Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudom, fajtatiszta (6 db)

Honnan tudom, hogy a tacskóm fajtatiszta e? elvileg törpe tacskó, fekete-cser. De fehér rajzos a mellkasa, amit nem látok másikon. Lehet h keverék?

Legjobb válasz: Ha van törzskönyve, akkor fajtatiszta, ha nincs, akkor semmi sem igazolja hogy fajtatiszta, tehát akár keverék is lehet.

Ha van törzskönyve, akkor fajtatiszta, ha nincs, akkor semmi sem igazolja hogy fajtatiszta, tehát akár keverék is lehet.
Próbáld összehasonlítani a standard-del. Itt egy igen részletes leírás egy híres kennel oldaláról: http://www.cyberdachs.hu/cyberdachs/standuj_kep.htm Természetesen kis eltérés nem jelenti azt, hogy nem fajtatiszta, hiszen "tökéletes" (mármint a standardhez tökéletesen alkalmazkodó) kutya nincsen, viszont kizáró hibákat találhatsz. Ha "hibás" egyedek voltak a szülei benne is lehetnek kevésbé tacskószerû vonások. Nézd meg a standardet, de teljesen pontosat csak egy igen jó állatorvos, vagy egy nagy tapasztalatokkal rendelkezõ tenyésztõ tudhat adni.
Nagyon egyszerû. Van törzskönyve? Ha igen, akkor színhibája van, szóval tenyésztésbõl kivonandó, a tenyésztõnél reklamálhatsz, ha teljes áron adta neked. Ha nincs, akkor nincs mirõl beszélni, tökéletes standardhez illõ tulajdonságokkal is csak fajtajellegû keverék (amivel persze nincs semmi gond, kivéve ha pénzért vetted. de az már más tészta)
Van bármi jelentõsége annak, hogy fajtatiszta-e?
A kérdező hozzászólása: pénzért vettem, de nincs törzskönyve.még oltásai se.ezért "gondoltam " hogy fajtatiszta, kicsit olcsóbban.(mert az oltások elég drágák). vittem dokihoz.szte biztos hogy nem törpetacskó, max "sima".de ebben se 100%ig biztos.felhivtam, akitõl vettem.azt mondja , hogy ott vannak a szülei.õk fajtatiszták... még nagyon babakutya formája van.amit kaptam linket, nemigen tudom megállapitani.nem áll ugy , mint egy nagykutya, hogy a "hátulja" lejjebb van.... mivel semmi papirom nincs róla, igy aztán gondolom IGY jártam :(
A kérdező hozzászólása: http://kiskutya.hu/elado/tacsko-turkeve-193656 (2.kép! ) kb igy néz ki az enyém is, csak fehéres a mellkasa.de a pofija tök ilyen.
Majd kiderül, ha teljesen kifejlõdött! Amúgy úgy van ahogy írtad, ha biztosra akarsz menni, akkor papírokkal kell kutyát vásárolni, különben bármi lehet belõle mire megnõ.
A kérdező hozzászólása: azért remélem nem dobberman lesz xD

Segítség! Van egy csivava kölyök kutyánk. Kislányomnak kapott Honnan tudom, hogy fajtatiszta?

Honnan tudom,hogy csivava kölyök kutyám fajtatiszta-e?

Legjobb válasz: hogy mi? a kislányodnak kapott? onnan tudod hogy fajtatiszta e hogy van törzskönyve. másképp nemigen.

hogy mi? a kislányodnak kapott? onnan tudod hogy fajtatiszta e hogy van törzskönyve. másképp nemigen.
Képet tudsz fel tenni?
Ezt nem késõ már kérdezni??? Miért ha nem fajtatiszta akkor kidobjátok? Lehet ha töltenél fel róla képet akkor könnyebb lenne megmondani, ha ez segít akkor itt a fajta standard: http://www.kutya-tar.hu/fajtak/csivava
Ha van törzskönyve fajtatiszta, ha nincs nem az.
Biztos hogy nem csivava, de nagyon helyes kis kutyus :)
Õ egy helyes keverék, túl hosszú a feje széles a pofija és elég nagy kutyus szerintem (mármint egy csivavához képest)a várható felnõttkori súlya 4-6 kg lesz.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/130528/SP_A1461_www.kepfeltoltes..
A kérdező hozzászólása: [url=http://kepfeltoltes.hu/view/130528/SP_A1461_www.kepfeltoltes..
Tenyésztõ nem ad el kutyát 8 hetes kor alatt mert az törvénybe ütközõ és mivel garanciát is vállal a kicsikre (hogy a késõbbiekben semmi genetikai problémája nem lesz, és arra, hogy a kicsi teljesen egészséges ezért nem is meri 8 hétnél hamarabb eladni). Képet feltölteni itt tudsz: http://kepfeltoltes.hu/
A kérdező hozzászólása: file:///C:/Users/Emm%C3%A1cska/Desktop/SP_A1461.jpg
A kérdező hozzászólása: Hol lehet feltölteni a képet?
A kérdező hozzászólása: Április 8 -án született a csivava kutyánk.Nincs törzskönyve. Múlthéten kaptunk a kutyát.És egyik ismerõsöm azt mondta, hogy ezt nem fajta tiszta.Ezért csak szeretném tudni, hogy tényleg-e keverék vagy sem.Dehogy dobom ki a kutyát miért lenne az?!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mndkinek! :) Akkor ismerõsöm tévedt, de nem baj. Biztos, h anyja fajtatiszta csivava. Apja azt nem tudjuk.Szerintem tacskó féle?

Honnan tudom, hogy a macskám fajtatiszta-e?

Kaptam egy kiscicát,kb 3 hónapos és nem tudom,hogy fajtatiszta-e.Nekem azt mondták,hogy szürke perzsa,de vannak benn ilyen világos zsemle szín? "foltok",pl: nyakkend?,papucs meg egy ^=> ilyen alakú valami a fején.Ez eléggé elbizonytalanít.Hogy állapítsam meg,hogy tényleg fajtatiszta-e?Van ennek valami jele?

Legjobb válasz: Az a jele, hogy az elõzõ tulajdonos áthozott neked egy mappát a macskával együtt, amiben a törzskönyve, oltási papírjai és egyebei vannak. Semmilyen más jele nincs annak, hogy egy macska fajtatiszta.

Az a jele, hogy az elõzõ tulajdonos áthozott neked egy mappát a macskával együtt, amiben a törzskönyve, oltási papírjai és egyebei vannak. Semmilyen más jele nincs annak, hogy egy macska fajtatiszta.
Csak a törzskönyv, garancia rá hogy teljesen fajtatiszta. :)
Egyszerû :) ha van törzskönyve akkor fajtatiszta ha nincs akkor nem az.De egy perzsát elég nehéz összekeverni más fajtákkal, bár gndolom nem tenyésztõtõl van így aztán ki tudja mit kaptál.Rakj be képet róla.
(Az emberi gyógyszerekre sem véletlen van ráírva az az unalmas maszlag, hogy "ezt a gyógyszert kezelõorvosa Önnek írta fel, akkor se adja át másnak, ha tünetei megegyeznek az Önével"...)
Mi az, hogy megölte a szomszéd????? Attól mert nyugis mint egy perzsa még nem jelenti azt, hogy fajtatiszta.
A kérdező hozzászólása: Igazából nekem úgy adták, hogy az elõzõ perzsámat megölte a szomszéd és hozott helyette egy másikat, de nem volt törzskönyvezve, viszont úgy viselkedik, mint egy perzsa.képet is tudok róla rakni, de csak holnap.
A kérdező hozzászólása: Hát hogyne kellene 6. válaszoló???Csak tudni szeretném.Olyan nagy baj ez? 5. válaszoló: a cica bolhás volt és azt mondta a szomszéd, hogy tud adni nekünk bolhairtót, ne vegyük meg feleslegesen.Porciózva adta, de azt elfelejtette közölni, hogy az a bolhairtó CSAK kutyákra való!Szegény cicám nagyon sokat szenvedett, mire feladta és rengeteg gyógyszert kapott, de nem bírta a szíve :'(
Nagyon sajnálom, de elképzelni se tudom, hogy egy felelõs gazdinál egy benti perzsa , hogy lesz bolhás azt meg pláne, hogy a szomszéd ad rá szert, de meg se kérdezed, hogy mi az..
A kérdező hozzászólása: Mielõtt megkaptam nem benti cica volt :( én meg bíztam a szomszédban.
És ha nem az, akkor már nem is kell?


Honnan tudom, hogy fajtatiszta kölyökkutyát kapok, aki nem beteg, vagy "génhibás"? Az árából lehet következtetni?

Legjobb válasz: Próbálj szakirodalomban utánnanézni a fajtajeleknek,vagy vegyél törzskönyvezettet.Nekünk kenelben tartott fajtatiszta pulijaink vannak,mivel volt,hogy 9 kiskutyát neveltünk fel(egy alom volt annyi) 5000 forintért adtam õket 8 hetesen ,féregtelenítve (más 10-15 ezerért árulta).Árából én nem következtetnék sokra,törzskönyvezett pulit láttam 40.000-ért nem hiszem,hogy többet tud a mieinknél!

Próbálj szakirodalomban utánnanézni a fajtajeleknek, vagy vegyél törzskönyvezettet.Nekünk kenelben tartott fajtatiszta pulijaink vannak, mivel volt, hogy 9 kiskutyát neveltünk fel(egy alom volt annyi) 5000 forintért adtam õket 8 hetesen , féregtelenítve (más 10-15 ezerért árulta).Árából én nem következtetnék sokra, törzskönyvezett pulit láttam 40.000-ért nem hiszem, hogy többet tud a mieinknél!
Nem. Erre csak abból lehet következtetni, hogy a tenyésztõ generációkra visszamenõleg szüreti a tenyészállatait öröklõdõ betegségekre, mint például a szemészeti rendellenességek, könyök és csípõ displasia, patella ficam. Egy komoly tenyésztõtõl származó kölyök ennyivel biztosan többet tud. Van egy nagyon hasznos oldal, ami azért jött létre, hogy segítsen a kutyavásárlóknak abban, mire kell odafigyelni ahhoz, hogy ne érje késõbb csalódás. Olvasd el, sokat segíthet. http://olcsokutya.uw.hu/
nem minden esetben az drága kutya a megfelelö, mint volt tenyésztö, egy pár jó tanács: - a kutyakölyök 6 hetes kor elött nemigazán szabad elválasztani az anyától, -nem szabad vásárolni kutyakereskedötöl, csak házi tenyésztötöl -törzykönyves szülöktöl, ami a tenyésztönél elvileg megvan -az oltási könyvében kell szerepelnie 6 hetes kori oltásának+ legalább 2*szeres féregtelenítésnek -megkell nézni a fogazatot nagyból nagyvonalakban ezt ajánlanám, na és persze ha szeretnél akkor törzskönyvet csak a tenyésztö csináltathat amíg nála van kölyök
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, az oldal nagyon jó, amit ajánlottál!
Szerintem 8 hetes kor alatt SEMMI KÉPP! mert még szocializálódik olyankor.A törzskönyv meg tök felesleges ha látod hogy fajtiszta (anyja apja), csak ha max kiállításra is akrod vinni, de az már szerintem sznobizmus. : D
a szájpadlása ha rózsaszínû akkor fajta tiszta ha fekete vagy rózsaszín+fekete akkor keverék

Szeretnék fajtatiszta angol bulldog kiskutyát vásárolni, honnan tudám ezt megtenni?

Már körülnéztem az interneten de biztosra akarok menni, ha valaki tud egy bisztos tenyésztőt akitől mondjuk a saját kiskutyáját vásárolta az légyszíves küldje át az esetleges weboldalát vagy elérhetőségét a tenyésztőnek! Köszönöm!

Legjobb válasz: Én õket tudom ajánlani: http://www.regalgenesis.freeweb.hu - Õket azért, mert rokonom ismerõse innen vett kutyát, és remek idegrendszerû, szép kutya.

Én õket tudom ajánlani: http://www.regalgenesis.freeweb.hu - Õket azért, mert rokonom ismerõse innen vett kutyát, és remek idegrendszerû, szép kutya.

Honnan tudom hogy fajtatiszta? (nyúl tovább lent. )

Honnan tudom meg hogy a Német Lepketarka nyulaim fajtatiszták-e mert van ahol csak akkor fajtatiszta ha az orrán fekete lepke van és az oldalánál egyformák a fekete pontok és foltok vagy akkor ha csak az orrán van fekete lepke alak vagy akkor ha a törzsén szimetriában vannak a fekete foltok? ( Barna/ Vörös lepketarka nyúl létezik? )

Legjobb válasz: Tenyésztõ nem adott hozzá származási lapot? Sajnos ezt a fajtát nem ismerem. Egyébként mennyi idõsek? Csak mert az enyémnek (kosorrú törpe) minden vedlésénél változik pl. a fején is a szõr sötétsége (foltokban). Amíg kicsi volt, sokkal világosabb volt.

Tenyésztõ nem adott hozzá származási lapot? Sajnos ezt a fajtát nem ismerem. Egyébként mennyi idõsek? Csak mert az enyémnek (kosorrú törpe) minden vedlésénél változik pl. a fején is a szõr sötétsége (foltokban). Amíg kicsi volt, sokkal világosabb volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!