Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudom a babómnak fáj a (8 db)

Honnan tudom hogy a szoptatós teától fáj a babám hasa?

Én ált szopi után iszom, abbahagyni nem merem mert kevés a tejem. Mit tegyek? MEnnyi id?n belül szivódik fel és érzi meg a babám, mikor érdemes inni?

Legjobb válasz: Nem tudom miért mondják hogy a teától fáj a pici pocija fõleg a laktoherb és herbalakt teákról olvastam itt ilyeneket, hiszen mindkettõben van édeskömény elég rendesen, az elvileg éppen hogy hasfájás ellen jó a babónak, és még valami amikor éppen nem ittam teát, viszont olyat ettem amitõl fájt a babóm hasa újara ittam ebbõl a teából, és el is múlt neki szopi után a pocifájása! De tejszaporításhoz nekem igazából a Naturland teája vált be, nagyon erõs és kamillát tartalmaz, próbáld ki, én mindig este ittam meg a zömét hiszen éjszaka a pihenés alatt eleve jobban termelõdik a tejcsi, és ezek a teák arra is jók hogy segítsenek a tej leadásában, nekem általában mindig sok tejem van, de egy fárasztó éjszaka vagy nap után, vagy valami stressz miatt (ez egyébként bizonyított) a tejleadóreflex sokkal nehezebben mûkszik, ezek a teák ellazítják a tejcsatornákat, így segítik a tej ürülését.

Nem tudom miért mondják hogy a teától fáj a pici pocija fõleg a laktoherb és herbalakt teákról olvastam itt ilyeneket, hiszen mindkettõben van édeskömény elég rendesen, az elvileg éppen hogy hasfájás ellen jó a babónak, és még valami amikor éppen nem ittam teát, viszont olyat ettem amitõl fájt a babóm hasa újara ittam ebbõl a teából, és el is múlt neki szopi után a pocifájása! De tejszaporításhoz nekem igazából a Naturland teája vált be, nagyon erõs és kamillát tartalmaz, próbáld ki, én mindig este ittam meg a zömét hiszen éjszaka a pihenés alatt eleve jobban termelõdik a tejcsi, és ezek a teák arra is jók hogy segítsenek a tej leadásában, nekem általában mindig sok tejem van, de egy fárasztó éjszaka vagy nap után, vagy valami stressz miatt (ez egyébként bizonyított) a tejleadóreflex sokkal nehezebben mûkszik, ezek a teák ellazítják a tejcsatornákat, így segítik a tej ürülését.
Én édesköményt, és kamillát is tettem hozzá, így elmúlt a teától lévõ hasfájás.De próbáld meg 1-2 nap nem inni, és ha akkor is fáj akkor nem attól volt.De ha bemész egy herbáriába rengeteg gyógynövényt fognak mondani göcsoldásra.Próbáld ki .
Szia. Nekem a tea semmit sem használt.próbáld abbahagyni 2-3 napra.Igyál alkoholmentes sört, szopiztass gyakrabban, és minden szopi után fejd ki a tejet.így több fog termelödni. Próbáld meg, nekem bevált.
Csak onnan tudod, ha abbahagyod az ivását, vagy legalábbis csökkentsd elõször, hogy fokozatosan maradjon abba. Szerintemplacebo hatása van, de készíthetsz tejserkentõ golyócskákat is, sütiféle helyette, azt hiszem, az áprilisi kismamában volt a receptje

Honnan tudom, hogy a tápszertől fáj a babám hasa? Egyáltalán a hasa fáj-e?

Legjobb válasz: Szia! Onnan tudod, hogy fáj a babád hasa, hogy élesen felsír, és nem hagyja abba, közben pedig feszeng, a lábát nyújtogatja, és általában nem nyugszik meg még babusgatásra sem. Ilyenkor jó, ha simized a pociját vagy tornáztatod egy kicsit, a lábait (nem erõltetve!!) felnyomod a hasához, ezekkel a praktikákkal tudod segíteni, hogy a szél távozzon a szervezetébõl. Illetve megelõzésként használhatsz Infacol vagy Espumisan cseppet etetés elõtt, baba válogatja, hogy kinek mi válik be, nekünk az Infacol bevált. Hasfájás mentes napokat! Jó egészséget Nektek! 6 hetes kislány anyukája

Szia! Onnan tudod, hogy fáj a babád hasa, hogy élesen felsír, és nem hagyja abba, közben pedig feszeng, a lábát nyújtogatja, és általában nem nyugszik meg még babusgatásra sem. Ilyenkor jó, ha simized a pociját vagy tornáztatod egy kicsit, a lábait (nem erõltetve!!) felnyomod a hasához, ezekkel a praktikákkal tudod segíteni, hogy a szél távozzon a szervezetébõl. Illetve megelõzésként használhatsz Infacol vagy Espumisan cseppet etetés elõtt, baba válogatja, hogy kinek mi válik be, nekünk az Infacol bevált. Hasfájás mentes napokat! Jó egészséget Nektek! 6 hetes kislány anyukája

Honnan tudom hogy a babómnak fáj a feje?

Legjobb válasz: Ilyen csúnya idõben még nekem is sokszor fáj, akkor neki milyen lehet, mikor õk sokkal érzékenyebbek rá!!! Sok sírástól nekünk felnõtteknek is megfájdúl, akkor egy pici baba, aki azért elég sokat sír... Ilyen esetekkor biztos lehetsz benne, hogy fájdogál neki. Különben meg nyöszöröghet. Ha tudod, hogy nem igazán van oka sírni (mert tiszta a pelenka, evett, nem fáradt..) akkor valószínû a fejfájás.

Ilyen csúnya idõben még nekem is sokszor fáj, akkor neki milyen lehet, mikor õk sokkal érzékenyebbek rá!!! Sok sírástól nekünk felnõtteknek is megfájdúl, akkor egy pici baba, aki azért elég sokat sír... Ilyen esetekkor biztos lehetsz benne, hogy fájdogál neki. Különben meg nyöszöröghet. Ha tudod, hogy nem igazán van oka sírni (mert tiszta a pelenka, evett, nem fáradt..) akkor valószínû a fejfájás.


Mikor adsz pl. Panadolt a babádnak fogzáskor? Honnan tudod, hogy most tényleg nagyon fáj neki?

Ma este már 6 körül ny?gl?gött-sírdogált, gondoltam már álmos. Megfürdettem, 7 után próbáltam altatni, de csak sírt, a cumiját nagyon rágta, nem cumizott vele. Most sorban bújnak ki a fogai, de s?r?n sem akarok neki adni gyógyszert, de szenvedni sem akarom hagyni.

Legjobb válasz: Én felváltva adom a Nurofent és a Panadolt.Amikor piros nagyon az ínye és nyûgös akkor adok neki éjszakára és legalább tud aludni rendesen.

Én felváltva adom a Nurofent és a Panadolt.Amikor piros nagyon az ínye és nyûgös akkor adok neki éjszakára és legalább tud aludni rendesen.
A kérdező hozzászólása: Nekem egyébként 11 hós a kisfiam. Eddig 1-szer volt, hogy hajnal 3-tól sírt reggelig, akkor még nem tudtam, hogy a foga miatt, szegény vígasztalhatatlan volt, sétáltam vele végig, mégegyszer ennyire nem szeretném kivárni, hogy fájjon neki. Bár ugye indokolatlanul sem akarok adni neki gyógyszert.
Én homeós nyugtatóval kezdem, ha nem hat, jön a dentinox, ha az sem, akkor Nurofen vagy Panadol, szintén 4/5 ml, de akkor már sikítva sír, és sem én, sem a férjem nem tudjuk megnyugtatni (mint pl. ma este). 13 hónapos a fiam, 3 hónapja 6 foga van, azóta várjuk a többit......
A dentinox tuti zsibbaszt, te is kipróbálhatod (én megtettem :P ) Sajna van, hogy csak nyûgös, ilyenkor jobb ha nem nyúlok a szájjába, mert csak roszabb lesz. Én elõször megvárom hogy elkezdjen vagy rágcsálni, vagy nyugtalanul kotorászni a szájjában, esetleg brummogni... ilyenkor kenem. Ha ez nem hat, akkor jöhet kb.3/4adag panadol. Ettõl negyed óra múlva lecsillapodik. Sajnálom nagyon ilyenkor én is, de az sem jó ha kialvatlanok vagyunk...
A kérdező hozzászólása: Köszi 1.!
Én a fiamnak úgy adom, hogy este 5ml Panadol vagy 4ml Nurofen. Õ 15hónapos. Max 3 nap aztán váltás.De szerencsére nem kell mindig még a 3 nap sem. Nurofennel kezdek, mert az gyulladáscsökkentõ is és megoldja a problémát általában. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Igazán nem is tudni, hogy mikor hol fájhat neki. Most a bal felsõ kismetszõjét vártam, mivel a jobb már kibújt, erre tegnap alul láttam, hogy a bal alsó kettese közben kibújt. Szóval kenhetném mindenhol, de nem is igazán tûri, vettem már 2 féle zselét is rá, vannak kétségeim, hogy használ-e.
Csak akkor adtam panadolt, felét az elõírtnak, ha éjjel felkel, sír, átpelenkáztam, megetettem, ringattam 1 órát és még akkor is csak sírt nyûgös volt nem tudott vissza aludni. Egyébként dentinoxal kentem be az ínyét
kérdezd meg a gyógyszertárban, én úgy tudom, hogy van valami gél is babáknak, ami megkönnyíti ezt az idõszakot és akkor nem kell a gyógyszer.
A kérdező hozzászólása: Teljes adagot adsz? És akár több nap is egymás után?
21:42 vagyok. 9 hónapos volt, amikor egyszer mi is éjjel 3-6-ig fent voltunk, ordított, etettem-itattam-cicizett, kiszellõztettünk, kapott Schüssler-sót, dentinoxot, és nagy nehezen elaludt. Reggelre kint volt az elsõ felsõ metszõje. Azóta nem hagyom ennyit szenvedni, ha 40-45 perc alatt nem nyugszik meg egyéb praktikákkal, hozom a szuszpenzót (normál esetben 5-10 perc alatt elalszik).

Honnan tudom hogy a babám éhes, vagy a pocija fáj?

Legjobb válasz: A Suttogó titkai I.-et olvasd el, abban mindenféle sírástipus és testbeszéd benne van.

A Suttogó titkai I.-et olvasd el, abban mindenféle sírástipus és testbeszéd benne van.
Általában ha éhesek, akkor ellentmondást nem tûrõ, éles hangos sírnak, ami nem csillapodik, amíg jól nem laknak. Ilyenkor kevesebb a "törzsi" tünet, inkább csak meg van feszítve a kis testük és az energiájuk csak a sírásra koncentrálódik. Ha apocak fáj, akkkor jön a törzs és a végtagok is, rugdosás dühösen, hátrafeszítés vagy éppen lábhuzogatás mellkas felé. A sírás inkább nyögõ jellegû és hullámzó intenzitású. A legegyszerûbb ha mellre teszed, mert akkor rögtön kiderül, hogy éhes-e :)
Ha éhes, akkor lehet, hogy a kezecskéjét is rágcsálja, vagy bármit, ami a szájához kerül:) És nagyon szemrehányóan visít :D

Honnan tudom, hogy a FÜLe fáj egy éves babámnak, és nem más?

Legjobb válasz: A fül mögött, és a hallójárat elõtt is ha megnyomod, és érzékeny neki, esetleg felsír, akkor egyértelmû a fülfájás.

A fül mögött, és a hallójárat elõtt is ha megnyomod, és érzékeny neki, esetleg felsír, akkor egyértelmû a fülfájás.
Nálunk is volt egyszer egy pici fülfájás:( Úgy vettem észre hogy az esti fürdés után, amikor finoman megtöröltem a fülénél, elrántotta. Azonnal vittem orvoshoz. Szerencsére pont idõben, mert középfülgyulladás lett volna belõle!! Nagyon vigyázz rá:)
Ez azért nehéz, amit elõttem szólók írtak, mert kislányom sokszor eljátsza, hogy fülpucolóval ki akarom pucolni a fülét fürdés után, és elrántja a fejét, meg tiltakozik, de 2 másodperc múlva meg, ha éppen valami más felkeltette a figyelmét, simán hagyja, hogy rendesen kipucoljam a fülét. Ugyanez a fültörléssel, mikor kiveszem a kádból. Hol tiltakozik, hol nem. Jó, tudom, hogy ha egyáltalán nem engedné ezeket, akkor kéne gyanakodni, ilyenre is volt már példa, két nap egymás után nem engedte egyiket sem, sõt, hozzá sem érhettem a füléhez, mert iszonyatosan hisztizett, elvittem másnap dokihoz, és nem volt semmi baja a fülének.
Ja, még annyi, csináltam ilyet is, hogy megnyomtam úgy finoman, ahogy az elsõ hozzászóló írta, ugyanekkor, mert gyanakodni kezdtem a fülfájásra, el is kezdett sírni, meg csapkodni, és mégsem volt baja a fülének. ELlenpélda: barátnõm kisfia fülfájós, sokszor volt már fülgyulladása, és egyszerûen nem fáj a füle. Már 3 éves, tehát tudja mondani, ha fáj valami, de egyszerûen nem fáj a füle, mikor be van gyulladva. Én sem értem, hogy lehet ez, de saját szememmel láttam egyszer, mikor orvostól jöttek vissza (belázasodott a kissrác, így derült ki a fülgyulladás), és barátnõm megmutatta azt a bizonyos fülmegnyomós mozdulatot, kisfia meg sem rezzent rá, pedig középfülgyulladása volt.
Szia! Igen megváltozott az e-mail cimem. [email protected]
Szia! AZ én lányom 4 és fél hós és már jó pár napja én is evvel a próblémával küzdök. Éjjel többször felkel és iszonyatosan sir aztán pár perc után visszaalszik. Én ekkor bekenem az inyét dentonixxal. Én sem tudom megállapitani neki, hogy jön-e a foga. Hiába tapogatom az inyét én nem érzek semmit ( bár azt sem tudom hogy igazából mit kellene). Viszont ö is szinte egész nap az öklét szopogatja és a rágokáját is rágja.
sziasztok 5, 5hós babámank jön a foga.csak írom mit érzek.látok. az ínyén szinte látszik a fogak mintázata.
A kérdező hozzászólása: elsõ válaszolonak irtam priviben de nem kapja meg?hogy érlek el?

1 hetes a babám. Honnan tudom hogy fáj-e a hasa? Nem sír álmában csak húzza a hasa felé a lábát. Egyébként szinte minden kajcsi után böfizik és nagyon sokat pukizik is.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem csak emészt álmában, ha fájna a hasa, szólna, ne aggódj, addig jó, míg nem teszi. A poci alvás közben is dolgozik :-)))

Szia! Szerintem csak emészt álmában, ha fájna a hasa, szólna, ne aggódj, addig jó, míg nem teszi. A poci alvás közben is dolgozik :-)))
A lábhúzással csak segít magán, hogy könnyebben távozzanak a gázok.Ha fájna a hasa éktelen, keserves sírásba kezdene és nem lehetne megvígasztalni.Szerintem nála minden ok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!