Találatok a következő kifejezésre: Hosszan elhúzódó ellen mit (1 db)

Hosszan elhúzódó sárgasággal ellen mit lehet tenni?

Szombaton lesz 1 hónapos a babám és még mindig sárga. A kórházban besárgult de másnap a véreredmény szerint a kék fény hatására elmúlt és igy haza engedtek minket.

Legjobb válasz: Az én kisfiam is besárgult, bár õ nem került kékfény alá, de bizony hetekbe telett, hogy elmúljon. Nekem azt javasolták, hogy szoptassam minél többet, ha elalszik a cicin akkor piszkáljam, hogy egyen. Sokat kell kivinni a levegõre az jót tesz neki segít a napfény. Mi a pukival szenvedtünk, nekünk a Gripe Water vált be a többi nem használt.Tornáztasd sokat és maszírozd a kis pociját az is segít, de a legfontosabb a sok cici, ha tudod szoptatni, mert azt nem írtad, hogy szopik vagy tápszeres baba. Nyugodj meg hamarosan túl lesztek rajta. Sajnos ez ilyen sokáig tart, de helyrejön.

Az én kisfiam is besárgult, bár õ nem került kékfény alá, de bizony hetekbe telett, hogy elmúljon. Nekem azt javasolták, hogy szoptassam minél többet, ha elalszik a cicin akkor piszkáljam, hogy egyen. Sokat kell kivinni a levegõre az jót tesz neki segít a napfény. Mi a pukival szenvedtünk, nekünk a Gripe Water vált be a többi nem használt.Tornáztasd sokat és maszírozd a kis pociját az is segít, de a legfontosabb a sok cici, ha tudod szoptatni, mert azt nem írtad, hogy szopik vagy tápszeres baba. Nyugodj meg hamarosan túl lesztek rajta. Sajnos ez ilyen sokáig tart, de helyrejön.
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a választ! A babám csak szopizik szerencsére van tejem több is mint ami kell. Most már 2 óránként etetem és vizet is kap a doki utasitása szerint. Állitólag igy hamarabb ürül ki a szervezetbõl a bilirubin ami okzza a sárgaságot. A masszirozással is próbálkoztunk illetve alkalmazzuk is. De úgy látom hogy most már mindent kipróbáltunk amit ajánlottak de nem sok jelét látom. Nem tudom mit tehetnék még. Mondtam a dokinak hogy küldjön el már minket vérvételre vagy vissza a kórházba de azt mondta hogy ez még belefér mert 6 hétig normális a sárgaság. Én viszont aggódom hogy nehogy valami baja maradjon visszamenõleg ez miatt.
Az elõzõ válaszoló vagyok. 6 hétig nálunk is eltartott. Nekünk 1 hetesen kellett visszamenni a kórházba kontrolra, nektek nem kellett, mert ismerek olyat akinek folyamatosan vissza kellett menni, mert nem csökkent olyan gyorsan a bilirubin szint, mint nálunk. Mi 1 hét alatt kb. megfeleztük.Ha téged megnyugtat állj a sarkadra és igenis küldje el laborba a gyerekorvos, ha jól tudom jogod van kérni.Ha van rá lehetõséged próbáld ki még azt a gyógyvizet amit írtam, nálunk mind a két fiam nagyon hasfájós volt és csak ez segített. Próbáld sokszor hasra fordítani, nálunk apuka szokta az alkarjára fektetni hason és úgy sétálgat vele, ha nagyon fáj. Remélem tudtam segíteni, ha gondolod írhatsz privibe szívesen segítek, ha tudok. 12 hetes nagyfiú anyukája
Szia! Én Gyulán szültem. A 3nap mérték neki elõször kicsit magas volt, ezért 2órára berakták fény alá. Aztán másnap mehettünk haza, mert áéllítólag CSAK PICIT NÖVEKEDETT AZ ÉRTÉK!!! Na hát itt lett elb...va az egész. 17naposan elvittem a gyerekorvosunkhoz és azt mondta azonnal be a kórházba mert nagyon nagyon sárga volt. A kórházba vettek tõle vért és 5napig voltunk bent. 2hét alatt képzelheted hogy megrongálta a máját. Bent feküdtem vele én is. Én adtam neki fecskendõbõl a gyógyszereit. Szõrnyû volt az az 5nap. Épp hazaértünk a nagykórházból 5naposan, mehettünk 17naposan vissza a gy.kórházba.
Én azt ajánlom, azért mindenképpen kérjél vérvizsgálatot. Nem is értem, miért nem küld el a doki. Nekünk minden nap nézték és szúrták szegénykémet, de nem volt baj, mert ebbõl tudjuk meg, hogy milyen az értéke, nem ránézésre. Minket kiengedtek a kórházból 258-as bilirubin szinttel, és másnap már a Heim Pálba voltunk. Akkor levették a vért és ott már 330-at mutatott! Azt hittem megõrülök, hogy engedhettek ki magas sárgasággal! De ott fényezték, infúziózták és helyrejött. Szerintem nem ártana Nektek sem bemenni és végigcsinálni pár napot, biztosan helyreállna. A lényeg, hogy rengeteget szoptasd a babádat, hogy ürüljön a bilirubin szintje. És bizony keltegetni, keltegetni, tudom, nagyon nehéz egy alvó babát evésre bírni, de muszáj! Egyébként 6 hetes koráig elhúzódhat, akkorra kell lemennie az értéknek olyan 70 körülire. 9 hetes kislány anyukája.
Szia! Csatlakozom az elõttem szólókhoz, nem ártana egy vérvizsgálat. Egyébként tényleg szoptatni kell folyamatosan, de azt sem szabad elfeledni, hogy olyan is van, hogy tej okozta sárgaság, nálunk ez volt egy darabig. Amúgy sajna nekem van két örökletes betegségem, mindkettõ sárgaságot okoz (spherocitosis és gilbert-szindróma), szóval utána nézetek én is vajon õ örökölte e. Bár most 4 hónapos, nem sárga. Mindenesetre szerintem is kérj szakorvosi segítséget!
Szia nekem is a kicsi korházban besárgult.Olyan erõssen volt neki hogy a szeme fehérje is sárga volt.3 napot töltött lámpa alatt, mind a 3 alkalommal 12 órát.11 napig voltam vele bent korházba mirre hazaengettek.Nekem akkor azt mondták hogy azzal tudok segítenni ha kora délelött, vagy délután mikkor nem olyan erõs a nap kikell tenni a babát napozni 10percre, de a fejecskéjét lekell takarni az ne érintkezzen a nappal.Nekem ez jobban bevált mind a kék fény.4 nap után szépen kifehéredett a bõröcskéje is.Naponta megcsinálhatod 2-4 alkalommal 10-15 percet de ne többet, és a késõ délutánni nappal, vagy a korra délelõtinél.A nap segíti azt a bilirubint a vérben feldolgozni, amitõl besárgul a baba.Sok sikert.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen ételeket javasolnátok a 8 hónapos babámnak uzsonnára, vacsorára? Mikor adjam neki az ebédet kb, ha 9, fél 10 körül szopizik?

Eddig tízórait,ebédet és vacsit evett,mellette szopizik,de mióta kijött az egyik alsó foga,azóta nem is eszik annyira kanalasat,csak tejpépet vacsira,na meg mintha később is kelne már. Így a tízórait már nem adom neki,fél 10 fele megszoptatom,az a reggelije. Mától uzsonnát adok inkább neki tízórai helyett,gyümölcsöt vagy azt tejpéppel keverve,vacsorára főzeléket vagy tejpépet. Utána még szopizik. Túrót lehet már neki adni gyümivel uzsonnára? Mit lehet neki ilyen korba adni?

1

Mi a különbség a Fischer Price esőerdős és akváriumos elektromos hinta között?

Nem tudom melyiket vegyem a kisfiamnak és érdekelne a különbség a működésükben stb.

5

Ti hogy kezelnétek ezeket a helyzeteket?

Kislányunk 11 hónapos. Tündéri baba, nagyon kevés gond van vele. Eszik, alszik,játszik, egész nap mosolyog. Azt szoktam rá mondani, hogy egy Csodababa. :)
A napokban el kezdett "hisztizni" és akaratát érvényesíteni. Kíváncsi lennék arra, hogy az alábbi szitukat Ti hogy kezelnétek?
Ha valami nem sikerül neki elsőre, akkor elkezd dühöngeni. Pl. áll az ágynál, és kiszúrja az ágy közepén lévő telefont. Nyújtózkodik, gebeszkedik, hogy elérje, de nem sikerül. Ilyenkor elkezd ordítani. Vagy ha nem sikerül a játékformát a megfelelő lyukba beledobni, akkor is kiabál, és rúgkapál.A másik meg, ha fel akar ülni egyedül a hintalóra, de melléteszi a lábát, akkor is hisztibe kezd. Vagy ha leszedi a zokniját vagy a cipőjét, akkor próbálja visszatenni, de persze nem sikerül, hisz még kicsi hozzá. Meg sem próbálja többször, ha elsőre nem sikerül, akkor kész, megy a hiszti. Ilyenkor próbálom csendre inteni, és elmagyarázni neki, hogy van több lehetőség, nem szabad feladni a próbálkozást, így is nagyon ügyes, ha gyakorolja, akkor sikerülni fog. Ha sikerül neki valami, pl. bedobja a formákat a megfelelő lyukba, akkor mindig megtapsolom, és megsimogatom. De úgy látom, hogy semmi változás nem történik. Mi a helyes megoldás?

5

8 honapos Gyermeked mit tud? Kérlek ird le nekem

Nekem mászik, felül feláll és oldalazva lépeget

4

A nagy minden betegséget hazahoz az oviból. Másnál is így volt? Egy hete gyógyult meg a kicsi, már megint beteg?

14 hónapos lesz a kicsi, a nagy 3, ő ovis szeptember óta, most volt itthon pár napot, mert folyt az orra és köhögött.Most a kicsi délután 20 percet tudott aludni,mert annyira hurutosan köhög megint :( Meddig lesz ez így???

2

Mikortól lehet észrevenni ha esetleg rendellenességgel született a gyermek?

Én arra gondolok ha beteg és gondolkozása más, lassabb mint az átlag gyermekeké, ha felfogása nem olyan lesz.
Csecsemő korában ezt még nem lehet megállapítani?

4

Nevelés ebben a nehéz világban? 17 hós

17hónapos fiam van.néha engedem tv-t nézni mikor felporszívózok vagy főzök.után kikapcsolom és el is játszik,játszunk de egy idő után elunja magát!próbálkozom neki a készségfejlesztő játékokat mutatni de MINDENT RÁG.iszonyat még a cipőinket,flakonokat rág .nem érdeklik ezek a játékok.próbálnék olvasni neki de azt is kikapja a kezemből és rágja.nem érdkli.építős játékokból épírek neki dolgokat de látom szinte remeg érte hogy megrághassa.és meg is rágja.De a tv-t mikor nézi látom az örömöt az arcán és sajnálom mikor kikapcsolom.hála ott nem tartunk hogy üvöltsön mert kikapcsolom.beletörödik.annyira félek hogy elrontom a gyerekem nevelését.nem könyv szerint szeretném nevelni de kb úgy ahogy engem megneveltek.
az a baj hogy annyi inger éri őket ami régen nem volt pl:tv,szgép,videójáték,villogó-zenélő akármicsodák.
Észre vettem rajta hogy az ilyenek érdeklik és nemtudom van e összefüggés de egyre nyavajgósabb és hisztisebb lesz mert ha nem villog nem szól akkor az már nem is jó.
Szerteném ha kis szófogadó ,nem telhetetlen ,vidám kisfiú nőne fel de nagyon nehéz .valaki tuna bátorítani akihasonlóan érzett így?

2

11-12 hós járni tanuló babátok lábára mit adtok otthon? Kell már rendes cipő?

ha kell, mindig rajta van? vagy jobb mezítláb egy meleg zokniban? annyi félét hall már az ember, hogy nem is tudom mi lenne a jó a pici lábának.

6

Mit tegyek, hogy aludjon?

Kedves Gyakorló Anyukák! Kicsi lányom 5 hetes. Pár napja elkezdte azt csinálni, hogy esti etetés után (kb. 11 körül) nem alszik el, hanem hadonászik, vonaglik, nyünnyög (nem tudom másképp leírni) és kipattant szemekkel nézelődik. Nem a hasa fáj, mert akkor sírna, ismerem már milyen olyankor. Gondolom egyszerűen csak fent akar lenni. De ha otthagyom a kiságyban nincs el magában, hanem elkezd sírni. Odamegyek és dugdosom a cumit a szájába, vagy simogatom. És sajnos ezt éjjel 2-ig is képes folytatni. Majd vagy elalszik magától, vagy eszik újra és úgy. Felcserélte volna a napszakokat? Mit tegyek, hogy éjjel aludjon?

6

Baj ha hagyom tv nézni ha szeretne 2éves?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!