Találatok a következő kifejezésre: Hordanak a parókát, vagy (6 db)

A párom megkérte a kezemet, anyagi okok miatt jegygyűrűvel. Így az ő gyűrűje is meg van, hordja is. Vagy nem illik? Meg sok embernél jobb kezén látom, mi a balon hordjuk. Van jelentősége?

Legjobb válasz: Régen volt valami hagyománya a dolognak, ami mára jószerivel kikopott, egy vidéki ismerõsömtõl hallottam róla. Egyes helyeken tán még tartják a hagyományt, szülõktõl, nagyszülõktõl érdeklõdj. Valami olyan volt, hogy azt hiszem esküvõ elõtt balon aztán jobbon, de lehet hogy fordítva. A gyûrût ott hordod, ahol akarod. Én pl a jobb kezemen, a felségem a balján, egyik ismerõsöm pedig a nyakában, mivel veszélyes szerszámokkal dolgozik.

Régen volt valami hagyománya a dolognak, ami mára jószerivel kikopott, egy vidéki ismerõsömtõl hallottam róla. Egyes helyeken tán még tartják a hagyományt, szülõktõl, nagyszülõktõl érdeklõdj. Valami olyan volt, hogy azt hiszem esküvõ elõtt balon aztán jobbon, de lehet hogy fordítva. A gyûrût ott hordod, ahol akarod. Én pl a jobb kezemen, a felségem a balján, egyik ismerõsöm pedig a nyakában, mivel veszélyes szerszámokkal dolgozik.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!
Hát a kísérõgyûrû az tuti, hogy nem amerikai származású, mert az én szüleim 44 évvel ezelõtt 1965-ben esküdtek , mindketten baromi szegény 6 gyermekes családból származnak és képzeld anyukámnak már akkor volt kísérõ gyûrûje.Hol volt még akkor Amerika.Felvidéki szokás szerint azt tartják, hogy eljegyzéskor bal kézen, a szív-szerelem, esküvõ után a jobb kézen pedig az akarat tarja meg a gyûrût.
A bal kéz gyûrûsujjától egy kis ér vezet egyenesen a szívig, a magyar hagyomány szerint, ezért kell ide húzni eljegyzéskor. Eljegyzik EGYMÁST kölcsönösen, aztán a gyûrûrõl, már mindenki láthatja, hogy foglalt az illetõ. De még nem házas. Vagyis:csak merészebbeknek! Kár lenne a hagyományt elfeledni. A bal oldalunk az érzelmi oldal, a jobb az ész, azért kerül át esküvõ után jobbra.
Akkor mi gaydagabbak vagyunk, mert én köves gyûrût kaptam eljegyzésre, amit a bal kéz gyûrûsujján hordtam. Aztán az esküvõre vettünk karikát. Pontosabban a férjem azt is megvette már az eljegyzéskor, hiszen ugyanolyan, mint a kövesgyûrûm csak kisebb benne a kõ. Esküvõ utántól pedig mind a kettõt a bal kezem gyûrûsujján hordom.
Az eljegyzési gyémánt köves gyûrû amerikai szokás ami kezd begyûrûzni hozzánk is, mint a többi valanetin, és haloowen is. a MAGYAR: hagyomány és szokás az, hogy eljegyzéskor a karikagyûrût húzzák fel a bal kéz gyûrûsujjára és ez kerül át a jobb kézre esküvõkor. A kísérõt általában a gazdagabbak szoktak adni a menyasszonynak.
A kérdező hozzászólása: Nem problémázom:) csak a párom is felvette, ami tök jól esik, és erre gondoltam illik e. Akkor esküvõ után cserélünk ujjat:) köszönöm!
Ja, így már értem a kérdésed. Nekem nem volt eljegyzési gyûrõm, nekem aztán eszembe sem jutott, hogy a párom ilyen hülyeségekre meg faxnikra költse a pénzát, rögtön karikagyûrût vettünk aztán el van intézve. Az megy hogy mi illik mi nem... hát arra meg magasról teszek. Eszedbe ne jusson ilyenen problémázni, akinek meg esetleg nem tetszik az vegyen neked eljegyzési gyûrût! Sok boldogságot.
Eljegyzéskor felhúzzák a jeggyûrût mindketten egymás bal kezére, valamint a kísérõ gyûrût csak a lány kapja általában a középsõ ujjára.Esküvõn aztán a kísérõ gyûrû marad azon az ujjon ahol addig volt és a jeggyûrûk átkerülnek a jobb kézre.
A kérdező hozzászólása: A második válaszolónak: Van az eljegyzési gyûrû, amivel megkérik a nõk kezét, a jegygyûrût pedig az esküvõn húzzák egymás ujjára. Köszönöm a válaszokat!
Most a kérdésed elsõ részét nem értem. Mi az hogy jeggyûrûvel? És hogy az övé is megvan? Mert mivel kéne? És neki miért nem kéne hgoy legyen? bal kézen hordják esküvõ elõtt, jobbon utána.
Szia, Most jegyesek vagytok, egy idõben nem volt kísérõ gyûrû. Karika gyûrûtöket pedig akár azonnal hordhatjátok, hiszen így mind a ketten jelzitek, jegyben járunk. A kezeken van a hangsúly, de ne kérd, hogy pontosan mondjam jobb vagy bal kézen van a jegyes/házas (sajna annyi verziót halottam már)... így jelezték, hogy csak jegyes, már házasok... Sok boldogságot

Hordanak a gésák parókát, vagy az ott saját hajuk?

Legjobb válasz: A gésák eleinte tradicionális, parókával legyezõszerûen feltornyozott frizurát hordtak, de a 18. század végén, amikor felállítottak egy hivatalt a gésák ellenõrzésére, hajviseletüket SI szabályok közé szorították. Csak egy darab fésûvel, vagy két tûvel dekorálhatták a simán hordott saját hajukat.

A gésák eleinte tradicionális, parókával legyezõszerûen feltornyozott frizurát hordtak, de a 18. század végén, amikor felállítottak egy hivatalt a gésák ellenõrzésére, hajviseletüket SI szabályok közé szorították. Csak egy darab fésûvel, vagy két tûvel dekorálhatták a simán hordott saját hajukat.
Régen, kb az 1990-as évekig, a gésák és a gésa-tanoncok frizuráit saját természetes hajukból építették fel. Mivel ezek a frizurák úgy készültek, hogy a fejtetõn egy tincs hajat szorosan összehúztak és megkötöttek, majd ekköré építették a mûvészi frizurát, azon a ponton, egy idõ után kihullott a haj. Egy kis köralakú kopasz folt maradt. Ezért a gésák emberi hajbõl (kinai vagy koreai hajból) készült parókákat kezdtek el viselni. Sokkal praktikusabb és kíméletesebb volt. Azonban a maikók, azaz gésa-tanoncok frizuráját a mai napig a saját hajukból készítik a fodrászmesterek. Mivel egy ilyen frizura felépítése nagyon idõigényes, ezért egy héten egyszer ójrakészíttetik. A lányok kis párnázott fakockákon alszanak, hogy így megóvják a frizura rongálását. Mindez Kyotóban van így. A tokyói gésatanoncok viszont parókát viselnek, azonban a kiképzésük csak fél vagy egy év. Remélem hasznos volt a válasz. Ha még van gésákkal kapcsolatos kérdésed, nyugodtan kérdezz és szívesen felelek.

Tegnap a párom megkérdezte, hogy nem akarok-e terhestornára járni, és az interneten is kereste. Lehet, hogy zavarja, hogy úgy nézek ki mostanra, mint egy hordó, vagy egyszerűen csak törődik velünk?

Amikor kérdeztem, miért kérdi, és hogy biztos azért, mert kövér lettem, azt felelte, hogy dehogyis, csak azért, mert úgy tudja, attól könnyebb lkesz a szülés. 32 hetes vagyok.

Legjobb válasz: nem hiszem, hogy azért küldene terhestornára, mert "kövér"vagy.azt neki is tudnia kell, hogy nem mmost van a fogyókúra ideje.szerintem igenis törõdik veletek.de mielött elmennél ilyen tornára kérd ki az orvosod véleményét. boldog babavárást 8hetes kisfiú anyukája

nem hiszem, hogy azért küldene terhestornára, mert "kövér"vagy.azt neki is tudnia kell, hogy nem mmost van a fogyókúra ideje.szerintem igenis törõdik veletek.de mielött elmennél ilyen tornára kérd ki az orvosod véleményét. boldog babavárást 8hetes kisfiú anyukája
Nem gondolom, hogy hordónak tartana, mivel ha el is kezdenél tornázni, a hasad attól még egyre nagyobb lenne, és ezt õ is tudja. Szerintem csak vigyáz rátok!! Viszont óvatosan kezdd el 32 hetesen a tornát, ha eddig nem csináltál semmit! Kérdezd meg a dokit, hogy lehet-e neked egyáltalán. Vigyázz magadra! Minden jót, 29 hetes kismami
Szia! Szerintem is csak a törõdés beszél belõle! :-) Ha a súlfelesleg zavarta volna, már elõbb rátért volna. De szerintem elenyészõ a férfiak száma, akiket az lyesmi zavar, a legtöbb kispapa csodálattal néz ilyenkor a párja gömbölyödõ vonalaira. DE: Ha eddig nem tornáztál, most, 32 hetesen szeretnéd elkezdeni? Én ekkor hagytam abba, már kénylemetlen is volt nagy hassal és féltem, hogy esetleg kinyílok (rendes kismamtornára jártam addig). Lehet, hogy ez hülyeség, de sok kismama / anyuka ismerõsöm is így tett, hogy a 30. hét körül leállt a tornával. Tudod, én most mit mozgok? Nagyokat sétálok csiga tempómban a friss levegõn - bár nekem könnyû, zöldövezetben lakom. Ha megteheted, menjetek sétálni nagyokat, teljesen átmozgat, az egész keringésnk jót tesz, de nem terhel le. 35 hetes kismama
Az is lehet, hogy finoman tényleg arra próbált célozni, hogy híztál, és ha terhestornára járnál, akkor 1. lassabban híznál 2. neked is jót tenne 3. segítene a szülésnél és a felépülésnél is. Igazából neked kell tudni, hogy sokat híztál-e, lehet-e ez az alapja, vagy pedig csak azért említette meg, hogy a szülésnél hátha ez segít majd neked.
A kérdező hozzászólása: Eddig 8 kg jött fel.

Az arcom pár hónapja nagyon csúnya kiütéses. Nem tudom miért, de eszembe jutott h a szemüvegemben van fém, én pedig fémérzékeny vagyok. Lehet ettől? És ha igen, mennyi idő kell hogy elmúljon? Egy napja nem hordom a szemüveget, de még nincs változás.

Legjobb válasz: És mióta van ez a szemüveged? És ha fémérzékeny vagy és tudtad, akkor miért van fémbetétes szemüveged? Én is érzékeny vagyok, és teljesen mûanyag a szemüvegem minden porcikája (két fémcsavar van a szárában, de nem ér hozzám, ill le van burkolva). Amúgy hosszabb idõ kell, hogy elmúljon, ha hónapok óta nyúzod magad vele, akkor nem egy nap alatt fog elmúlni... Ez irritációt okoz a szervezetben, a kiütés méreganyag felgyülemlése miatt van, amit a fém kivált a szervezetedbõl... Ez akár hetek kérdése is lehet, hogy teljesen elmúljon. Csináltass egy mûanyag szemcsit, lehet kérni külön érzékenyeknek, leburkolják a fém alkatrészeket...

És mióta van ez a szemüveged? És ha fémérzékeny vagy és tudtad, akkor miért van fémbetétes szemüveged? Én is érzékeny vagyok, és teljesen mûanyag a szemüvegem minden porcikája (két fémcsavar van a szárában, de nem ér hozzám, ill le van burkolva). Amúgy hosszabb idõ kell, hogy elmúljon, ha hónapok óta nyúzod magad vele, akkor nem egy nap alatt fog elmúlni... Ez irritációt okoz a szervezetben, a kiütés méreganyag felgyülemlése miatt van, amit a fém kivált a szervezetedbõl... Ez akár hetek kérdése is lehet, hogy teljesen elmúljon. Csináltass egy mûanyag szemcsit, lehet kérni külön érzékenyeknek, leburkolják a fém alkatrészeket...
A kérdező hozzászólása: A szemüveg 2 éve van meg, a kiütések kb fél éve. Mindkét szárán egy pár centis fémdarab van, ott ahol be kell hajtani a szárát. Nem ér a bõrömhöz, ezért nem foglalkoztam vele eddig. De elég közel van hozzá, és mivel a testemen máshol nincs kiütés, erre gondoltam.. Valahol azt olvastam hogy nem muszáj hozzáérnie a bõrhöz, elég ha tartósan közel van hozzá.. ez igaz lehet?
A kérdező hozzászólása: Eltelt három nem. A kiütéseim néha szinte teljesen elmúlnak, néha hirtelen erõsen jelentkeznek. Eddig ha elõjött, állandó volt, most váltakozik. Ez azt jelentheti hogy jó úton járok a szemüveggel, vagy hogy valami más okozhatja õket?
BÖRGYÓGYÁSZ.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ: mivel írtam hogy hónapok óta megvan, természetesen legalább 10szer voltam 3 különbözõ bõrgyógyásznál. nem tudnak semmit, csak adják a szteroidos meg immunszupresszáns krémeket

Most 15 éves vagyok és 75/A-s melltartót hordok ez átlagos? Vagy még ugy is fognak pár évig nőni akkor az elég lesz majd a fiúknak?

Legjobb válasz: Mindenkinek mások a méretei és mindenki máskor éri el a végleges testi formáját, hogy úgy mondjam :D. Nekem 15 évesen már 75/c-s volt a mellem, s most, 16 évesen is ugyanekkora. Szerintem az átlagos nõi mellméret az olyan 75/B körül mozog.

Mindenkinek mások a méretei és mindenki máskor éri el a végleges testi formáját, hogy úgy mondjam :D. Nekem 15 évesen már 75/c-s volt a mellem, s most, 16 évesen is ugyanekkora. Szerintem az átlagos nõi mellméret az olyan 75/B körül mozog.
ó b.ki ha ez lenne a gondom.... én pont kissebbet akarak :D de amúgy nyugi mert megnõnek 100százalék. a pasiknak meg hidd el, mindegy mekkora
Hát igen a mell 20 éves korig is nõhet.Mégjó én 15 vagyok még megse jött így a melleim is elég kicsik.
Nekem 75/B vagy néha 80/B.És 14 vagyok.
Hát öcsém nem tudom hogy ki volt az a barom állat aki szerint 16 éves korig nõ a mell, de az bizony még 18-20 éves korig bõven nõ... van akinek 17-18 éves koráig A-s aztán emg megnõ... én is 15 vagyok, és sose sajnáld ha kicsi a melled egyik osztálytársamnak konkrétan akkora mint 1-1 emberfej...õ nagyon szexinek hiszi, de hidd el hogy nem az!
én is 15 vagyok, és 75/a-s nekem is. Hát én is remélem hogy valamennyicskét azért még fog nõni, de azért az, hogy "elég a fiúknak" elég érdekesen hangzik. Mindenkinek más tetszik, aki a nagymellû nõkre bukik, az általában csak AZT akarja tõlük..
neparázzál még nõ. 15 évesen én még melltartót sem hordtam, mert 75A-s mellre baromi hülyén nézki, és felesleges is. most 24 vagyok, azóta kicsit megnõttek már.....
Elsõ válaszolónak igaza van: a B kosaras mell az átlagos. A mell kb. addig nõ, amíg be nem áll a menstruációs ciklus. tehát úgy 15-16 éves korig, bár attól is függ, hogy mikor jött meg elõször.
A kérdező hozzászólása: Okés:P köszönöm!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Nöstény vagy hím vagy?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszoakat!
A kérdező hozzászólása: és az utolsó kommentelõnek üzenem hogy lány..mért szereinted mi vagyok??o.o
nekem nem lenne elég:D

Szemüveget hordó kismamik! Szerintetek érdemes szemüveget csináltatni vagy szemet nézetni terhesség alatt? Vagy várjak, és csak szülés után? Pár helyen olvastam, hogy romolhat a szem terhesség alatt, ami vissza is állhat szülés utánra.30hkm

Legjobb válasz: A szemet érdemes bármikor vizsgáltatni. Nekem javult terhesség alatt a szemem, mert többet pihentem. Szülés után pedig visszaromlott, kevesebbet tudok pihenni, aludni, és ez nagyon befolyásolja a szemek állapotát.

A szemet érdemes bármikor vizsgáltatni. Nekem javult terhesség alatt a szemem, mert többet pihentem. Szülés után pedig visszaromlott, kevesebbet tudok pihenni, aludni, és ez nagyon befolyásolja a szemek állapotát.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!