Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudom peteérésem (40 db)

Pontosan honnan tudom hogy peteérésem van?

Legjobb válasz: Következõket ajánlom: Lõdd be a ciklusod közepét kb. (28 naposnál ez a 14. nap körül lesz.) Figyeld a nyákod, ha van rá idõd: a peteérés idején a nyák átlátszóvá, nyúlóssá, sikamlóssá válik (tojásfehérjéhez hasonlít), hogy megkönnyítse a spermiumok dolgát. Hõmérõzzél - peteérés elõtt picit leesik a hõmérséklet, majd ha megtörténik az ovuláció felugrik magasabbra a hõd. Vegyél ovulációs tesztet a peteérés idejének megállapításához. Menj dokihoz, ultrahangos vizsgálatra.

Következõket ajánlom: Lõdd be a ciklusod közepét kb. (28 naposnál ez a 14. nap körül lesz.) Figyeld a nyákod, ha van rá idõd: a peteérés idején a nyák átlátszóvá, nyúlóssá, sikamlóssá válik (tojásfehérjéhez hasonlít), hogy megkönnyítse a spermiumok dolgát. Hõmérõzzél - peteérés elõtt picit leesik a hõmérséklet, majd ha megtörténik az ovuláció felugrik magasabbra a hõd. Vegyél ovulációs tesztet a peteérés idejének megállapításához. Menj dokihoz, ultrahangos vizsgálatra.
Szerintem a nyákból nagyon jól lehet tudni, legalábbis nekem félidõ tájékán tényleg tojásfehérjésre változik. A másik pedig a ciklus.hu. Ott regisztrálj és kidobja a vélelmezett ovulációd napját. A hõmérõzés meg ezek csak rástresszelik az embert, persze ha már régebb óta nem jön össze akkor csináld, de amógy számolgass, nézd a hüvelyváladékod és szexeljetek minden másnap a ciklus közepén!!!

Honnan tudom, hogy mikor van peteérésem?

Azt tudom persze, hogy a ciklus közepén, de arra lennék kíváncsi, hogy milyen folyás észlelhet?. Napok óta krémes folyásom van (ez a tojásfehérjés nem igazán szokott lenni) elvileg a ciklus.hu szerint holnap lesz peteérésem.

Legjobb válasz: köszönöm a válaszokat! Már van egy kisfiunk, aki nem tervezett gyerek volt. Vele nem is éreztem fájdalmat peteérés elõtt soha. Szülés óta van ez is. Kislányt szeretnénk, ha sikerülne. 6-7-8-9 voltunk együtt és holnap (11) lesz peteérésem. Remélem ez is elég lesz. Sajna ma és holnap már nem tudunk együtt lenni. Ált. 28 naposak a ciklusaim (múlthónapban késett egy napot, de sokat idegeskedtem, s szerintem amiatt). De jó lenne ha sikerülne, karácsonyra (24-25) nem várom. Szép kis ajándék lenne.

A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Már van egy kisfiunk, aki nem tervezett gyerek volt. Vele nem is éreztem fájdalmat peteérés elõtt soha. Szülés óta van ez is. Kislányt szeretnénk, ha sikerülne. 6-7-8-9 voltunk együtt és holnap (11) lesz peteérésem. Remélem ez is elég lesz. Sajna ma és holnap már nem tudunk együtt lenni. Ált. 28 naposak a ciklusaim (múlthónapban késett egy napot, de sokat idegeskedtem, s szerintem amiatt). De jó lenne ha sikerülne, karácsonyra (24-25) nem várom. Szép kis ajándék lenne.
Hát ha nincs tojásfehérjéd, nem is hõmérõzöl, és ovutasztet se használsz, akkor marad a becslés: ha 28 naposak a ciklusaid, akkor a 14. napon. De ha érdekel pontosabban, akkor hõmérõzz vagy ovutesztelj.
Nyúlós, ragadós folyás szokott a peteérésre utalni illetve ha a szokványosnál több a folyás mennyisége így középidõben.De amikor fájdogál az alhasad vagy az oldalad az is annak a jele.Legalábbis nálam!Már van egy kisfiam és õt is úgy "csináltuk", hogy ezekre hagyatkoztam.Nem volt ovu tesz vagy hõmérõzés.De szerintem ne csak az ovuláció napján legyetek együtt hanem középidõben szinte minden nap kellene a babára gyúrni-biztos ami biztos alapon :) )
Ezzel nem vagy egyedül!A második vagyok.Nekünk is van egy kisfiúnk és mi is kislányt szeretnénk :) nekem ma van (10.-e) peteérésem de mi csak tegnap tudtunk együtt lenni, mert a férjem csak egy napra ugrott haza :( Én is Karira nem várom, bár ezzel az egy alkalommal szerintem semmi esélyem.Írsz majd, hogy mi lett Veletek?
A kérdező hozzászólása: persze megírom, meg fel is fogom tenni kérdésnek, (hacsak meg nem elõznek), hogy ki nem várja karácsonyra. Azzal az egy alkalommal is ugyanolyan esélyed van mint nekünk. Hisz peteérés elõtt voltatok együtt. Kívánom, hogy mindketten pozitívat teszteljünk karácsony (vagyis szenteste) reggelén. :-)
én is csatlakoznék :-) nekünk is kisfiunk van de mi újra kisfiút szeretnénk:-) reméljük teljesül is az álom:-) a napokban lesz peteérés, ugyhogy hajrá:-) nektek is hátha "sikerül":-)

Fél éve nem szedek már fogamzásgátlót, de még mindig nem rendszeres a ciklusom. Befolyásolja ez a peteérésemet? Lehet, hogy nincs is peteérésem? Honnan tudom hogy nincsen, ha nincs?

Legjobb válasz: Egy ovulációs teszt megmutatja neked, hogy van-e peteérés és ha igen, akkor pontosan mikor. A gyógyszer után nekem sem volt rendszeres, meg elõtte sem soha. Ne aggódj, ha nem minden hónapban van peteérésed, mert gyógyszerrel lehet rajta segíteni. Javasolnám, hogy nõgyógyászt kérdezz meg és ha babát szeretnél ezt tedd meg minél elõbb. Én is csak vártam a semmit, nem volt pé-m és végül csak az orvosi segítség és egy ovu teszt hozott eredményt. Minden jót neked!

Egy ovulációs teszt megmutatja neked, hogy van-e peteérés és ha igen, akkor pontosan mikor. A gyógyszer után nekem sem volt rendszeres, meg elõtte sem soha. Ne aggódj, ha nem minden hónapban van peteérésed, mert gyógyszerrel lehet rajta segíteni. Javasolnám, hogy nõgyógyászt kérdezz meg és ha babát szeretnél ezt tedd meg minél elõbb. Én is csak vártam a semmit, nem volt pé-m és végül csak az orvosi segítség és egy ovu teszt hozott eredményt. Minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Azt hiszem, hogy minél elöb fel hívom a dokimat!

Honnan tudom mikor van peteérésem?

Legjobb válasz: Tudhatod esetleg a középidôs fájdalomból, olyankor szurkál a petefészek. Ha ez nincs, akkor lehet mérni a hômérsékletedet reggelente. Ez általában megbízható, ébredés után kell rögtön szájban megmérni. Ha az alap hõmérsékleted megnõ tartósan, akkor volt peteérésed. Illetve lehet ovulációs teszteket venni, rá kell pisilni, mint a terhességi tesztre a várható peteérés elõtt, ha pozitív, másnapra már várható az ovuláció.

Tudhatod esetleg a középidôs fájdalomból, olyankor szurkál a petefészek. Ha ez nincs, akkor lehet mérni a hômérsékletedet reggelente. Ez általában megbízható, ébredés után kell rögtön szájban megmérni. Ha az alap hõmérsékleted megnõ tartósan, akkor volt peteérésed. Illetve lehet ovulációs teszteket venni, rá kell pisilni, mint a terhességi tesztre a várható peteérés elõtt, ha pozitív, másnapra már várható az ovuláció.

Babát szeretnénk, de nem volt peteérésem, clostyt és duphastont kaptam eddig, 3 havi adagot ami most telt el. Eddig nem sikerült és nekem uh-ra sem kellett mennem akkor honnan tudom hogy lett e peteérésem vagy sem?

Legjobb válasz: Nem értem, miért nem kellett uh-ra menned, ha gyógyszert szedsz. Hogy mikor van peteérésed, azt megtudhatod az ébredési hõdbõl, a méhnyaknyák nyújthatóságából is.

Nem értem, miért nem kellett uh-ra menned, ha gyógyszert szedsz. Hogy mikor van peteérésed, azt megtudhatod az ébredési hõdbõl, a méhnyaknyák nyújthatóságából is.
Szia! Nem értem az orvosod! Én is Clostit kaptam, és ellenõriztek ultrahanggal, és 19.napon vérvétel progeszteronszint meghatározás! (hála az égnek nagyon jó eredményeket lettek, lett érett tüszõm, és volt spontán tüszõrepedésem is). Én is a 3.havi adagon vagyok túl, de mindvégig jártam a nõdokimhoz, aki figyelemmel kísérte, hogy reagálok e a gyógyszerre, s még azt is tudni akarta , hogy nem jelentkezett e mellékhatás. Szerintem keress egy másik orvost, nekem sikerült találnom itt ahol lakunk, igaz privát rendelés, de volt, hogy soronkívül a klinikán is fogadott! Mindenesetre kitartás és fel a fejjel! Szia Eszti
Nekem sem kellett uh-ra mennem, hogy van-e pé-m, de vettem vizeletes lh tesztet, meg pg53 mikroszkópot és abból tudtam mikor van pé..így most 34 hetesek vagyunk! Javaslom ezeket az önellenõrzéseket.

Honnan tudom biztosan hogy van illetve nincs peteérésem? /orvos nélkül/

Legjobb válasz: Hõmérõzõs módszerrel! minden reggel azonos idõben mikor felkelnél és munkába indulnál, lerázod a nem digitális hõmérõd és megméred az alaphõmérsékleted.Vezteed egy táblázatban az értékeket! Nem kelsz ki az ágypól pisilni sem, mert akkor változik. Ezt csinálod minden reggel. Peteéréskor a hõd pát tizedet leesik, majd ha megtörtént a peteérés akkor felemelkedik pár tizedet a PÉ elõtti értékekhez képest és úgy is marad a nem várt mensiig! Szóval a görbének elvileg trifázisosnak kell lennie, pé elõtt alacsony, majd pár tizedet leesik, amjd pedig megemelkedik pár tizedet és úgy is marad! bõvebb infó: www.babatervezok.otthona.net Sok sikert!!!!

Hõmérõzõs módszerrel! minden reggel azonos idõben mikor felkelnél és munkába indulnál, lerázod a nem digitális hõmérõd és megméred az alaphõmérsékleted.Vezteed egy táblázatban az értékeket! Nem kelsz ki az ágypól pisilni sem, mert akkor változik. Ezt csinálod minden reggel. Peteéréskor a hõd pát tizedet leesik, majd ha megtörtént a peteérés akkor felemelkedik pár tizedet a PÉ elõtti értékekhez képest és úgy is marad a nem várt mensiig! Szóval a görbének elvileg trifázisosnak kell lennie, pé elõtt alacsony, majd pár tizedet leesik, amjd pedig megemelkedik pár tizedet és úgy is marad! bõvebb infó: http://www.babatervezok.otthona.net Sok sikert!!!!
A homerozos modszertol sokkal egyszerubb es gyorsabb, ha veszel egy szimpla ovulacios tesztet. En ma vagyok a ciklusom 10.napjan, ma vettem egy ovulacios tesztet (vagyis egy dobozban 5darab volt), es eletemben eloszor hasznaltam el egyet a mai nap folyaman. Az eredmeny: Mar nagyon kozel vagyok a peteereshez, igy matol fogva lehet akciozni. En sohasem homeroztem, igy batran javaslom neked is a tesztelos modszert inkabb, persze melle elkezdheted a homerozest is, de ha mar most gyorsan akarod tudni es a ciklusod kozepe fele jarsz, mint en, akkor az ovulacios teszt gyorsabb! Es ez tutira nem hazudik. (A homersekletet befolyasolhatja betegseg is, meg egy csomo minden, igy a teszt megbizhatobb szerintem.)
A tested és ezáltal a peteérésed megismeréséhez a legjobb, ha a hõmérõs és az ovu tesztes módszert is alkalmazod és mindezt feljegyzed (ebben segítenek weboldalak is, pl. ciklus.hu). Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
Elsõ válaszodó vagyok! Az ovutesztes dologgal az a baj, hogy drága szerintem egy ilyen csomag, és azzal még nem feltétlenül tudod bizonyítani, hogy meg is volt a peteérésed, csak sejtheted! Az egyetlen bizonyíték rá a megemelkedett és fent maradt ébredési hõmérséklet!

Azt honnan tudom hogy mikor van peteérésem? Szedtem a clostit, orvos irta fel. Most meg valami injekciót mondott h attol pontosan tudom h mikor van. A ciklus 3. napjátol kezdtem szedni.

ez a szuri nélkül nem lehet tudni h mikor van?és amelyik nap van,és pont az nap nem vagyunk együtt,hanem mondjuk elötte való nap,akkor is megérhet a pete?ugy tudom hogy a sperma 36 órán át életképes.ma a ciklus 14. napján vagyok.jó lenne tudni hogy mikor van peteérés.

Legjobb válasz: A Clostit (elvileg) csak szigorú ultrahangos peteérés követés mellett írhatják fel, a te orvosod ezek szerint ezt másképp látja. Szóval: nekem a ciklus 3-7. napjáig kellett szednem 2*1-et, 11. napon ultrahang, amibõl látja hány pete érett meg, és mekkorák, annak alapján tüszõrepesztõ injekció 13. napon, 15. napon inszem. (tüszõrepedés az injekció után 38-40 órával következik be)

A Clostit (elvileg) csak szigorú ultrahangos peteérés követés mellett írhatják fel, a te orvosod ezek szerint ezt másképp látja. Szóval: nekem a ciklus 3-7. napjáig kellett szednem 2*1-et, 11. napon ultrahang, amibõl látja hány pete érett meg, és mekkorák, annak alapján tüszõrepesztõ injekció 13. napon, 15. napon inszem. (tüszõrepedés az injekció után 38-40 órával következik be)
A kérdező hozzászólása: de tudja az orvosom.azt nem irtam elötte volt laporoszkópiai mütétem, ahol kiderült h a bal petefészkem nem müködik, csak a jobb.és amikor mentem ellenõrzésre, akkor irta fel a clostit, és mondta h a ciklus 3. napján kezdjem el szedni, napi 2x1-et.de az injekció nélkül is lehet tudni h mikor van peteérés?azt mondta az orvos h az arra jó h tudjam h mikor van pontosan.
Persze, az injekció meghatározza, ahogy írtam, ha beadod magadnak, onnantól számított 38-40 óra múlva reped meg a tüszõ. Voltál uh-on? mikor adtad be a tüszõrepesztõt?
A kérdező hozzászólása: igen megnézett uh-n.de nem adtam be injekciót.félek tõle.ugyhogy mondtam neki h ne irjon fel olyat.kérdeztem h attol független is lesz peteérés.mondta h igen.csak akkor pontosan tudom h mikor.mondta h látja h hat a gyógyszer, és lesz pete érésem.mult hét szerdán fogyott el a gyógyszer.elvileg a napokba kéne lennie sztem.meg mondta h 2 naponta legyek együtt a párommal.
A kérdező hozzászólása: most voltam pisilni, és láttam olyan nyálkás valamit a wc papiron.az a peteérés jele lehet?lehet h ma van peteérésem?jó lenne
A clostyt csak szigorú uh ellenôrzés mellett szabad szedni, ahogy az elsô is írta. A tüszôrepesztôt meg nem csak azért adják, hogy tudják pontosan, hogy mikor van a tüszôrepedés (most nem inszemrôl meg lombikról beszélek, hanem sima closty-kúráról), hanem hogy BIZTOSAN megrepedjenek a tüszôk. Az injekció beadása után két nappal szintén le kell ellenôrizni uh-val, hogy valóban megtörtént-e a tüszôrepedés, mert rosszabb esetben a nem megrepedt tüszô cisztává alakulhat és akár mûtét is lehet a vége. Ettôl függetlenül természetesen magától is megrepedhet a tüszô, de felelôsségteljes orvosok nem szokták ezt a véletlenre bízni.
A kérdező hozzászólása: én nem tudom, nem értek hozzá.de azt mondta az orvos hogy azért van az injekció h tudjam h mikor van a peteérés.és h a szuritol függetlenül mindenképp megérik.az orvos csak tudja.de én mondtam h ne irjon fel olyat, mert én félek tõle.nem merném beadni magamnak.azt mondta ha nem jön meg, akkor menjek vissza 3 h ét mulva, ha megjön, akkor kezdjem el szedni ugyanugy a ciklus 3. napján napi kettõt.hát most kiderül h mi lesz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ! Én a hõmet mérem, az nem elég?
elméletileg, ha nincs mensi, nincs ovuláció sem, de az ovuláció megelõzi a menszeszt, tehát mielõtt megfog jönni rendesen még lesz egy ovulációd, ajánlom az LH mérést, és azt, hogy kétnaponta bújjatok össze, akkor akármikor is van peteérés "elkapjátok"!
én pl. nem tartom jó indikátornak a hõt, az LH jobb, pl. ha én kétszer egymás után mérem, akkor mindig mást mutat a hõmérõ, szóval abszolút nem egzakt és babaprojektnél nagyon számít egy-két tized (elméletileg), neten hozzájuthatsz olcsóbb tesztekhez, drukkolok, elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Akkor marad a 2 naponta együtt és bízzuk a természetre, hogy összejöjjön. Ha egészségesek vagyunk, miért ne jönne, nem? :) KÖszönöm a válaszaidat!

Honnan tudom hogy mikor van peteérésem, és miben jelentkezik?

Legjobb válasz: Szia! Azt mondják, hogy kb. a ciklus felénél van peteérés. Lehet pár nappal hamarabb is vagy késöbb. Ez azonban egyénenként eltérö. Ha babán próbálkoztok, akkor jó, ha ebben az idöpontban 2 naponként együtt vagytok. Bizonyosságot a peteérésröl viszont csak akkor kapsz, ha reggelente rendszeresen hömérözöl vagy esetleg néhány LH-Tesztet veszel, s ezeket félidö körül kipróbálod. Még a hüvelyi nyálkából is lehet erre következtetni, közvetlenül PÉ elött megnö a nyálka mennyisége és tojásfehérje szerü folyás figyelhetö meg. Ez jelzi a PÉ közeledtét. Van, aki érzi ebben az idöben a petefészkét is (ún. hasszuri). 100%-osan azonban csak orvos tudja megmondani pl. vérvételböl (utólag a 21. cn.-on).

Szia! Azt mondják, hogy kb. a ciklus felénél van peteérés. Lehet pár nappal hamarabb is vagy késöbb. Ez azonban egyénenként eltérö. Ha babán próbálkoztok, akkor jó, ha ebben az idöpontban 2 naponként együtt vagytok. Bizonyosságot a peteérésröl viszont csak akkor kapsz, ha reggelente rendszeresen hömérözöl vagy esetleg néhány LH-Tesztet veszel, s ezeket félidö körül kipróbálod. Még a hüvelyi nyálkából is lehet erre következtetni, közvetlenül PÉ elött megnö a nyálka mennyisége és tojásfehérje szerü folyás figyelhetö meg. Ez jelzi a PÉ közeledtét. Van, aki érzi ebben az idöben a petefészkét is (ún. hasszuri). 100%-osan azonban csak orvos tudja megmondani pl. vérvételböl (utólag a 21. cn.-on).
Mérni kell az ébredési hõmérsékletedet, minden reggel, úgy hogy fel sem kelsz az ágyból, hanem rögtön a hõmérõért nyúlsz. A ciklus közepe fele (ahány nappal hosszabb a ciklusod annyi nappal késõbb mint a 14. nap), azt kellene tapasztalni, hogy a hõmérsékleted pár tized fokkal csökken, 1-2 napig, utána való napon hirtelen emelkedni kezd. Ezek mellé párosul még a nyák fokozott termelése, és ha szerencsés vagy akkor mensis fájdalmak is(vagy hasonlók) Elméletileg ekkor van a peteérés. Vannak jó táblázatok a vezetésére a neten.

Honnan tudom biztosan, hogy volt-e peteérésem?

mi mutatja meg, hogy nem volt, ha orvos nélkül szeretném tudni. ovuteszt, hőgörbe eredménye biztos eredményt adhat?

Legjobb válasz: Mindkettõ kimutatja, bár én a hõgörbében jobban bízom, mert nekem mindig pozitív volt az ovu tesztem, kiderült régóta nincs peteérésem Pcos vagyok, és akkor magas az LH szint ezért volt mindig pozitív, a görbe meg mutatta hogy nincs egyértelmû megemelkedés, én meg azt hittem a hõmérõ a rossz!

Mindkettõ kimutatja, bár én a hõgörbében jobban bízom, mert nekem mindig pozitív volt az ovu tesztem, kiderült régóta nincs peteérésem Pcos vagyok, és akkor magas az LH szint ezért volt mindig pozitív, a görbe meg mutatta hogy nincs egyértelmû megemelkedés, én meg azt hittem a hõmérõ a rossz!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!