Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudom még (1008 db)

Honnan tudom meg, hogy mennyi a tangense egy 3szögnek? Azt tudom hogy a/b, na de honnan tudom, hogy melyik az a és melyik a b?

Én most felrajzoltam egy 3szöget koordinátarendszerbe, adva van, mind a 3 oldal, de szeretném tudni a tangens alfát radiánba, de nagyon nem mindegy, hogy a/b 30/10 vagy 10/30-at osztok.

Legjobb válasz: [link]

[link]
Ne úgy tanuld meg hogy a tangens alfa az a/b hanem azt jegyezd meg hogy a tangens az a szöggel szemközti befogó osztva a szög melletti befogóval.Ha így megjegyzed akkor nevezheted bárminek az oldalakat.
A kérdező hozzászólása: Ok, ezt értem, de én koordináta rendszerben nem tudtam, hogy egyáltalán a tangens a-ra, vagy tangens b-re vagyok kíváncsi. De az adott feladathoz végül találtam egy tutorialt, amiben azt mondta a tanár, hogy az x tengellyel párhuzamos oldal az a, az y tengellyel párhuzamos oldal a b. Így már tudtam, hogy mit akarok. :-) Egyébként köszi...

Ha nincs ráírva a repülõjegy tájékoztatóra hogy melyik terminalba menjek akkor honnan tudom meg?

Legjobb válasz: A kijelzokon kint lesz. Illetve a repter honlapjan is meg tudod nezni, hogy az adott legitarsasag gepei honnan indulnak.

A kijelzokon kint lesz. Illetve a repter honlapjan is meg tudod nezni, hogy az adott legitarsasag gepei honnan indulnak.
Budapest? Ha nincs csomagod akkor mindegy melyik terminálban kezdesz, belül ugyanoda jutsz, ott meg ki lesz írva. Ha van feladott csomagod akkor is mindegy, legfeljebb átsétálsz. Nem nagy táv. :-) Attól függ amúgy, hogy hova repülsz, Schengenen belül vagy kívül?
bud.hu-n is fent van. Másnapi járatok is fent vannak, elõtte nap itt is meg tudod nézni. Meg természetesen az indulás napján is. :)

Honnan tudom hogy szerelmes vagyok? Amikor az a fiuval beszélek, találkozok stb. nagyot dobban a szivem. De igazából nem tudom mit érzek? Honnan tudom meg?

Legjobb válasz: Ha egész nap csak rá gondolsz, és alig várod hogy újra találkozzatok, akkor eltalált Ámor nyila. :D

Ha egész nap csak rá gondolsz, és alig várod hogy újra találkozzatok, akkor eltalált Ámor nyila. :D
Nekem a gyomromba is "repkednek" a pillangók olyankor. De egyébként azt kell érezned amit az elsõ válaszoló is írt.

Honnan tudom melyik a magyar tojó kacsa? és honnan tudom meg hogy melyik a tojó liba?

Legjobb válasz: Megfogod az állatot, majd befogod a lábad közé, de úgy hogy közben térdelsz a földön.Úgy állítsd a jószágot , hogy a fejed felé az õ segge nézzen. Ha széthúzod a kloákáját,és megnyomod körülötte, a hím libának elõugrik a p(ö)cse. A libánál egy másik módszert is tudok, de az nem 100%. A gúnár nyaka általában hosszabb, és vékonyabb.

Megfogod az állatot, majd befogod a lábad közé, de úgy hogy közben térdelsz a földön.Úgy állítsd a jószágot , hogy a fejed felé az õ segge nézzen. Ha széthúzod a kloákáját, és megnyomod körülötte, a hím libának elõugrik a p(ö)cse. A libánál egy másik módszert is tudok, de az nem 100%. A gúnár nyaka általában hosszabb, és vékonyabb.
Magyarkacsa hímje olyan, mint a vadkacsa hímje. Szines, míg a tojó egyszerû.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az elsõ kommentelõnek a második kommentet rohadtul nem értettem de nem is nagyon érdekel már :D
Ebben mit nem lehetett érteni?! Nem lâttál még "vadkacsát" (tõkésréce)"??? Nahát akkor! Amúgy a kérdésre válaszolva: A libáknál nem olyan bonyolult, mint az elsõ îrt. A tojók szemmel láthatóan kisebbek a gunaraknál. Szóval ezt csak akkor fogod érteni, ha lesz libád, és nem leszel olyan szerencsétlen, mint én. (pont 3 gunarat fogtam ki.)
A kérdező hozzászólása: Van kacsám -.- szerinted minek kérdeztem meg....
Akkor meg mit nem értesz ebbõl?? -.- Azt hiszem egy kicsit bunkó voltál vele. , , Rohadtul nem értettem, de mâr nem is érdekel :D''
A kérdező hozzászólása: igen azért nem érdekel már mert már megtudtam... mit kell itt vergõdni nektek ha számomra nem hasznos a válasz akkor még jó hogy azt írom...
Hát mivel kellett volna írni, hogy "kösz, de már megtudtam :) " Nem azt, hogy ROHADTUL nem érdekel... az egy kicsit durva. :D

Honnan tudom meg hogy depresszios vagyok-e? Es honnan tudjam milyen tunetekkel kell mar orvoshoz fordulni?

Legjobb válasz: Ja és még annyi, hogy a pszichiátertõl se várd, hogy majd õ megoldja helyetted. Õk csak támpontot adnak ahhoz, hogy te rágyere hol van a kiút. Nekem ez is egy pont volt, amikor ez leesett. Azt hittem odamegyek, és majd õk megmondják hogy ezt meg ezt kell tenned ahhoz, hogy meggyógyulj. A fenét! Nem mondanak õk semmit. Ezzel nem õket akarom lekicsinyíteni, hanem csak azt akarom mondani, hogy magadnak kell megoldanod a problémádat, magadnak kell rájönnöd, hogy mi minek az oka, mi minek a következménye, és hogy hol van az a gócpont, amit ha kicsomózol, és túlteszed magad rajta, akkor van esélyed arra, hogy a jövõben másképp gondolkodj, másképp állj a dolgokhoz. ezt egy orvos nem fogja megmondani neked, de segít rátalálni. Ezért kell az õ szaktudásuk és segítségük, de végül te fogod kigobozni a szálakat. Komolyabb pszichoterápiás kezelések esetén alá kell írnod egy papírt is, hogy vállalod a pszichoterápia negatív hatásait,és tisztában vagy vele, és saját felelõsségre mész bele saját döntésed alapján. Ez csak annyi, hogy amikor elkezdik feltépkedni a sebeket, akkor az sokszor még rosszabb lesz, és még mélyebbre kerülhet az ember, de be kell járni ezt a szakadékot a gyógyuláshoz. Én ezekre jöttem rá eddig.

Ja és még annyi, hogy a pszichiátertõl se várd, hogy majd õ megoldja helyetted. Õk csak támpontot adnak ahhoz, hogy te rágyere hol van a kiút. Nekem ez is egy pont volt, amikor ez leesett. Azt hittem odamegyek, és majd õk megmondják hogy ezt meg ezt kell tenned ahhoz, hogy meggyógyulj. A fenét! Nem mondanak õk semmit. Ezzel nem õket akarom lekicsinyíteni, hanem csak azt akarom mondani, hogy magadnak kell megoldanod a problémádat, magadnak kell rájönnöd, hogy mi minek az oka, mi minek a következménye, és hogy hol van az a gócpont, amit ha kicsomózol, és túlteszed magad rajta, akkor van esélyed arra, hogy a jövõben másképp gondolkodj, másképp állj a dolgokhoz. ezt egy orvos nem fogja megmondani neked, de segít rátalálni. Ezért kell az õ szaktudásuk és segítségük, de végül te fogod kigobozni a szálakat. Komolyabb pszichoterápiás kezelések esetén alá kell írnod egy papírt is, hogy vállalod a pszichoterápia negatív hatásait, és tisztában vagy vele, és saját felelõsségre mész bele saját döntésed alapján. Ez csak annyi, hogy amikor elkezdik feltépkedni a sebeket, akkor az sokszor még rosszabb lesz, és még mélyebbre kerülhet az ember, de be kell járni ezt a szakadékot a gyógyuláshoz. Én ezekre jöttem rá eddig.
A kérdésed nagyon jó, vannak erre tesztek, itt van nálam papíron kettõ is, csak neten nem találom õket, de ez egy hasonló: http://bura.hu/szakmai-informaciok/psziches-betegsegek-a-dsm..
Szia.A depresszió egyik legfontosabb tünete, hogy az embernek fogalma sincs hogy mi baja lehet!Írnak itt filmletöltésrõl, gondolataidról stb, de aki igazán depressziós az nem néz filmet, nehezére esik nég a gondolkodás is!Ha elmész egy pszihiáterhez nem vesztesz semmit.lehet hogy õ sem tud segíteni, de lehet hogy igen! Rajtam nem nagyon segitett, de van egy gyógyszer amivel elvagyok!
http://www.webbeteg.hu/aloldal/depresszio Kicsit nehezen töltõdött be, de azért olvasd el... és ha a gyanúd megerõsödött, akkor orvos! Van kiút!
hát lehet hogy akkor én még nem voltam igazán depressziós. az a szint nagyon rossz lehet, de szerintem az már nem kérdez aki így van, az már tudja magáról nem?
"A depresszió egyik legfontosabb tünete, hogy az embernek fogalma sincs hogy mi baja lehet!" Ez így azért nagyon nem igaz, általánosítva semmiképpen sem.
igen, meg ahogy írtam, én pl. mániás vagyok, és az is egy fajta depó. Amikor lent vagyok én is motiválatlan vagyok, és semmihez nincs kedvem, itt név nélkül bevallom, hogy még fürödni is alig bírok napokig, mindent lesz*arok, hogy milyen ruha van rajtam stb. De nekem vannak mániás szakaszaim, amikor meg nagyon ki akarok törni ebbõl és a mániám része az, hogy terveket szövök hogy hogy fogom magam megmenteni, és mindent kitalálok. Én ilyenkor nézek filmeket, próbálom fejleszteni a személyiségemet, változtatni az életemen. De aki nem mániás fajta, az valószínûleg mindig abban a motiválatlan "szakaszban" van. Én azt nem ismerem, de ettõl függetlenül elmondhatom, hogy ez a mániás depó is rossz, és az ember ugyanúgy szenved, és ugyanúgy gondol néha arra, hogy nem bírja tovább. A pörgõs részek jobbak, de annak is megvannak a hátrányai.
Örülök neki, hogy magad felismerted a cikk segítségével, hogy nem vagy depis.

Honnn tudom meg h a bankkártyámnak mi a biztonsági kódja, vagy az a pin kód? Ja és honnan tudom hogy mikor jár le?

ankkártya, pin, biztonsági, kód, lejárati id?, ideje

Legjobb válasz: Igen, az a PIN kód. A lejárati idõ is rá van írva a kártyára. Valid thru vagy expiry feliratot keress.

Igen, az a PIN kód. A lejárati idõ is rá van írva a kártyára. Valid thru vagy expiry feliratot keress.
Igen az a pin kód! Azt meg a bank levélben küldi ki! És a lejárati dátum meg a neved alatt kell hogy szerepeljen 2 szám ho/év
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Ha internetes vásárlásnál merült fel a kérdés, akkor nem a pin kód kell neked, hanem a 3 rányomtatott szám a kártya hátoldalán.

Android marketen honnan tudom melyik alkalmazáshoz kell net kapcsolat? Magyarul csak offline app kéne ^^ ami nem viszi a pénzt. és ezt honnan tudom meg hogy offline-e?

Legjobb válasz: Letiltod az apn-t, akkor az online se tud felmenni. Ilyen egyszerû. Amúgy a leírásában benne van, hogy melyik kér internethozzáférést. Az más kérdés, hogy majdnem mind.

Letiltod az apn-t, akkor az online se tud felmenni. Ilyen egyszerû. Amúgy a leírásában benne van, hogy melyik kér internethozzáférést. Az más kérdés, hogy majdnem mind.
Amikor ráböksz a letöltésre, kiírja, hogy mihez fér hozzá. Ha ott az internethozzáférés, akkor használ netet. A legtöbb app kérni fogja a reklámok miatt. Kapcsold ki a mobilnetet és kész.
A kérdező hozzászólása: okés ^^ kösz ^^

Honnan tudom meg hogy tele van az óvszer és cserélni kell?

Meg lehet érezni vagy mi?

Legjobb válasz: Hogyhogy honnan tudod??? Ha beleélvezel, akkor kidobod.

Hogyhogy honnan tudod??? Ha beleélvezel, akkor kidobod.
"Hülyék kíméljenek!" Már elnézést, de magadat kéne kímélned bazki. :) Egyrészt ugye minden aktus után új kell, másrészt meg szép lenne, ha nem éreznéd, hogy mikor van orgazmusod.. :)
Hülyék kíméljenek?! No de hát te is az vagy!!!!! Tudod mit? Használd addig, amíg csak le nem szárad a farkadról, akkor már le is esik, nem lesz vele gondod!!!
minden aktus után cseréld... csak egyszeri használatra gyártották! Idióta!!!
Általában olyan óvszereket gyártanak, amelyeknél látható is a... tartalom. Elviekben viszont minden aktus után cserélni kell, szóval nem kellene megvárni míg "tele" lesz.
szerintem a kérdezõ nõ szóval hülyék a válaszok am pedig ha érzed h a pasi elment akkor cseréld le...
Szerintem amikor a zacskót telepumpálod geny*val, utána húzd le, majd a cuccot csorgasd a csaj szájába, és utána használhatod újra.
Cukifiú vagy! Amikor a paszim belerakja a kisz krémjét a zákba, akkor aszt szokta mondani, hogy moszt elment, de nemszokára visszajön, cak kimossza, ész tényleg vissza szokott jönni, és moszott gumival újból töfköd, ész az olyan jó.
Egy óvszer csak egyszer használatos inkább te vagy a hülye
Hát, ez LOL. :DDDD
Szerintem is lány a kérdezõ...XD fel sem merült h pasi lenne, mert egy pasi ezt tudná. de azért viccesek a hozzászólások...XDXDXD Nos ha lány vagy, akkor nem kell aggódni a srác tudni fogja h mikor kell cserélni... Ha fiú vagy, akkor nem vagy eléggé felvilágosítva..(mások ilyenkor mondják rád h hülye vagy).
olvasd el, benne van a használati utasításban...
az se gáz ha rajtamarad...legalább a kövi szexnél nem kell felhúzni xD
Ha fiú vagy: nem is értem, h kérdezhetsz ilyen baromságot.De a férfi tuti, h érzi, h orgazmusa van...ergo megtelt...és amúgyis ott vége szokott lenni a szexnek.Utána le kell venni és nem azzal várni a kövi szexet nyilván... Ha lány vagy: akkor te még tuti csak a barátnõidtõl hallottál a szexrõl...De amúgy jobb esetben a lány is érzi, ha a fiú elélvez.Különben meg szex közbe nem kell cserélgetni a gumit, ha vége van (ideális esetben mindkét fél orgazmussal fejezi be) akkor ki kell dobni. Egyébként ez evidens, nem akarlak lenézni, de aki már tisztában van a szex fogalmával, annak ilyen alap dolgokat tudnia kéne...ez oylan mintha azt nem tudnád, h hova kell bedugni...ami oké, olyan szempontból, h még esetleg az illetõ nincs felvilágosítva, de ez manapság az általánosiskola kezdetével bekövetkezik. Aki meg ennyire tudatlan még ilyen téren, az ne foglalkozzon a szexszel. /Szmötyi/

Honnan tudom meg a pontos születési időmet (óra/perc), ha anno a Schöpf-Merei Ágost Kórházban születtem, de Anyumat már nem tudom megkérdezni, Apum meg nem tudja pontosan?

Úgy hallottam, hogy bezárt a kórház. Ilyen esetben hova kerülnek ezek az adatok? Kit?l tudom ezeket megérdekl?dni?

Legjobb válasz: Anyud nem tudja? Furcsa... Miért is nem tudod megkérdezni?

Anyud nem tudja? Furcsa... Miért is nem tudod megkérdezni?
Ha semmiképp nem tudsz a kórház jogutódjára rábukkanni, akkor a 9 órából egy jó asztrológus már tud pontosítani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Remek.. mert ahogy guglin rákerestem, jogutód nélkül szûnt meg. Persze, egy jó asztrológus egy körülbelüli idõpont alapján is tud számolni, csak szeretném.. :( Csak nem vesznek el azok az adatok, amik abban a kórházban voltak. No nem adom még fel azért, így ha valakinek van egyéb ötlete, elõre is köszönöm!
születési anyakönyvi kivonat? zárójelentés? ezek nincsenek meg?
A kérdező hozzászólása: Nincs sajnos. A születési Anyakönyvi kivonatot persze kikérték Anyumék még akkoriban, de arra már nem írtak rá ilyeneket. :( Kb. 20 éve valahogy egyszer bejutott hozzánk néhány egérfamília, és szinte az összes hivatalos papírt sikeresen megrágták. Azóta se egerek, se eredeti hivatalos papírok.
Zárójelentést nem halálkor írnak?
OFF: Zárójelentést nem halálkor írnak... Akkor, mikor kijössz a kórházból. Az anyukáját meg valószínûleg azért nem tudja megkérdezni, mert már eltávozott, én így vettem ki. On: A születésin nincs rajta, én kaptam a fiam születésekor egy kis cetlit, azon van pontosan. Ha elvesztek a papírok, akkor sajna nem tudod meg pontosan, de egy jó asztrológus tuti , h megmondja az életed eseményeibõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a 26-ai 18:40-kor válaszolónak, akkor lehet tényleg marad az asztrológus.. :) Elõbbi két választ írónak: annyit tudott mondani Anyum anno, amit a kérdésnél is írtam... Ha valakit császármetszéssel mûtenek, nem gondolom, hogy olyan könnyû megjegyezni ébredéskor, hogy mikor mi volt.. Azt meg tudom, nekem hogy iszonyat nehéz elfogadnom nap, mint nap, hogy Édesanyum már nincs közöttünk, de nem hinném, hogy olyan nehéz lett volna kikövetkeztetni.
én ott dolgoztam több mint 25 éve. szerintem menj el, kell hogy valaki tudja hol érdeklõdhetnél. ha nem sikerül, menj el az önkormányzathoz, ott kell hogy tudják, hova mehetnél. ezeket a dokumentumokat nem dobják ki. járj utána, ne add fel.

Honnan tudom meg pontosan, hogy mikor jött meg utoljára, ha én hülye nem írtam fel?

Kisbabánk lesz és már voltam dokinál,neki mondtam saccra egy dátumot.Hónap végén szokott tehát az környékén benyögtem,hogy június 26.Nem mertem bevallani,mert már lecseszett finoman egyszer,hogy írjam ?:s

Legjobb válasz: Õszintén? Nagyjából sehogy. Ha tudod, hogy hány naposak hozzávetõlegesen a ciklusaid, úgy be tudod lõni kb, másképp meg hát... Sehogy.

Õszintén? Nagyjából sehogy. Ha tudod, hogy hány naposak hozzávetõlegesen a ciklusaid, úgy be tudod lõni kb, másképp meg hát... Sehogy.
Ha meg tudná mondani, nem téged kérdezett volna. Nem fogják tudni megmondani.
A kérdező hozzászólása: :( amúgy ezt orvos se tudja megmondani?
A kérdező hozzászólása: igaz..mondjuk az a 2-3 nap ide vagy oda... köszi
Próbálj meg visszaemlékezni, hogy milyen nap volt, mit csináltál(mit tudom én, akkor mentetek moziba, vagy pont hétvége volt, ilyenek), és aztán abból rájöhetsz, mert akkor azt már tudod, hogy melyik héten.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!