Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudom, megfelelő-e (4 db)

Honnan tudom leellenőrizni, hogy a gépemen megfelelően tudna-e futni a GTA IV? ( gépigénye )

Nem vagyok egy nagy gépszakért?, szóval ezen az oldalon le van írva mik kellenek :

Legjobb válasz: Ja annyi kiegészítést hozzá, hogy a videokártyás résznél van egy olyan honlap is megadva, hogy ATI vmi .. És ha beírom a googleba hogy raedon, akkor rögtön ezt a honlapot hozza be, de onnan csak raedonos cuccokat lehet letölteni.

gondoltam inkább 6 magos mivelhogy alig kerül többe mint a 4 magos
Mindkettõ egymagos.
A kérdező hozzászólása: Bocs azt akartam írni, h annyit még megtudnál mondani *
A kérdező hozzászólása: Értem. Annyit megtudják mondani, hogy az Intel pentium 4 és az AMD Athlon XP proci hány magos ?
Nem, akkor sem futna. Tök esélytelen. Kizárt. Akármit veszel bele, ezzel nem fog menni. Egy jó 4 magos procit is nagyon megdolgoztat, a te Celeronod nem tudna mit kezdeni vele. Azért mondom, hogy 6 éves, mert ez egy 6 éves gép. Nekem tökmindegy, hogy mikor vetted, 6 éve adták ki ezeket az alaktrészeket és 6 éve építette õket a Dell egy gépbe. Mondjuk ha te 4 évvel ezelõtt vetted, akkor tényleg lehúztak.
A kérdező hozzászólása: Még egy utolsó kérdés : a procival vagy a videókártyával van a nagyobb baj ? Szval ha lenne ugyanez a proci, de a gepkövetelménynek megfelelõ videókari, akkor sem futna ?
A kérdező hozzászólása: Jójó, de nemtudom honnan szeded, de az én gépem decemberben lesz 4 éves nem pedig 6 ...
A kérdező hozzászólása: Jójó, de nemtudom honnan szeded, de szén gépem decemberben lesz 4 éves nem pedig 6 ...
Úgyvan, pont ahogy mondod. Így jár az, aki csak játékra használja a gépét. A PC munkagép, amin játszani is lehet. Gépet újítani azért kell mert extrém gyorsan nõ az alkatrészek teljesítménye. A játékfejlesztõknek pedig nem az a célközönsége, akik sajnálják a pénzt arra, hogy felújítsák a 6 éves gépüket, hanem azok akik hajlandóak pénzt költeni. Ha értelmes dolgokra nem használod a PC-t, akkor vegyél konzolt. Egy Xbox-ot 50 körül kapsz, azon megy a GTA IV.
A kérdező hozzászólása: Na de most komolyan. Tegyük fel kapok egy gépet több százezerért, " full extrásan " felszerelve. Szép és jó, de pár év múlva cseréljem ki ismét százezrekért, azért mert az adott CD-t úgy tervezték, hogy kiba**ott nagy a gépigénye ? Magyarul szólva, ha szeretnél játszani egy kicsivel " igényesebb " játékkal, akkor 2 évente cseréljek gépet százezrekért .. húúha. Hát nem rossz, nem mindenkinek van lóvéja 2 évente gépet cserélni. Konkrétan nekünk lenne most lecserélni ezt a gépet, de minek ? Ezt a választ kapnám szüleimtõl, plussz elküldenének meleg éghajlatra, de még akkor is ha magamnak akarom megvenni a gépet, úgyhogy dolgozok a pénzért, mert megmondanák, hogy azt a pénzt költsük/költsem értelmesebb dolgokra, és ne cserélgessem a gépet, azért mert egy-két CD nem jó bele, hanem vegyek olyan CD-t, amit elbír a gép. És végülis valahol igazuk lenne. Persze most nagyon beleéltem magam a GTA IV-be, alig vártam hogy holnap megjöjjön, de most meg már .. ( Amúgy szívem szerint én lecserélném a gépet (mert lassú is .. ) dehát ezt azért én sem várhatom el a szüleimtõl, hogy a páréves gépet cseréljük le, fizessenek megint 200 ezret, mert nem fut rajta a GTA IV. xD)
Akkor mi lenne ha most nvidia lenne benne? Vagy Pentium proci? Ugyanúgy nem menne. Nem vertek át, egyszerûen _réééégi_ a géped. Az elsõ gépemben egy 400Mhz-es Celeron volt és az is 200e volt CRT monitorral. Azon sem megy a GTA IV :) Nem olyan a PC, mint az autó. Akármilyen fullextrás volt 3 éve egy gép, ma már röhögve nyomják le teljesítményben a középkategóriás pc-k. Fejleszteni kell. Ez van.
A kérdező hozzászólása: Jó mindegy, sokba fájt nekem ez a gép, ha eladnám ugyan mit kapnék érte ?! Pár tízezret ? Nem érne meg, meg most a GTA 4 miatt nem fogok új gépet venni. :( kárhogy akkor amikor ott voltunk, hogy gépet kapok, miért nemtudta "kedves" ismerõsöm belerakni a rendes procit ( Intel ) meg a videókártyát vmi nvidiara.. Mostmár késõ bánat.
már szerintem Athlon-t se éri meg venni még többmagosba se, sokkal inkább Phenom II X2, X4 vagy X6 ajánlott. nekem több mint 4 éves lett vna a gépem amit 1 hónapja eladtam és amikor összerakattam 100EzerFT-ba került és jobb volt mint a tied szal nemtudom milyen méregdrága helyen rakattad anno össze. Másrészt egy 4 éves alsókategóriás(Celeron) géppel még csoda h nem menne a GTAIV. Máskor informáld magad mielött játékot veszel! :D
nem az a lényeg hogy mindig a legújabbat mert ennyi erõvel vegyél bele radeon hd 5970 et 150ért meg 6 magos intelt 200ért. bár tény hogy azon futni fognak egy ideig a játlkok de ésszerübb egy középkatogóriásat venni mondjuk 40ér procit és 40-60 ért videokártyát meg minimum 4 giga ramot. nekem 2 magos athlon van 2 giga ddr3 rammal és hd4850 vidikarival, és gta 4 elfut rajta 20 fps el, közepes grafikán, és ez nekem megfelel.
A kérdező hozzászólása: Ja igen.. Bár szerintem amikor nekem összrakta a gépet ez a csávó, akkor is voltak már jobb procik, videókártyák ( stbstb-k )mint amiket nekem belerakott .. :/ Amúgy azt, hogy hány ramos, hol tudom megnézni ? És egy ráadás :D Amit írtál, hogy ésszerûbb egy középkategóriás gépet venni .. Mennyibõl jönne ki egy ilyen gép kb ? Amin elmegy a GTA IV. Habár ha újat vennék, akkor már inkább fizetnék kicsivel többet, de akkor szépen fussanak rajta a nagygépigényû játékok, ne csak " elmegyegessenek .. "
Nyilván mert warez XP-d van. "de ha windows xp SP 3 van rajta + a legfrisseb vidikari meghajtó, minimumon menni fog " Ne ámítsd már magad! Olyan sokan leírták már, hogy NEM! Ebbõl trükközéssel sem lehet kihozni semmit. Nem fog menni! Akkor sem ha ráerõlteted az SP3-mat. Az a gép, amit a kolléga elõbb összerakott egészen jó. Elég bele a 955 Phenom II is, így még olcsóbb is lenne.
A kérdező hozzászólása: :S :S Az nem jó.. Kösz a linket, de én ezt töltöttem le, de nem telepíti.. félig felrakja, majd kiírja, hogy hozzáférés megtagadva. Akármilyen oldalról töltöttem le, mindenhol ezt csinálja :S
ige elég rendesen akadt, mint egy diavetités. 6 darab képkocka másodpercenként, ami azért mégiscsak NEM 24. amugy meg itt a link az sp3 ashoz. http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=5B3.. második oldal volt googleben, az ilyet célszerû mindig a gyártó honlapjáról leszedni.
A kérdező hozzászólása: De nem ment a játék rendesen ? Akadozott vagy a grafika volt csak szar ? Nekem radeon xseries és xseries secondarym van, ahhoz lehet letölteni friss meghajtót ? :P Azért ha már itt van a cd, kipróbálom. Furdal a kíváncsiság. Meghát írta az oldal, hogy ha max beállításokon akarjuk futtatni, akkor valóban egy erõmû kell, de ha windows xp SP 3 van rajta + a legfrisseb vidikari meghajtó, minimumon menni fog .. Csak én nem bírtam még azt a retkes SP 3-mat se leszedni, szval apumnak szólók, hogy vigye el a gépemet a csávóhoz, és majd õ rárakja, meg akkor ha nem találnám, rárakja a legfrisebb drive-t. Már ha van ..
jah magyarul szar volt nem is kicsit minimum grafikán volt felbontás is minimumon volt szal...
A kérdező hozzászólása: " én játszottam a gépen 1 magos celeronnal gta 4 et. 5-6 fps el vitte mitnemondjak igazi élvezet volt :D " --> Magyarul SZ*R volt ? xD
Alaplap Gigabyte GA-770TA-UD3 21.360 Processzor AMD Phenom II X6 1055T Box 42.950, Videokártya Sapphire HD6850 1GB DDR5 11180-00-20R 46.170, Memória Kingston DDR3 1333MHz 4GB Kit CL9 (KVR1333D3N9K2/4G) 20.665, Tápegység Cooler Master Silent Pro 500W Active PFC Modular (RS-500-AMBA) 20.590, ez pl szeritnem elég jó konfig, de ezt kb 10 perc alatt raktam össze oylan 150ezerbe kerül, a legújabb ati kártya van benne, jóval oclsóbb mint elõdje bár kcisit lassab de ár/teljesítményben nagyon jó. amugy meg ha meg akarod tudni neked melyik a legjobb választás akkor egyszerüe beirod a nevét googlebe majd test és nézegetsz róla testeket milyen játék hogy fut rajta milyen beállításon stb.
én játszottam a gépen 1 magos celeronnal gta 4 et. 5-6 fps el vitte mitnemondjak igazi élvezet volt :D na de 90 ért kapsz 2 magos athlon 2 giga ramot vmi jóféle ati kártyát meg egy jóféle tápot és egy szintén jóféle alaplapot. táp nál coolermaster corsair gigabyte szerintem jók, codegent soha ne evgyél, alaplapnál asus vagy gigabyte, ramnál geil kingston corsair, ha meg erõs videokártya kell akkor nvidia gtx 460 vagy gyengébb radeon hd 5750 esetleg 5770. viszont procikból ha olcsón akarsz kijönni amd-t veszel, mondjuk egy phenom ii x2 960 as az extreme edition vagyis szorzózár mentes, és 4 magos.
A kártya gyártójának oldaláról. Csak ha jól tudom az X600-as szériához már nem gyártanak.
A kérdező hozzászólása: Amúgy még ott a követelményeknél írja, hogy nem ártana, ha a legfrisebb videókártya meghajtó lenne fent. Azt hol kell leszedni ?
A kérdező hozzászólása: Áhh, pont most jött meg a CD .. :( a szívem megszakad, hogy nem tudom használni, ráadásul kidobott pénz .. :'(
elõzõ válaszoló vok. énis 17 éves vok xd eladtam a régi gépem 20 000Ftba, 80 000Ft-ot magamnak bizniszeltem meg meloztam és a maradékkal kipótoltak szüleim(20 000 - 30 000Ft) :D
A kérdező hozzászólása: Áh nem adom el, én mégcsak 17 vagyok, szüleim elküldenének a csába, ha én közölném velük, hogy eladom a gépet, azért mert nem megy rajta a GTA IV, veszek másikat helyette, de persze finanszírozzátok má... xD hajjaj. De ugye amint már mondtam 200000 Ft volt a gép, nemtudom hogy akkor mi a retkes **** nem lehetett egy értelmes gépet összehozni. Persze én nemtudom melyik proci jó, melyik nem, melyik videókártya a jobb .. Így hát az én szakember ismimre hallgattam, hát köszönöm ba**meg, f*sz is ki van :S :@
alapbol nem csak a proci sz*r hanem a vidikari is eléggé tré. add el ezt ami van. 100 000Ft-ból össze lehet hozni egy nemrossz gépet. én most kompletten 130 000Ft-ból hoztam össze egy olyan gépet h besz*arás és a GTA4 is fut lazába :P
Everest ultimate ezt illene tudni :O :P meg ha le téped a házatt xD akkor megnézed a videó kártyát azon minden rajta van érted minden!!!!!! mindennnnnn
1 magos= A processzor lelke a mag. Ebbõl mostanában már legalább kettõ van, de elõfordul akár 6 is. Celeron= Ez azt jelenti, hogy az adott proci butított változat.
A kérdező hozzászólása: Mi azhogy 1 magos? És akkor ez a celeron egy szar minõség ? Hmm.. Csalódtam most a csávóban. Pedig jó szakembernek tartják. És hol tudom megnézni hogy a videókártyám hány mb RAM-mal rendelkezik ?
http://www.gtopala.com/download/siw-setup.exe Ezt töltsd le>telepítsd és írd le a következõket: Alaplap gyártó és típus Videokártya adatok
A kérdező hozzászólása: Harmadik válaszoló : szívesen leírnám a procim videokártyájának a nevét, meg mindent m, de hol találom meg ? xD amúgy akkor semmi esélyem arra, hogy elinduljon a GTA 4 ? ;( a processzor nem jó? Milyen kéne, ami olyan közepes, vagyishát amivel elindulna a GTA 4 és mennyibe kerül ? Ja és nemtudom hogy a processzoroknál van-e olyan, hogy használt processzor és akkor olcsóbb .. Amúgy azt mondta ismerösõm, hogy mivel nekem netezésre, és játszásra kell a gép, ez a proci megfelelõ. De akkor mégsem ? Nemhogy vettünk vna akkor egy jobb ( drágább ) procit, és most nem lenne baj .. ;(
Konkrétan: Processzor: 1 magos ráadásul Celeron. RAM: Ezt még talán túléljük, de mindenképp nagyon kevés. Videókártya: Ez már egy korosabb darab gondolom legfeljebb 256Mb RAM-al. Rendszer: Erre csak telepíteni kell az SP3-at.
figyelj nem akkarlak meg bántani de nem jó a géped nekem is hasonló én sem tudod gta 4 ezni de ez van.. vegyél újat ha akkarod össze rakok neked egy gépet 100 ezer Ft. alatt vagy amennyit szeretnél szivesen. nézzegessél itt: http://www.ipon.hu számitás technika bolt jó árak jó termékek sok szerencsét ;)
hát az a celeron proci nem túl erõs ehez :D sõt mondhatni szarra sem elég. video kártyánál meg nem tudom. de ha esetleg leirnád a procid videokártyát pontos nevét és hogy hény giga ramod van lehet tudnak rá válaszolni
A kérdező hozzászólása: Ne már most komoly ? De mi az ami nem megfelelõ hozzá ? Nekem az egyik ismerõsöm számítógépekkel foglalkozik, õ választotta ki nekem ezt a gèpet, mindenbõl a legjobbat és ezáltal a legdrágábbat rakta rá, mindenestül fizettünk érte 200 ezret. Hallgattam rá, régóta benne van a témában azt mondta ez egy jó minõségû gép. Persze ennek pár éve, de azért ki kérem magamnak, hogy a mai belépõszint is übereli a gépemet. Nem több tízéves géprõl van szó, csak páréves. Én meg eddig akármilyen játékot vettem géphez, elõtte megkérdeztem ismerõsömet futni fog-e a gépemen. Most meg megrendeltem GTA IV-et, azt hittem hogyha a sims 3 meg a GTA san andreas és még jópár játék ment rajta, akkor ez is fog. De most tényleg, ugye nemcsak egy komplett gépcserével menne rajta a GTA IV?!
Teljesen esélytelen. Mai középkategóriás PC-n futna el úgyahogy. A tiédet a mai belépõszint is übereli.
Kapásból megmondom: Nemfog futni. Semmi nemfelel meg a "doboz" minimumnak se.
A kérdező hozzászólása: És e miatt nem fog indulni a GTA 4 akármit is próbálok összehozni, ugye ? :( :(
"mindenbõl a legjobbat és ezáltal a legdrágábbat rakta rá, mindenestül fizettünk érte 200 ezret." A mondat valamelyik fele nem igaz :) Hány éve vetted ezt a gépet? Egy Celeron sosem volt a legjobb, azt az Intel mindig is az alsóbb kategóriákba szánta. Ha erõ kellett, akkor Pentium 4-et vett az ember. Már akkor volt jóval erõsebb VGA a piacon, amikor kijött az X600. Ez volt úgy 2004-ben. Most 2010 van. Már 6 éve sem volt csúcskártya. 6év! Kb. másfél-két év alatt duplázódik a hardware-ek telejsítménye. Most akkor számold ki, hogy hol tart az ipar a te gépedhez képest!
Hát így tuti bukta. Itt a túlhajtás sem segít.
A kérdező hozzászólása: Vmiért nem jó az elsõ link. http://www.kephost.com/images3/fse8alm1uckupr6cqm8z.bmp
A kérdező hozzászólása: www.kephost.com/images3/vje2diyhhta6qb0bgyvn.bmp http://www.kephost.com/images3/ze36oajzwl88adx6sm9c.bmp
A kérdező hozzászólása: OMG. Basszus a registryreviver kiírta hogy a pcm állapota rossz, 2169 hibát talált. o.O Mi a ****** ?! Na jó szerintem le kell hívjam az ismerösömet hogy rakja rendbe a gépet, és meg fogom említeni neki ezt a GTA 4 gépkövetelményt .. Meg a celeronos procit ! :@ kapná be ..
A kérdező hozzászólása: Nem jó a link. Azt írta ki , h bad request. Vmi más. Mindjárt küldöm a képeket az adatokról, bár már most tudom hogy SZAR!! :S
Ha csütörtökön jön, akkor még le tudod mondani. Szerintem még nem adta oda a futárnak a bolt.
A kérdező hozzászólása: Amúgy azért vki adna egy linket, ahonnan letudom tölteni a service pack 3-mat. Bár már tudom, hogy nincs esélyem a CD-t már megrendeltem és csütörtökön jön, szóval mi veszteni valóm van .. :(
http://kephost.hu/image-92CD_4CD070C3.jpg http://kephost.hu/image-2566_4CD07146.jpg Az elõzõ hszm-ben írt progival ezeket nézd meg.
A kérdező hozzászólása: Igen a videókártya 256 Mb . Én meg már megrendeltem a CD-t. Fel sem merült bennem, hogy netán nem fogja vinni a gépem. :( áhh..
A kérdező hozzászólása: Rendben szóval szar a gépem, oké procicsere kéne, ugye ? Na de azok több tízezrek. Pláne ami a GTA 4-hez kéne. : ( reménytelen .. Amúgy én ilyen téren, hogy nézd meg mit írva videókártyán, meg hány mb-os ez meg az .. Na ezekhez síkhülye vagyok, szóval hiába mondjátok hogy nézd meg itt meg ott, nem fogom tudni, csakha részletesen elmagyarázátok. Tudom, tudom fárasztó vagyok , de pleasee!!
A kérdező hozzászólása: Ja annyi kiegészítést hozzá, hogy a videokártyás résznél van egy olyan honlap is megadva, hogy ATI vmi .. És ha beírom a googleba hogy raedon, akkor rögtön ezt a honlapot hozza be, de onnan csak raedonos cuccokat lehet letölteni.

Bimbo plus five blunt nevű használt gyerekülést kaptunk. A vonalkódon kívül - amin a neve is olvasható -, semmiféle felirat nincs rajta. Honnan tudom, hogy az Unios szabályozásnak megfelelő-e ez a típus?

Legjobb válasz: Biztos, hogy ez a neve?? Egyébként nem egy támlás ülésmagasító ez, aminek nincs saját öve? Mert akkor nem vonatkozik rá az uniós szabályozás, az ugyanis a saját övvel szerelt gyermekbiztonsági rendszerekre van.

Biztos, hogy ez a neve?? Egyébként nem egy támlás ülésmagasító ez, aminek nincs saját öve? Mert akkor nem vonatkozik rá az uniós szabályozás, az ugyanis a saját övvel szerelt gyermekbiztonsági rendszerekre van.
A kérdező hozzászólása: A pontos név az, hogy Bimbo plus five BLUNT. Legalábbis ez van a vonalkódra írva. És ezt beírva a keresõbe, egyetlen vonatkozást találtam, egy nõt, aki a gyerekülését akarja eladni a vaterán. Amúgy egy háttámlás ülés, ami két állásba állítható, menet közben, egy kézzel is jól kezelhetõ. Van saját biztonsági öve. Amúgy amilyen randa, olyan jó. Legalábbis a kislányom szereti. :)
A kérdező hozzászólása: Namégecceee... Tehát: Bimbo plus five BUNT (pirulós emotion)

Honnan tudom, hogy az a gyerekülés, amit az autóban használunk, megfelel-e a szabályoknak?

Legjobb válasz: Köszönöm a választ, de ez sajnos nem kivitelezhetõ, ugyanis az ülés már 2éves, nincs meg semmilyen papírja. Esetleg nincs magán az ülésen valami jelzés?

Egy ilyen címkének kell lennie rajta: http://www.biztonsagiules.hu/images/ece.JPG Ha a felirat ECE R 44/03, vagy ECE R 44/04 akkor jó ha nem ez a felirat akkor nem használható!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, de ez sajnos nem kivitelezhetõ, ugyanis az ülés már 2éves, nincs meg semmilyen papírja. Esetleg nincs magán az ülésen valami jelzés?
Az ülés övébe van belavarrva egy minõsítõ cimke, számok vannak rajta, ha jól tudom ami 3-al vagy 4-el kezdõdik azok a jók, a 2-essel kezdõdõek már.
Ha tudod a márkáját talán a gyártó honlapján érdemes nézelõdni ha van neki.
A kérdező hozzászólása: Narancssárga matricát nem találtam, de az ülés huzatán van egy cimke, amin rajta van a szám. Azt is elfogadják?
Kettõvel felettem válaszolónak: Az E1, E2, stb.. a gyártó ország kódja! E1 az pont észak európai, az E2 egyéb európai, az E7 amerikai gyártás! Nem gyõzöm ismételni az ECE kódot kell nézni!
Narancssárga cimkén van ez a jelzés, általában a gyerekülés hátoldalán.E1, E2, E3, E4 .Ezt kell nézni.Jövõ év januárjától az E1, és E2 jelû gyermeküléseket nem lehet használni.
03, 04, -es jó, de elvileg január 1.-jéig a többi is használható, amit biztonsági övvel rögzíteni lehet. A 100 %-os válaszoló leírta a pontos kódjelzést.
Pl megnézed a dobozát, a papírjait, felhívod a gyártót milyen minõsítéssel rendelkezik a termék.
Ezen az oldalon megtalálható a válasz:http://bebibolt.hu/docs/HSZNT_GYBIZTUL_IWH.pdf

Honnan tudom, hogy megfelelő-e nekem a Milligest? Mikor kell orvoshoz fordulnom?

El?ször szedek tabit, a második levelem 5. szemét vettem be ma. Az els? levélnél minden nap volt pecsétel? vérzésem, igaz nagyon nagyon minimális. Vérzésem normális volt, id?ben meg is jött. A 2. levél els? 4 napja alatt semmi rendellenesség. Ma viszont megint pecsétel? vérzés...

Legjobb válasz: Elõször is nyugodj meg nem kell aggódni.Én is milligestet szedtem,de én rosszul voltam tõle minden hónap elsõ 7 napjában.A narancssárga bogyók azok,ha jól emlékszem.Az elsõ két hónap viszont elviselhetetlenül rossz volt,majd a harmadikban mint egy varázsütés vége lett az egésznak,és csak az elsõ hét szem alatt jelentkezett minimális hányinger.A harmadik levél szedése alatt úgyis dokihoz fogsz menni,mert fel kell iratni a következõ három hónapot,ha akkor is van pecsételõ vérzésed,említsd meg neki.

Elõször is nyugodj meg nem kell aggódni.Én is milligestet szedtem, de én rosszul voltam tõle minden hónap elsõ 7 napjában.A narancssárga bogyók azok, ha jól emlékszem.Az elsõ két hónap viszont elviselhetetlenül rossz volt, majd a harmadikban mint egy varázsütés vége lett az egésznak, és csak az elsõ hét szem alatt jelentkezett minimális hányinger.A harmadik levél szedése alatt úgyis dokihoz fogsz menni, mert fel kell iratni a következõ három hónapot, ha akkor is van pecsételõ vérzésed, említsd meg neki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!