Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudom, a macskám (13 db)

Honnan tudja a macskám, hogy ébren vagyok?

Na szóval előfordul, hogy arra ébredek, hogy a cicám kínkeservesen nyávog a tálkája előtt, mert már két óra hosszája nem kapott enni. Ilyenkor meg se moccanok, ki se nyitom a szemem, úgy csinálok mint aki még alszik, de ez a kis dög megérzi, hogy ébren vagyok, egyszerűen tudja, hogy kamulom az alvást és odamászik az arcomba, és szinte beleordít, hogy ADJ ENNEM!!!!! De honnan a bánatos fittyfenéből veszi észre, hogy már nem alszok? Még arra is figyelek, hogy lassan vegyem a levegőt, hogy tényleg még csak azt se vegye észre, hogy megváltozott a légzésem. De tudja, mégis tudja! A kérdésem az, hogy honnan?

Legjobb válasz: :DDD

:DDD
A macskák 6. érzéke. Sok mindent éreznek a macskák, amiket mi még csak nem is sejtünk. Pl.csak egy a sok közül... tudják hova megyünk, hol vagyunk s mikor jövünk haza. Az én macskám pl. este megérzi mikor készülök bemenni aludni. Ilyenkor utamat állja a testével és könyörög hogy adjak neki enni, de jó sokat hogy kibírja hajnalig. Egyébként türelmesen alszik akár reggelig, még akkor is ha csak bemegyek valamiért a szobába és nem épp durmolni megyek.
De azt mondod hogy arra ébredsz! Akkor nem csak akkor csinálja ha már ébren van hanem amikor alszol akkor is. Fel akar ébreszteni hogy adj neki kaját. A macskák 6. érzékérõl nem sokat tudok. Lehet hogy megérzi de inkább nem mondok semmit errõl.
Az enyém a galéria lépcsõjén áll õrt egész este, hogy nehogy lemaradjon semmirõl. Aztán amikor csörög az orra, vagy látja, hogy mocorgunk, jön ébreszteni. Néha már arra jön, amikor álmomban megfordulok (ugye erre ébren nem is emlékeznék).

Honnan tudom, hogy a macskám fajtatiszta-e?

Kaptam egy kiscicát,kb 3 hónapos és nem tudom,hogy fajtatiszta-e.Nekem azt mondták,hogy szürke perzsa,de vannak benn ilyen világos zsemle szín? "foltok",pl: nyakkend?,papucs meg egy ^=> ilyen alakú valami a fején.Ez eléggé elbizonytalanít.Hogy állapítsam meg,hogy tényleg fajtatiszta-e?Van ennek valami jele?

Legjobb válasz: Az a jele, hogy az elõzõ tulajdonos áthozott neked egy mappát a macskával együtt, amiben a törzskönyve, oltási papírjai és egyebei vannak. Semmilyen más jele nincs annak, hogy egy macska fajtatiszta.

Az a jele, hogy az elõzõ tulajdonos áthozott neked egy mappát a macskával együtt, amiben a törzskönyve, oltási papírjai és egyebei vannak. Semmilyen más jele nincs annak, hogy egy macska fajtatiszta.
Csak a törzskönyv, garancia rá hogy teljesen fajtatiszta. :)
Egyszerû :) ha van törzskönyve akkor fajtatiszta ha nincs akkor nem az.De egy perzsát elég nehéz összekeverni más fajtákkal, bár gndolom nem tenyésztõtõl van így aztán ki tudja mit kaptál.Rakj be képet róla.
(Az emberi gyógyszerekre sem véletlen van ráírva az az unalmas maszlag, hogy "ezt a gyógyszert kezelõorvosa Önnek írta fel, akkor se adja át másnak, ha tünetei megegyeznek az Önével"...)
Mi az, hogy megölte a szomszéd????? Attól mert nyugis mint egy perzsa még nem jelenti azt, hogy fajtatiszta.
A kérdező hozzászólása: Igazából nekem úgy adták, hogy az elõzõ perzsámat megölte a szomszéd és hozott helyette egy másikat, de nem volt törzskönyvezve, viszont úgy viselkedik, mint egy perzsa.képet is tudok róla rakni, de csak holnap.
A kérdező hozzászólása: Hát hogyne kellene 6. válaszoló???Csak tudni szeretném.Olyan nagy baj ez? 5. válaszoló: a cica bolhás volt és azt mondta a szomszéd, hogy tud adni nekünk bolhairtót, ne vegyük meg feleslegesen.Porciózva adta, de azt elfelejtette közölni, hogy az a bolhairtó CSAK kutyákra való!Szegény cicám nagyon sokat szenvedett, mire feladta és rengeteg gyógyszert kapott, de nem bírta a szíve :'(
Nagyon sajnálom, de elképzelni se tudom, hogy egy felelõs gazdinál egy benti perzsa , hogy lesz bolhás azt meg pláne, hogy a szomszéd ad rá szert, de meg se kérdezed, hogy mi az..
A kérdező hozzászólása: Mielõtt megkaptam nem benti cica volt :( én meg bíztam a szomszédban.
És ha nem az, akkor már nem is kell?

Honnan tudom, hogy a macskám hamarosan szülni fog?

Legjobb válasz: Az én macskám a fialás elõtt, egész nap feküdt. Mivel be voltak zárva nem keresgette a helyet oda fialt ahova én csináltam neki a helyet. Nyájasabb lesz, kedvesebb. nézd meg a hátsóját (tudod mit) hogy elég tág e . Ha fialni fog észreveszed mivel a kiscicának ( nállam a farka) kilógott. Sok sikert a cicákhoz.egyébként ha tudod mikor "bangurozott" a rá következ 62-65 nap

Az én macskám a fialás elõtt, egész nap feküdt. Mivel be voltak zárva nem keresgette a helyet oda fialt ahova én csináltam neki a helyet. Nyájasabb lesz, kedvesebb. nézd meg a hátsóját (tudod mit) hogy elég tág e . Ha fialni fog észreveszed mivel a kiscicának ( nállam a farka) kilógott. Sok sikert a cicákhoz.egyébként ha tudod mikor "bangurozott" a rá következ 62-65 nap
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.

Mennyi ideig vemhes a macska, és honnan tudom, hogy az-e?

Szegény szüz cicumat valószinüleg a szomszédék ronda kandurja meg...,de nem is tudom biztosan,de sajna 3 napig nem jött haza,azt a nagyon hangos nyávogást nem hallottam , ami gyrereksirásra hasonlit..már 2 cicusra lenne is gazdi jelentkező köszi a válaszokat

Legjobb válasz: A macska vemhesség 63-65 napig tart kb. de van hogy 70 nap is. A mellbimbója a harmadik héten megduzzad és rózsaszín lesz. 4. héttõl pedig megnõ a pocija. A tünetek között lehet, gyakori vizelés, fokozott alvás, fészekrakási viselkedés. 28. nap után az orvos megtudja mondani hány cicus van bent.

A macska vemhesség 63-65 napig tart kb. de van hogy 70 nap is. A mellbimbója a harmadik héten megduzzad és rózsaszín lesz. 4. héttõl pedig megnõ a pocija. A tünetek között lehet, gyakori vizelés, fokozott alvás, fészekrakási viselkedés. 28. nap után az orvos megtudja mondani hány cicus van bent.
60-66 napig vemhes. Ha az akkor többet eszik és többet hizeleg valmint menõl a hasa , és megdagadnak az emlõi.
A kérdező hozzászólása: tényleg...most nem is akar kimenni a kertbe, ha szül akkor utána ivartalanitani szeretném

Honnan tudom, hogy rövid szőrű-e a macskám? Részletek lent

Szeretnék furminátort venni a cicámnak, de nem tudom, hogy ő hosszú szőrűnek, vagy rövid szőrűnek számít. Nem találtam olyan oldalt, ahol leírták volna, hány cm szőrhosszúságtól számít a macska hosszú szőrűnek. Az enyém perzsa anyától és brit kék rövid szőrű apától van :)(Kb. 2-3 cm hosszú a szőre) és az lenne még a kérdésem, hogy a kistestű kutyának való furminátort (ami 1 kg-os állathoz már jó) használhatom a cicámra is? Nem tudom, miért, de 2000 Ft különbség van a macska és a kis testű furminátor között. Nem ugyan az a penge hosszúsága? Esetleg, ha rövid szőrűhöz való furminátort veszek a macskámnak, és kiderül, hogy hosszú szőrűre valót kellett volna vennem, az ápolásnál megsérthetem a macskát, mert nem az ő szőr hosszúságához való a készülék?

Legjobb válasz: Ha jól tudom az már hosszú szõrûnek számít....többire sajnos nem tudom a választ

Ha jól tudom az már hosszú szõrûnek számít....többire sajnos nem tudom a választ
illesz egy képet, de szerintem a te cicád rövidszõrû
Megnéztem a képeket, a kutyára valónak mintha rövidebb lenne a fogazata. Ha rövidszõrû macskára valót veszel, azzal inkább az lenne a gond, hogy nem tudja kiszedni rendesen az aljszõrt, mert rövid a fogazata. A leírásod alapján azt mondanám, hogy rövidszõrûnek minõsül a cicád.
Felesleges a furminátor, vegyél neki egy 1 all systems kefét, az kihoz mindent!
A kérdező hozzászólása: hogyan lehet képet illeszteni? A válaszokat eddig is köszönöm. Egyébként nem rég megmértem a szõrét:) a hátán 4 cm, a mellkasán 2-3 cm hosszú a szõre.... Várom a további tanácsokat....

Honnan tudom meg hogy a tüzelő macskám párzott?

Mennyi ideig terhes a cica mikor látszikmeg rajta mit adjak akkor és mennyit enni?

Legjobb válasz: elõbb tanulj meg írni helyesen és gondolkodj el azon,hogy van-e értelme az életednek. gondolom nincs.puszi.

elõbb tanulj meg írni helyesen és gondolkodj el azon, hogy van-e értelme az életednek. gondolom nincs.puszi.
Elviszed az orvoshoz, és ivartalaníttatod. Akkor megtudod, hogy vemhes e. Ezzel teszed a legjobbat a macskádnak, ha szereted, ivartalaníttatod.
9 hétig tart a vemheseg Több calciumot és kitten tápot ! A kölyköket pedig úgy tudod meg nézni hogy a csecs bimboja be van ragadva és ha 4 van akkor 4 lessz
Ha vemhes akkor a hasa lefelé irányba is gömbölyödik nem csak oldalra.
Fontos: egészségügyi szempontból semmi sem indokolja, hogy a cica az ivartalanítás elõtt legalább egyszer szüljön. http://www.palavet.hu/him-nosteny-cicak-ivartalanitas/ Légyszíves olvass utána a dolgoknak, mert nagy butaságot mondtál. Ki mondta neked, hogy egyszer szülnie kell? majd jól elkap valami fertõzõ betegséget, pl macska aids, ennek is utána nézhetnél. Nem kell megvárni, hogy szüljön!
A kérdező hozzászólása: Értelmes ember nincs ezen az oldalon csak olyan debilek mint a mostani válaszadók? Én feltettem egy értelmes kérdést nem akarom ivartalanitani se menhelyrõl kihozni én ami nekünk van cicánk azt pároztatnám és ezért kérdeztem hogy honnan tudom hogy a kandúrral párzott e ? .Nem hiszem hogy ez bonyolult kérdés lenne. MENHELYRÕL NEM AKAROK HOZNI mivel van macsekunk és azt szeretném ha neki születne cicája mielött megmütetem mivel 1x szülnie kéne
Házi macskád van? Válassz kismacskát a több millióból, akik a menhelyen várják a gazdájukat, vagy akik a bokrok alatt éheznek! Ha törzskönyves, kérdezd meg akitõl vetted, hogy õ mivel etette.
OFF: nem terhes, vemhes (vagy népiesen hasas)ON
A kérdező hozzászólása: köszi de mi szeretnénk ha lenne a macseknakkiscicája
És ha pároztak akkor a nõsténynek be van ragadva a ..... Fiút nem tudod megállapítani

Honnan tudom h szeret a macskám?

A macskámnak kicsit fura természete van, de igy szeretem,nem az a dörzsöl?d?s macsek, hanem inkább maganának valló,s?t gyakran mikor meg akarom simogatni még elhuzza a fejét.Miért csinálja ezt? Nem szeret eléggé vagy ép nincs kedve a simogatáshoz?

Legjobb válasz: szerintem szeret, az enyém is néha ilyen, vagy elszalad, éjjel pedig nem tudom magamról lekaparni, velem is alszik:) egyébként elõzõ válaszolónak grat a 28 évért, nagyon szép:)

A mi cicánk is rendkívül magánakvaló, ilyen cicával tuti senki nem találkozott:) Szinte soha nem engedi, hogy megsimogassuk, szökõévente egyszer viszont odajön és a lábamhoz dörgölõzik.:D De emellett szerintem biztosan szeret, mert volt hogy arra ébredtem mellettem alszik, vagy ha a családban valaki beteg volt, azonnal mellette termett. :)
szerintem szeret, az enyém is néha ilyen, vagy elszalad, éjjel pedig nem tudom magamról lekaparni, velem is alszik:) egyébként elõzõ válaszolónak grat a 28 évért, nagyon szép:)
23.16-os vagyok, nem tudom miért lettem lepontozva, azért mert az igazat mondtam? Ehh látom itt is az a rendes ember aki azt írja amit a kérdezõ hallani akar.
figyeld a testbeszédét az elégedett nyávogását és a hozzád dörgölõzésd meg a dorombolást
Igenis szeretnek a macskák. A tied olyan fajta, hogy nem szereti, ha szeretik, az én volt cicám is ilyen volt, de hála csak néha. :)
Az elsö válaszolónek: látom, hogy fogalmad sincs a macskákról - a mieink egyáltalán nem a kaja miatt szeretnek velünk lenni. Igaz, hogy kapnak valamit, de a 4 macska naponta egy doboz konzervet - mert a többit összevadásszák maguknak. De nagyon sokszor jönnek oda hozzánk, és egyszerüen simogatást kérnek, vagy csak mellénk ülnek és ott akarnak lenni, ahol az "embereik". Az eredeti kérdéshez: a cicáknak elég nagy igényük van arra, hogy ök döntsék el, hogy mikor akarnak simogatódni. Ha elhuzza a fejét, akkor inkabb egyedül szeretne lenni - ilyenkor ne eröltesd. Ha békén hagyod, akkor ö fogja idövel jelezni, hogy veled akar lenni: odamegy hozzád, a lábadnak dörgöli a fejét. Ilyenkor szereti a simogatást - de ez is macskánként nagyon változó, mert minden cica egy egyéniség. (Nekünk most 3 van, de eddig összesen már 7 volt - csak az elözöek elpusztultak 14; 15; 16 illetve 28 évesen)
nekem van egy virtuális cicám a cicanevelde.hu-n. :) õ sem szereti, ha egy alkalomnál többször akarom megsimogatni, inkább mindig elbújik. :D
A macskák nem szeretik a gazdájukat, pusztán a kajáért maradnak nála.
A legelsõ válaszolónak van igaza! A macska nem gazdafüggõ mint a kutya, ha a kutya nem kap ételt a gazdától akkor is vele marad. A macska az fogja magát és elmegy keresni magának. Ugyanígy van a lakhellyel is, a macskának az a lényeg hogy meleg legyen, ha ez nincs meg akkor fogja magát és keres egy meleg helyet. A kutya pedig a -20 fokban is lefekszik melléd és veled együtt vacog. Tehát a macska érdekbõl van veled, nem hûségbõl.
A kérdező hozzászólása: koszonom minden hozzaszolalonak a valaszat!

Honnan tudom megállapítani, hogy vemhes-e a macskám? (többi lent! )

Sziasztok. Arról lenne szó, hogy egy olyan 8-10 napja észre vettem, hogy kövéredik a macskám. Az emlő is nőttek egy picit, kb akkorák mint egy katicabogár. Honnan tudnám pontosabban megállapítani, hogy hasas-e?

Legjobb válasz: Hát szerintem nem nagyon tudod megállapítani még. Ha tényleg hasas,akkor a pocakja nemsokára nagy lesz és ha ráteszed a kezed, érezni fogod,hogy a kiscicák mocorognak. :) Amúgy nekem a cicám mikor hasas volt, kezdett ellustulni,nem volt olyan játékos,az emlõi is sokat nõttek és néha furin viselkedett(most nem tudom pontosan mi volt az,de valahogy más volt mint máskor) De az a biztos mikor már érzed a cicák mocorgását. :)

Hát szerintem nem nagyon tudod megállapítani még. Ha tényleg hasas, akkor a pocakja nemsokára nagy lesz és ha ráteszed a kezed, érezni fogod, hogy a kiscicák mocorognak. :) Amúgy nekem a cicám mikor hasas volt, kezdett ellustulni, nem volt olyan játékos, az emlõi is sokat nõttek és néha furin viselkedett(most nem tudom pontosan mi volt az, de valahogy más volt mint máskor) De az a biztos mikor már érzed a cicák mocorgását. :)
A kérdező hozzászólása: és, mikor megduzzadtak az emlõi akkor kb mekkorára duzzadtak?
az én macskám éjjel-nappal nyávogott, enni akart, kövérebb lett, sokkal bújósabb, kereste az ember társaságát
A kérdező hozzászólása: ahha, nálunk is ugyan ez van, és azt megtudja mondani valaki, hogy kb mekkorára duzzadt az emlõje?
Nekem éppen 2macskám is hasas kb.1hónaposak lehetnek. Sokat esznek, hízelgõsebbek, bújósabbak. Hasuk nagyobb és lehet érezni kis csomókat a bimbóknál a hason a tejtermelés jele.Cickójuk duplájára nõttek. Ha tudod hogy mikor tüzelt, akkor azt is tudod hogy hány hetes a cicád. :) Kb.1hétig tüzelnek.Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: köszi a segítségeket...:D

Honnan tudom hogy vemhes a macskám?

Elõre köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: elviszed ivartalaníttatni és ha nagyon érdekel a doki megmondja vemhes volt-e!

elviszed ivartalaníttatni és ha nagyon érdekel a doki megmondja vemhes volt-e!
én is felakartam tenni ezt a kérdést de látom itt nem lehet értelmes választ kapni.mért kell egybõl ivartalanitani nem ez volt a kérdés hanem hogy mik a tünetek vagy látható jelek ha vemhes a cica.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm azt a kevés értelmes választ amit kaptam.
# 13: Egyelõre. Ahogy emberek esetében is így volt még 10-20 évvel korábban. De ha mindenki csak a kipakoltatást szorgalmazza, akkor nem is fejlõdik ez a lehetõség, holott akár néhány éven belül hatékony, biztonságos és olcsó macska-fogamzásgátlók is lehetnének a piacon.
#8 az ivartalaníttatásnak mivel mûtét vannak kockázatai, viszont a hormonális fogamzásgátlásnál lényegesen kisebb kockázatai vannak állatok esetén
"Egyáltalán nem kockázatos mûtét. Ez egy rutin mûtét. Ez egy állatorvosnak olyan mint egy ember orvosnak a mandula kivétele." Ezt rosszul tudod. A hasi mûtét és a mandulamûtét kockázata összehasonlíthatatlan. Akkor inkább a vakbélmûtéthez, vagy a császármetszéshez hasonlítsd! És attól, hogy RUTIN mûtét, még VAN kockázata! Minden mûtétnek van kockázata, eleve az altatásnak is (embernél, állatnál egyaránt), illetve a has felvágásának is van (fertõzések, összenövések). Az az orvos, aki errõl nem tájékoztat korrektül, az felelõtlen! (Legyen akár ember-, vagy állatorvos!)
# 10: Tévedsz, engedi a törvény, az elköttetést legalábbis minden nagykorú állampolgár kérelmezheti. (Kortól, gyermek lététõl független.) Néhány tízezer forintos költség, egy altatásos hasi mûtét, igazán semmi! Hajrá!
Én elmennék ivartalanítatni magam, de sajnos a törvény nem engedi, mert nem rendelkezhetek magam felett úgy látszik...kár.. de kedves kérdezõ, nem kellenek az utcára macskák, így is van elég gazdikeresõ.
Egyáltalán nem kockázatos mûtét. Ez egy rutin mûtét. Ez egy állatorvosnak olyan mint egy ember orvosnak a mandula kivétele.
# 7: Miért nem fogamzásgátlást propagálsz az állatok esetében? Miért egy komoly, kockázatos hasi mûtétet? Az általad felsoroltakat a fogamzásgátlás is ugyanúgy megakadályozná! Miért CSAK az ivartalanítás?
kedves elõzõ, mivel én el tudom dönteni, mikor akarok terhes lenni, ellentétben az állatokkal nem érzem szükségét az elköttetésnek...és ellentétben az állatokkal én nem fogok évente 2 felesleges "almot" lehozni, ahol a kölykök elõbb-utóbb az utcára kerülnek és pont ezért a várható élettartamom sem csökken kb 5-10 %-kal minden alom után és nem növekszik az ivarszervi daganatra való hajlamom se...szóval továbbra is promótálom az ivartalanítást
Akik szerint az ivartalanítás ennyire csodás és kellemes dolog, azok menjenek már el, és ivartalaníttassák magukat, hátha attól kiegyensúlyozottabbá válnak, és nem éreznek beszólogatási kényszert...
Küldenél róla képeket??? Ugy nagyjából meg lehetne állapitani.
Ja!!!Te tetted fel azt a kérdést is , hogy mikor tüzelnek a macskák. IVARTALANITASD KÖNYÖRGÖM!!!! NEKI IS ÉS NEKED IS JOBB LESZ!!!TOVÁBB FOG ÉLNI A MACSKÁD!!!
Ne kérdezgess már itt barbi1015!!! Vidd már el orvoshoz a szegény macskádat és ne itt kérrdezgess!!!
A cicák vemhessége átl.60 nap, Ilyenkor falánkabbak, elkezdik keresni a "szülõszobát"(biztonságos eldugott, meleg helyeket)S ha kicsit "erõsebben"szeretgéled õt, jobban védi magát.(a pocijuk is láthatóan növekszik)
nekem egyik cicám az ivartalanitáskor fertõzést kapott és elpusztult

Honnan tudom letölteni a Kutyák és macskák, a rusnya macska bosszúját?

A google-n nem találtam olyat ami ingyenes lenne

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!