Találatok a következő kifejezésre: Honnantól tudja ember, (1 db)

Honnantól tudja az ember, hogy az elméje megbomlik?

(mit lehet tenni az ellen, hogy ilyenek járjanak a fejében?)

Legjobb válasz: Az igazán bomlott agyú ember nem tudja, hogy az elméje nem úgy mûködik mint ahogy régen. Az abnormális válik a számára normálisnak, vagy egyáltalán semmit nem vesz észre a elméje romlásából. Ha elmondod neki, hogy nem stimmel valami, nem fogja neked elhinni, úgyhogy inkább egy dokival kellene errõl beszélned.

Az igazán bomlott agyú ember nem tudja, hogy az elméje nem úgy mûködik mint ahogy régen. Az abnormális válik a számára normálisnak, vagy egyáltalán semmit nem vesz észre a elméje romlásából. Ha elmondod neki, hogy nem stimmel valami, nem fogja neked elhinni, úgyhogy inkább egy dokival kellene errõl beszélned.
Ez tévedés. Van, aki tudja. Mivel rengeteg fajta elmebetegség létezik, nem lehet általánosítani. És a határ sem éles: vannak enyhébbek, amellyel vígan lehet élni, akár önállóan és a társadalom elismert tagjaként is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

16 éves korom óta nem merem megnézni a heréimet, sem megfogni őket. Akkor begyulladt. Valaki segítsen kérem, könyörgök.25 vagyok és napi szinten rettegésben élek hogy mi van ha rákos vagyok?

azóta érzékeny, néha szúr, és mintha rosszul állna, nem tudom. szeretnék segítséget kérni abban hogy megnyugtassanak. félek hogy mi van ha az egyik elsorvadt? orvos még nem látta, akkor se3m, mert féltem bemenni a szüleim meg leszartak. tehát én anno azt éreztem egyik kisebb a másiknál. nem érdekel ha meg kell műteni, egyszerűen a napi szinten való rettegésből elegem van, szeretnék túl lenni ezen. segítsen valaki.

16

Van olyan fóbia, hogy valaki a rosszulléttől fél?

Mert nálam ez főleg mostanában nagyon előjött, hogy félek attól, hogy rosszul leszek, főleg ha valaki rosszul is lett a ismerőseim körében mostanában. Esténként, meg amikor túlságosan ráérek (ami nálam elég gyakori) gyakran aggodalmaskodok, vagy töprengek ezen a dolgon, hogy mi van, ha rosszul leszek egyszer csak (és a szív/vérkeringés miatti rosszullétről beszélek).
Miért félhetek ettől ennyire? Más fiataloknak eszébe se jut ilyesmi, kivéve ha éppen rosszul vannak talán.
17/F

2

Hogy érhetném el hogy a családom komolyan vegye a súlyosbodó depressziómat és segítsenek?

Évek óta súlyosbodó problémáim vannak de nem kaptam segítséget eddig, mivel ők nem is veszik komolyan.
Hiába beszéltem velük erről ezerszer, egyre elkeseredettebb vagyok. Hogy tudnám megértetni velük hogy sokkal nagyobb a baj mint gondolják?

11

Segitseeeeeg! Mit csinaljak?

Tudniillik,klausztrofobias vagyok.....ami miatt nehezen alszok.
Ami ahhoz vezet,hogy nem birok annyira tanulasra koncentralni. :(((
Pedig szerintem szinkittuno is lehetnek. ...:(((
Mit csinaljak?
15/L

7

Miért nem tartanak bennt a pszichiátrián? (bőv. Lenn)

Kevert szorongásos depressziós zavarom van, be is akarok kerülni de a dili dokim nem látja indokoltnak.. Pedig egyszer már volt róla szó csak akkor nem vállaltam, most abban a tudatban van hogy javultam és hogy jók a gyógyszerek ezért hathónapi javaslatot is ad és addig tájára sem kell mennem. Viszont ez idő alatt annyi minden lejátszódik, volt 8 öngyilkossági kísérletem. Egyszer a vonat alól is kiszedtek, a hangulatom gyakran változó. Neurológus szerint bipoláris, a kedélyjavító semmit nem használ meg még másikat is próbáltam attól meg elvitt a mentő. Azóta magamtól szedek Rivotril-t is a másik nyugtatóval meg erre még Tegretol-t szintén magam szakállára mert ők nem írnak! Ha megyek kontrollra akkor valahogy el sem tudom mondani a dokinak mi a problémám, olyankor lefagyok.. A sok nyugtatótól annyira tompa vagyok nem tudok egy mondatot rendesen megfogalmazni! Erre kiengednek szenvedni és már egyre rosszabbúl érzem magam, még jó hogy néha neurológiára el tudok jutni ott sokat segítettek már, de az ottani doki is mondta hogy váltsak kezelőt! Képtelen vagyok folytatni, nem megy mert feledékeny vagyok. Mit tegyek?

11

Önbizalomhiányos vagyok. Mit tegyek ellene?

17 évesen nincs elég önbizalmam tul.képp semmihez. A gondjaimat tetézi, hogy 1 éve külföldön élek... A nyelv használata nem okoz gondot de otthon sem mertem kezdeményezni. Mit tegyek? :D

4

Pánikroham lehetett?

Órán voltam, és az utolsó 5 percben nagyon erősen el kezdett fájni a hasam, aztán mentünk volna a következő teremben, de akkor már alig kaptam levegőt, remegtem és hirtelen rámjött az érzés, hogy sírnom kell. Az oszálytársaim próbáltak nyugtatgatni, de olyan érzés volt, mintha nem is lennék igazán ott, és csak látom az eseményeket, de nagyon nem fogom fel, és nem is tudok mit tenni ellene. Nem igazán volt meg ilyen, úgyhogy nem tudom, mit tehetnék. Előre is köszönöm!

2

HOVA tablettából 8 db megárt?

9

2%-os alkohol pszichiátriai szerek szedése mellett okozhat-e komoly rendellenességet, tüneteket, tehát mennyire veszélyes együtt?

Tudom,az alkohol és a gyógyszer kiszámíthatatlan mellékhatásokat okoz(hat),de arra vagyok kíváncsi hány % alkohol az ami még különösebb gond nélkül fogyasztaható a szerekkel.

4

Hány Xanax jelent már, , túladagolást"?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!