Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudom egy (1174 db)

Honnan tudja egy videokártya, hogy mennyi VRAM van rajta?

Hardveresen érzékeli, vagy a BIOS-ból olvassa ki?

Legjobb válasz: Elég fura a kérdés... Honnan tudja egy alaplap, hogy mennyi ddr3-as ram van benne? Hisz ugyanabba az alaplapba lehet 1-2-4-8-.. giga ram is. A rajta lévõ "bios" nyilván tárol errõl is adatokat, amit attõl függõen programoznak, hogy milyen hardverelemeket tartalmaz a kártya. Mivel ezen fixen ráégetett ramról van szó, nem gondolom, hogy minden indulásnál beolvasná...

már írtam , hogy a videokártya bios-ából olvassa ki , hogy mekkora ! Te meg nem értetted a választ .
Érdekes kérdés, de szerintem a BIOS-ból, szerintem logikus magyarázat, hogy: -GPU-Z ha jól tudom BIOS-ból kiszopja. -Van guru3d-n külön 512-es, meg 1024-es BIOS amibõl kettõ félét gyártottak. -Minek lecsekkolni (minden) induláskor? (Ha belegondolsz sokkal egyszerûbb valahova leírni.) Mellesleg lehet, hogy az ID-kbõl kitalálja a driver, tehát különbözõ ID-ket kap különbözõ memójú kártya. Jobb ötlet nincs.:D
Csak ez már nem tart addig, mire egy 286-os megtalálta a 16 mega EDO ramot:)
Emlékszel még a régi masinákra ? Egészen sokáig tudták tesztelni indulás elõtt a memót . Most is tesztelik , hisz ha csak egy elmentett fájlra hagyatkoznának nem derülne ki a változás . A videokártyát is teszteli a gép , pontosabban kiolvassa a bios-át .
"Azonos típusból létezik pl. 512 megás és 1 gigás" Ja, csak míg az egyiken 512Mb-i memória modul van, addig a másikon 1 gigányi. Szóval nem túl nagy õrdöngõsség, hogy tudja, hogy most 512-es vagy 1 gigás.
Elég fura a kérdés... Honnan tudja egy alaplap, hogy mennyi ddr3-as ram van benne? Hisz ugyanabba az alaplapba lehet 1-2-4-8-.. giga ram is. A rajta lévõ "bios" nyilván tárol errõl is adatokat, amit attõl függõen programoznak, hogy milyen hardverelemeket tartalmaz a kártya. Mivel ezen fixen ráégetett ramról van szó, nem gondolom, hogy minden indulásnál beolvasná...
Szóltak neki a gyárban és olyan okos, hogy sose felejti el.
Letöltesz egy GPU-Zt.
A kérdező hozzászólása: 23:55: Nagyon jól tudom, hogy mi az a VRAM, te nem érted a kérdést (pedig magyarul van...). Azonos típusból létezik pl. 512 megás és 1 gigás. A GPU viszont egyforma, a PCB is egyforma, a VRAM mennyiségén kívül szinte minden egyforma. Ha bekapcsolod a gépet, a kártya inicializálja, teszteli magát, mint a hardverek általában. Honnan tudja, hogy mennyi VRAM van rajta? A video BIOS hordozza az információt? Vagy mivel "rá van kötve", érzékeli a mennyiséget, mint egy alaplap? A video driver honnan tudja, hogy mennyi VRAM-ot címezhet meg?
A kérdező hozzászólása: Még mindig van itt, aki nem egészen érti. Nem én akarok két kártyát megkülönböztetni, szóval nem kell GPU-Z és társai. Azt szeretném tudni, hogy technikailag hogy mûködik ez a dolog. Az alaplap nem egészen jó példa, lévén, hogy ott cserélhetõ a memória, és szándékosan úgy van megtervezve, hogy érzékelje a csereberét. De pl. régi gépeknél ez nem így volt, akkor memóriacsere utána a BIOS-t is állítgatni kellett. Vissza a videokártyákhoz. Vajon mi van akkor, ha a két azonos típusú, csak a VRAM mennyiségében különbözõ kártyában megcserélem a BIOS-t? Vajon a BIOS hordoz erre vonatkozó információt? (Természetesen sorozatszámon és vendor stringeken kívül.)
http://www.legitreviews.com/article/1608/1/ Innen szerintem választ kapsz a kérdésedre.
Azt gondolom(bár nem tudom), hogy kell hogy legyen erre info a biosban. Pont ezért irtam az alaplap hasonlatot, hogy ez tuti nem igy mûködik. Nem hinném, hogy mindig végigtesztelné a memóriát, "mérve" annak mennyiségét. Bios csere után szerintem el sem indulna a kártya, bár ez nem csak a vram mennyisége miatt lenne.
A VRAM a videokártyára integrált memória. Ebbõl adja is magát a válasz.

Nem tudom mit akarok.! Honnan tudja egy 21 eves lany/no, hogy mit akar az elettol?

Nem vagyok egy elkenyeztetett csitri. 15 eves korom ota dolgoztam a csaladi vallalkozasba. Barmit akartam megdolgoztam erte. Erettsegi alatt szereztem 2 szakmat. Majd erettsegi utan kulfoldre mentem. Azota itt vagyok. Nem tudok hazajarni. A csaladom nagyresze otthon van. Anyukam es a battyam itt. Van egy parom 2 eve. Eggyutt elunk. Babat szeretnenk. 6 honapja sikertelenul. Ez egy jel lehet? A kapcsolatunk abszolut nem felhotlen... Sztem mind ketten tudjuk nem egy eletre szol bar mennyire akarjuk es dolgozunk rajta... Johet a kerdes akkor miert akarunk gyereket?! Minden vagyam... Es igen vszinuleg onzo vagyok, de felelotlen azt hiszem nem. Tudom mindent biztositani tudnek neki. Mind anyagilag mind erzelmileg.

Legjobb válasz: Szia! Ha úgy érzed, hogy vele nem tudnád le élni az életed, ne erõltesd... Megbánnád késõbb ha elváltok/szakítotok, hogy egy ilyen alaktól lenne gyereked akit nem is szeretsz.Ráadásul, még jobban romolna a kapcsolatotok szerintem, ha pl õ nem is akarja. Én hiszek az igaz szerelemben, de kinek mi. Nem 21 évesen kell dolgozni egy kapcsolaton ha nem mûködik, fiatal vagy, biztos találsz jobbat, aki csak úgy besétál az életedbe, csak ne görcsölj rá. Nem éri meg vele maradni, hidd el...

Szia! Ha úgy érzed, hogy vele nem tudnád le élni az életed, ne erõltesd... Megbánnád késõbb ha elváltok/szakítotok, hogy egy ilyen alaktól lenne gyereked akit nem is szeretsz.Ráadásul, még jobban romolna a kapcsolatotok szerintem, ha pl õ nem is akarja. Én hiszek az igaz szerelemben, de kinek mi. Nem 21 évesen kell dolgozni egy kapcsolaton ha nem mûködik, fiatal vagy, biztos találsz jobbat, aki csak úgy besétál az életedbe, csak ne görcsölj rá. Nem éri meg vele maradni, hidd el...
talán épp ezért nem engedi a tested hogy várandós legyél, mert tudja hogy céltalan hülyeséget mûvelsz. Különben is, mit akarsz te még 21 évesen?! Élvezd az életet keress olyat akivel jobb a kapcsolatod, vagy legalább ne erõltesd a mostanit, meg építsd a karriered, a család ráér késõbb is. Gyerek vagy még, és összezavarodtál, inkább élj egy kicsit a mának.
A kérdező hozzászólása: Igazabol szeretem es tisztelem, es ugy erzem o is szeret. De nem vagyok benne biztos, hogy ez szerelem lenne. Igazabol ugyan azt akarjuk. A fo celok szinte ugyan azok... Csak nem ugyanazon az uton. Mas a stilusunk a felfogasunk. Szeretnenk, hogy mi legyunk egymasnak az igazi... De sajnos azt erzem, hogy csak szeretnenk...
Jó is ha ilyen kapcsolatba nem lesz gyerek. Egy gyereknek az anya mellett egy apára is szüksége van, nálatok meg több mint való ezt nem kapná meg.
Az ilyen szülõk gyerekébõl lesz a... Inkább olvasd el: http://moly.hu/konyvek/alice-miller-a-tehetseges-gyermek-dra..

Honnan tudja egy vakvezető kutya, hogy új útvonal esetén, merre kell mennie?

Legjobb válasz: nem tudja. azt a gazdája tudja. a kutya csak a "terepen" segít (lépcsõ, járdaszegély, busz...)

nem tudja. azt a gazdája tudja. a kutya csak a "terepen" segít (lépcsõ, járdaszegély, busz...)
Nem tudja, meg kell tanulnia. Viszont nem kell neki hozzá sok alkalom, hogy betanulja. De ahogy az elõzõ írta, a vak embernek ismernie kell mindig az útvonalat, nem hagyatkozhat a kutyusra, õ csak az akadályok kikerülésében segít. Az, hogy egy idõ után megtanulja az útvonalat, az csak egy plusz "szolgáltatása":) a kutyusnak.


Honnan tudom egy telefonról, ha klón?

vettem egy NOKIA c3 01-es telefont egy LG gs2900 eset adtam érte és 8500.at fizettem rá. Itt néztem a netten ,hogy 40-45 ezerért megy a NOKIA c301. Én 2 év garanciát kaptam rá és 1 hónapos a teló. Félek,hogy azért volt olcsó ,mert klón. Légyszi írjatok vélemény! Aki ír mindenkit felpontozok!!!

Legjobb válasz: A klón telókra nem szokták normálisan ráírni a márkát. A Nokia klónok Nokta, Nokla, Nkia, Nokoa meg egyéb idétlen néven szoktak szerepelni. Akkor minõségileg is jóval alulmaradnak az eredetihez képest, ráadásul a kinézetük se egy az egyben hasonlít az eredetihez, a szoftverük se olyan mint az eredetinek és a külsejére sok mindent írnak ami nem felel meg a valóságnak pl. 8mpx-es kamera közben meg csak VGA kamerája van, a ráírt funkcióknak meg a felét se tudja.

A klón telókra nem szokták normálisan ráírni a márkát. A Nokia klónok Nokta, Nokla, Nkia, Nokoa meg egyéb idétlen néven szoktak szerepelni. Akkor minõségileg is jóval alulmaradnak az eredetihez képest, ráadásul a kinézetük se egy az egyben hasonlít az eredetihez, a szoftverük se olyan mint az eredetinek és a külsejére sok mindent írnak ami nem felel meg a valóságnak pl. 8mpx-es kamera közben meg csak VGA kamerája van, a ráírt funkcióknak meg a felét se tudja.
hol vetted??? ha megbizhato helyen, akkor nem vertek at... csinalj rola par normalis kepet, toltsd fel, igy nem lehet megmondani...
A kérdező hozzászólása: nem tudtam jó képet csinálni, de ez dettó ugyan az, még a színe is. http://kepfeltoltes.hu/111015/nokia-c3-01-touch-and-type-1_w..
onnan is tudhatod hogy koln a telo hogy pl:dual sim-kártyás és a menüéböl észreveszed meg a suja is meg a legegyszerübb leveszed a hátlapot és az aksit megnézed hogy honnan származik...:)

Honnan tudom egy cipõrõl, hogy futócipõ e?

Van egy piros-fehér Adidas cipõm. Nem én vettem, még régebben kaptam de nem hordtam. Honnan tudom, hogy ez futócipõ e vagy nem?

Legjobb válasz: Én eddig arról tudtam, hogy rá van írva. De azért nem tudsz megfogni, megpróbálom összegezni az eddigi tapasztalataimat. Szóval szerintem az a lényeg a futócipõben, hogy masszív, erõs felépítésû, viszonylag vastag talpú legyen, mert a lábat védenie kell a gyalogláshoz képest sokszorosan nagyobb ütésektõl. És e mellett rugalmasnak is kell lennie valamennyire, de ha rugalmas egy cipõ, az önmagában nem elég, lényegesebb a megítélésnél a masszív felépítés. Ránézel, és meg tudod ítélni, hogy ez fogja-e eléggé védeni a lábadat. Ha igen, és mellette rugalmas is, akkor lehet futni benne.

Én eddig arról tudtam, hogy rá van írva. De azért nem tudsz megfogni, megpróbálom összegezni az eddigi tapasztalataimat. Szóval szerintem az a lényeg a futócipõben, hogy masszív, erõs felépítésû, viszonylag vastag talpú legyen, mert a lábat védenie kell a gyalogláshoz képest sokszorosan nagyobb ütésektõl. És e mellett rugalmasnak is kell lennie valamennyire, de ha rugalmas egy cipõ, az önmagában nem elég, lényegesebb a megítélésnél a masszív felépítés. Ránézel, és meg tudod ítélni, hogy ez fogja-e eléggé védeni a lábadat. Ha igen, és mellette rugalmas is, akkor lehet futni benne.
Ha sok futócipõt láttál és fogtál már, akkor nagyjából fel lehet ismerni. A sima általános edzõcipõkkel és talán a fitness cipõkkel könnyû összekeverni. A futócipõ ezeknél könnyebb, rugalmasabb és vastagabb a talpa, a fitness cipõnél barázdáltabb is. Az orr felsõ része vékony hálószerû anyagból van a szellõzés miatt (kivéve a spec. téli vagy vízálló modelleknél). Még érezni is kicsit, ha átfúj a szél rajta.

Honnan tudom egy iPod Classic-ról h eredeti vagy hamis?

neten van egy csomó iPod classic és van 160gb-os amit elég olcsón adnak az eredeti árukhoz képest, miben különbözik az eredeti és a hamis, hogyan tudnám megkülönböztetni őket?

Legjobb válasz: hülye vagy.....Ilyen kérdés baromság. Ilyen egyszerû:Ha az Apple oldalon veszel akkor 100% hogy eredeti.de ha ismertebb oldalakon,akkor is biztos,de ha az árát megnézed az Apple.com/hu oldalon akkor ott meglátod hogy mennyi az ára.Ha látsz egy oldalon olcsóbban-jóval-akkor az rizikós.De ha nincs rá pénzed,ne vegyél.Vagy Apple.com ról vegyél inkább 10e ft-tal drágábban mint Bécsben-annyiból kiutazol,de arról tudod hogy minõségi és eredeti! Ebay:Ha rossz,küldözgeted,és hónapok amire kapsz valamit....

hülye vagy.....Ilyen kérdés baromság. Ilyen egyszerû:Ha az Apple oldalon veszel akkor 100% hogy eredeti.de ha ismertebb oldalakon, akkor is biztos, de ha az árát megnézed az Apple.com/hu oldalon akkor ott meglátod hogy mennyi az ára.Ha látsz egy oldalon olcsóbban-jóval-akkor az rizikós.De ha nincs rá pénzed, ne vegyél.Vagy Apple.com ról vegyél inkább 10e ft-tal drágábban mint Bécsben-annyiból kiutazol, de arról tudod hogy minõségi és eredeti! Ebay:Ha rossz, küldözgeted, és hónapok amire kapsz valamit....

Lányok/nők amikor ti elélveztek nektek is folyik ki valami? És annak mi a neve, ha igen és, hogy néz ki? Honnan tudja egy pasi, hogy orgazmusotok van?

Legjobb válasz: G pontos orgazmusnál folyik, igen. Nem tudom, van-e neve :) Színtelen és szagtalan, a köznyelv szerint "spriccelés". :)

G pontos orgazmusnál folyik, igen. Nem tudom, van-e neve :) Színtelen és szagtalan, a köznyelv szerint "spriccelés". :)
A kérdező hozzászólása: Nem tudom én... :) na mindegy, most lépek aludni! Ha van valami ötleted akkor írj nyugodtan ide, holnap válaszolok! Jó éjt!
Többször elment...Nem tudom, szerintem ezt nem lehet nem észrevenni egy lányon, ha valóban elmegy.
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem tõle, hogy milyen voltam? Azt mondta jó volt, élvezte, elég leszek neki... jó de mondani mindet lehet. Mondtam neki csak õszintén mondja meg mert nekem ez fontos nagyon. És, ha negatív választ mond nem sértõdök meg. Azt mondta többször elment. Hát a fene tudja igazából. Higgyek-e neki...
Egy idõ után ezt ki fogod tapasztalni, mert meg fogod ismerni a partnered, a teste minden porcikáját és a jelzéseit is. De miért nem kérdezed meg tõle? :) Egyébként nem feltétlen "folyik valami", a G pontos orgazmus azért nem annyira gyakori...Ettõl még lehet orgazmusa, csak nem spriccelõs.Ha ilyet szeretnél, akkor ujjal a legkönnyebb elérni, a bejáratnál be és aztán felfele :) Aztán lehet hímtaggal is próbálkozni :) Azt persze érezheted, hogy nagyon nedves, de ez is változó ám.
A kérdező hozzászólása: Nektek nõknek nincs váladék amikor eldurrantok? Hát nem tudom volt érdekes arc kifejezése meg néha másik bolygon volt úgy vettem észre. És, ha színészkedett?
Nem ezen veheted észre... Az egyik válaszoló tökéletesen leírta, kéjtõl eltorzul az arca... megfeszül az egész teste, rászorít, lüktet...
A kérdező hozzászólása: Nem volt szaga neki! Akkor nem élvezett el? :(
Lehet szimpla fehér folyás. Ha szagtalan akkor valószínûleg semmi gond, ez egy védekezõ mechanizmus a nõi nemi szerv részérõl. Ha esetleg kellemetlen illatú vagy túl nagy mennyiségû, akkor lehet fertõzés is. A G pontos orgazmus során spriccelõ folyadék színtelen, átlátszó !
A kérdező hozzászólása: Az a fehér valami mi volt akkor? Meg a fütyim is az volt. Elélvezett a partnerem?
én abból veszem észre, hogy libabõrös lesz, legfõképp a feneke, a mellbimbója elõtte megpuhul, utána rögtön megkeményedik, tehát ha megpuhul, akkor tudom, hogy jó úton haladunk :) meg olyan arcot vág, amit soha máskor, azt az arckifejezést nem lehet megjátszani, kéjtõl eltorzult arca van, jó értelemben, és nagyon benedvesedik
Shevy, szerintem is ;)
A kérdező hozzászólása: Fehér valami volt vajon? Olyasmi színe volt mint a spermának.
az a legjobb kedves elsö... Meg mellette a hölgy reakciója :D
Ahogy Buboréklány írja. Azt meg garantáltan észreveszed, ha egy nõ elélvez a nyelveden...;)
megfeszült a hüvelye, rászorított a farkadra, voltak ritmusos összehúzódások? ezek is lehetnek jelek, hogy elélvezett

Honnan tudom egy iphonerol meg hogy melyik hálózat függő?

Legjobb válasz: Én le tudom neked kérni az apple szerverrõl imei szám alapján, de sajna fizetõs szolgáltatás. 800Ft. Ha aktuális, szólj.

Én le tudom neked kérni az apple szerverrõl imei szám alapján, de sajna fizetõs szolgáltatás. 800Ft. Ha aktuális, szólj.
A kérdező hozzászólása: egy e-mail címet tudnál küldeni? :)

Honnan tudom, egy törtnél, hogy lehet egyszerűsíteni?

Mármint mondjuk van az, hogy 52/8, azt lehet egyszer?síteni 4-es és 13/4 lesz,de ezt is számológéppel találgattam ki. Szóval ha kapok egy számot, akkor honnan tudhatom biztosra, hogy az egyszer?síthet?? Elkezdem elosztogatni minden egyes számmal? Vagy mi?

Legjobb válasz: Közös osztókat kell találni, ha találsz, akkor azzal tudod egyszerûsíteni. Ha tanultatok már a legnagyobb közös osztóról, akkor annak az alkalmazásával tudsz leghatékonyabban egyszerûsíteni, de ezt inkább csak végeredményeknél használjuk. A legtöbb esetben a nekünk kedvezõ alakba egyszerûsítjük/bõvítjük a törtet.

Közös osztókat kell találni, ha találsz, akkor azzal tudod egyszerûsíteni. Ha tanultatok már a legnagyobb közös osztóról, akkor annak az alkalmazásával tudsz leghatékonyabban egyszerûsíteni, de ezt inkább csak végeredményeknél használjuk. A legtöbb esetben a nekünk kedvezõ alakba egyszerûsítjük/bõvítjük a törtet.
oszthatósági szabályok. egyébként 13/2 lesz :D vegyük pl az 55/330 törtet. 55|5 11|11 _1 a 330 felbontása 330|2 ___|5 _33|3 _11|11 __1 a 11 közös, el lehet távolítani, tehát fent marad egy ötös, lent 2, 5, 3. NA, de az ötös is közös. fent tehát EGY marad, lent meg 2*3=6. érted?
nyákos nyúlós folyás és szexéhség...szó szerint.
Szia! Én spec. mérem a hõmet, ha leesik itt az idõ+ ovutesztelek! De tovább is megyek, olyankor görcsöl és szúrkál a petefészkem, átlátszó nyák jelentkezik és pattanásos leszek.
átlátszó folyás.
Nálam is a petefészkem szokott szúrkálni 1-2 napig.
Nyúlós folyás, fáj a mellbimbóm, leesik a hõm, aztán a következõ napon felmegy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm...sejtettem, hogy valami ilyesmi tünetek lesznek! Akkor ezeket fogom figyelni.
Viszont nem mensi után 14 nappal, hanem a következõ elõtt van 14 nappal. Ugye 28 naposoknál ez pont ugyanaz lehet, de a hosszabb ciklusúaknál késõbb lehet, mint a mensi utáni 14. nap.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!