megtanítani őnállò alvásra? Szoptatott babák tényleg rosszabb alvòk?

10

Anyukák tanácsot szeretnék kérni?

az a problémám,hogy szülés után elég durva depresszióm volt.azóta jobban vagyok.most 6 hónapos a fiam,de nemtudom hova tenni az anyaságot.van köztünk kötelék,már a szoptatás miatt is.de sokszor nemtudom hogy mit kéne tennem,hogy is kéne foglalkoznom vele.amikor ébren van természetesen beszélek hozzá,játszok vele.arra lennék kiváncsi hogy ti mit csináltok/csináltatok ennyi idős babátokkal?mikor alakult ki az az igazi anyaság bennetek?

2

2 honapos kisfiam egyre tobbet van fenn napkozben ket etetes kozott. Mit javasoltok, hogyan foglaljam le a figyelmet, hogyan szorakoztassam?

Gyakran sir, nem sokaig kotik le a figyelmet a dolgok. pl. zenelo forgoka.

7

Milyen nagyobb kiadások várhatók a második gyermek születése kapcsán?

Kiságyat venni pl. már nem kell, hiszen az első gyermektől megörökli. Ugyanígy nem kellenek drágább játékok, pl. csúszda, hinta sem. Bútorok, pl. etetőszék sem.
De van Brendon utalványunk, amit nem szeretnék "csak úgy valamire" elkölteni, hanem valami olyasmit szeretnénk venni belőle, amire amúgy is szükség lesz hamarosan.
Mi kellhet?

8

Mit fogtok csinalni majd esos napokon 1 eves, bent nyafogos, setalni vagyo babatokkal?

En mar elore felek az esotol, mert allandoan kint kell setalni.

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!