Találatok a következő kifejezésre: Honnantól tudja ember, hogy az elméje megbomlik (1 db)

Honnantól tudja az ember, hogy az elméje megbomlik?

(mit lehet tenni az ellen, hogy ilyenek járjanak a fejében?)

Legjobb válasz: Az igazán bomlott agyú ember nem tudja, hogy az elméje nem úgy mûködik mint ahogy régen. Az abnormális válik a számára normálisnak, vagy egyáltalán semmit nem vesz észre a elméje romlásából. Ha elmondod neki, hogy nem stimmel valami, nem fogja neked elhinni, úgyhogy inkább egy dokival kellene errõl beszélned.

Az igazán bomlott agyú ember nem tudja, hogy az elméje nem úgy mûködik mint ahogy régen. Az abnormális válik a számára normálisnak, vagy egyáltalán semmit nem vesz észre a elméje romlásából. Ha elmondod neki, hogy nem stimmel valami, nem fogja neked elhinni, úgyhogy inkább egy dokival kellene errõl beszélned.
Ez tévedés. Van, aki tudja. Mivel rengeteg fajta elmebetegség létezik, nem lehet általánosítani. És a határ sem éles: vannak enyhébbek, amellyel vígan lehet élni, akár önállóan és a társadalom elismert tagjaként is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek ez már depresszió?

14 éves vagyok és egész nap csak a szobámban vagyok, nem eszem 162cm vagyok és 43 kiló, folyamatosan gépezem vagy egymás után halgatok szomorú számokat és 5-6x elsírom magam, undorodom az emberektől. Anyámmal élek együt de vele nem akarok erről beszélni mert nem értené meg. Sokszor gondolok az öngyilkosságrancsak azért nem teszem meg mert nem akarok a halálommal fájdalmat okozni a családomnak, suliban is zárkozott, visszahúzódó vagyok, nem keresem emberek társaságát, az alvásommal is gond ban mert teljesen eltolódtam 5kor fekszem, 14kor kelek. Álmomban állítólag még beszélni szoktam, ma anyám aztmonda h kb. 20x azt mondtam, hogy jajj meg ilyenek. Mondták, hogy tereljem el a gondolatom vidám zenékkel, de az még rosszabb mert nekem az eröltetett. Csak az tetszik, amin ki tudom adni az érzéseim de az a baj, hogy olyan durva szinten vagyok, hogy folyamatosan sírok. Nem tudom mit tegyek..

1

Létezik ilyen betegség?

Nemrég észrevettem hogy rosszul mondom ki a számokat. Mármint, jól számolom ki nem ezzel van a baj, hanem pl, 3650-et 3450-nek akarom mondani és hasonlók. Már kis korom óta van ez de eddig nem tulajdonítottam neki nagy szerepet. Vagy csak simán tévesztek? :)

2

A Depakin nevü gyógyszerről szeretnék többet tudni nem vagyok epilepsziás, mégis ezt írta fel az orvos. Másik két gysz. Ypsila és Cymbalta ezek mennyire erős szerek? Le lehet állni a szedésükkel? Milyen súlyos mellékhatást fejtenek ki hosszú távon?

2

Van olyan hogy valaki észreveszi saját magán hogy depressziós vagy ez hülyeség?

elég nyomott vagyok egy kis ideje (3 éve) és azon kezdtem el gondolkodni hogy mivel voltam korábban depressziós és kezeltek is vele "Tündérhegyen" majd kilábaltam belőle de úgy érzem megint süllyed alattam a hajó és nincs mibe és vagy kibe kapaszkodnom. ha voltatok már így hogy magatoknak álítattok fel diagnózis és utána mentetek orvoshoz lécci írjátok meg.

5

Mi okból vihetnek be valakit idegszanatóriumba vagy elmeosztályra?

1

Elvesztettem egy tárgyat és nehezen dolgozom fel. Hogy dolgozzam fel?

Anyagilag pótolható (max 20 ezer forint) de képtelen vagyok elfogadni hogy elhagytam egy számomra fontos és viszonylag drága tárgyat. Soha nem hagyok el semmit. Nem tudom megérdemlem e hogy újat vásároljak. Sokat sírok.
Nagyon szerencsétlen volt az egész ahogy eltűnt.
Tudom hogy hülyeség ez a nyavajgás de jól esne ha ész érveket hallanék. Köszönöm.

3

Azt hiszem, szükségem lenne egy pszichológusra. Mit tegyek?

Sziasztok.

Évek óta depresszióval küzdöm,az évek alatt folyamatosan romlik,teljesen bezárkóztam. Az újdonság,hogy folyton ingerült vagyok,vagy sírásrohamok törnek rám,és már nem tudom ezeket kontrollálni,legutóbb a buszállomáson kapott el,mindenki ott nézett,de nem érdekelt. Egyre többet gondolok arra,hogy öngyilkos leszek,csak még ehhez is gyáva vagyok.

Az elmúlt pár évben annyi sok rossz és fájdalmas dolog ért,hogy teljesen tönkre mentem idegileg,és már kezdek fizikailag is. A halálon kívül már nem találok más kiutat
ebből.

Magányos vagyok,egyedül nem tudok talpra állni,és utolsó mentsvárként szeretnék pszichológushoz fordulni,ilyenkor mi a teendő?

Segítsetek!

egy lelkileg összezuhant 21/L

4

Leghatásosabb nyugtatók?

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy melyek a leghatásosabb/ erősebb vény nélkül is kiváltható nyugtatók (ha lehetséges árral együtt!? ) ? (ezalatt értem a gyógynövényeseket is)
Én a sedacue forte-val próbálkoztam, de az csak kisebb dolgoknál segít.
Megköszönném, ha valaki tudna nekem segíteni! (:
19/L

14

Mi lehet a bajom?

Pár napja teljesen furán viselkedek. Állandóan rossz kedvem van, nem bírok enni, néha minden ok nélkül rám jön egy stressz roham, esténként nem bírok aludni, és néha órákig sírok. L/14

5

Hogy ha 5 éves koromtól kezdtem el beszélni akkor én autista vagyok?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!