Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudom, szomjas a babám (2 db)

Honnan tudom, hogy szomjas a babám?

5 hónapos kislányom igény szerint szopizik, és beállt kb 3-4 óránkénti evésre. De ebben a nagy melegben nem kellene gyakrabban szoptatnom?

Legjobb válasz: A babád tudja, hogy mikor éhes vagy szomjas. Ilyen melegben itathatod két kajcsi között, mert biztos, hogy Õ is sokat izzad. A feje tetején a kutacsa kicsit horpadt, akkor adj neki inni.

A babád tudja, hogy mikor éhes vagy szomjas. Ilyen melegben itathatod két kajcsi között, mert biztos, hogy Õ is sokat izzad. A feje tetején a kutacsa kicsit horpadt, akkor adj neki inni.
Szia ismét. Bocs a második tanácsadót nem szertném megsérteni.Erzsók
Az én lányom 5, 5 hónapos, eddig nem itta meg sem a teát, se a vizet, de ebben a nagy melegben megkínáltam pár napja egy kis forralt vízzel. Én csodálkoztam el a legjobban, mert szegényke rögtön lenyomott belõle 50 ml-t. Azóta két szopi között folyamatosan megkínálom, nem megy a szoptatás rovására, de ebben a nagy melegben kell a plusz folyadék.
Szia. Nem szeretném megbántani az elsõ tanácsot adót, de a kutacs figyelésébe bele lehet "züzülni". Ugyanis figyeld meg, akár szopcsi után 1 órával is lehet kicsit "horpadt". Azt tanácsolnám bízd a babára. Ha szeretnél neki plusz folyadékot az legyen víz. Két evés között megkínálhatod, a picur vagy elfogadja vagy nem. A szomjúságnak is vannak viselkedési jelzések a baba részérõl. Figyeld babádat testbeszéddel, kézzel-lábbal mondja, mutatja, tanítja NEKED. Erzsók próbált segíteni.
Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy az anyatek mindenre jó, tehát szomjoltó is, 6 hónapos koráig ne adjak neki egyebet. Sem teát, sem vizet. Szerintem ha szopiztatsz még adjál neki tejet, sokkal egészésgesebb, mint bármilyen forralt víz. És ha szomjas biztos kérni fogja majd, nyûgõs semmilyen ok nélkül. Én ilyenkor mindig mellre teszem és van mikor többet, van mikor kevesebbet szopizik, utána megnyugszik.
Bõven elég neki az anyatej. Én sem adok mást a kislámyomnak, gyakrabban kéredzkedik cicire ebben a melegben, ennyi. Ez a legjobb módszer a kicsiknek...
Nem kell, hidd el hogy a kisbaba érzi azt , hogy mikor éhes vagy szomjas, általában ekkor erõsen sír. Egy jó tanács: szerintem hagyd el a tápszereket, meg ilyeneket, de ha ragazkodsz hozzá, akkor is keveset adj a babának belõlük. (szerintem nem túl egézséges.)

Honnan tudom, mik az egyértelmű jelei annak, hogy a 7hónap körüli babám szomjas?

A kutacsa alig egy ujjnyi,így azon sem látni hogy "besüpped".Anyatejes,de kap már f?zeléket,babakekszet...mindig megkínálom vízzel-de honnan tudjam mennyi kell neki?

Legjobb válasz: Hülyén fog hangzani, de az én 6 hónapos babám annyit iszik, amennyit kíván.Ha szomjas, szuggesztíven nézi a cumisüvegét.Amíg balga voltam, megvártam amíg nyûgösködött és elõször mindig enni próbáltam adni neki.De akkor méltatlankodva nézett rám és kiabálni kezdett.

Hülyén fog hangzani, de az én 6 hónapos babám annyit iszik, amennyit kíván.Ha szomjas, szuggesztíven nézi a cumisüvegét.Amíg balga voltam, megvártam amíg nyûgösködött és elõször mindig enni próbáltam adni neki.De akkor méltatlankodva nézett rám és kiabálni kezdett.
Én rögtön kaja után mindig megkínálom, pláne, ha szárazat vagy darabosat eszik.
Annyit adj, amennyit szívesen megiszik. Naponta többször is kínáld meg, õ tudni fogja mennyi kell neki.
A kérdező hozzászólása: Értem, csakhogy az én babám nem ismeri a cumisüveget.Szilikonos csõrösbõl, vagy sima pohárból iszik.Az jó, ha úgy csinálom, hogy ha eszik(nyammog)kekszet, vagy fõzi után nem kér cicit, akkor egy fél óra múlva megkínálom?
Az én kislányomnak sincs cumisüvege, simán, pohárból kínálom, naponta többször is vízzel. Néha azonban a vizet nem kéri, inkább konfortszopizik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!