Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudom peteérésem van (31 db)

Honnan tudom mikor van peteérésem?

Legjobb válasz: Tudhatod esetleg a középidôs fájdalomból, olyankor szurkál a petefészek. Ha ez nincs, akkor lehet mérni a hômérsékletedet reggelente. Ez általában megbízható, ébredés után kell rögtön szájban megmérni. Ha az alap hõmérsékleted megnõ tartósan, akkor volt peteérésed. Illetve lehet ovulációs teszteket venni, rá kell pisilni, mint a terhességi tesztre a várható peteérés elõtt, ha pozitív, másnapra már várható az ovuláció.

Tudhatod esetleg a középidôs fájdalomból, olyankor szurkál a petefészek. Ha ez nincs, akkor lehet mérni a hômérsékletedet reggelente. Ez általában megbízható, ébredés után kell rögtön szájban megmérni. Ha az alap hõmérsékleted megnõ tartósan, akkor volt peteérésed. Illetve lehet ovulációs teszteket venni, rá kell pisilni, mint a terhességi tesztre a várható peteérés elõtt, ha pozitív, másnapra már várható az ovuláció.

Ha nincs menstruácio a szülés miatt akkor honnan tudom mikor van peteérés és ha megtörtént a megfoganás onnantól kezdve mikor tesztelhetek?

tüneteim: hányinger, barna pettyek a bugyin. lehet terhesség?

Legjobb válasz: ha nincsen mensi, akkor nincsen peteérés sem

ha nincsen mensi, akkor nincsen peteérés sem
A barna pettyek lehet annak a jele is hogy tisztul a méhed.Nekem is így "jött meg" szülés után fél évvel.A következõ ciklus pedig már a szokásos volt.Persze ez nem zárja ki a terhesség gyanúját!
A kérdező hozzászólása: az utolsó válaszolonak üzenem, hogy nagyon köszönöm a válaszát, de ha terhes is vagyok a fogantatás még csak 5 napja történt. még nem mutatja ki, ugye?
Bocsi rosszul írtam http://www.lll.hu/node/12
Szerintem itt többet megtudhatsz. http://www.hu/node/12
A fenti hozzászólások gondolom abból indulnak ki, hogy a szülés utáni elsõ menstruációt nem mindig elõzi meg ovuláció. De a kérdésre a válasz: igen. Teherbe lehet esni még az elsõ menzesz elõtt. (Amúgy én is ebben reménykedem.) A fogantatás után két héttel már pozitív lehet a teszt, szerintem vegyél egyet... A terhességi kort majd az ultrahang alapján lehet belõni.
Attól, hogy nincs peteérés még van mensi, de ha nincs mensi akkor nincs peteérés sem... vagy valahogy így lenne akkor?
hát igen, de ez fordítva nem igaz. Tehát ha nincs pé, attól még van mensi, de, ha nincs mensi, akkor nincs pé. sem.
az elöbb valaki azt irta nekem, hogy attol hogy nincs peteérés attol van mensi.akkor most mi van?
A kérdező hozzászólása: fél év után egy szót nem szolnék.ez év január 25én született a fiam.korai lenne a pettyezés?

Mikor van peteérés a hőm szerint? Hogy alakul a ciklus folyamán? Pé-ig alacsony vagy magas? Honnan tudom mikor van/volt pé-m?

Ma vagyok a 6.-ik napomon, és 36,9 volt reggel. nem sok az?Mensi alatt nem mértem. De akkor nem is kell. Igaz?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy a pé még alacsony hõmérsékleten van, aztán másnap reggelre ugrik fel. A mensi elõtt 1-2 nappal esik le, ha nincs megtermékenyülés. Ezt könyvben olvastam, terhes is lettem a pé napján egy kisfiúval:-))) Itt olvastam olyat, hogy a pé már a magas hõmérsékletû napon van. Lehet... Én így tudom, remélem segítettem. A ciklusodat úgy ismerheted ki, hogy pár hónapig hõmérõzöl, és nézed a méhszájnál a nyákot. Egyszerûbb az ovu teszt. (DM, Rossmann) Nekem ez a könyv sokat segített a teherbeeséshez: Dr. Karen Trewinnard: Termékenység & fogamzás. Sok sikert a bébihez!

Én úgy tudom, hogy a pé még alacsony hõmérsékleten van, aztán másnap reggelre ugrik fel. A mensi elõtt 1-2 nappal esik le, ha nincs megtermékenyülés. Ezt könyvben olvastam, terhes is lettem a pé napján egy kisfiúval:-))) Itt olvastam olyat, hogy a pé már a magas hõmérsékletû napon van. Lehet... Én így tudom, remélem segítettem. A ciklusodat úgy ismerheted ki, hogy pár hónapig hõmérõzöl, és nézed a méhszájnál a nyákot. Egyszerûbb az ovu teszt. (DM, Rossmann) Nekem ez a könyv sokat segített a teherbeeséshez: Dr. Karen Trewinnard: Termékenység & fogamzás. Sok sikert a bébihez!

Szoptatás ideje alatt honnan tudom mikor van peteérésem?

4 hete szültem és 1 hete nem vérzek már. Akár már most is lehet vagy csak mikor már elõször meg jön az után tudom kitalálni? A kisfiam fele anyatejet, fele tápszert kap.

Legjobb válasz: Nem tudod mikor van. Az elso mensid elott 2 hettel lesz eloszor. Ha nem szeretnetek babat, akkor mar most vedekezni kell. Csendben megjegyzem, hoyg 4 hettel a szulesed utan megy mar a szex neked ;) Nekem ehhez tobb ido kellett. De ez az irigykedes resze volt!

Nem tudod mikor van. Az elso mensid elott 2 hettel lesz eloszor. Ha nem szeretnetek babat, akkor mar most vedekezni kell. Csendben megjegyzem, hoyg 4 hettel a szulesed utan megy mar a szex neked ;) Nekem ehhez tobb ido kellett. De ez az irigykedes resze volt!
Ovulációs teszt talán a legmegbízhatóbb, de ha még nem szeretnél újra teherbe esni, akkor védekezni kell majd valahogyan. Azért az elsõ behatolás elõtt menj el kontrollra a nõgyógyászhoz 6 hét után. És még az is elõfordulhat, hogy újra vérezni fogsz mondjuk egy hét múlva, vagy pár nap kihagyás után, elõ fordul. VAn, akinek hamar visszaáll a ciklusa, van akinek csak az utolsó szotatás után valamivel. És persze a két véglet között bármi elõfordulhat. A ciklusok kezdõdhetnek vérzéssel, de lehet hogy az elsõ vérzést már két héttel megelõzi a peteérés, ezt sem lehet kiszámítani.
Ha nemcsak szopizik, akkor elvileg hamar meg fog jönni újra, de ez persze nem szentírás, nagyok lehetnek a különbségek. Tudni onnan tudhatod, ha figyeled magad és jó esetben észleled a tüneteket. Ha ez nem megy, akkor ovu-teszttel, de az ugye nem olcsó. - Vagyis végsõ soron védekezz mindenképp, mert elõre nem tudhatod, mikor fog megjönni. És ha megjön, elõtte már volt PÉ-d.....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Mégha azokat a tüneteket észlelem is nagyon elbizonytalanít, most biztos e az. Terhesség elõtt nagyon jól követhetõ volt mindenféle teszt és egyéb nélkül is. 4 héttel a szülés után a sex még azért nem az igazi, de azért próbálkozunk...:)

Szoptatok, de már újra mensturálok, honnan tudom, hogy van e peteérés is, és nem csak a nyálkahártya vált le?

méhpemp? hatására jelentkezett a mensim, másfél év után

Legjobb válasz: Ovu teszt!

Ovu teszt!
kedves kérdezõ! milyen formában fogyasztod a méhpempõt? én most állok le a szoptatással, mert mielõbb szeretném visszakapni a ciklusomat. Egyébként a hõmérõzés is megmutatja a pét és olcsóbb, mint az ovuteszt, persze kicsit macerásabb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A propoliszt a helyi méhésztõl vettem, tinktúra formájában, 2x10 cseppet!
honnan tudod, h a méhpempõ miatt jött meg?
A kérdező hozzászólása: Mert egyébként semmi változás nem volt. A kisfiam ugyanúgy cicizett, nem érte kevesebb inger a cicit. Sõt. Mivel beteg volt, még több is. Aztán olvasgattam neten, van ilyen hatása, hogy rendezi a ciklust, a peteérést is segíti.

Honnan tudom hogy van e peteeresem?

Legjobb válasz: Félidõben kevés üveges,viztiszta,nyúlós váladéknak kell lenni a hüvelyben.

Félidõben kevés üveges, viztiszta, nyúlós váladéknak kell lenni a hüvelyben.
Többen enyhe alhasi szúrást is éreznek, egyik hónapban az egyik, másikban a másik petefészeknél. Vegyál egy ovulációs tesztet, a középidõben kezdd el a tesztelést és az pontosan megmutatja, hogy van-e pé-d és hogy melyik napon.

Honnan tudom, hogy mikor van peteérésem?

Azt tudom persze, hogy a ciklus közepén, de arra lennék kíváncsi, hogy milyen folyás észlelhet?. Napok óta krémes folyásom van (ez a tojásfehérjés nem igazán szokott lenni) elvileg a ciklus.hu szerint holnap lesz peteérésem.

Legjobb válasz: köszönöm a válaszokat! Már van egy kisfiunk, aki nem tervezett gyerek volt. Vele nem is éreztem fájdalmat peteérés elõtt soha. Szülés óta van ez is. Kislányt szeretnénk, ha sikerülne. 6-7-8-9 voltunk együtt és holnap (11) lesz peteérésem. Remélem ez is elég lesz. Sajna ma és holnap már nem tudunk együtt lenni. Ált. 28 naposak a ciklusaim (múlthónapban késett egy napot, de sokat idegeskedtem, s szerintem amiatt). De jó lenne ha sikerülne, karácsonyra (24-25) nem várom. Szép kis ajándék lenne.

A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Már van egy kisfiunk, aki nem tervezett gyerek volt. Vele nem is éreztem fájdalmat peteérés elõtt soha. Szülés óta van ez is. Kislányt szeretnénk, ha sikerülne. 6-7-8-9 voltunk együtt és holnap (11) lesz peteérésem. Remélem ez is elég lesz. Sajna ma és holnap már nem tudunk együtt lenni. Ált. 28 naposak a ciklusaim (múlthónapban késett egy napot, de sokat idegeskedtem, s szerintem amiatt). De jó lenne ha sikerülne, karácsonyra (24-25) nem várom. Szép kis ajándék lenne.
Hát ha nincs tojásfehérjéd, nem is hõmérõzöl, és ovutasztet se használsz, akkor marad a becslés: ha 28 naposak a ciklusaid, akkor a 14. napon. De ha érdekel pontosabban, akkor hõmérõzz vagy ovutesztelj.
Nyúlós, ragadós folyás szokott a peteérésre utalni illetve ha a szokványosnál több a folyás mennyisége így középidõben.De amikor fájdogál az alhasad vagy az oldalad az is annak a jele.Legalábbis nálam!Már van egy kisfiam és õt is úgy "csináltuk", hogy ezekre hagyatkoztam.Nem volt ovu tesz vagy hõmérõzés.De szerintem ne csak az ovuláció napján legyetek együtt hanem középidõben szinte minden nap kellene a babára gyúrni-biztos ami biztos alapon :) )
Ezzel nem vagy egyedül!A második vagyok.Nekünk is van egy kisfiúnk és mi is kislányt szeretnénk :) nekem ma van (10.-e) peteérésem de mi csak tegnap tudtunk együtt lenni, mert a férjem csak egy napra ugrott haza :( Én is Karira nem várom, bár ezzel az egy alkalommal szerintem semmi esélyem.Írsz majd, hogy mi lett Veletek?
A kérdező hozzászólása: persze megírom, meg fel is fogom tenni kérdésnek, (hacsak meg nem elõznek), hogy ki nem várja karácsonyra. Azzal az egy alkalommal is ugyanolyan esélyed van mint nekünk. Hisz peteérés elõtt voltatok együtt. Kívánom, hogy mindketten pozitívat teszteljünk karácsony (vagyis szenteste) reggelén. :-)
én is csatlakoznék :-) nekünk is kisfiunk van de mi újra kisfiút szeretnénk:-) reméljük teljesül is az álom:-) a napokban lesz peteérés, ugyhogy hajrá:-) nektek is hátha "sikerül":-)

Pontosan honnan tudom hogy peteérésem van?

Legjobb válasz: Következõket ajánlom: Lõdd be a ciklusod közepét kb. (28 naposnál ez a 14. nap körül lesz.) Figyeld a nyákod, ha van rá idõd: a peteérés idején a nyák átlátszóvá, nyúlóssá, sikamlóssá válik (tojásfehérjéhez hasonlít), hogy megkönnyítse a spermiumok dolgát. Hõmérõzzél - peteérés elõtt picit leesik a hõmérséklet, majd ha megtörténik az ovuláció felugrik magasabbra a hõd. Vegyél ovulációs tesztet a peteérés idejének megállapításához. Menj dokihoz, ultrahangos vizsgálatra.

Következõket ajánlom: Lõdd be a ciklusod közepét kb. (28 naposnál ez a 14. nap körül lesz.) Figyeld a nyákod, ha van rá idõd: a peteérés idején a nyák átlátszóvá, nyúlóssá, sikamlóssá válik (tojásfehérjéhez hasonlít), hogy megkönnyítse a spermiumok dolgát. Hõmérõzzél - peteérés elõtt picit leesik a hõmérséklet, majd ha megtörténik az ovuláció felugrik magasabbra a hõd. Vegyél ovulációs tesztet a peteérés idejének megállapításához. Menj dokihoz, ultrahangos vizsgálatra.
Szerintem a nyákból nagyon jól lehet tudni, legalábbis nekem félidõ tájékán tényleg tojásfehérjésre változik. A másik pedig a ciklus.hu. Ott regisztrálj és kidobja a vélelmezett ovulációd napját. A hõmérõzés meg ezek csak rástresszelik az embert, persze ha már régebb óta nem jön össze akkor csináld, de amógy számolgass, nézd a hüvelyváladékod és szexeljetek minden másnap a ciklus közepén!!!

Honnan tudom hogy mikor van peteérésem, és miben jelentkezik?

Legjobb válasz: Szia! Azt mondják, hogy kb. a ciklus felénél van peteérés. Lehet pár nappal hamarabb is vagy késöbb. Ez azonban egyénenként eltérö. Ha babán próbálkoztok, akkor jó, ha ebben az idöpontban 2 naponként együtt vagytok. Bizonyosságot a peteérésröl viszont csak akkor kapsz, ha reggelente rendszeresen hömérözöl vagy esetleg néhány LH-Tesztet veszel, s ezeket félidö körül kipróbálod. Még a hüvelyi nyálkából is lehet erre következtetni, közvetlenül PÉ elött megnö a nyálka mennyisége és tojásfehérje szerü folyás figyelhetö meg. Ez jelzi a PÉ közeledtét. Van, aki érzi ebben az idöben a petefészkét is (ún. hasszuri). 100%-osan azonban csak orvos tudja megmondani pl. vérvételböl (utólag a 21. cn.-on).

Szia! Azt mondják, hogy kb. a ciklus felénél van peteérés. Lehet pár nappal hamarabb is vagy késöbb. Ez azonban egyénenként eltérö. Ha babán próbálkoztok, akkor jó, ha ebben az idöpontban 2 naponként együtt vagytok. Bizonyosságot a peteérésröl viszont csak akkor kapsz, ha reggelente rendszeresen hömérözöl vagy esetleg néhány LH-Tesztet veszel, s ezeket félidö körül kipróbálod. Még a hüvelyi nyálkából is lehet erre következtetni, közvetlenül PÉ elött megnö a nyálka mennyisége és tojásfehérje szerü folyás figyelhetö meg. Ez jelzi a PÉ közeledtét. Van, aki érzi ebben az idöben a petefészkét is (ún. hasszuri). 100%-osan azonban csak orvos tudja megmondani pl. vérvételböl (utólag a 21. cn.-on).
Mérni kell az ébredési hõmérsékletedet, minden reggel, úgy hogy fel sem kelsz az ágyból, hanem rögtön a hõmérõért nyúlsz. A ciklus közepe fele (ahány nappal hosszabb a ciklusod annyi nappal késõbb mint a 14. nap), azt kellene tapasztalni, hogy a hõmérsékleted pár tized fokkal csökken, 1-2 napig, utána való napon hirtelen emelkedni kezd. Ezek mellé párosul még a nyák fokozott termelése, és ha szerencsés vagy akkor mensis fájdalmak is(vagy hasonlók) Elméletileg ekkor van a peteérés. Vannak jó táblázatok a vezetésére a neten.

Honnan tudom biztosan hogy van illetve nincs peteérésem? /orvos nélkül/

Legjobb válasz: Hõmérõzõs módszerrel! minden reggel azonos idõben mikor felkelnél és munkába indulnál, lerázod a nem digitális hõmérõd és megméred az alaphõmérsékleted.Vezteed egy táblázatban az értékeket! Nem kelsz ki az ágypól pisilni sem, mert akkor változik. Ezt csinálod minden reggel. Peteéréskor a hõd pát tizedet leesik, majd ha megtörtént a peteérés akkor felemelkedik pár tizedet a PÉ elõtti értékekhez képest és úgy is marad a nem várt mensiig! Szóval a görbének elvileg trifázisosnak kell lennie, pé elõtt alacsony, majd pár tizedet leesik, amjd pedig megemelkedik pár tizedet és úgy is marad! bõvebb infó: www.babatervezok.otthona.net Sok sikert!!!!

Hõmérõzõs módszerrel! minden reggel azonos idõben mikor felkelnél és munkába indulnál, lerázod a nem digitális hõmérõd és megméred az alaphõmérsékleted.Vezteed egy táblázatban az értékeket! Nem kelsz ki az ágypól pisilni sem, mert akkor változik. Ezt csinálod minden reggel. Peteéréskor a hõd pát tizedet leesik, majd ha megtörtént a peteérés akkor felemelkedik pár tizedet a PÉ elõtti értékekhez képest és úgy is marad a nem várt mensiig! Szóval a görbének elvileg trifázisosnak kell lennie, pé elõtt alacsony, majd pár tizedet leesik, amjd pedig megemelkedik pár tizedet és úgy is marad! bõvebb infó: http://www.babatervezok.otthona.net Sok sikert!!!!
A homerozos modszertol sokkal egyszerubb es gyorsabb, ha veszel egy szimpla ovulacios tesztet. En ma vagyok a ciklusom 10.napjan, ma vettem egy ovulacios tesztet (vagyis egy dobozban 5darab volt), es eletemben eloszor hasznaltam el egyet a mai nap folyaman. Az eredmeny: Mar nagyon kozel vagyok a peteereshez, igy matol fogva lehet akciozni. En sohasem homeroztem, igy batran javaslom neked is a tesztelos modszert inkabb, persze melle elkezdheted a homerozest is, de ha mar most gyorsan akarod tudni es a ciklusod kozepe fele jarsz, mint en, akkor az ovulacios teszt gyorsabb! Es ez tutira nem hazudik. (A homersekletet befolyasolhatja betegseg is, meg egy csomo minden, igy a teszt megbizhatobb szerintem.)
A tested és ezáltal a peteérésed megismeréséhez a legjobb, ha a hõmérõs és az ovu tesztes módszert is alkalmazod és mindezt feljegyzed (ebben segítenek weboldalak is, pl. ciklus.hu). Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
Elsõ válaszodó vagyok! Az ovutesztes dologgal az a baj, hogy drága szerintem egy ilyen csomag, és azzal még nem feltétlenül tudod bizonyítani, hogy meg is volt a peteérésed, csak sejtheted! Az egyetlen bizonyíték rá a megemelkedett és fent maradt ébredési hõmérséklet!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!