Találatok a következő kifejezésre: Horvátországba lehet élelmiszert (2 db)

Horvátországba lehet kivinni élelmiszert vagy nem?

Úgy hallottam, hogy 2009 januárjáig lehet! Olvastam, hogy valaki kérdezte, lehet e káryás személyivel kimenni? Na most akkor lehet vagy nem?

Legjobb válasz: Bocs, csak azért kérdeztem, mivel a hiradók azt szajkózzák, hogy csak egynapi élelmet lehet kivinni! És ha találnak tönnet, el nem kobozzák, csak visszafordítanak! A személyit meg azért kérdeztem, mivel nem Eu-s ország, de elvileg elfogadják, van egy ilyn megegyezés!

A kérdező hozzászólása: Bocs, csak azért kérdeztem, mivel a hiradók azt szajkózzák, hogy csak egynapi élelmet lehet kivinni! És ha találnak tönnet, el nem kobozzák, csak visszafordítanak! A személyit meg azért kérdeztem, mivel nem Eu-s ország, de elvileg elfogadják, van egy ilyn megegyezés!
Szia. En irtam az elsot is. En itt elek Olaszorszagban, szoval bocsi, a magyar hiereket nem tudom megnezni, viszont itt meg soha nem emlitettek ilyesmit, ezert furcsallom a dolgot, hogy csak a magyar hierkben mondjak. Viszont en tavaly voltam Horvatorszagban es kellett az utlevel, ez szemelyes tapasztalat....
A kérdező hozzászólása: Mi is minden évben megyünk, mind a négyünknek van útlevele, csak idén jön a mamánk is és neki csak új fajta személyije. Direk azért csináltatott új személyit, mert többen azt mondták, hogy elég. DE ha nem az fasza, mert el se készülne az útlevél, mire mennénk!
Miert ne lehetne kivinni? Es aki kirandulni megy es apartmanban fog lakni az mit csinaljon? Nana, hogy otthonrol fog kajat kivinni... meg nem hallottam olyan torvenyrol, hogy egy adott orszagba nem lehet elelmiszert vinni....persze van egy limit, pl. nem vihetsz 1 karton szeszes italt....es igen kell az utlevel...de mar annyiszor elmondtam...egy kulfoldi utazasra mindig legyen nalad a szemlyid is es az utleveled is...soha nem tudhatod!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Élelmiszerek bevitele Tilos nyers húst, tejterméket, tojást, házi kolbászt és sonkát, növényi eredetû élelmiszereket, zöldséget, gyümölcsöt és elõre lefõzött húsételeket bevinni Horvátországba. Téliszalámiból és hasonló tartós hústermékbõl, valamint kemény sajtból személyenként összesen egy kilogramm vihetõ át a határon. Más tartós élelmiszerbõl - például konzervekbõl, száraz tésztából, kenyérbõl -, továbbá italokból - például ásványvízbõl, üdítõbõl, sörbõl - csak személyenként 300 kuna (mintegy 10 ezer forint) értékben lehet vámmentesen bevinni, de kizárólag akkora mennyiséget, amennyi az ott tartózkodásra elegendõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Horvátországba határon mennyi élelmiszert lehet átvinni?

Legjobb válasz: 1 kg csirke 4 kg kenyér(rozs kenyér esetében 3 kg) 1 l leves ( de scakis tészta nélkül) kólát nem szabad a fehérlisztet tiltják a finom lisztet õõõõ azt is a búza liszt az mehet de csaik 1 tonna! zsemle azt csak akkor ha fébe van vágva és csakis blokkal engedik át vinni tortát csak 3 kd-ot! de ha csokisat viszel lehet 10 db is de ez inkább kilótól függ éna kókuszgolyót a füllyukamba relytem igaz utána kicsit ragad de ehetõ de csak óvatosan mert a kókusz kipotyog!! csoki: scak milka!! bocit semmiféle képpen de még olcsó is mehet cukorkákaat nem szabad!!!!

1 kg csirke 4 kg kenyér(rozs kenyér esetében 3 kg) 1 l leves ( de scakis tészta nélkül) kólát nem szabad a fehérlisztet tiltják a finom lisztet õõõõ azt is a búza liszt az mehet de csaik 1 tonna! zsemle azt csak akkor ha fébe van vágva és csakis blokkal engedik át vinni tortát csak 3 kd-ot! de ha csokisat viszel lehet 10 db is de ez inkább kilótól függ éna kókuszgolyót a füllyukamba relytem igaz utána kicsit ragad de ehetõ de csak óvatosan mert a kókusz kipotyog!! csoki: scak milka!! bocit semmiféle képpen de még olcsó is mehet cukorkákaat nem szabad!!!!
A kérdező hozzászólása: nagyon vicces.
mi?
Úgy tudom tavaly vagy tavalyelõtt eltörölték a korlátozásokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!