Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudom, szomjas a (4 db)

Honnan tudom, hogy szomjas a babám?

5 hónapos kislányom igény szerint szopizik, és beállt kb 3-4 óránkénti evésre. De ebben a nagy melegben nem kellene gyakrabban szoptatnom?

Legjobb válasz: A babád tudja, hogy mikor éhes vagy szomjas. Ilyen melegben itathatod két kajcsi között, mert biztos, hogy Õ is sokat izzad. A feje tetején a kutacsa kicsit horpadt, akkor adj neki inni.

A babád tudja, hogy mikor éhes vagy szomjas. Ilyen melegben itathatod két kajcsi között, mert biztos, hogy Õ is sokat izzad. A feje tetején a kutacsa kicsit horpadt, akkor adj neki inni.
Szia ismét. Bocs a második tanácsadót nem szertném megsérteni.Erzsók
Az én lányom 5, 5 hónapos, eddig nem itta meg sem a teát, se a vizet, de ebben a nagy melegben megkínáltam pár napja egy kis forralt vízzel. Én csodálkoztam el a legjobban, mert szegényke rögtön lenyomott belõle 50 ml-t. Azóta két szopi között folyamatosan megkínálom, nem megy a szoptatás rovására, de ebben a nagy melegben kell a plusz folyadék.
Szia. Nem szeretném megbántani az elsõ tanácsot adót, de a kutacs figyelésébe bele lehet "züzülni". Ugyanis figyeld meg, akár szopcsi után 1 órával is lehet kicsit "horpadt". Azt tanácsolnám bízd a babára. Ha szeretnél neki plusz folyadékot az legyen víz. Két evés között megkínálhatod, a picur vagy elfogadja vagy nem. A szomjúságnak is vannak viselkedési jelzések a baba részérõl. Figyeld babádat testbeszéddel, kézzel-lábbal mondja, mutatja, tanítja NEKED. Erzsók próbált segíteni.
Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy az anyatek mindenre jó, tehát szomjoltó is, 6 hónapos koráig ne adjak neki egyebet. Sem teát, sem vizet. Szerintem ha szopiztatsz még adjál neki tejet, sokkal egészésgesebb, mint bármilyen forralt víz. És ha szomjas biztos kérni fogja majd, nyûgõs semmilyen ok nélkül. Én ilyenkor mindig mellre teszem és van mikor többet, van mikor kevesebbet szopizik, utána megnyugszik.
Bõven elég neki az anyatej. Én sem adok mást a kislámyomnak, gyakrabban kéredzkedik cicire ebben a melegben, ennyi. Ez a legjobb módszer a kicsiknek...
Nem kell, hidd el hogy a kisbaba érzi azt , hogy mikor éhes vagy szomjas, általában ekkor erõsen sír. Egy jó tanács: szerintem hagyd el a tápszereket, meg ilyeneket, de ha ragazkodsz hozzá, akkor is keveset adj a babának belõlük. (szerintem nem túl egézséges.)

Honnan tudom, mik az egyértelmű jelei annak, hogy a 7hónap körüli babám szomjas?

A kutacsa alig egy ujjnyi,így azon sem látni hogy "besüpped".Anyatejes,de kap már f?zeléket,babakekszet...mindig megkínálom vízzel-de honnan tudjam mennyi kell neki?

Legjobb válasz: Hülyén fog hangzani, de az én 6 hónapos babám annyit iszik, amennyit kíván.Ha szomjas, szuggesztíven nézi a cumisüvegét.Amíg balga voltam, megvártam amíg nyûgösködött és elõször mindig enni próbáltam adni neki.De akkor méltatlankodva nézett rám és kiabálni kezdett.

Hülyén fog hangzani, de az én 6 hónapos babám annyit iszik, amennyit kíván.Ha szomjas, szuggesztíven nézi a cumisüvegét.Amíg balga voltam, megvártam amíg nyûgösködött és elõször mindig enni próbáltam adni neki.De akkor méltatlankodva nézett rám és kiabálni kezdett.
Én rögtön kaja után mindig megkínálom, pláne, ha szárazat vagy darabosat eszik.
Annyit adj, amennyit szívesen megiszik. Naponta többször is kínáld meg, õ tudni fogja mennyi kell neki.
A kérdező hozzászólása: Értem, csakhogy az én babám nem ismeri a cumisüveget.Szilikonos csõrösbõl, vagy sima pohárból iszik.Az jó, ha úgy csinálom, hogy ha eszik(nyammog)kekszet, vagy fõzi után nem kér cicit, akkor egy fél óra múlva megkínálom?
Az én kislányomnak sincs cumisüvege, simán, pohárból kínálom, naponta többször is vízzel. Néha azonban a vizet nem kéri, inkább konfortszopizik.

Mivel itassam a Lányom? és honnan tudom hogy szomjas?

Lehet furcsa kérdés de elsö babánk és nem tudom ezekre a választ.többször volt hogy hogy mikor sírt és nem tudtuk mi lehet a baja megpróbáltunk neki adni forralt vizet vagy teát de nem kellett neki.szóval úgy isten igazából még nem volt megitatva.2 hónapos.lehet hogy elég neki amit megeszik ? tápszeres.vagy nem jót akarunk neki adni ? mit itassunk vele?

Legjobb válasz: A kislányom kezdetektõl tápszeres, vizet adok neki inni. Szentkirályit amit 24 órán belül nem kell forralni. Én nem adtam teát, ha nyáron nem akart annyit inni vizet, egy nagyon pici 100%-os babagyümölcslevet tettem bele de tényleg csak minimálisat. Most egy éves de szereti a vizet, ha szomjas azt kap.

A kislányom kezdetektõl tápszeres, vizet adok neki inni. Szentkirályit amit 24 órán belül nem kell forralni. Én nem adtam teát, ha nyáron nem akart annyit inni vizet, egy nagyon pici 100%-os babagyümölcslevet tettem bele de tényleg csak minimálisat. Most egy éves de szereti a vizet, ha szomjas azt kap.
Nekem szopis babám volt, de õ is ivott mellette. Forralt és lehûtött víz a legjobb, ha viszont - mint nálunk - borzalmas a csapvíz, akkor adhatsz Hipp babavizet vagy Szentkirályit. Jana-t nem javaslom, mert fluoridos, a Humana-ra nem emlékszem, csak azt tudom, hogy nem vettem meg. Az édeskömény tea is jó lehet idõnként, csak vigyázz, nekem szelet csinált, a lányom nem bírta, akkor váltottunk gyógynövényes tea-keverékre. Fontos, hogy ízesítés nélkül add, cukor, egyéb nélkül! Mézet se (egy éves korig amúgy is tilos).
Hát nem tudom, hogy a tápszeres babáknál kell e mellé itatni-az én gyerekem az szopis baba volt, õt nem kellett. Védõnõ adná a legjobb tanácsot, de szerintem a forralt, lehûtött víz a legjobb.
Szia.Forralt lehütött víz.:) Az én babám anyatejes, de nyáron én is adtam neki vizet.:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat


Honnan tudom, hogy szomjas-e a kislányom?

Tegnap lett 6 hónapos a lányom. A véd?n? mondta,hogy most már adjak neki más folyadékot is az anyatejen kív?l,mert már szüksége lesz rá. Viszont fogalmam sincs,hogy mikor. 3-4 óránként szopizik,azon kívül meg nem sír,hogy arra gondoljak esetleg szomjas. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Mi 7 hónaposak vagyunk. 1 hónap alatt annyit értem el, h 1 kiskanál gyümölcsöt eszik:) Így neki még nem fontos, nem is nagyon issza a vizet. Szinte még mindig csak szopizik.

Mi 7 hónaposak vagyunk. 1 hónap alatt annyit értem el, h 1 kiskanál gyümölcsöt eszik:) Így neki még nem fontos, nem is nagyon issza a vizet. Szinte még mindig csak szopizik.
Két etetés között kínáld meg babavízzel, vagy forralt lehûtött vízzel. Ha szomjas lesz akkor úgyis elfogadja, ha nem akkor meg ne erõltesd.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!