Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudom hogy evett eleget (2 db)

Menyit eszik egy 9-10 napos baba? Honnan tudom hogy elég a tejem, ha magátol abbahagya a szopizást akor eleget evett? Az hogy nem tudok lefejni tejet etetés után abbol amiböl evett baj, mert eddig mindig jött le 20-30 ml de már nem jön, mitöl van?

Félek hogy kevés lessz a tejem mert már nem tudok fejni szpi után,igy ha majd többet akarna enni hogy lessz elég neki?Szedek homeos bogyot és iszom a laktoherbet de eddig nem sokat segitettek,mennyi idö mire hat és meddig lehet szedni a homeos bogyot?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj! A tested csodálatos módon tudja követni a kicsi babád igényeit. Ki látott már olyat a természetben, hogy egy emlõs fejt volna, miután megetette a kicsinyeit? Ha a babád éhes lenne, nem hagná abba a szopizást. És egyébként is hallatná az elégedetlenség hangját. Ha igény szerint szoptatsz, tehát ha a babád megéheizk, akkor megkínálod, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem lesz semmi baj:) Ugye tudod, hogy a bogyónál és a teánál is többet ér a nyugalom, az elszántság és a magabiztosság. Ha az anyák évezreek óta képesek táplálni a babájukat, akkor miért pont mi, mai anyák ne tudnánk? Boldog babázást kívánok neked!

Szia! Ne aggódj! A tested csodálatos módon tudja követni a kicsi babád igényeit. Ki látott már olyat a természetben, hogy egy emlõs fejt volna, miután megetette a kicsinyeit? Ha a babád éhes lenne, nem hagná abba a szopizást. És egyébként is hallatná az elégedetlenség hangját. Ha igény szerint szoptatsz, tehát ha a babád megéheizk, akkor megkínálod, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem lesz semmi baj:) Ugye tudod, hogy a bogyónál és a teánál is többet ér a nyugalom, az elszántság és a magabiztosság. Ha az anyák évezreek óta képesek táplálni a babájukat, akkor miért pont mi, mai anyák ne tudnánk? Boldog babázást kívánok neked!
Szia! Az én kislányom 15 hetes. A kórházból négy nap után jöttünk ki. A kórházban még nem nagyon evett, mert császárral született és késõbb indult be nálam a tejelválasztás. Amikor hazahoztam béreltünk egy mérleget, amin mindig lemérem etetés elõtt. Az enyém 10 naposan olyan átlag nyolvanakat evett. ( volt hogy 50-et volt, hogy 110-et). Azt mondta a védõnõ, hogy egy ekkora babánál 60 a "normális". És mivel az enyém sokat evett hasfájós is volt. Mára már kinõtte. Ha magától abbahagyja a szopizást és úgy gondolod keveset evett, akkor tarts egy kis szünetet, böfiztesd meg és próbáld meg újra mellre rakni.Ha már nem fogadja el másodszorra sem a cicit akkor elég volt neki. Nem tudom, hogy van-e mérleged otthon, mert az sokat segít. A fejésrõl pedig annyit, hogy nekem sem nagyon ment, fõleg ha kiszopizta a javát. Én is szedem a homeos bogyókat meg a teát is iszom. Annyit tudok tanácsolni hogy próbáld meg magad éjszaka lefejni. Én nekem mindig akkor sikerült a legtöbb. A homeos bogyokat szerintem addig szedd amíg van tejed. Én is lefagyasztottam a tejet jobb idõkre. Sokan azt tartják, hogy mindig egy mellbõl szopiztasd a gyereket a maradékot meg fejd le. Mások viszont arra esküsznek, hogy mind a két mellbõl szopiztassa meg az anyuka a bébit. Az tény hogy minél többször teszed mellre annál jobban fokozódik a tejed. A homeos bogyokon meg a teán kívül igyál sok folyadékot, fõleg rostban dús leveket. Nekem pl a narancslé nagyon csúszottés ahogy megidtam elindult a tejem magától. Igyál meg néha egy pohár sört is ( legjobb a barna)az is nagyon beindítj a tejet.( nem lesz a bébinek semmi baja az alkoholtól, ettõl nem kell félni) És nekem a rántott levesek is megtették a hatásukat. Pl: tojásleves Remélem azért tudtam segíteni tymy
Szia A homeos bogyóval azért vigyázz. Most már tudom hogy valószinü nálam a tej mennyisége ettõl esett vissza. Ugyhogy már nem szedem. Csak sok folyadék, tojásleves, és próbálok pihenni.

Honnan tudom biztosra, hogy evett eleget?

Bimb?véd?vel tudok még csak etetni, mert nagyon lapos a mellbimbóm. Az utóbbi napokban azt vettem észre, hogy, ha kiesik vagy kitolja a szájából, akkor nincsen benne tej. Lehet, hogy kevés a tejem? Honnan lehet tudni, hogy eleget evett és nem éhes ebben az esetben? 3hetes anyuka

Legjobb válasz: Szia!Ha elégedett a babád és nyugis akkor biztosan eleget evett.A baba éjhes azt jelzi sírással,vagy a kicsi feje úgy jár mintha keresne valamit.Nekem ezek voltak a tapasztalataim ja és a pici az öklét szopizta.

Szia!Ha elégedett a babád és nyugis akkor biztosan eleget evett.A baba éjhes azt jelzi sírással, vagy a kicsi feje úgy jár mintha keresne valamit.Nekem ezek voltak a tapasztalataim ja és a pici az öklét szopizta.
Biztosra úgy tudnád ha lemérnéd evés elõtt és után is. Az én kisfiam kevesett evett, de nem sírt mert aludt ezért nem hízott megfelelõen az elsõ hónapban. És volt hogy degeszre ette magát és még mindig enni akart. Hogyha kitolja a mellbimbót a szájából, akkor egy kicsit erõltesd párszor majd rakd rá a másik melledre is. Hogyha szopizik a másik mellbõl akkor még éhes volt, hogyha nem akkor jól lakott. És talán az elégedett arcán látod a legjobban, hogy eleget evett. Azt, hogy elég-e a tejed úgy is megnézheted, hogy szopi után tudsz még fejni valamennyit. 3 hetesen még nem szokott beállni a kereslet-kínálat, tehát bizonyos mennyiséget le kellene tudni fejni. Nem kell megijedni, hogyha csak 10 ml jön le, mert az nem mindig jelenti azt, hogy kevés a tej. Én mindig max 10 ml tudtam fejni és most 3 hónap múlva sincs több, de a picinek pont elég.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!