Találatok a következő kifejezésre: Honnantól tudja ember, hogy az (1 db)

Honnantól tudja az ember, hogy az elméje megbomlik?

(mit lehet tenni az ellen, hogy ilyenek járjanak a fejében?)

Legjobb válasz: Az igazán bomlott agyú ember nem tudja, hogy az elméje nem úgy mûködik mint ahogy régen. Az abnormális válik a számára normálisnak, vagy egyáltalán semmit nem vesz észre a elméje romlásából. Ha elmondod neki, hogy nem stimmel valami, nem fogja neked elhinni, úgyhogy inkább egy dokival kellene errõl beszélned.

Az igazán bomlott agyú ember nem tudja, hogy az elméje nem úgy mûködik mint ahogy régen. Az abnormális válik a számára normálisnak, vagy egyáltalán semmit nem vesz észre a elméje romlásából. Ha elmondod neki, hogy nem stimmel valami, nem fogja neked elhinni, úgyhogy inkább egy dokival kellene errõl beszélned.
Ez tévedés. Van, aki tudja. Mivel rengeteg fajta elmebetegség létezik, nem lehet általánosítani. És a határ sem éles: vannak enyhébbek, amellyel vígan lehet élni, akár önállóan és a társadalom elismert tagjaként is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nem tudom mi ez csak sejtem, zavar, de úgy érzem van értelme ahogy viselkedem. Változtatni? Hm

A dolog az,hogy ha több ember van főleg ismeretlen akikkel sosem találkoztam még szabályosan menekülök előle leginkább észre sem veszem,elhúzódom a többi embertől.
Tudom,hogy ennek oka van és nem akarom,hogy ez legyen,de valami erre késztet,hogy ezt tegyem.
Fura lehet ez másoknak,de régebbre tekinthető vissza szerintem régebben is ilyen voltam menekültem mások elől néha,de azért sikerült kapcsolatot kialakítanom is ha akartam.

Ez antiszocialitás?
sosem szerettem másokat ismeretlenül sosem valahol mindenki idegen és egyébként sem szeretem azt se ha rám néz egy idegen! ennek am régebbi okai lehetnek azért nem vagyok olyan "vad",de sokszor frusztrálónak érzem már azt is ha valaki hosszabb ideig néz. Minek néz? nézze magát ._.

Tudom,hogy így sosem szerzek senkit sem magamnak pedig szeretnék,de ez a valami erősebb. A nézés meg nem azért zavar csak zavar! Néha legszívesebben tüskékkel lennék tele,hogy hozzám se nyulhasson senki sem. És jó is lenne bizonyos szempontból!
Egy pszichológus azt mondta nekem,hogy az un. kivetítés is van nálam amikor saját magam érzését vetítem ki másokra pl utálat ami van néha ha mást látok úgy érzem miért nem ölel meg,miért utál? :O ez a projekció szakszóval ._.

Nem tudom miért vagyok ilyen máshogyan könnyebb lenne minden más meg annyira se fogja tudni,de kiváncsi vagyok mások "véleményére"

Lényeg,hogy ha mondjuk van két ismerős akiket ismerek leginkább családtag mert nincs más akiket ismerhetnék akkor ha jön közbe egy másik ember és én észre sem veszem levegőnek nézem az jó érzés pedig nem tett ellenem semmi rosszat. Vagy ha utálom. Fura dolog az agy meg a psziché sztem túl sok is ahogyan az ember érez.

2

Ha szeretnék emberekkel barátkozni, de nem megy, szociális képességeim 0 alatt vannak, akkor nem antiszociális vagyok?

2

Hogy vehetem észre magamon, ha skizofrén vagyok?

6

SÜRGÕS! Mit tehetnénk az alábbi helyzetben?

Kollégiumban lakom. Van egy 32 éves lakótársam, akit korábban skizofréniával meg egyéb pszichózisokkal kezeltek. Kedd óta késő esténként pánikrohamai vannak. Kihívtuk hozzá az ügyeletet, megvizsgálták, adtak neki nyugtatót, s azt mondták, pánikbetegség. Más nem történt, merthogy "még nem ön-és közveszélyes".
MÉG nem. Csak sajnos önszántából nem hajlandó elmenni orvoshoz, azt meg nem szeretnénk megvárni, míg tényleg ön-és közveszélyes lesz, és erővel kelljen elvitetni. De mi, a lakótársai ezt már nem tudjuk így tovább csinálni. Mit tehetnénk? A kollégium vezetője magasról lesz**ja, hiába szóltunk neki, kértük, hogy jöjjön, nem jött, szóval nekünk kellene valamit tenni.
Ha ez még többször előfordul, és mindig hívunk orvost, előbb-utóbb csak beviszik, nem? Vagy mit csináljunk??!

1

Ismeri valaki Dr. Gyuricza Anett pszichiátert? Milyen szakember a doktornő?

0

Az önbizalomhiány adódhat testi okokból? És ha igen milyenekből?

Mármint lehet ennek oka valamilyen hormonhiány, kevés vas a vérben, vagy valami eldeformácó?

3

Ha én leszoktam mindenféle drogról, akkor mehetek másoknak is leszokni segiteni mint hivatás?

5

Hogy jön ki rajtatok a stressz? . és mit tesztek ellene?

Gondolok itt hasmenésre, hányásra, émelygére, fejfájásra, stb-re.

4

Megörültem mi ez? (folyt lent)

vége barátnömmel most probálom magamat vissza könyörögni és mintha hangok lennének a fejemben hallotam egy zenét és azt egész éjjel nem tudtam aludni meg ilyen durrogások mi ez?

8

Betegesem túlbuzgó módon tanulok, mit tehetnék?

Képes vagyok elolvasni a 200 oldalas jegyzetet, amikor a tanár csak a 30 oldalnyi órán elmondott anyagból kérdez.
Képes vagyok hétvégén következő hét pénteki zh-ra tanulni.
Nem vagyok képes a halogatásra, illetve csak olyan tárgyakból, amelyek töltelékek és vagy halálra puskázza magát mindenki, vagy egy vicc a számonkérés maga.

Szerintem sugárzik is rólam a hozzáállásom, mert mindenki tudja, hogy "stréber" vagyok, már a legelejétől.
Nem is beszélve arról, hogy ha elhatározom, hogy a megnyilvánulásaimmal nem adom ki magam, akkor is sikerül mégis kiadnom...

Túlzottan maximalista vagyok. Szerintem így egy túlhajszolt karrierista leszek, rossz anya - vagy nem lesz gyermekem.
Ráadásul nyomulósnak leszek tartva a munkahelyen (közben nem maga az előmenetel meg a verseny a célom, hanem a tudás, de ugye hogyan jön le...)

Már arra is gondoltam, hogy pszichológushoz kellene fordulnom.
Tegyem azt?
Mit tegyek?

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!