Találatok a következő kifejezésre: Honnantól tudja ember, hogy (1 db)

Honnantól tudja az ember, hogy az elméje megbomlik?

(mit lehet tenni az ellen, hogy ilyenek járjanak a fejében?)

Legjobb válasz: Az igazán bomlott agyú ember nem tudja, hogy az elméje nem úgy mûködik mint ahogy régen. Az abnormális válik a számára normálisnak, vagy egyáltalán semmit nem vesz észre a elméje romlásából. Ha elmondod neki, hogy nem stimmel valami, nem fogja neked elhinni, úgyhogy inkább egy dokival kellene errõl beszélned.

Az igazán bomlott agyú ember nem tudja, hogy az elméje nem úgy mûködik mint ahogy régen. Az abnormális válik a számára normálisnak, vagy egyáltalán semmit nem vesz észre a elméje romlásából. Ha elmondod neki, hogy nem stimmel valami, nem fogja neked elhinni, úgyhogy inkább egy dokival kellene errõl beszélned.
Ez tévedés. Van, aki tudja. Mivel rengeteg fajta elmebetegség létezik, nem lehet általánosítani. És a határ sem éles: vannak enyhébbek, amellyel vígan lehet élni, akár önállóan és a társadalom elismert tagjaként is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Saját magam vagdosása - hogy lehet abbahagyni?

Normális válaszokat kérek, nem olyasmiket, hogy menj orvoshoz, csak ne csináld többet, stb. Köszönöm.
Kilenc napig bírtam, mostanában ez volt a leghosszabb. De előtte csak ötig, úgy hogy ahhoz képest jónak számít, de ma sem lett volna már szabad. Túl sokat ettem és azért csináltam. Ha nem eszek 440 kalória csokit, nem csináltam voltam. :( Sajnos ezt nem tudom azzal megoldani, hogy nem eszek csokit, mert akkor lesz más ami miatt meg kell magam bűnteteni. Mindig bűntudat miatt van. Pl. evéstől, félek hogy másokat zavarok valamivel és attól, hogy meghízok.

Az előző vágások is nagyon meglátszanak és ha kilenc nap alatt csak ennyit gyógyultak, nem tudom mit csinálok hétfőn. Az a legjobb megoldás, hogy nem csinálok nagy ügyet belőle, igaz? Mert már ilyenkor mit tudok csinálni? Nem mászkálhatok egyfolytában pulcsiban és ha azt mutatom zavarnak a sebek, vagy szégyenlem (és igen, szégyenlem), csak még rosszabbul érezném magam ha látnám, hogy valaki elítél ez miatt. Egyáltalán miért ítélkeznek az emberek? Nem az ő dolguk, és ez az én kezem, az én bőröm. Ez még sokkal jobb a tetoválásnál is, mert ez egyszer majd elmúlik. Nem ugyanolyan? Szerintem igen.

Visszatérve a kérdésemre - ha valakinek sikerült abbahagynia (és itt most nem hónapokra gondolok, hanem évekre - tartósan), mit csináltál? Találtál valami más módot a feszültség, félelem, szégyen, bűntudad, beazonosítatlan érzések, stb. levezetésére?

5

Hol vannak ilyen helyek? Egyáltalán én mehetek?

Sziasztok! Elég sok dolgon át mentem kiskoromba .Rengeteget csúfoltak ( egy bizonyos közösségben).Egy másik közösségben ezt agresszivitással adtam ki.Szüleimnek nem mondtam el,sőt másnak se beszéltem róla mert szégyellem.Önbizalom hiányom lett.Vagy is nem merek barátkozni, nincsenek is barátaim.Nem merek sehova menni mert félek , hogy kicsúfolnak, alig tudok valamit csinálni mert remegek, hogy mások valamit beszólnak vagy ilyesmi és "leégek".Új suliba megyek.Tudom , hogy már késő mert itt van a nyakam, de szeretnék egy pszichológussal beszélni, illetve ha lehet csoportterápiára járni ( egyik ismerősömnek sokat segített).Vannak ilyen lehetőségek Budapesten? 15 éves vagyok.

1

Pszichológust ajánlana valaki Kaposváron?

Ingyenes lenne a legjobb! A barátnőmnek szexuális traumái vannak,őt szeretném elvinni egy pszichiáterhez, aki ismer Kaposváron megbízhatót, kérem jelezze, vagy itt vagy üzenetben, ha nem ingyenes, akkor az összeget is ha tud, vagy, hogy megy ez az egész!

0

Ha a neten található leírások a skizoidról rám illenek, muszály elmennem orvoshoz?

Csak azért, mert elég súlyosak a tüneteim, és hátborzongató a leírást olvasva, bár nyilván vannak kivételek, de a 90%-a rám vonatkozik, nem csak a magyar Wikipédia, hanem egy csomó részletesebb angol honlap is. rengeteg apró kis rész, mint ha én magam írtam volna magamról, hogyan csinálák ezt?
A lényeg az, hogy szerintem sem semmivel sem lépnék előrébb, sőt még hátrébb, ha lenne egy olyan papírom, hogy ilyen bajom van hivatalosan is.
Egyébknt meg írtam már egy párembernek külföldi fórumokon, de azok, bár ezt gondolták magukról, ég és föld voltunk, semmi bajuk nem volt, én meg nagyon mélyen vagyok hozzájuk képest.
17F vagyok, de ez nem gondolom, hogy korból jönne, mivel pl. idén nyáron még nem is beszéltem kedvtelsből, csak családtaggal. Szóval még nem is társalogtam, nem szóltam senkihez, csak közeli rokonokhoz, meg pl. boltban eladóval, pedig nem tanyán, hanem egerben lakom. És ez évek óta így van :$

4

Akinek van tapasztalata depresszió kezelésével/gyógyításával kapcsolatban, megosztaná velem?

Anyukámat kórházban kezelik depresszióval, már a 10. napja. Annyira súlyos a helyzet, hogy sem enni, sem aludni, sem inni nem bír, illetve mindháromból csak minimálisat. Kapja infúzióban a gyógyszereket, de az orvos elmondása szerint nagyon hosszú folyamat a gyógyulás, illetve a gyógyszerek nem hatnak azonnal, csak később. Nagyon aggódunk érte, eddig tényleg semmi hatása a kezelésnek, ezért érdeklődöm itt, hogy van-e hasonló tapasztala valakinek? Köszönöm!

3

A pszichiáternél múltkor voltak olyanok, akik csak receptet kaptak valamilyen injekcióra. Így milyen betegségre kaphat gyógyszert az ember? (a dokit nem mertem megkérdezni)

1

Van aki nem iszik/eszik más után, de én magam után sem. Van ennek valami orvosi magyarázata?

Más furcsa "betegségem" nincs.

2

Miért esnek ki az emlékezetemből darabok?

neharagudjatok, ha hülyén fogalmaztam.
nagyon sok minden kiesik a fejemből, egyre hosszabb időben, ha visszagondolok, hogy mi történt velem tegnap pl. amikor elmentem otthonról semmi sem esik be, régebben (2-3hónapja) maximum 1-1 kis részlet, de mostanág 1 órák is.
10 órákat alszom, pánikbeteg vagyok, és rtó sokat halucinálok.
tudnátok segíteni? nagyon zavaró.

5

Mit kezdjek magammal, hogy ne legyen rossz kedvem minden nap, már több hónapja? Gyűlölök felkelni, levegőt venni! Tönkrementem teljesen 1 év alatt. Többi lent.

Amióta barátommal összeköltöztünk, az anyagi helyzetem nagyot romlott, mindenhol kifizetetlen számlák vannak. Elvesztette a munkahelyét és ott kezdődtek a gondok. Már van munkája, nekem nincs. Minimálbéres munka se segítene most rajtam. Sok mindenről le kellett mondanom, amit csináltam meg terveztem és ebbe őrültem bele. Súlyos depresszióm van és az egészségemre is kihat az idegeskedés. Már több hónapja egész nap rossz kedvem van. Barátomnak nem tetszik, hogy ilyen vagyok,de nem direkt csinálom. Nem gazdag akarok lenni, csak nem mínusz 500000-ben, hanem normálisan élni. Amit ő kitalált,hogy jó legyen, az hosszadalmas, de jó ötlet. Sajnos nekem elfogyott a türelmem 1 év alatt. Ilyen rosszul soha nem éreztem magam ennyire huzamosan. Orvoshoz sem merek elmenni, mert lehet,hogy bajom van és tudni se akarok róla, pénzem úgysincs semmire. Barátom szerint túl nagyok az igényeim,pedig csak úgy szeretnék élni, mint előtte. Leszid sokszor, mert látszik a fejemen,hogy rossz a kedvem. Találtam egy munkát, amivel tudok annyit keresni, hogy rendeződjenek a dolgok pár hónap alatt, de barátomnak nem tetszik, mert el kellene utaznom innen. Neki meg itt van munkája, meg ami üzletet akar, ahhoz is itt van minden. Ha elmennék 70ezerért valahová, nem jutnánk azzal előrébb soha, csak az aktuális dolgokat tudnánk kifizetni. Karácsonyt már boldogabban akarom tölteni. Szerintetek bunkóság,ha elutazok dolgozni és ritkán járok haza hozzá? Annyi mindenről lemondtam már szinte miatta, hogy sajnos nem bírom már tovább. Gyűlölök így élni is!!

5

Ez a pánikbetegség egyik fajtája? Valaki segítene?

Amikor társaságban vagy nyilvánod helyen tartózkodom vagy akár kettesben bárkivel, úgy érzem teljesen lelassulok agyilag, ugyanakkor tudat alatt borzasztóan ideges vagyok.Folyton csak hebegek-habogok szinte összefüggéstelenül beszélek, így lehetetlen kapcsolatokat teremteni,pedig szeretnék.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!