Találatok a következő kifejezésre: Honnan vesszük, a (7 db)

Nem, én pl. sosem voltam.
Azt már egyszerûen abból, például ha te vagy a kiszemelt áldozat, abból leszûrheted, hogy nem néz a szemedbe, dadog, össze-vissza beszél, és szinte mindig mosolyog...
A nadrágján látszik.

A tizedes törteknél honnan tudjuk, hogy hova tesszük a vesszőt a végeredménynél?

Legjobb válasz: Valószínûleg azért nem válaszol senki, mert nem írtad, hogy MILYEN MÛVELET végeredményénél. ( összeadás, kivonás, szorzás, osztás )

Valószínûleg azért nem válaszol senki, mert nem írtad, hogy MILYEN MÛVELET végeredményénél. ( összeadás, kivonás, szorzás, osztás )

Honnan vesszük, hogy a Tízparancsolatból "Ne ölj!" csak az emberekre vonatkozik, s állatokat ölni szabad?

Legjobb válasz: Pontosan errõl van szó! A Biblia az állatok felé helyezi az Embert, mint a teremtés koronáját. A Tíz Parancsolat erkölcsi törvényei tehát az állatokra nem vonatkoznak. Én amúgy Evolucionista vagyok. Egyszerre hiszek az Ember nagyszerûségében és a Természettel való szimbiózisának szükségességében. Az állatokat tehát meg lehet enni, ha az elkerülhetetlen. De ha leölök egy állatot, akkor már tartozom annyival a Természetnek, hogy egy nagyobb közösség számára teszem hasznossá a leölt állat testének csaknem egészét. Remélem, ez érthetõ volt így.

Pontosan errõl van szó! A Biblia az állatok felé helyezi az Embert, mint a teremtés koronáját. A Tíz Parancsolat erkölcsi törvényei tehát az állatokra nem vonatkoznak. Én amúgy Evolucionista vagyok. Egyszerre hiszek az Ember nagyszerûségében és a Természettel való szimbiózisának szükségességében. Az állatokat tehát meg lehet enni, ha az elkerülhetetlen. De ha leölök egy állatot, akkor már tartozom annyival a Természetnek, hogy egy nagyobb közösség számára teszem hasznossá a leölt állat testének csaknem egészét. Remélem, ez érthetõ volt így.
Az elõttem elhanzottakhoz csak annyit szeretnék még hozzáfûzni, hogy amennyire tudom, a helyes fordítás így hangzana: "Ne gyilkolj!" (= ne ölj embert).
Állatot ölni az élelem miatt nem bûn.Élvezetbõl legyikolni a saját szórakozásunkra már bûn.
ezt útálom az ilyen isteni flinc flanc-ban! az állatok ugyan úgy élõlények! isten meg bekaphatja ha nem így tartja!
mert az emberek azt hiszik, hogy többek az állatoknál. pedig csak rosszabbak.
A probléma valahol, ott kezdõdik, hogy ott van a "Ne ölj!", majd utána hosszú oldalakon át sorakoznak a kivételek. Kezdve rögtön az aranyborjú miatti tömegmészárlással. Nem is szólva az Ígéret Földjének meghódítása során lemészárolt nõkrõl és gyerekekrõl. Az Ószövetségi törvényekben majd minden vétség (pl. munkavégzés szombaton) büntetése halálra kövezés. Kész csoda, hogy oda eljutottunk, amikor egyáltalán a Tízparancsolat ilyetén interpretálása felmerül.
Én mint "bigott polgártárs" azt tudom csak erre válasziolni, h. a Bibliában egyértelmûen benne van (az özönvíz utáni részben), h. az állatokat meg lehet enni. Remélem, érthetõ voltam, és nem támadó. :)
De van konkrétabb is: Minden mozgó állat, a mely él legyen nektek eledelûl; a mint a zöld fûvet, nektek adtam mindazokat. 4. Csak a húst az õt elevenítõ vérrel meg ne egyétek. (1.Móz9:3-4)
úgylátszik én is a bigott polgártársak közé tartozom(hihi). Én is ilyen reakcióra számítottam. A bibliában tényleg szerepel, hogy az állatokat megehetjük, az Ádám-Éva sztoriban is. A bibliában így szerepel: (1Móz 1:26 ) És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon
Miért?Az emberekre vonatkozik?


A négy evangelista közűl ki az a Márk és ki az a Lukács? Honnan vesszük, hogy Máté írta a 'Máté evangéliumát', illetve Márk a 'Márk evangéliumát', Lukács a 'Lukács evangéliumát'?

Hol szerepel például Márk a Bibliában? Ki az, és honnan vesszük, hogy az a Márk írta a Márk evangéliumát? Honnan vesszük, hogy Lukács írta a Lukács evangéliumát? Hiszen sem Márk, sem Lukács nem mutatkozott be úgy, amint János tette. Éppígy nem tette tudtommal Máté sem. A 12 apostol: - Simon Péter - András, Simon testvére - Jakab, Zebedeus fia - János, Jakab testvére - Fülöp - Bertalan (János írása szerint elképzelhet?, hogy ? Natanaelnek hívta) - Tamás - Máté a vámszed? - Jakab, Alfeus fia - Tádé (Lukács alapján Júdás, Jakab testvére) - Kánai Simon - Iskarióti Júdás Elképzelhetetlen, hogy Lukács evangéliumát Pál írta? 'Lukács' elején ez van: "Tetszék énnékem is, ki eleit?l fogva mindeneknek szorgalmasan végére jártam, hogy azokról rendszerint írjak néked, jó Theofilus," Az Apostolok cselekedeteinek nagy részét Pál írta (miért nem elképzelhet?, hogy az egészet), melyben így kezdi: "Els? könyvemet írtam, Theofilus, mindazokról, a miket kezdett Jézus cselekedni és tanítani" ? Tehát szinte bizonyos, hogy ugyan az írta a 'Lukács' evangéliumát is, aki az Apcsel els? felét. Persze azt mondják, hogy az Apcsel els? felét Lukács írta, de honnan is vesszük ezt? Nem a tartalmukat és igazságukat kritizálom, hanem a "ruhát", ami azon van, az iránt értetlenkedek.

Legjobb válasz: Aebi, Ernst:Rövid bevezetés a Bibliába a kérdésözönre nagyon jó magasszínvonalú és mégis kezdõknek is teljesen érthetõ válaszokat ad http://www.clchungary.com/rovid-bevezetes-a-bibliaba_prd12.h.. skönyvtárban is megleled

Aebi, Ernst:Rövid bevezetés a Bibliába a kérdésözönre nagyon jó magasszínvonalú és mégis kezdõknek is teljesen érthetõ válaszokat ad http://www.clchungary.com/rovid-bevezetes-a-bibliaba_prd12.h.. skönyvtárban is megleled
> Elképzelhetetlen, hogy Lukács evangéliumát Pál írta? Igen. Az alábbi Igék igencsak ellentmondanak annak, hogy Pál írta volna: "Tetszék énnékem is, ki eleitõl fogva mindeneknek szorgalmasan végére jártam, hogy azokról rendszerint írjak néked, jó Theofilus." (Luk 1:3) "Tudtotokra adom pedig atyámfiai, hogy az az evangyéliom, melyet én hirdettem, nem ember szerint való; Mert én sem embertõl vettem azt, sem nem tanítottak arra, hanem a Jézus Krisztus kijelentése által." (Gal 1:11-12) "Mert én az Úrtól vettem, amit néktek elõtökbe is adtam: hogy az Úr Jézus azon az éjszakán, melyen elárultaték, vette a kenyeret..." (1 Kor 11:23) Üdv.
A kérdező hozzászólása: Ezt nem gondoljátok, hogy válasz? Az a válaszotok, hogy "de, õk írták". De hogy miért gondolja mindenki így, és kik voltak õk, és honnan tudjuk, hogy kik ezek, arra egy választ sem kaptam. Kedves elsõ, köszönöm a linket, az ajánlást, biztos érdekes lehet a könyv, de nem most tudtam meg, hogy van Biblia.
Itt van egy blog, van olyan rész ami ezzel foglalkozik: http://vallastortenelem.blog.hu/ Itt arról is írnak, hogy Jézus kitalált személyiség, mert egyik kortárs történész, fontos dokumentum nem említi. Érdekes oldal. Amúgy jó helyre írsz, vallásosoktól vallástörténeti dolgokat kérdezni...
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 58%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 17:57 Én meg írok egy linket, ahol elõadásokat hallhatsz a Biblia régészeti hitelességével kapcsolatban, többek között Jézus valós személyiségérõl. http://radio.adventnet.hu/index.php?l=a Mint írtam, nem a valóságtartalmukkal perlekedek, hanem a köntössel, amit emberek adtak hozzá. Ilyen csak egy gyenge példa: Máté, Márk, Lukács, János evangéliuma. Ezeket a címeket emberek aggatták rá. Krisztus evangéliuma létezik Máté, Márk...stb tolmácsolásában. A helyesebb így lenne: János által írt evangélium, és nem János evangéliuma.

Német feltételes mellékmondatban a vessző után honnan tudjuk hogy mikor kell wäre vagy hätte?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy az adott ige "haben" vagy "sein' igével képezi-e a múlt idejét. haben -> hätte sein -> wäre. Példa ......, ha velünk jött volna ......, wenn er mit uns gekommen wäre ......, ha vett volna nekem 1 sört. ......, wenn er mir ein Bier gekauft hätte

Attól függ, hogy az adott ige "haben" vagy "sein' igével képezi-e a múlt idejét. haben -> hätte sein -> wäre. Példa ......, ha velünk jött volna ......, wenn er mit uns gekommen wäre ......, ha vett volna nekem 1 sört. ......, wenn er mir ein Bier gekauft hätte
A kérdező hozzászólása: nem így gondoltam mind1
Elsõ vagyok. Azért leírod, hogy hogyan értetted akkor a kérdést?
Ezt a kérdést sem érteni, sem megválaszolni nem lehet másképp, mint azt az elsõ válaszoló tette. ^______^
Az elsõ válaszolót kiegészíteném, talán erre gondoltál: a 'wenn'-es mellékmondatokból a kötõszót (a wenn-t) el lehet hagyni és a segédigét a helyére teheted: (Hätte er Zeit gehabt), wäre er mit uns gekommen. (Hätte er Geld gehabt), hätte er sich ein Fahrrad gekauft. Stb. :)

Ha újra akarom rakni a Windowst akkor hogyan és honnan másoljam ki egyszerűen a mappákat, játékokat, hogy ne vesszen el?

pendrivom, CD-m van, de hogy tudom rá msolni a fájlokat a leggyorsabban? ja és az ilyen apróságok mint például a könyvjelzők a böngészőből megmenthetők?

Legjobb válasz: Nem tudom milyen böngészõd van, de a legtöbben menthetõk. A fájlok javát pedig onnan tudod kimásolni, ahol tároltad õket.

Nem tudom milyen böngészõd van, de a legtöbben menthetõk. A fájlok javát pedig onnan tudod kimásolni, ahol tároltad õket.
Sok program (és fõleg a játékok) csak installálva mûködnek. Ezeket nem érdemes oda-vissza másolni, csak a játékállás mentéseidet. A másik pedig böngészõfüggõ.

Lányok/nők:honnan tudjuk, milyen jelekből vesszük észre azt, hogy a pasi valójában nem a belsőnkért szeret, tisztel minket, hanem csak a testünkért, jó szexuális élményekért, befolyásos ismerősökért, vagyonért?

Egyszóval - hogy kihasználnak minket? Nem veszélyesek ránk nézve az ilyen hosszabb kapcsolatok/házasságok?

Legjobb válasz: Mert a tested nem a te részed, ugye? Nõk, komolyan... És hogyan használ ki, ha a szex neked is jó? Egyébként ha ennyire fontos neked, hogy az ember belsõ tulajdonságai is érvényesüljenek, akkor jöjj össze csúnya, de rendes srácokkal! ;)

Mert a tested nem a te részed, ugye? Nõk, komolyan... És hogyan használ ki, ha a szex neked is jó? Egyébként ha ennyire fontos neked, hogy az ember belsõ tulajdonságai is érvényesüljenek, akkor jöjj össze csúnya, de rendes srácokkal! ;)
Elõbb-utóbb úgyis észre fogod venni, hogy mi történik körülötted. :)
én nekem van erre egy külön kis tesztem méghozzá az hogy 3 hetet várok a szexel!!! és mosdanom sem kell eddig kb 1 ember ment át rajta akivel jó sokáig éltem boldog monogám kapcsolatot de most megint szingli vagyok! :)
#2: én nem szoktam átverni lányokat, de 3 hetet simán várnék, ha ez is lenne a tervem...
Én, amikor a párom udvarolni kezdett nekem, leszögeztem az elején, hogy huzamosabb ideig nem szeretném, ha szexelnénk, mert nem szeretnék csak egy kis nõcske lenni. ( ennek igaz meg volt az elõzménye, mert akkoriban történtek olyan alkalmi kapcsolatok az életemben, amiket nem egészen úgy szerettem volna, ahogyan alakult ). Azt mondta, õ elfogadja és türelmes lesz. 3 hónap telt el így, szex nélkül. Idõnként persze rákérdezett, hogy nem szeretnék-e nála aludni, meg ilyenek, mindig visszautasítottam. Azóta is együtt vagyunk, született egy gyermekünk és nem bántam meg, hogy vártam ilyen sokáig, pedig piszok nehéz volt, mert nagyon kívántam. Egyébként sajnos nincs tuti recept az ilyen férfiak kiszûrésére. Mert vannak akikrõl lerí a hazugság és vannak olyanok is akik hosszú éveken át a legjobb társak, és utána egyszer csak kiderül az összes kis stikli.
A kérdező hozzászólása: Második válaszoló: érdemes megfontolni a válaszodat :)
Nekem eddig egy olyan pasival volt dolgom, aki nem akart rögtön megfektetni, azt gondoltam, de jól jártam vele, hát hozzámentem... na, hát pár év után kiderült, hogy tényleg nem olyan fontos neki a szex... annyira, hogy hozzám se ért, néha nagy kegyesen hagyta magát. Lusta, fantáziátlan volt, tönkretette az önbecsülésemet, úgyhogy elváltam. Azóta csak olyan pasival állok szóba, akinek a libidója az egekben van, és nem bántam meg. És így is lett részem szeretetben, tiszteletben, támogatásban...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!