Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudom, a (5741 db)

Honnan tudja a gyógyszer, hogy hol fáj?

Legjobb válasz: Erre én is nayon kíváncsi vagyok. Komolyan, ha fáj a fejem, akkor a gyógyszer honnan tudja, hogy nekem az fáj, és azt gyógyítja meg!?

Erre én is nayon kíváncsi vagyok. Komolyan, ha fáj a fejem, akkor a gyógyszer honnan tudja, hogy nekem az fáj, és azt gyógyítja meg!?
Nem azt gyógyítja meg, hanem tompítja a fájdalomérzetet. Az egész testedben. Ezen kívül pl. a fejfájáscsillapító értágítót is tartalmaz (koffein) az izületi fájdalmakat csillapító izületi "kenõanyagot", de alapvetõen mind a fájdalomközpontra hat.
Ez csak a reklámokban van így.
A mosópor-egyetem folt és szín szakán végzett, és elméletileg tudja és tudja. Ám mivel a gyakorlati oktatásról sokat hiányzott a szakmunkás mosópor miatt, akinek tanulás helyett udvarolt, így kicsit összekeveri a dolgokat, és a színt találja meg munka közben, nem a foltot.
Egyszerû :) )) A mosópornak 3 diplomája van színfelismerésbõl és ugyancsak 3 diplomája folt-felismerésbõl, ezenkívül egyetemi dékán és doktoranduszi fokozattal is rendelkezik. És mielõtt kitisztítaná a foltot, elkéri a személyigazolványát természetesen :DDDDD
Én ugyan nem hiszek ezekben de van elképzelésem bár lehet badarság. A színt valamiféle mesterséges anyagok (vegyületek vagy mifélék) kötik festékként az anyaghoz. A koszt meg természetes vegyületek alkotják (már amennyiben nem festék a kosz :D) Bizonyos vegyületeket old, bizonyosakat nem. Van amivel reakcióba lép másokkal meg nem. Ha természetes anyaggal festett ruhát raksz be abból kioldja a színt. De ma már kevés ilyet használnak és arra rá is van írva, hogy kézi mosásra vegyszer nélkül 0 így könnyen mondhatják, hogy "intelligens" hiszen már nem használják festésre azokat az anyagokat amik régebben voltak és a természetben is megtalálhatóak "folt"-ként. Szerintem szoros együttmûködés van a festék gyárak, a textilgyárak és a mosószergyárak között. Ahogy meglepõ módon a divatott sem a divattervezõk hanem a (textik)festék gyárak irányítják. :)
Az a reklám természetes szõke nõknek készült! :-)
A mosópor nem intelligens, de azok, akik ezeket a reklámokat kitalálják, zsenik, mert a termékeket veszik, mint a cukrot, õk meg jó pénzeket kapnak érte :-)
Szerintem GPS-sel.
Elvileg a kosz kevesebb..namármost lehet hogy a mosópor is képes arra, hogy érzékelje, melyik színbõl van több. [Mivel én sem intelligens mosóporból vagyok, ezért ez max. egyszínû ruhákra vonatkozhat.]
az IQ-szintje meghaladja Orsós/Bogdán/Kalányos Gigoló Werhetetlen Lakatos Hejszzeegnõõ-ét :)

Férjhez mentem, és megváltozott a nevem. Honnan tudom a szükséges dokumentumokat letölteni?

Legjobb válasz: Igen,ezeket tudom. Csak azt nem, hogy honnan lehet leszedni a Taj és adókártyához a szükséges dokumentumot.

A kérdező hozzászólása: Igen, ezeket tudom. Csak azt nem, hogy honnan lehet leszedni a Taj és adókártyához a szükséges dokumentumot.
Ha bemész, odatolják eléd. Nem lehet letölteni.
Mire gondolsz pontosan? Be kell menni az önkormányzathoz és új személyit csináltatni. Ha az megvan, akkor új jogsit, útlevelet, TAJ-kártyát, adókártyát, be kell jelenti a víz-, gáz- stb. mûveknél a névváltozást, ha van a neveden ingatlan, akkor a földhivatalban is.

Kémia-Honnan tudom a vegyületről, hogy milyen a kémhatása?

Milyen a kémhatása pl. a Na2So4-nek,CaCo3-nak,KNO3-nak,Co2-nek? Ami a legfontosabb:HOGYAN TUDOM EZEKET MEGÁLLAPÍTANI?

Legjobb válasz: Kémhatása csak vizes oldatban lesz. Úgy tudod meghatározni, hogy megnézed, hogy az egyik és a másik fele, a pozitív és a negatív ion honnan származik: erõs savból/bázisból vagy gyenge savból/bázisból. Ha mindkettõ ugyanolyan (erõs-erõs vagy gyenge-gyenge) akkor semleges a kémhatás, ha nem ugyanolyan, akkor olyan lesz a kémhatása, mint amilyené az erõs. Tehát pl. ammónium nitrát oldata ezek alapján savas mert az ammónia gyenge bázis, a salétromsav (HNO3) pedig erõs sav. Ennek oka, hogy a vegyületben a gyenge savból/bázisból származó ionok a vízzel reagálnak (hidrolizálnak)

Kémhatása csak vizes oldatban lesz. Úgy tudod meghatározni, hogy megnézed, hogy az egyik és a másik fele, a pozitív és a negatív ion honnan származik: erõs savból/bázisból vagy gyenge savból/bázisból. Ha mindkettõ ugyanolyan (erõs-erõs vagy gyenge-gyenge) akkor semleges a kémhatás, ha nem ugyanolyan, akkor olyan lesz a kémhatása, mint amilyené az erõs. Tehát pl. ammónium nitrát oldata ezek alapján savas mert az ammónia gyenge bázis, a salétromsav (HNO3) pedig erõs sav. Ennek oka, hogy a vegyületben a gyenge savból/bázisból származó ionok a vízzel reagálnak (hidrolizálnak)
A CO2-nél pedig meg kell tanulni, hogy vízzel reagálva szénsav keletkezik. CO2 + H2O = H2CO3
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM! Azt viszont még mndig nem éretm, hogy mi lesz a helyzet pl.a MgO és a MgOH esetében. ( ? )
open office
A kérdező hozzászólása: De az nem csak próbaverzió ugye?
LibreOffice. Mindkettõ teljes, szabad szoftver.
Libre Office +1! G.

Honnan tudja a gyerekzár hogy gyerek vagyok?

Legjobb válasz: Onnan, hogy nem tudod kinyitni. :o)

Onnan, hogy nem tudod kinyitni. :o)
Onnan tudja, hogy gyerek vagy, hogy te egybõl kitudod nyitni.Ellentétben Veled Anyádnak kínlódania kell vele, és természetesen MINDÍG akkor amikor nagyon sietnie kellene!Ilyenkor Anya cifrákat szokott mondani, de te csak szépen fogd be a kis füledet!!
Hehe, bezony! :) )) A gyerekzár direkt a gyerek szórakoztatására lett kitalálva. Amikor nem tudtam kinyitni a gyógyszeres flakont, csak odaadtam az ötévesemnek, és szépen kinyitotta :) Szerencsére azért találkoztam már olyan biztonsági gyerekkütyüvel, ami korrektül nyithatatlan volt. Felnõtt számára is :) ))))
Az én 2, 5 évesem, meg talált konektordugókat egy fiókban, és ledugózta az összes konektort a lakásban.A dugószedõt meg eltette.Mit meg nem rimánkodtam neki, hogy hozza már elõ, mert szükségem lenne áramra.
onnan, hogy megmondod neki

Honnan tudok a legolcsóbban cd papírtokot rendelni? Sokat szeretnék, min.500 db-ot, de mindenhol csak 10-15 Ft-ért találok, és az sok.

Legjobb válasz: 3,5-tõl tudok papírtokot, minõségit pedig 6,5-tõl. Ha érdekel, keress meg! Itt nem akarok reklámozni.

3, 5-tõl tudok papírtokot, minõségit pedig 6, 5-tõl. Ha érdekel, keress meg! Itt nem akarok reklámozni.
10 Ft az sok....XD

Honnan tudja a bank hogy hol dolgozom? Lent

Le akarják tiltani a fizetésem,a szerz?déskötés óta változott a munkahelyem,hogyan derítik ki a munkáltatómat hogy kérjék a fizetésletiltást?

Legjobb válasz: Ha a bankszámlaszámodat tudja (márpedig tudja), akkor csak ránéz, és máris látja, hogy ki utal rá munkabért neked.

Ha a bankszámlaszámodat tudja (márpedig tudja), akkor csak ránéz, és máris látja, hogy ki utal rá munkabért neked.
A kérdező hozzászólása: nem tudja a bankszámlaszámom mert másik bankhoz mentem át azóta
A bankok egymással kapcsolatban vannak. Körbetelefonálnak és már ki is derül:(((
Az a baj hogy Te a szerzõdéskötés óta átmentél egy másik céghez másik bankszámlával ha jól értem. Akkor amint megpróbálják a fizuletiltást rájönnek hogy nem ott dolgozol és akkor még azt is megtehetik hogy beperelnek amivel rosszabbul jársz. Ugyanis a szerzõdésekben van egy olyan sor hogy köteles vagy minden adatváltozást bejelenteni ami a szerzõdéshez szükséges volt így a munkahelyet is. Lakcímre kimegy majd a levél ha az a régi maradt errõl.

Biotech Power Pro-t honnan tudom a legolcsóbban beszerezni?

Legjobb válasz: szerintem mindenhol egy árban van,nem tudom így van e még mindig de mikor megjelent akkor csak és kizárólag a bodybuilder.hun árulták még biotech üzletekben sem volt kapható

szerintem mindenhol egy árban van, nem tudom így van e még mindig de mikor megjelent akkor csak és kizárólag a bodybuilder.hun árulták még biotech üzletekben sem volt kapható
Ahol épp akciós mondjuk. Ehhez viszont nyakadba kell venni az interwebet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Közbe már kutakodtam picit és jelenleg a shop.builder-en a legolcsóbb, ahogy akcióban van, viszont találtam egy másik oldalt is, ahol akción kívül is "csak" 11 781ft.

Honnan tudja a szervezet, hogy mikor kell "megszülni" a babát? Vagy a baba mikor tudja, hogy mikor kell megszületnie? Sokat tanakodom ezen mióta babát várok.

Legjobb válasz: Úgy tudom úgy hallottam hogy amikor a baba kifejlõdik kibocsájt egy anyagot az bejut a véráramba és az inditja be a szülést. azt nem tudom hogy hormon v. enzim.

Úgy tudom úgy hallottam hogy amikor a baba kifejlõdik kibocsájt egy anyagot az bejut a véráramba és az inditja be a szülést. azt nem tudom hogy hormon v. enzim.
Állítólag két dolog között "keresi a baba az egyensúlyt". Hogy elég érett legyen a kinti életre és hogy akkora legyen, hogy meg tudjon születni. A "legideláisabb" pillanatban pedig kibújik.
Ha a baba teljesen késznek érzi magát, akkor elkezdi termelni az agyalapi mirigye az oxitocin nevû hormont, ami bejut a magzatvízbe - így méhösszehúzódások lesznek tõle!
Ezek az elméletek vannak a szülés megindulására: - a baba „üzen” az anyának hormonális úton, - a méhlepény indítja be (mivel az is hormontermelõ szerv) - az anya szervezete dönti el szintén a hormonális egyensúly alapján - a méh nyúlása következtében (bizonyos receptorok ingert kapnak és elindítják a hormonválaszt) - fizikai, környezeti stb. okok (pl. hold, légnyomás, magzatvíz mennyisége, minõsége stb.)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!