Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudom az adott (21 db)

iBlacklist a neve, de csak jailbreakelt telefonra elérhetõ. Egyébként éppen a napokban kérdezték ugyan ezt...
A kérdező hozzászólása: Mit jelent az, hogy jailbreakert telefon?
Az Apple iOS-t (és Apple TV) szoftverét töri fel. Ugye az ezekre a készülékekre csak olyan alkalmazásokat lehet telepíteni amit az Apple jóvá hagy, aztán pedig felkerül az AppStoreba. Jailbreakkel megszûnik ez a korlátozás. Jailbreakkel kerül egy cydia nevû app a telefonra ami tulajdonképpen egy nem hivatalos AppStore, innen tudod letölteni pl az iblacklistet is. Sok jó dolog érhetõ el jailbreakkel, de persze van hátulütõje is. Ha sok szutykot felpakolsz akkor instabillá válhat a telefon, fagyogathat is. Ha véletlen olyan probléma jön elõ a telefonon amivel garis szervizbe kell vinni a telefont és elõtte nem tudod restoreal eltávolítani a jailbreaket akkor a gari ugrik. Kb ez lenne a jailbreak.
Kedves Elõzõ válaszoló, egy kicsit off leszek, de akkor ha már ennyire jól tudod, kérdeznélek én is: igaz-e, hogy ha megvan a jailbreak, és mondjuk az iOS 6.1.3-on marad, azt már utána nem lehet frissíteni, mondjuk, ha kijön az iOS 6.2 mert mielõtt frissíti magát, akkor elõtte csinál magának közben egy restore-t, igaz ez?.... A kérdéshez tartozó válasz: én is úgy tudom, utána olvastam külföldi oldalakon, hogy csak jailbreakelt telefonnál lehet ezt a blacklist-et. Én még a szolgáltatóhoz is bementem, hogy van aki kitartóan zaklat, hajnalok hajnalán csörget, írogat, mindig, mondom, akár fel is jelentem, de csak a számváltást tudták javasolni, semmi mást. De nem cseréltem le a telefont. Igaz, az iphone-nak nincs ilyen szoftvere (mármint a készülékben) ...és talán az sem 100%-osan biztos, de mintha volna ilyen program a sumsung telefonokban, mármint hogy ilyen blacklist, ...úgy rémlik... szóval úgy oldottam meg, hogy az illetõ számot néma csengõhangra, rezgésmentesre, néma sms csengõhangra tettem. Tehát letöltöttem egy olyan hangmintát, hogy kb 4 mp-ig csak a semmi szól, ezt hozzáadtam az illetõhöz. Bár megtiltani nem lehet hogy írjon, de olvasatlanul mehet a kukába, legalább nem ébreszt fel éjjel :)
6, 1, 3 at nem lehet jailbreakelni. Ha kailbreakelve vagy akkor frissítésnél, restorenál ugrik a jailbreak. 6, 2 valszeg nem lesz, majd csak ios 7.
a kérdésem lényege az volt: minden jailbreak után akkor el lehet felejteni, hogy frissítjük a telefont- vagyis ha 4.1-es iOS van rajta, akkor az úgy is marad, vagy akkor frissíted és ki tudja hogy milyen szolgáltatóra áll vissza. Ugye?.... Am köszönöm a választ.
A jailbreak nem egyenlõ a függetlenítéssel. Viszont ha buherálva van függetlenítve jailbreak után akkor igen, frissítés után elveszik a jailbreak és a függetlenítés is. Sokan járnak így, megveszik a telefont XGSM telefonkereskedõtõl függetlenül aztán otthon frissítenek, frissítés után pedig rájünnek hogy a telefon már nem is független, sõt nem is lehet jailbreakelni és függetleníteni egy adott oprendszeren. http://www.iclarified.com <--- nagyon hasznos, meg lehet nézni hogy melyik telefon milyen basebandel, és oprendszeren függetleníthetõ és jailbreakelhetõ.

Autó vásárlás előtt állok, honnan tudom lekérdezni hogy az adott autóval milyen kár esemény történt, volt-e totálkáros stb?

Legjobb válasz: Ha TK-s volt, akkor az illesztéseknél látszik. Pl. a motorháztetõ és a sárvédõ közötti rés nem egyenlõ. Festékvastagság mérõvel is tudod ellenõrizni.

Ha TK-s volt, akkor az illesztéseknél látszik. Pl. a motorháztetõ és a sárvédõ közötti rés nem egyenlõ. Festékvastagság mérõvel is tudod ellenõrizni.
Meglepõ, de senki nem köteles adatbázist vezetni az autók elõéletérõl, de ha vezetnek is, az általában bizalmas és csak a szervizeken belül ismerik, hogy mit csináltak mondjuk korábban egy autón. Persze azon belül is inkább csak a márkaszervizek vezetnek ilyen nyílvántartást, illetve a hivatalos szervek jegyeznek még fel infókat a rendszám alapján - ha van rendõr vagy okmányirodai ismerõsöd, nála tudsz érdeklõdni. Az utolsó lehetõség a biztosítók adatbázisa, azt itt ( http://www.voltetorve.hu ) tudod ellenõrzni fizetõs szolgáltatásként, de ugye ez sem biztos, hogy fedi a valóságot, mert a kissebb baleseteket nem szívesen jelentik a tulajok a biztosító felé, hiszen azt olcsóbb zsebbõl javítani, mint mondjuk egy rosszabb Bonus-Malus kategóriába visszacsúszni és nagyobb biztosítási díjat fizetni.
Szerinted ha valaki nekiment egy fának, majd maszek szervizben megcsináltatta, akkor ki fogja megmondani, hogy törött volt az autó? Azt bírom, hogy mindenki azt hiszi, hogy egy 8-10 éves autóról majd megmondja a márkaszerviz, hogy mi baja volt.
Utolsó! Ha annyira ment neki egy fának, hogy reccsent a lökös az kit zavar? Ha meg felgyûrõdött rá, azt meg lehet látni. Soha nem lehet egy törött autót hibátlan megcsinálni. Látszani fog hogy az nem úgy volt a gyárba.
Oké, de ezt nem fogja semmilyen adatbázisból lekérdezni.


Honnan tudom meg, hogy az adott félévben mennyi kreditet kell teljesítenem?

Els?s vagyok szegeden és holnap lesz csak orientáció, de a kurzusokat már 27.-e óta fel lehet venni és szeretném elkezdeni, de azt sem tudom, hogy mik a kötelez? tárgyak és mik a választhatók és hogy mennyi kredit kell. Küldtek egy csomó papírt, meg tájékoztatót, de ilyeneket sehol nem írtak le.

Legjobb válasz: neptunba a tárgyfelvételkor, ha kijelölöd a te szakod mintatantervét, akkor ott lesznek a tárgyak. az is rá van írva, hogy mi kötelezõ. de ilyen tantervek biztos vannak a sulid weboldalán is. nem is nagyon értem, hogy lehet úgy jelentkezni egy szakra, hogy azt se tudod mit fognak neked ott tanítani. :-S ajánlott kredit minden félévben 30 (pl átlagot is 30al számolnak, így lehet "csalni" is a tanulmányi ösztöndíjhoz, ha szorgalmas vagy). és a felét kötelezõ teljesíteni. legalábbis ha a második végén sincs még meg 30ad, akkor egybõl átcsapnak költésgesre.

neptunba a tárgyfelvételkor, ha kijelölöd a te szakod mintatantervét, akkor ott lesznek a tárgyak. az is rá van írva, hogy mi kötelezõ. de ilyen tantervek biztos vannak a sulid weboldalán is. nem is nagyon értem, hogy lehet úgy jelentkezni egy szakra, hogy azt se tudod mit fognak neked ott tanítani. :-S ajánlott kredit minden félévben 30 (pl átlagot is 30al számolnak, így lehet "csalni" is a tanulmányi ösztöndíjhoz, ha szorgalmas vagy). és a felét kötelezõ teljesíteni. legalábbis ha a második végén sincs még meg 30ad, akkor egybõl átcsapnak költésgesre.
Szegeden etr van:) Mondjuk a lényegen nem változtat. Ha belépsz, rákattintasz a kurzusfelvételre, és ott az "új, mintaterv alapján" gombra, bejelölöd a szemesztert, akkor ki fogja adni, hogy mik a kötelezõk, a kötelezõen választhatók és a választhatók. A kötelezõket mindet fel kell venned. Elvileg nektek is meg van adva, hogy a kötelezõen választhatók és a szabadon választhatók közül hány kreditet kell teljesítened. Ha nem találsz ilyet, akkor azt javaslom, hogy szabadon választhatók közül vegyél fel egyet, kötelezõen válaszhatók közül meg annyit, hogy összesen kb 30 kredited legyen. Év elején meg érdeklõdj felsõbb éveseknél.

Honnan tudom hogy az adott Facebook profil hamis?

Ezt olvastam egy weboldalon:" IP-cím alapján Ha tehát valaki Amerikából keres meg téged, de egy linkre vezeted, és a kattintás azonosításából kiderül, hogy az IP-címe magyarországi, akkor joggal kérdőjelezheted meg a szavahihetőségét. Kattintásból hogy tudom valakinek az IP címét azonosítani?

Legjobb válasz: Úgy, hogy csinálsz egy webszervert, ami csak kiír valami baromságot neki, de megmutatja (naplózza) neked a kliens IP-jét. Ennek a webszervernek az elérhetõségét adod meg az illetõnek. Egyébként attól, hogy az IP más országot mutat, nem feltétlenül hazug az illetõ. Proxy-t is használhat. Meg az én IP-m is néha Romániát mutat, holott ki sem teszem a lábam Bp-rõl.

Úgy, hogy csinálsz egy webszervert, ami csak kiír valami baromságot neki, de megmutatja (naplózza) neked a kliens IP-jét. Ennek a webszervernek az elérhetõségét adod meg az illetõnek. Egyébként attól, hogy az IP más országot mutat, nem feltétlenül hazug az illetõ. Proxy-t is használhat. Meg az én IP-m is néha Romániát mutat, holott ki sem teszem a lábam Bp-rõl.
A fenti megoldás azt is takarja, hogy neked rá kell venned hogy egy olyan oldalt keressen fel ami rögzíti az adatát, és azt te meg tudod nézni. Csak úgy Facebooon nem fogod senkiét látni. Ez az IP-címes dolog egy jó elméleti lehetõség, a gyakorlatban kivitelezni már nem annyira. A profilképbõl egyszerûbb kiindulni, a Google képkeresõ vagy tineye.com oldal meg tudja vizsgálni hogy szerepel-e a neten az a kép. Ha valaki annyira lusta volt hogy csak egy netes képet töltött fel, akkor ezek megmutatják hogy más oldalakon is fent van a kép, ami csökkenti az esélyét hogy az adott személy valódi. Az is gyanús ha kevés ismerõse van, vagy te vagy az elsõ, de az is ha egy ismerõsödnek adja ki magát, és azt mondja hogy új profilja van, miközben az igazi ismerõs nem is tud róla - érdemes utánajárni. De van egyszerûbb dolog is: ne adj ki személyes adatokat egy idegennek, és nem fog tudni visszaélni vele. Nem arról van szó hogy ne szólj idegenekhez, de miután nagy divat lett hamis profilokkal visszaélni ezért jobb nem kialakítani egybõl egy bizalmi viszonyt egy vadidegennel.
felteszel a tárhelyedre egy php lapot, amibe beleágyazol egy fotót, amit meg szeretnál mutatni, aztán rákattol megnézi, örül te meg látod az IP-jét. Mondjuk pl az opera mini böngészõ angol proxy mögül böngésztet szóval, buktad a módszered máris.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ. Valójában van egy érzésem hogy csak azért jelölt be az illetõ mert arról az adatlapról figyel most engem. Mert ugye van sejtésem hogy ki az. Ez kicsit olyan mint a filmekben de 90% hogy errõl van szó. Ezért érdekelt volna a dolog mert annak akire gondolok megvan az IP címe így lett volna lehetõségem összehasonlítani. Persze csak akkor ha otthonról lép be és nem egy kávézóból. Egyébként mindent félretéve hogy csinálok egy webszervert? Ha már informatikus suliba megyek okosodjak egy kicsit. :-)
Az otthoni IP-je is lehet változó. :) Nézd, ha figyel, akkor rejts el elõle mindent. Üzifali bejegyzések, adatlap elemei, albumjaid. Akkor nem lesz mit figyelnie. -*- Webszerver: 1. felraksz egy Apache-ot, meg egy PHP-t - vagy ha nem akarsz veszõdni, akkor egy XAMPP-ot 2. bekonfigolod az Apache-ot, hogy legyen elérhetõ az IP-drõl 3. az Apache megfelelõ könyvtárába bemásolod a HTML/PHP fájlokat és kész vagy 4. ha a fenti dolgot még meg akarod próbálni, akkor egy link rövidítõvel csinálhatsz neki (az IP-dnek) rövid URL-t, amit elküldhetsz
A kérdező hozzászólása: Ezt tettem, és sajnos lehet változó az IP ezt tudom. Kipróbálom amit írtál.

Ebay-en honnan tudom hogy az adott holmira licitálni kell-e vagy nem?

Tudjátok pl. egy telefont nézek ki azt honnan tudom hogy licitálós-e?

Legjobb válasz: Oda van írva a megfelelõ nyelven, hogy pl. sofort kaufen stb.

Oda van írva a megfelelõ nyelven, hogy pl. sofort kaufen stb.

Honnan tudom hogy Msc-re való felvételinél elfogadják-e az adott tárgyat vagy nem?

pl msc felvételénél 40 kreditet kell szereznem kémia/fizia/matematika/informatika tágykörbõl, de honnan tudom hogy melyik tárgy számít?

Legjobb válasz: Tantárgyelismertetési bigyót kell csinálnod. Én mérnöki alapszakról mentem át gazdasági mesterszakra, miután felvettek, az indexem alapján kiszámolták milyen krediteket kell pótolnom, hogy megfeleljek a (már futó) MSc-m elõkövetelményeinek. Gondolom ez intézet/kar/szak függõ, hogy hol mennyire lazák. Kérdezd meg a TO-n.

Tantárgyelismertetési bigyót kell csinálnod. Én mérnöki alapszakról mentem át gazdasági mesterszakra, miután felvettek, az indexem alapján kiszámolták milyen krediteket kell pótolnom, hogy megfeleljek a (már futó) MSc-m elõkövetelményeinek. Gondolom ez intézet/kar/szak függõ, hogy hol mennyire lazák. Kérdezd meg a TO-n.

Honnan tudok letölteni angol-magyar hangos szótárt ahova nem kell beírni az adott szót amit keresek csak elindítani és mondja sorban a szavakat?

Olyanra gondolok amit pl rá tudom rakni a telefonomra és hallgatni. Ahogy elmondja ugyanazt a szót vagy kifejezést magyarul és angolul. Köszönöm!

Honnan tudom RÁNÉZÉSBÕL hogy NPN vagy PNP az adott tranzisztor?

Azt tudom, hogy ha utánanézek akkor meg tudom találni rá a választ, de ránézésre van-e különbség?

Legjobb válasz: Legtöbbször nincs különbség.

Legtöbbször nincs különbség.
A tokozás többnyire ugyanaz. Katalógusszám alapján állapítod meg.
Rá nézel elolvasod mi van ráírva és típus alapján meg tudod keresni (akár neten is) Mint fent leírták tokozásban nincs különbség.
Ellenben, ha feltöröd a tokot és megnézed a lapkák szennyezettségét... :D :D Nehogy bevedd, csak hülyülök.
Szia! Ez egy elég lányos kérdés volt. Válasz: Ránézésre sehogy! Viszont ha van egy -akár olcsó- multimétered, azzal pillanatok alatt ki tudod deríteni, és nem kell guglizni.
Ránézésre általában sehogy. Egyes gyártóknál a típusszám utalhat rá: pl. 2SAxxx , 2SBxxx PNP elrendezés. Ha zöld színû a tokozás plasztik része, akkor nagy a valószínûsége, hogy PNP. (De találkoztam már zöld tokozású stab-IC-vel, triakkal és p-csatornás FET-tel is.) A ránézésre megismerésben (Vizuális módszerrel), talán még az áramköri környezet és visszafejtése segíthet, de ez egy bizonyos bonyolultsági szint felett szinte lehetetlen vállalkozás. Ekkor még ha a típusszámok sem állnak rendelkezésre - levakart felíratok, jelöletlen SMD-k, szoftvert is tartalmazó izék - még a nagyon profiknak is feladja a leckét. Biztosra csak az adatlap alapján lehet menni!

Okostelefont szeretnék venni, honnan tudom meg, hogy az adott típusban ingyenes vagy fizetős GPS van?

Legjobb válasz: mi van? feltelepítesz rá egy gps progit azután kész.

mi van? feltelepítesz rá egy gps progit azután kész.
Maga a GPS egy helymeghatározó rendszer (egy mûhold-jel vevõ) http://hu.wikipedia.org/wiki/Global_Positioning_System , ennek a használata nem kerül pénzbe. (lehet gyorsítani a poziciónálást aGPS-el, ez a cellainformációk alapján a neten kéri le a mûholdak helyzetét, igy gyorsítva a helymeghatározást http://hu.wikipedia.org/wiki/AGPS http://navigyurci.hu/2010/07/11/assisted-gps-beceneven-a-gps/ ) A navigációhoz egy navigációs GPS program is kell, kétfajta létezik: - online, ez a netröl szedi le a térképeket, ezért adatforgalom van, ami pénzbe kerül (de mit ér egy okostelefon adatcsomag nélkül? :) , ilyen pl. Google navigációja, ez minden androidon elérhetõ. - offline, ezek a programok a készüléken levõ térképeket használják, adatforgalmat nem igényelnek, ilyen pl. az iGo, Sygic de a legális program pénzbe kerül, meg kell vásárolni. Néhány gyártó gyárilag telepít offline navigációs programot a készülékre. Mire jó navigációs program nélkül a GPS? Képek készítési helyének rögzítése, helyzeted megosztása közösségi alkalmazásokkal, stb. Milyen telefont szeretnél?
2-es szépen leírt mindent és ez 2x is elfér, teljesen egyetértek. ;-)
#2-3 vagyok sorry a dupláért :b
Ha én felteszek egy igo-t a telómra nem legálissan akkor az nem fogja használni a netet?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!