Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudom a babám (109 db)

Honnan tudja a szervezet, hogy mikor kell "megszülni" a babát? Vagy a baba mikor tudja, hogy mikor kell megszületnie? Sokat tanakodom ezen mióta babát várok.

Legjobb válasz: Úgy tudom úgy hallottam hogy amikor a baba kifejlõdik kibocsájt egy anyagot az bejut a véráramba és az inditja be a szülést. azt nem tudom hogy hormon v. enzim.

Úgy tudom úgy hallottam hogy amikor a baba kifejlõdik kibocsájt egy anyagot az bejut a véráramba és az inditja be a szülést. azt nem tudom hogy hormon v. enzim.
Állítólag két dolog között "keresi a baba az egyensúlyt". Hogy elég érett legyen a kinti életre és hogy akkora legyen, hogy meg tudjon születni. A "legideláisabb" pillanatban pedig kibújik.
Ha a baba teljesen késznek érzi magát, akkor elkezdi termelni az agyalapi mirigye az oxitocin nevû hormont, ami bejut a magzatvízbe - így méhösszehúzódások lesznek tõle!
Ezek az elméletek vannak a szülés megindulására: - a baba „üzen” az anyának hormonális úton, - a méhlepény indítja be (mivel az is hormontermelõ szerv) - az anya szervezete dönti el szintén a hormonális egyensúly alapján - a méh nyúlása következtében (bizonyos receptorok ingert kapnak és elindítják a hormonválaszt) - fizikai, környezeti stb. okok (pl. hold, légnyomás, magzatvíz mennyisége, minõsége stb.)

Ha tegnap megjött a norcoluttól, akkor honnan tudom, hogy babám van-e?

Lehet, hogy csak a gyógyszert?l jött meg, nem?

Legjobb válasz: Biztos rég nem volt már meg, nem? Mert a norcolut meghozza, gondolom, azért kaptad! Szóval, ha megjött, akkor nincs baba most! De új hónap, új esélyek!

Biztos rég nem volt már meg, nem? Mert a norcolut meghozza, gondolom, azért kaptad! Szóval, ha megjött, akkor nincs baba most! De új hónap, új esélyek!
A kérdező hozzászólása: Köszi, csak reménykedtem...:(
Kettõ nap alatt biztosan nem!
Biztos, hogy nem de jobb is, ha még ennyire nem vagytok tisztában a biológiával sem.
ennyi idõ után még nincs semmi tünete fõleg nem iylen. Az elsõ tünet leginkább hogy nem jön meg. Elötte legfeljebb azok a tünetek vannak mint a mensi elött. Nagyonr tika akinek elöbb van egyéb tünet. A hányinger meg ezek az 5-6. héttõl jönnek leghamarabb ha jönnek.
Az, hogy egy pasi nincs ezekkel tisztában, az egy dolog...de barátnõd mit mondott?? Hogy lehet, hogy terhes és ezért zabál meg nem kívánja a cigit? Az már nagyobb ciki, fõleg, ha gyereket akartok...
Ne irogass nekem privit! Ha valaki azt mondja egyfolytában eszik, az nekem zabálás! Elkeserítõ, hogy ilyen felháborítóan tudatlan emberek nekiállnak gyereket csinálni...
Kérlek, mindketten olvassátok el a következõket, hátha segít a válaszkeresésben. http://hu.wikipedia.org/wiki/Menstru%C3%A1ci%C3%B3s_ciklus http://hu.wikipedia.org/wiki/Terhess%C3%A9g
ha babát akartok, miért cigizik még??????
Ennyi idõ alatt nincs tünet. De ha nem vagytok még elég érettek, és mint látom nem vagytok azok, akkor kérlek húzzál gumit.

Honnan tudom, a foga jön-e, ha eleve mindig nyűgös a babám?

Az oké, hogy az ínye meg van duzzadva, nekünk nem volt olyan durván, mégis üvöltött a 2 els? érkezésekor. Az öklét sem rágta felt?en sokszor. A szájába ráadásul nem enged benézni. Születését?l kezdve nagyon sírós, nyüszögi most 7 hós fiam, mostanában hol jobban, hol kevésbé, nem tudom mikor adjak neki fájdalomcsillapítót.

Legjobb válasz: én heteken át adtam napi 2-3x chamomilla 30-t, nem volt gond az alvással,és a fogzással se nagyon. nem fog hozzászokni, és mikor áttör a fog,nyugodtan állj le vele.

én heteken át adtam napi 2-3x chamomilla 30-t, nem volt gond az alvással, és a fogzással se nagyon. nem fog hozzászokni, és mikor áttör a fog, nyugodtan állj le vele.
Hasmenése lehet esetleg, vagy több kakis pelus.Picit piros lehet a popsija.Étvágytalanság.Nálunk ez elég látványos volt, mert szinte alig evett 5 óránként.Van amelyik baba kicsit vissza is fogy a fogzás alatt.
második válaszoló + ömlik a nyála, és mindent rág, bármi ami a keze ügyébe kerül.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszolótól kérdezném: hány golyócskát adtál alkalmanként?
ha nem voltal meg baranyhimlos akkor keruld el a batyadat !
gyerkkorodban voltál??Akkor nincs félni valód
szia, Ha voltál már bárányhimlõs akkor nem kapod el. Ebben a terhességi korban, már elég kevés az esély annak hogy a babának baja legyen. De beszélj a nõgyogyóddal mindenképpen.
a védönöt is megkérdezheted. ha lehet akkor költözzetek külön egy 2 hétre, ha valamelyikötök tud. de mindenképpen külön légtérben legyetek, és ne te ápold. kerül´j minden érintkezést.
Sajnos a pöttyök kialakulása elõtt pár nappal már fertõz a betegség. Nem marad más hátra mint reménykedni hogy nem kaptad el. Drukkolok neked nagyon! 34 hetes kismama
Biztos hogy nem voltál még bárányhimlõs? Mert nekem se emlékezett rá senki. Én nyolc hetes voltam, oviban dolgoztam, amikor himlõs lett egy gyerkõc. A dokim azt mondta, hogy a védõnõvel vetessek vért ellenanyag vizsgálatra, de ha kiderül, hogy nem estem át rajta, akkor se aggódjak nagyon. Te pedig már nem is az elsõ trimeszterben vagy, szóval próbálj megnyugodni.
A kérdező hozzászólása: Én vagyok a kérdezõ, és még nem voltam bárányhímlõs. a tesomon meg tgnap elött jöttek ki a pöttyök! Annak 2 hét a lappangása!! Féltem a gyereket nagyon.
A kérdező hozzászólása: Nem lakunk eggyütt és amióta pöttyös azóta nem jön be de a lappangásnál itt volt sokat de ügye akkor még nem tudta hogy bárányhímlõs!
Szerintem meg orvost kellene megkérdezni, hátha tudna adni védõoltást vagy nem tudom. Mi laikusok nem tudjuk neked megmondani. Én tuti nem hezitálnék és nem is ölbe tett kézzel ülve reménykednék hogy nem jönnek ki a pöttyök hanem rohannék a dokihoz, hátha még lehet tenni valamit. De azt nem értem ezt neked hogy nem nézték meg vérbõl? Itt Angliában már koraterhesen megnézik vérbõl nem csak az AIDS-et, szifiliszt, hepatitis B-t, hanem megnézik immunis-e a kismama a himlõre.

Honnan tudom (a lázmérőzésen kivül) hogy a 4hetes babám lázas? Mert meleg a buksija de lehet csak szimplán melege van.

Legjobb válasz: A szemhéját nézd meg,akár az arcodat érintsd oda,ha meleg,forró,akkor lázas.

A szemhéját nézd meg, akár az arcodat érintsd oda, ha meleg, forró, akkor lázas.
De a szemhéja olyankor forró.Mármint ha lázas.
A kérdező hozzászólása: ok köszi:)
HÁT SZERINTEM A TARKÓJÁT KELL NÉZNI HA OTT FORRÓ AKKOR LÁZAS A PICI.HA NEDVES AKKOR MEGIZZADT ÉS MELEGE VAN.
A kérdező hozzászólása: mit nézzek a szemhéján? Az arcom a szám odarakom de ha szimplán melege van akkor az is meleg, ezért nem tudom akkor mikor lázas és mikor van szimplán melege.

Honnan tudom mennyi anyatej kell a babának? Honnan tudom mennyi ideig szoptassam?

Legjobb válasz: Szia.Mikor már nemkéri, lehet hogy csak levegõ van a pocijában, néhány percig büfiztesd, és ragd megint cicire, mert lehet hogy a sok levegõ miatt most hely szabadult fel, és még pár korty befér.Mikor már jóllakik úgy is látod, vagy érzed,a szívásán.

Szia.Mikor már nemkéri, lehet hogy csak levegõ van a pocijában, néhány percig büfiztesd, és ragd megint cicire, mert lehet hogy a sok levegõ miatt most hely szabadult fel, és még pár korty befér.Mikor már jóllakik úgy is látod, vagy érzed, a szívásán.
Látom valaki lepontozta az utolsó válaszolót, pedig meg tudom érteni. Az egy téboj lehet, ha egy gyerek két éves koráig szopik. Nem egészséges már. De manapság ez a divat. Hát meghagyom a divatõrülteknek!
Szia sajnos ezt amit nem lehet tudni hogy mennyi az elég a kicsinek.Nekem a kicsi minden órában szopott sajnos, már rá is volt szokva a didizésre.Nagyon sokszor sírt és mindig csak szopizott egy keveset, aztán elaludt rajta.Azt hittem a tejem gyenge, de az jó volt.A cumisüveg azért jó mert láttod mennyit szív belõle a kicsi ez az egy elõnye van.Amúgy a 2 szoptatás között megkellene lennie a 2-3 órának is.Én sajnos szoptattam majdnem 2 évig nagyon elegem lett a szoptatásból.Most másik babámat várom, de 6 hónapnál többet bizti nem fogom szopattni ha lessz tejem.üdv.34 hetes kismama.
Egyszerû. Ha abbahagyja a szopást, akkor már jóllakott. De azt is érzed, hogy már nem szívja, csak cumizik. Akkor már elég neki, csak jó érzés neki cumizni.
Addíg szoptass, amíg a babád abba nem hagyja.De azt érezni fogod, mikor már nem szívja, csak cumizik.

Honnan tudom hogy a szoptatós teától fáj a babám hasa?

Én ált szopi után iszom, abbahagyni nem merem mert kevés a tejem. Mit tegyek? MEnnyi id?n belül szivódik fel és érzi meg a babám, mikor érdemes inni?

Legjobb válasz: Nem tudom miért mondják hogy a teától fáj a pici pocija fõleg a laktoherb és herbalakt teákról olvastam itt ilyeneket, hiszen mindkettõben van édeskömény elég rendesen, az elvileg éppen hogy hasfájás ellen jó a babónak, és még valami amikor éppen nem ittam teát, viszont olyat ettem amitõl fájt a babóm hasa újara ittam ebbõl a teából, és el is múlt neki szopi után a pocifájása! De tejszaporításhoz nekem igazából a Naturland teája vált be, nagyon erõs és kamillát tartalmaz, próbáld ki, én mindig este ittam meg a zömét hiszen éjszaka a pihenés alatt eleve jobban termelõdik a tejcsi, és ezek a teák arra is jók hogy segítsenek a tej leadásában, nekem általában mindig sok tejem van, de egy fárasztó éjszaka vagy nap után, vagy valami stressz miatt (ez egyébként bizonyított) a tejleadóreflex sokkal nehezebben mûkszik, ezek a teák ellazítják a tejcsatornákat, így segítik a tej ürülését.

Nem tudom miért mondják hogy a teától fáj a pici pocija fõleg a laktoherb és herbalakt teákról olvastam itt ilyeneket, hiszen mindkettõben van édeskömény elég rendesen, az elvileg éppen hogy hasfájás ellen jó a babónak, és még valami amikor éppen nem ittam teát, viszont olyat ettem amitõl fájt a babóm hasa újara ittam ebbõl a teából, és el is múlt neki szopi után a pocifájása! De tejszaporításhoz nekem igazából a Naturland teája vált be, nagyon erõs és kamillát tartalmaz, próbáld ki, én mindig este ittam meg a zömét hiszen éjszaka a pihenés alatt eleve jobban termelõdik a tejcsi, és ezek a teák arra is jók hogy segítsenek a tej leadásában, nekem általában mindig sok tejem van, de egy fárasztó éjszaka vagy nap után, vagy valami stressz miatt (ez egyébként bizonyított) a tejleadóreflex sokkal nehezebben mûkszik, ezek a teák ellazítják a tejcsatornákat, így segítik a tej ürülését.
Én édesköményt, és kamillát is tettem hozzá, így elmúlt a teától lévõ hasfájás.De próbáld meg 1-2 nap nem inni, és ha akkor is fáj akkor nem attól volt.De ha bemész egy herbáriába rengeteg gyógynövényt fognak mondani göcsoldásra.Próbáld ki .
Szia. Nekem a tea semmit sem használt.próbáld abbahagyni 2-3 napra.Igyál alkoholmentes sört, szopiztass gyakrabban, és minden szopi után fejd ki a tejet.így több fog termelödni. Próbáld meg, nekem bevált.
Csak onnan tudod, ha abbahagyod az ivását, vagy legalábbis csökkentsd elõször, hogy fokozatosan maradjon abba. Szerintemplacebo hatása van, de készíthetsz tejserkentõ golyócskákat is, sütiféle helyette, azt hiszem, az áprilisi kismamában volt a receptje

Azért kell büfiztetni a babát, hogy bukik e? Ha nem ette túl magát akkor ugye nem bukik, de akkor honnan tudom meddig kell büfiztetni? Hogy van ez?

Legjobb válasz: Azert kell bufiztetni, hogy a levego jojjon ki amit lenyelt. Nem a jollakatosagol fugg, hogy bukik-e. Vannak babak akik szinte mindig buknak vissza etelt, es vannak babak akik szinte vagy soha. Addig kell bufiztetni amig a levego ki nem jon ami fesziti a hasat.

Azert kell bufiztetni, hogy a levego jojjon ki amit lenyelt. Nem a jollakatosagol fugg, hogy bukik-e. Vannak babak akik szinte mindig buknak vissza etelt, es vannak babak akik szinte vagy soha. Addig kell bufiztetni amig a levego ki nem jon ami fesziti a hasat.
Azért kell büfiztetni, hogy kijöjjön a levegõ, hogy ne fájjon a hasa, mert ha felül nem jön ki a levegõ, kijön alul és akkor hasfájást okozhat neki. A kisbabáknak még nem zár úgy a gyomorszájuk, ezért fordulhat elõ, hogy visszabukják a kaját, de más oka is lehet, pl. reflux. Addig kell büfiztetni, amíg a levegõ ki nem jön, nálunk 1-2 büfi szokott lenni. De mikor még nagyon pici volt, nem mindig sikerült. Én nem szerettem a vállamra tenni, úgy lógott ott. Én a mellkasomra fektettem és kicsit hátradõltem, úgy ültem az ágyban, ez vált be. Álatlában 1 nagy büfi volt, aztán esetleg még 1 pici is. Most már 4, 5 hós múlt és kicsit sétálunk vele, akkor jön ki a leghamarabb. De a babák már egész pici kortól tudnak hason büfizni. Én így altattam, mert pár hétig fájt a hasikája és így biztos kijött a nem kívánt levegõ, alvás közben is.
Én is ledöbbentem amikor leesett nekem, hogy a büfi igazából böfögésés csan néha kaja :) (nem is tudom mit hittem)
A kérdező hozzászólása: Aham:) Igy már értem:) Köszi a gyors választ!

Honnan tudom, hogy a tápszertől fáj a babám hasa? Egyáltalán a hasa fáj-e?

Legjobb válasz: Szia! Onnan tudod, hogy fáj a babád hasa, hogy élesen felsír, és nem hagyja abba, közben pedig feszeng, a lábát nyújtogatja, és általában nem nyugszik meg még babusgatásra sem. Ilyenkor jó, ha simized a pociját vagy tornáztatod egy kicsit, a lábait (nem erõltetve!!) felnyomod a hasához, ezekkel a praktikákkal tudod segíteni, hogy a szél távozzon a szervezetébõl. Illetve megelõzésként használhatsz Infacol vagy Espumisan cseppet etetés elõtt, baba válogatja, hogy kinek mi válik be, nekünk az Infacol bevált. Hasfájás mentes napokat! Jó egészséget Nektek! 6 hetes kislány anyukája

Szia! Onnan tudod, hogy fáj a babád hasa, hogy élesen felsír, és nem hagyja abba, közben pedig feszeng, a lábát nyújtogatja, és általában nem nyugszik meg még babusgatásra sem. Ilyenkor jó, ha simized a pociját vagy tornáztatod egy kicsit, a lábait (nem erõltetve!!) felnyomod a hasához, ezekkel a praktikákkal tudod segíteni, hogy a szél távozzon a szervezetébõl. Illetve megelõzésként használhatsz Infacol vagy Espumisan cseppet etetés elõtt, baba válogatja, hogy kinek mi válik be, nekünk az Infacol bevált. Hasfájás mentes napokat! Jó egészséget Nektek! 6 hetes kislány anyukája

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!