Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudom, beteg a babám (2 db)

Honnan tudom, ha beteg a babám? most 2 hónapos, anyatejes baba.

Legjobb válasz: Milyen betegségre gondolsz? Milyen tüneteket észleltél, amibõl azt gondolod, hogy beteg?

Milyen betegségre gondolsz? Milyen tüneteket észleltél, amibõl azt gondolod, hogy beteg?
Mondjuk onnan, hogy betegnek látszik. Nem kell nemlétezõ dolgokon aggódni. Ha köhög vagy rekedt, akkor meg van fázva, ha nagyon taknyos, akkor szintén. Ha többet sír, vagy máshogy mint szokott, akkor érdemes lázat mérni. Ha más a kakija, vagy hány, akkor a gyomárval van baj. De szerintem ezt anélkül is tudnád, hogy én most ezt leírom.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Nem beteg, csak fogalmam sem volt, h miböl veszem észre ha az lesz.

Honnan tudom, hogy beteg-e a babám?

9 hetes, egész nap sír. Eddig soha nem volt még ilyen. Láza nincsen, ha felveszem és sétálunk akkor abbahagyja. Az biztos, hogy nem a pocija, mert akkor másképp sír... Lehet, hogy hülye kérdés, de els? baba és nagyon aggódom..

Legjobb válasz: Nem szomjas? Ma az én babám is sírósabb és állandóan cicin lóg... Nehezen bírja a meleget.

Nem szomjas? Ma az én babám is sírósabb és állandóan cicin lóg... Nehezen bírja a meleget.
Lehet hogy "szeretethiánya" van :)
Ez teljesen normális, egyszerûen babusgatásra, szeretgetésre vágyik. Ha ilyen van, vedd fel, ringasd nyugodtan. Esetleg szerezz be egy hordozókendõt, és akkor a kezed szabadon lehet, úgy tudsz csinálni mást is, és kényelmesebb is, mint kézben cipelni. "Figyelj, ha a kezedben semmi baja, akkor tuti nincs nagy fájdalma, ha hirtelen elmúlik.:) Szivat. okosodik, ügyesedik." Egy ekkora baba nem "szivat, okoskodik, ügyeskedik". Egy ekkora baba még ösztönlény. Nem gondolkodik. Csak igényei vannak. Az ölben elvés ugyanolyan igény, mint az éhség vagy a szomjúság. Ha nem reagálunk a jelzésére (sírására), akkor õ azt érzi, hogy õ nem fontos, így nem alakul ki az õsbizalom, és rendszeres sírni hagyás kihathat az egész felnõttkorára is, bizalmatlan lehet az emberekkel. "nem lehet, hogy sokat volt kézbe, és most nem tetszik neki ha le van rakva? csak mert azt írod, hogy: ha felveszed abbahagyja." ??? Ez lehetetlen. Egy babát nem lehet elkapatni. Ahogy az elõbb is írtam: ez egy természetes igény. És ha ez az igény ki van elégítve, akkor hamarabb el lesz egyedül, könnyebben másra lehet hagyni. (Pl. kutatások bizonyítják, hogy a hordozott babák nagyobb korukra sokkal nyitottabbak a világra, mint azok, akiket sírni hagytak.)
Figyelj, ha a kezedben semmi baja, akkor tuti nincs nagy fájdalma, ha hirtelen elmúlik.:) Szivat. okosodik, ügyesedik. De lehet amúgy vmi gondja ez a nagy meleg, stb.
nem lehet, hogy sokat volt kézbe, és most nem tetszik neki ha le van rakva? csak mert azt írod, hogy: ha felveszed abbahagyja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!