Találatok a következő kifejezésre: Honnantól tudja ember, hogy az elméje (1 db)

Honnantól tudja az ember, hogy az elméje megbomlik?

(mit lehet tenni az ellen, hogy ilyenek járjanak a fejében?)

Legjobb válasz: Az igazán bomlott agyú ember nem tudja, hogy az elméje nem úgy mûködik mint ahogy régen. Az abnormális válik a számára normálisnak, vagy egyáltalán semmit nem vesz észre a elméje romlásából. Ha elmondod neki, hogy nem stimmel valami, nem fogja neked elhinni, úgyhogy inkább egy dokival kellene errõl beszélned.

Az igazán bomlott agyú ember nem tudja, hogy az elméje nem úgy mûködik mint ahogy régen. Az abnormális válik a számára normálisnak, vagy egyáltalán semmit nem vesz észre a elméje romlásából. Ha elmondod neki, hogy nem stimmel valami, nem fogja neked elhinni, úgyhogy inkább egy dokival kellene errõl beszélned.
Ez tévedés. Van, aki tudja. Mivel rengeteg fajta elmebetegség létezik, nem lehet általánosítani. És a határ sem éles: vannak enyhébbek, amellyel vígan lehet élni, akár önállóan és a társadalom elismert tagjaként is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi lehet a baj? Megbolondultam?

esténként egysterüen nem bitok elaludni vagy ha mégis elalszom akkor hajnalban felébredek és nem tudok elaludni mindig amikor felébredek azon aggodom hogy huh aludnom kellene mert holnap suli de annál jobban nem tudok aludni , valami tippetek van ?

7

Modafinilt tartalmazó gyógyszert lehet gyógyszertárban kapni?

1

A Frontin túladagolásának tünetei a betegtájékoztatón írtak szerint történik?

Tehát ha valaki túladagolja magát frontinnal, az -ahogyan a betegtájékoztatón áll- kómába eshet?
Nem fog hányni vagy hasonlók, egyszerűen kómába esik? Esetleg meghal?

7

17 vagyok. Teljesen megőrültem? Hiányzik az iskola! Tavaj kirugattam magam félévkor, és elkezdtem dolgozgatni, de most minden barátom ment suliba, én meg rohadok mert nincs munkám sem, és egyedül vagyok, és depis lettem:S

ez normális? Mit lehet tenni? vissza már sztem nem lehet menni :=(

7

A háziorvosom írhat fel Xanaxot (vagy bármilyen más nyugtatót), vagy arra csak a pszichiáter jogosult?

13

Csoportterápia van valahol a XI. kerületben?

Az is jó, ha nem a XI. kerületben van, de ahhoz egészen közel. Fizetni nem tudok, vagy csak keveset.

2

Az normális dolog, hogy nem igazán érzek empátiát az emberek iránt, még rokonaim, családtagjaim iránt sem?

Az utóbbi 3 évben 3 nagyszülőm halt meg, (így sorozatban) valamint édesanyám is átesett egy rizikós műtéten. Mondhatni majdnem meghalt. És én rendkívüli módon könnyen veszem az ilyesmit. Mások pánikolnak, lelkileg megtörnek, egyfolytában zokognak. Én egy könnycseppet sem tudtam hullatni például a nagyszüleim temetésén sem. Miközben néztem, hogy unokabátyám 30 éves léttére is zokogott egyetemben a többi unokatestvéremmel. Akkor próbáltam magamra erőltetni egy pár könnycseppet, hogy nehogy kőszívűnek nézzenek. Vagy ha olvasok, vagy meglátok valamit a hírekben, hogy megölték ezt vagy azt a személyt, vagy balesetben meghalt, akkor sem indít meg bennem semmit, közömbös vagyok irántuk. Ellentétben másokkal, akik még egy vadidegenen is sokáig rágódnak. "jajj, szegény szerencsétlen" Sokszor gondolkodtam rajta, hogy talán pszichopata lennék??? Vagy csak egyszerűen egy olyan erős jellem, akit nem tör meg semmi??? Mellesleg, félreértés ne essék, nagyon szerettem a nagyszüleimet, ők is engem. Mondhatni az unokák közül én voltam a kedvenc, mégsem viselt meg a haláluk. Más is van így ezekkel a dolgokkal? Vagy esetleg keressek fel egy orvost, mert nincs rendben velem valami? :) Vagy örüljek neki, hogy ilyen a természetem, hogy pikk-pakk talpraállok egy tragédia után és csak elsiklik mellettem?

4

Ez most pánikbetegség vagy szorongás vagy mi?

Kb. 4 éve kezdődött. Jött a semmiből egy pánikroham. El is múlt, de utána nem lettem jobban, szorongtam még napokig, negatív gondolataim voltak egész nap. De annyira erősen,hogy pl. ha beszélt hozzám valaki, nem is tudtam rá figyelni, csak a gondolataimra. Egy hét alatt fogytam 5 kg-ot. Aztán valahogy kikeveredtem belőle, gyógyszer nélkül.
Most az van,hogy évente párszor előjön, tart,ameddig tart. De már nincs roham, csak ilyen szorongás féle. Hülye gondolatok, alvászavar stb.
A lényeg,hogy nem tudom mi ez. Mert pánikrohamnak a leírás alapján nem felel meg. Viszont én nem valami miatt szorongok (tehát nem félek tömegben stb.), én azon pörgetem be magam,hogy megint jönni fog ez az érzés, és akkor megint nem fogok tudni aludni stb.
Valaki azt mondta,hogy ez a generalizált szorongás!

10

Kilátástalan érzem a jövőm, voltatok már hasonló helyzetben, hogyan vátoztatatnék rajta?

Nyár elején kezdődött az egész. Eleve féltem a nyártól, már az előző évekbe is előfordult, hogy halálra untam magam ilyenkor és a barátnőim állandóan nyaraltak és alig tudtunk találkozni, de idén ez halmozottan előfordult. Utáltam itthon lenni, de úgy éreztem nincs lehetőségem kimozduli, ha mégis néha összejött egy tali vagy egy kisebb buli akkor se tudtam elengedni magam. Úgy veszem észere a barátnőim leráznak, eltávolodtam tőlük, nem hívnak el magukkal,de nem hiszem, hogy észreveszik hogy ez engem aggaszt, csak magukkal törődnek.

Nem bírom rendesen kialudni magam, átszoktam arra, hogy hajnalba fekszem le és délbe kelek, most, hogy elkedődött a suli nem tudom visszaszoktati magam, hajnalban nem tudok elaludni mer állandóan a problémáim járnak a fejemben. Nagyon sokszor rámjön a sirógörcs, próbálom elterelni a gondolataimat, de nem nagyon megy, mindig ideges vagyok.

Önbizalomhiányom van, mindig at hittem, hogy ez abból ered, hogy van rajtam néhány kiló, de észerevettem, hogy a nálam kövérebbek is sokkal boldogabbak. Állandóan eszem, nem bírom rávenni magam a fogyókurára, az elmúlt évekbe többször sikerült leadnom több kilót is, de részben visszajött, idén már vagy 5ször elezdetm a fogyót, de sose bírtam tovább 3 hétnél, mindig az evésbe menekülök.

Szeretnék elmenni szórakozni, izgalmas váratlan dolgokat tenni, de úgy érzem, hogy az egyetlen baráti társaságommal erre nincs lehetőség, szeretnék megismerni új embereket, de nemtudom hogy kezdjek hozzá.

Ezen kívül két aktulási probléma aggaszt még. Az egyik, hogy most érettségizem és fogalmam sincs hova menjek tovább.
A másik,nem tudom kivel fogok táncolni a szalagavatón, senki se akart velem táncolni az osztályból, az alsóbb évfolyamról se ismerek emberekt és a suli kívül se tudok sekit megkérni,abba bíztam hogy nyáron megismerek valakit, de nem, szinte nem is volt rá lehetőségem.
Hogyan változtathatok ezen?
minden válaszólónak köszi:)

2

Miért van az, hogy mindent rendbe tettem az életemben, és mégis szorongok?

Korábban sok problémám volt, de mindet sikerült megoldanom. Jelenleg nincs min aggódnom úgy semmi konkrét, komoly dolog. (párkapcsolat, anyagi helyzet, munka, emberi kapcsolatok stb) Legnagyobb meglepetésemre a szorongás nem múlt el, sőt újabban megint érzek depós érzéseket. Korábban olyan könnyű volt az élethelyzetekre fogni a lelki bajokat, mert minden területen nagyon rosszul állt a szénám. Azt gondoltam, ha megoldom őket, a hangulatom, életérzésem is változni fog. Nagyon elcsüggedtem,nem tudom mit találjak még ki, a küzdelmem hiába való volt? Szedtem gyógyszert a zűrös korszakomban, meg járok terápiára is, de megit gyógyszert szedni nem akarok. Az a félelmem, hogy ez a betegség nem fog elmúlni soha az életben, mert úgy látszik nem a körülményektől függ. Tök boldog lehetnék, és mégis érzem ezeket a nyomasztó érzéseket.

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!