Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudom hogy a teknősöm vizi, (1 db)

Honnan tudom megállípítani, hogy a teknősöm vizi, vagy szárazföldi?

Találtam a kertünkben egy tekn?st.Valahogy meg tudom én is állapítani, vagy vigyem szakemberhez?

Legjobb válasz: szerintem az a biztosabb ha valami állatorvoshoz elviszed...õ biztos megtudja állapítani,hogy szárazfldi vagy vizi teknõs.

szerintem az a biztosabb ha valami állatorvoshoz elviszed...õ biztos megtudja állapítani, hogy szárazfldi vagy vizi teknõs.
Ha van úszó pikkellye a lábán vizi de itt kérdezd meg http://www.teknosforum.hu és tegyél fel rola képet minnál elöbb mert ki fog száradni ha vizi de mielött vizbe teszed kérdezz meg valakit én is megmondanám ha látnék rola képet
Ha a kertben találsz teknõst, akkor az a legtöbb esetben mocsári teki lesz (fekete színû, apró sárga foltokkal). Ez esetben vízi teknõsrõl van szó, de mivel védett, én azt tanácsolom, vidd el egy tó közelébe, és ott engedd el. Lehetséges, bár nem valószínû, hogy ékszer teknõs, esetleg görög teknõs. (Elõbbi vízi, utóbbi szárazföldi) Õk valószínûleg a gazdájuktól szökhettek meg. Írd be google képkeresõbe a következõ szavakat: mocsári teknõs ékszerteknõs görögteknõs Ha egyik sem hasonlít rá, akkor tényleg fordulj szakemberhez fényképpel, vagy teknõssel a kezedben.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm:)
Szerintem nézz küröl az interneten és keress képeket!Szerintem onnan is meg lehet állapítani, mert eléggé hasonlók az egy fajtába tartozó teknõsök itt van egy két honlap címe amin különféle teknõsfajták vannak: http://www.teknos.hu/faj.htm


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Valaki tud olyan eteleket mondani amitol gyorsabban no a gorogteknos?

3

Terráriumba lehet rakni kaktuszt? Nem veszélyes az állatnak?

Görög,szegélyes teknősnek lehet beültetni kaktuszt? Láttam képeken.De nemtudom,nem veszélyes ez neki,nem szúrja meg?Állítólag karom koptató.

3

Teknős ehet parlagfüvet? Vagy lesz tőle valami baja?

3

Érdemes vagy felesleges megcsinálni?

A görög teknősömnek akarok építeni a parkettára valami kis helyet ahol elkerítve mászkálhat.Ez a hely már kész is van...de szeretnék bele ilyen eldugottabb helyeket meg átjárókat meg ilyesmiket. :D :D
Érdemes ezt megcsinálni? Ki fogja használni? Vagy felesleges?

2

Nem fog megfulladni, vagy nem lesz baja?

Van egy szegélyes tekim.Élete a bújkálás minden sötét helyre bemászik,alszik egyet és kimászik.Délutanonként szoktam vele pihenni,aludni.Õ ilyenkor takaróm alá bebújik vagy közé bemászik.Ettől nem lehet baja,vagy nem fulladhat meg?

0

Elfogják kobozni tőlem?

Kaptam karácsonyra egy szegélyes teknőst.Én csak megkaptam és nemtudtam,hogy bármit is kell vele csinálni...Törzskönyves és tegnap elővettem a "lapokat" és elkezdtem gondolkozni,hogy mi az,hogy "Èrvényes:2013.03.25" és a békámról egy kép.Utánna jártam itt,hogy le kellett volna fényképeztetni.HOL LEHET LEFÉNYKÉPEZTETNI?És azt mondták el is kobozhatják tőlem,mivel nem tettem meg a fotóztatást.MENNYI IDÕRE VENNÈK EL ÉS EGYÁLTALÁN VISSZA KAPNÁM?
A normális válaszokat előre köszönöm!

10

Felsorolnátok azokat a kellékeket amik egy teknősnek kellenek? Minden ami kell. Pézsmateknősről van szó.

3

Egy pézsmatekősnek Hány literes Akvárium kell?

1

Görögteknősös (testudo marginata-szegélyes teknős) kérdéseimre, válaszolnátok? (: KÉRDÉSEK LENT

-Meddig elég neki a 35x55-ös terrárium?
-Van törzskönyve..abban benne van a neme?Mert nem találom.
-Most 9cm hosszú a páncélja.Akkor mennyi idős lehet?
-Tényleg kell neki chippet adatni?
-Egészséges neki parkettán "járkálni"?
-Van a törzskönyvén egy kép rolla,ami (állítólag) 2013.03.25-ig érvényes..de van melette még 3 képnek való hely.Ezzel kéne tenni valamit?
Köszönöm válaszaitokat!(:

1

Üdv. Érdekelne, h ki találkozott vagy látott Viperákat (VIPERA BERUS, VIPERA URSINII) mostanában hazánkban!?

Élőhely felmérést végzünk és idén szinte teljesen eltűntek ezek a gyönyörű állatok. Ezért is írok ide hátha tudnak egyesek segíteni,hogy merre láttak viperákat.
A segítségeket előre is köszönöm.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!