Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudom, beteg (16 db)

Ha előttünk van egy kómás beteg, aki valószínű cukros, és nem tudunk cukrot mérni, honnan tudjuk, hogy magas, vagy alacsony a vércukorszintje? Úgy oktattak, hogy mindenképpen cukrot kell adni ilyenkor, és orvost hívni. Igaz ez? Mi ilyenkor a teendő?

Legjobb válasz: A hyperglikémia elég ritka, elsõsorban keresel rajta valamit, ami igazolja, hogy cukorbeteg, vagy hogy van-e nála inzulin injekció. Alacsony vércukornál a tünetek hirtelen, remegnek, izzadnak, idegesek, míg hyperglikémiánál forróságérzésük van a betegeknek, állandóan szomjasak, a vizeletük és a lehelletük szaga acetonos. De amúgy a mentõs operátornak megmondod, hogy bizonytalan vagy, hogy ez milyen cukros kóma segítenek, eszméletlen betegnek meg ugyan nem adhatsz semmit, mert félrenyel és meghal! Ha meg magánál van csak tájékoztat már a tüneteirõl.

A hyperglikémia elég ritka, elsõsorban keresel rajta valamit, ami igazolja, hogy cukorbeteg, vagy hogy van-e nála inzulin injekció. Alacsony vércukornál a tünetek hirtelen, remegnek, izzadnak, idegesek, míg hyperglikémiánál forróságérzésük van a betegeknek, állandóan szomjasak, a vizeletük és a lehelletük szaga acetonos. De amúgy a mentõs operátornak megmondod, hogy bizonytalan vagy, hogy ez milyen cukros kóma segítenek, eszméletlen betegnek meg ugyan nem adhatsz semmit, mert félrenyel és meghal! Ha meg magánál van csak tájékoztat már a tüneteirõl.
Egy comában lévõ betegnek kizárólag parenterálisan (a tápcsatorna megkerülésével) lehet bármit is beadni - tehát mentõ!!!!
a lehelletét kell megszagolni. ha acetonos akkor cukorbeteg. a hiper és hipoglikémiás embernek más-más tünetei vannak. itt egy link: http://www.agraroldal.hu/diabetes_cikk.html

Napi hány hasmenést lehet a fogzásra fogni? Honnan tudom ha más a baj, beteg?

Legjobb válasz: Igen fogzásnál egyszerûen csak hígabb és gyakoribb. Ha más gond is van a kakival, akkor érdemes figyelni és dokihoz menni. Ha a baba nem érzi magát rosszul, akkor elvileg nem beteg. Hõjét se árt nézni, bár az se mérvadó, mert fogzástól is emelkedhet.

Igen fogzásnál egyszerûen csak hígabb és gyakoribb. Ha más gond is van a kakival, akkor érdemes figyelni és dokihoz menni. Ha a baba nem érzi magát rosszul, akkor elvileg nem beteg. Hõjét se árt nézni, bár az se mérvadó, mert fogzástól is emelkedhet.
A kérdező hozzászólása: Tegnap délután 3-szor kakált, de normális állagút. Ma pedig reggel 8 körül volt hasmenése, azután pedig fél 1 körül. Hát nem volt illatos...Milyen szagú az ami nem normális?
max. napi 5-öt, ha átlépi akkor irány a doki.
kisfiamnak napi 3-4 volt. De ha vírusos, az büdös, esetleg nyálkás lehet. A fogzásos meg egyszerû vizes hasmenés
2. vagyok. Kisfiamnak ha vírusos hasmenése van, akkor a szaga olyan savanykás, érdekes.
A kérdező hozzászólása: Azóta nem volt hasmenése és már most reggel láttam hogy az egyik foga áttöri az ínyét, nyûgös is. Azóta volt kaki is és normális állagú volt. Szóval tuti a foga miatt lehetett. köszönöm a segítségeteket :)

Meddig él egy guppi? Ha 1-4 évig utána mi lesz vele? Meghal vagy mi? A többi hal nem lesz beteg tőle? És honnan tudom hogy beteg volt vagy csak természetes halál volt?

Legjobb válasz: Igen, az életük végén tuti, hogy meghalnak. A testük lebomlik, a reinkarnációról az ezotéria kategóriában kérdezz. :)

Igen, az életük végén tuti, hogy meghalnak. A testük lebomlik, a reinkarnációról az ezotéria kategóriában kérdezz. :)
A kérdező hozzászólása: Bocsi a sok kérdésért de érdekel mi lesz a halaimmal késõbb:D:)
A kérdező hozzászólása: :D rosszul fogalmaztam meg a második kérdést, én sem tudom mit akartam
Ha a tetemet nem veszed ki, akkor bomlani kezd és mérgezi a vizet. Ez nem tesz jót a többi halnak. A végelgyengülésnek nincsenek egyértelmû tünetei, de ha ismered a halaid korát, akkor sejthetõ a dolog. Az ilyen haláleset alapvetõen nem jelent negatívumot a többi halra.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ :)
Minden aminek kezdete van az véget is ér egyszer. :)


Honnan tudom meg a hullámos papagájom beteg?

Az nem baj ha a hullámos papagájomnak meleg a talpa?

Legjobb válasz: Az a jó ha jó meleg a talpa. Ha beteg akkor gubbaszt és felborzolja a tollát.

Az a jó ha jó meleg a talpa. Ha beteg akkor gubbaszt és felborzolja a tollát.
Magasabb a normál testhõmérsékletük mint az embereké.
nekünk a papinknak is meleg a talpa...de hogy nézne már ki ha hideg lenne a talpa? :)
A kérdező hozzászólása: akkor megnyugodtam :D
Ez teljesen normális. Az alábbi tünetek esetén kell a szokottnál is jobban odafigyelni a madárra: - két lábon alszik, erõsen felborzolt tollakkal (normál esetben egy lábon alszik, enyhén felborzolt tollakkal) - napközben egykedvûen üldögél, esetleg bóbiskol, már-már leragadnak a szemei - túlságosan "ideges", vagy épp ellenkezõleg, túlságosan is nyugodt (különösen, ha egy általában nem kézhez szokott madár hirtelen engedi magát megfogni) - tüsszögés (ha túl gyakori, mert itt-ott szoktak hapcizni anélkül, hogy betegek lennének), vagy levegõvétel közben sípoló hang - eszeveszett tollászkodás, csipkedi magát közben, esetleg már a tollait is kitépi. A tolltépés ráadásul külön téma, ennek nagyon sok oka lehet, a külsõ parazitáktól kezdve egészen a "lelki" bajokig. - érdemes rendszeresen figyelni a "végterméket", ebbõl ugyanis sokminden kiolvasható. Értelemszerûen a híg trutyi problémát jelent, bár nem mindjárt betegséget, általában elég csak leállni egy kicsit a zöldeleséggel vagy változtatni a lágykaja összetételén. Ha e téren gyanú merül föl, én ki szoktam venni a tálcát és fehér papírt helyezek az aljára a megfigyelés idejére - azon ugyanis minden tökéletesen látható - érdemes megnézni a karmokat ill. a csõrt, hogy nincs-e túlnõve (ennek elkerülésére kellenek a természetes fából készült, megfelelõ vastagságú ülõrudak és a csõrkoptatók) Hirtelen ennyi jutott eszembe. A közhelyszerû aranyszabály mindenesetre az, hogy minden, ami a napi megszokott viselkedéstõl jelentõsen eltér, az legyen gyanús. De mint mindent, ezt is csak mértékkel :)
Nekem meghalt a papagajom, azota se tudom mi lehetett a baja.Az igaz hogy aznap furcsa volt.

Honnét tudom ha a hörcsögöm beteg?

Legjobb válasz: Ez eléggé "nyitva hagyott" kérdés. Ha nem eszik, felpuffadt, váladékos a szeme, a füle vagy az orra, ha sebes a teste, ha nem mozog stb. , akkor biztosan beteg. Ha sokat hapcizik például, az attól is lehet, hogy belement valami apróbb szemcse az orrába, de akár meg is fázhatott, ami a hörcsögöknél sokszor végzetes.

Ez eléggé "nyitva hagyott" kérdés. Ha nem eszik, felpuffadt, váladékos a szeme, a füle vagy az orra, ha sebes a teste, ha nem mozog stb. , akkor biztosan beteg. Ha sokat hapcizik például, az attól is lehet, hogy belement valami apróbb szemcse az orrába, de akár meg is fázhatott, ami a hörcsögöknél sokszor végzetes.
Hát ha furán viselkedik, vagy furán néz ki, nem eszik, furát kakil, vagy bármiféle fura dolgot mûvel teljesen indokolatlanul, akkor nem árt az állatorvosnak megmutatni, hogy vajon beteg-e, és ha nem miért produkál ilyeneket.
Rágcsálóknál általában a betegség jele az is, ha az állat maga alá húzza a lábait, a nyakát is behúzza, tulajdonképpen olyan, mintha állva összegömbölyödött volna. Ilyenkor a szeme nem olyan élénk és a nyakán a szõr fel van borzolva, látszik, hogy nem normális állapota ez. Valószínûleg ilyet akkor csinál, mikor fájdalmai vannak, de nem tudom biztosan, mert az állat nem szokott panaszkodni, hogy mije fáj...

Honnan tudom, ha beteg a babám? most 2 hónapos, anyatejes baba.

Legjobb válasz: Milyen betegségre gondolsz? Milyen tüneteket észleltél, amibõl azt gondolod, hogy beteg?

Milyen betegségre gondolsz? Milyen tüneteket észleltél, amibõl azt gondolod, hogy beteg?
Mondjuk onnan, hogy betegnek látszik. Nem kell nemlétezõ dolgokon aggódni. Ha köhög vagy rekedt, akkor meg van fázva, ha nagyon taknyos, akkor szintén. Ha többet sír, vagy máshogy mint szokott, akkor érdemes lázat mérni. Ha más a kakija, vagy hány, akkor a gyomárval van baj. De szerintem ezt anélkül is tudnád, hogy én most ezt leírom.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Nem beteg, csak fogalmam sem volt, h miböl veszem észre ha az lesz.

Honnan lehet látni egy fáról, hogy beteg? Milyen¸¸nyomok¨utalnak arra, hogy állatok jártak az erdőben (úgy értem, hogy ha nem látunk aktuálisan állatot, akkor honnan tudjuk, hogy igenis, ott jártak állatok)?

Legjobb válasz: egy fa lehet korhadt, törhetnek az ágai, a leveleken látható lehet betegség nyoma,rovar járatok stb az állatoknál meg hagynak maguk után ürüléget, ösvény-t hogyha gyakran járnak ugyanott, szõr beleakadva ágba, lábnyomok stb.

egy fa lehet korhadt, törhetnek az ágai, a leveleken látható lehet betegség nyoma, rovar járatok stb az állatoknál meg hagynak maguk után ürüléget, ösvény-t hogyha gyakran járnak ugyanott, szõr beleakadva ágba, lábnyomok stb.
*ürülék
Az õz megrágja a hajtásokat, a vaddisznó meg fõleg k.rva nagy "aknákat" túr magának. A nagyvadak, mint a gím és dámszarvas pedig agancshullatásnál fõleg, "dörzsöli" az agancsát ami meglátszik egy fa törzsén. Amúgy voltál már erdõbe? Ha nem, menj el és nézd meg. Isteni.:)

A cicám ha beteg vagyok honnan tudja, és miért őriz akkor az ágyon mellettem?

Legjobb válasz: Mert érti-érzi minden rezgésedet. Nagyon jól ismer téged. Például hamarabb tudja mikor ébredsz reggel, mint te magad, már abból tudja, ahogy az ágyon megfordulsz. Nagyon jó megfigyelõ, és érti a cselekményeidhez tartozó hangulataidat. Tudja mikor vagy szomorú. Mikor például csak felülsz az ágyon és lerakod a lábad, õ már tudja a hûtõhöz indulsz vagy csak pipilni. És még sorolhatnám. Szóval sokszor többet tud rólad mint te magad. Szeresd is ezért nagyon.

Mert érti-érzi minden rezgésedet. Nagyon jól ismer téged. Például hamarabb tudja mikor ébredsz reggel, mint te magad, már abból tudja, ahogy az ágyon megfordulsz. Nagyon jó megfigyelõ, és érti a cselekményeidhez tartozó hangulataidat. Tudja mikor vagy szomorú. Mikor például csak felülsz az ágyon és lerakod a lábad, õ már tudja a hûtõhöz indulsz vagy csak pipilni. És még sorolhatnám. Szóval sokszor többet tud rólad mint te magad. Szeresd is ezért nagyon.
Bocsi utolsó, de te tartasz cicát? Önzõ állat, de nem buta. Mindegy. Állatorvos vagyok, nem Isten. Lehet neked van igazad, attól még nem kellene lepontozni. Azért lehet ha olvasnál egy-két szakkönyvet te is meglepõdnél néhány dolgon a cicákat illetõen. :) Üdv: Elsõ válaszoló voltam.
Az elsõ válaszolónak nagyon igaza van, akár állatorvos, akár nem. Nem kell "túlmisztifikálni", a macskák tényleg misztikus állatok! Nekem is van egy adag cicusom, kész boszorkánytanya:)
az állatok megérzik ha az embernek rossz kedve van vagy beteg ha jókedvû mindent
Az elsõ kicsit túlmisztifikálta a dolgot... De az tény: hogy ezen hit miatt tartunk macskákat. A valóságban azonban azért fekszik az ágyadon, amikor beteg vagy, mert te melegíted az ágyat, a takarót. És ez kedves a cicának. Ugyanis a macska önzõ, méghozzá mérhetetlenül. És ha két fokkal melegebb a te takaród, mint az ágy nélküled, akkor "rajtad" fog feküdni.
Ja és még annyit, hogy én szoktam nem betegen is pihenni az ágyban, és mégsem õriz olyankor a cica. Ráadásul ha beteg vagyok sem rajtam fekszik, hanem mellettem fél méterre. Onnan már nem érzi a meleget...

Honnan tudom, hogy beteg-e a babám?

9 hetes, egész nap sír. Eddig soha nem volt még ilyen. Láza nincsen, ha felveszem és sétálunk akkor abbahagyja. Az biztos, hogy nem a pocija, mert akkor másképp sír... Lehet, hogy hülye kérdés, de els? baba és nagyon aggódom..

Legjobb válasz: Nem szomjas? Ma az én babám is sírósabb és állandóan cicin lóg... Nehezen bírja a meleget.

Nem szomjas? Ma az én babám is sírósabb és állandóan cicin lóg... Nehezen bírja a meleget.
Lehet hogy "szeretethiánya" van :)
Ez teljesen normális, egyszerûen babusgatásra, szeretgetésre vágyik. Ha ilyen van, vedd fel, ringasd nyugodtan. Esetleg szerezz be egy hordozókendõt, és akkor a kezed szabadon lehet, úgy tudsz csinálni mást is, és kényelmesebb is, mint kézben cipelni. "Figyelj, ha a kezedben semmi baja, akkor tuti nincs nagy fájdalma, ha hirtelen elmúlik.:) Szivat. okosodik, ügyesedik." Egy ekkora baba nem "szivat, okoskodik, ügyeskedik". Egy ekkora baba még ösztönlény. Nem gondolkodik. Csak igényei vannak. Az ölben elvés ugyanolyan igény, mint az éhség vagy a szomjúság. Ha nem reagálunk a jelzésére (sírására), akkor õ azt érzi, hogy õ nem fontos, így nem alakul ki az õsbizalom, és rendszeres sírni hagyás kihathat az egész felnõttkorára is, bizalmatlan lehet az emberekkel. "nem lehet, hogy sokat volt kézbe, és most nem tetszik neki ha le van rakva? csak mert azt írod, hogy: ha felveszed abbahagyja." ??? Ez lehetetlen. Egy babát nem lehet elkapatni. Ahogy az elõbb is írtam: ez egy természetes igény. És ha ez az igény ki van elégítve, akkor hamarabb el lesz egyedül, könnyebben másra lehet hagyni. (Pl. kutatások bizonyítják, hogy a hordozott babák nagyobb korukra sokkal nyitottabbak a világra, mint azok, akiket sírni hagytak.)
Figyelj, ha a kezedben semmi baja, akkor tuti nincs nagy fájdalma, ha hirtelen elmúlik.:) Szivat. okosodik, ügyesedik. De lehet amúgy vmi gondja ez a nagy meleg, stb.
nem lehet, hogy sokat volt kézbe, és most nem tetszik neki ha le van rakva? csak mert azt írod, hogy: ha felveszed abbahagyja.

Honnan tudom h beteg a lelkem?

Sok szór azt érzem mintha nem kellenék a világnak s emiatt néha elég egy kicsi is s ki borulok ennek mi lehet az oka? :((!

Legjobb válasz: Az ország!!!Agyhalottakat csinálnak belõlünk....

Az ország!!!Agyhalottakat csinálnak belõlünk....
Mennyi idõs vagy? Ennek megfelelõen próbálok segíteni.
Ja, bocs, 92-es :) már látom :)
A kérdező hozzászólása: Igen 92 es! :(
Ebben a korban sokszor érzi úgy az ember, hogy õ bizony felesleges, senkinek sem kell, nem ér semmit az élete. Ne aggódj, késõbb is támadnak ilyen érzéseid, pl. amikor a fõnököd porig aláz vagy a tanárod jogtalanul kivág vizsgáról - túl kell lépni, s másnap úgy felkelni, mintha mi sem történt volna. Ha van háziállatod, foglalkozz vele többet, neki hatalmas szüksége van rád, vagy ha nincs, szerezz be egyet, akiért felelõsséggel tartozhatsz. Meglátod, mekkora örömötök lesz egymásban! Ha van egy hobbid, ûzd szenvedéllyel, ösztönözz másokat is, hogy csatlakozzanak hozzád, s máris szükségetek lesz egymásra. Ha tanulsz, tanuljon a lelked is, ne csak az agyad. Ha dolgozol, tedd szívvel-lélekkel, legyél a legjobb, vagy törekedj rá, meglátod, mennyivel jobban fogod magad érezni azzal a tudattal, hogy te mindent megtettél. Szükség van Rád, pl. nekem szükségem volt Rád ahhoz, hogy eszembe jusson: igenis, túl kell lépni a nehézségeken és emelt fõvel nekivágni a következõ napnak, lelkesedni, ahogy csak egy kisgyermek tud, és legfõképpen értékelni saját magunkat. Aludj jól, állj pozitívan a holnapi naphoz, és én megígérem, hogy kellemesen fogsz csalódni a világban. Ne feledd: ha dobsz egy mosolyt a hajnalnak, a nap visszamosolyog Rád! :) 26/N
A kérdező hozzászólása: Köszi :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!