Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudok tej (49 db)

Honnan tudom hogy, a tejem híg? Egy ciciből szopizík, de néha sírdogál a cicimen és hadakoznom kell vele. Nem értem miért sír a cicin? 2.5 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Az anyatej két részbõl áll: elõször a szomjoltó vizesebb elsõ tejet szívja ki a baba, és után jön a zsírosabb hátsó tej. A zsír mennyisége nem függ az anya táplálkozásától, az összetétele viszont igen: ha sok telítetlen zsírsavat tartalmazó dolgot eszel (hal, oliva olaj), akkor a tejben is ezek az értékes zsírok jelennek meg. Ha kevesebb kalóriát fogyasztasz, akkor a szervezet a te zsírraktáraidból veszi ki a telített zsírsavakat. Tehát olyan nincs, h' valakinek csak vizes, alacsony kalóriatartalmú teje legyen, annál sokkal jobban van kitalálva az anyai szervezet. Két és fél hetesen valószínûleg azért sírdogál szoptatás közben, mert ez nekik még elég komoly izommunka, ahogy nõ, egyre könnyebben fog menni. Ha azt tapasztalod, h' csak az elsõ tejet szívja ki rendszeresen (nem gyarapodik a súlya, nem lakik jól), akkor megpróbálhatod lefejni a tejet, és kiskanállal, pohárból, vagy ha nem idegenkedsz tõle, cumisüvegbõl odaadni neki. De valószínûleg bele fog jönni hamar. Minden jót!

Az anyatej két részbõl áll: elõször a szomjoltó vizesebb elsõ tejet szívja ki a baba, és után jön a zsírosabb hátsó tej. A zsír mennyisége nem függ az anya táplálkozásától, az összetétele viszont igen: ha sok telítetlen zsírsavat tartalmazó dolgot eszel (hal, oliva olaj), akkor a tejben is ezek az értékes zsírok jelennek meg. Ha kevesebb kalóriát fogyasztasz, akkor a szervezet a te zsírraktáraidból veszi ki a telített zsírsavakat. Tehát olyan nincs, h' valakinek csak vizes, alacsony kalóriatartalmú teje legyen, annál sokkal jobban van kitalálva az anyai szervezet. Két és fél hetesen valószínûleg azért sírdogál szoptatás közben, mert ez nekik még elég komoly izommunka, ahogy nõ, egyre könnyebben fog menni. Ha azt tapasztalod, h' csak az elsõ tejet szívja ki rendszeresen (nem gyarapodik a súlya, nem lakik jól), akkor megpróbálhatod lefejni a tejet, és kiskanállal, pohárból, vagy ha nem idegenkedsz tõle, cumisüvegbõl odaadni neki. De valószínûleg bele fog jönni hamar. Minden jót!
Az elején híg és kékes, az a tejcukorban gazdagabb és az oltja a babák szomját, majd utána szívják ki a sárgásabb zsírdús tejet.
mért mondjátok, hogy nincs híg tej? ??? igenis van!!!! nekem az elsõ gyerek 2 évig szopott, volt tejem bõven, csak sz_rt se ért. összevissza szopott, negyedóránként, fél órákat, megõrültem, mindíg fent volt, és sírt, a védõnõnek mondtam, hogy nem lehet jó a tejem, mert ilyen vizes-kékes, azt mondta az a jó tej, aha, megszültem a másikat, na megtudtam , milyen a jó tej, aranysárga volt, sûrû zsíros, a kissebbik lányom 4-5 órákat aludt két szoptatás közt, nem is hittem el, hogy ilyen különbség lehet. most a harmadikat várom, mindeninek szíve joga mit tesz, én ha látom, hogy megint olyan rossz a tejem, azonnal adni fogok pótlást, nem kínzom szegényt, az elsõ gyerekem éppeleget éhezett, "hála" a baromi okos védõnõnek...
Szia! Azt mondják, hogy nincs olyan, hogy híg tej. Egy ilyen pici baba azért is sirdogálhat, mert még nincs hozzászokva a külvilághoz, vagy mert fáj a pocija. Minél többet szoptatod, annál több tej fog termelõdni, ha rendesen eszel, akkor biztos, hogy nincs baj a tejeddel sem. Az sem gond ha mind a 2 cicibõl eszik, nem jelenti azt, hogy nem elég a tejed. A nagyobb lányom 15 hónapig szoptattam, a kicsi 13 hónapos és még szopik. Sok szerencsét a szoptatáshoz! üdv. Csilla
Valóban nincs olyan, hogy híg tej!igaz az elõtebb hígabb mint ami utána jön zsírosabb tejcsi!Az én fiam amikor pici volt( akkor volt egy idõszak)akkor sírt szopizás közben amikor ömlött a tejem, szegény valószínûleg nem bírta nyelni olyan gyorsan jött.Nehezen jöttem rá, hogy ez a baja, de utána mindig lefejtem a tejcsi egy részétszopi elõtt és utána már jó volt neki!Vagy éppen az ellenkezõje lassabban jön mint ahogy õ szertné.
ja, bocsi, éppen a kérdésre nem válaszoltam, szóval ha olyan átlátszó, kékes vizesnek látod a tejed, az akkor híg, és értéktelen. az anyatejnek ha jó sárgásnak kell lennie, sûrû ragacsosnak, és ha sok van, lefejed, föle lesz, mint a tejföl, vagy tejszín.
A kérdező hozzászólása: Ha , lefejem a tejem csak 10-20ml jön le kicsit sárgás és ragados, jót cuppog utána a gyerek.
A kérdező hozzászólása: Ja van mikor órákig alszik, az éjszakát fél9-tõl általába 2-ig alszik , viszont napközben csak 1-2 órákat szundizk. Köszönöm a válaszokat!!!!
A enyém igaz, hogy 5 hetes, de van úgy hogy 4-5 órát alszik, máskor meg csak kettõt és cicit kér. Éjjel is vagy 3x eszik, vagy 2x. A lányom akkor is szokot sírni a cicin, ha már eléggé tele van és fája hasa, de persze azért még enne. Ilyenkor ringatni kell a kis fenekét, vagy simogatni a hasát és fél óra múlva szokott még enni egy kicsit. utolsó

Honnan tudom, hogy azért nem eszik többet, mert, jól lakott, nincs benne több tej, vagy lusta szivni, ha sirdogál evés után?

Legjobb válasz: Ha még éhes akkor ha újra és újra mellre rakod, ugyanúgy rákap és mohón szívja. Ha nincs benne tej, azt érzed, mert puha lesz a melled és nem tudod kézzel nyomni a tejet. Azt nem hinném, hogy lusta volna , ha éhes inkább eszik, ha ott van elõtte a cici.

Ha még éhes akkor ha újra és újra mellre rakod, ugyanúgy rákap és mohón szívja. Ha nincs benne tej, azt érzed, mert puha lesz a melled és nem tudod kézzel nyomni a tejet. Azt nem hinném, hogy lusta volna , ha éhes inkább eszik, ha ott van elõtte a cici.
Fúú ezzel én is mindig bajban voltam. Nagyobb gyerekem fél órákat evett és utána nyugisan aludt. Második gyerekem 5 perc alatt lerendezte és utána mindig nyûgösködött ha adtam vissza neki, akkor rákapott és próbálta de még sem sikerült neki. Én sem tudtam eldönteni, hogy akkor most mi a helyzet, mert ha utána eltereltem a figyelmét, akkor elvolt. Hízni meg szépen hízott. Azóta sem tudom, hogy azok mért voltak. Ha normális a védõnõd, akkor említsd meg neki és hátha megoldható az, hogy leviszed a gyereket megméritek megeteted és akkor is megméritek és akkor Õ meg tudja mondani, hogy korának megfelelõen eszik - e vagy sem. Nekem ezt dokinõ ajánlotta fel.

Honnet tudom, hogy megfelelo mennyisegu tejem van? 8 hetes a kisfiam es napkozben szinte egesz nap szopni akar. Az utobbi napjaink sirassal es szopassal telnek. Lehetseges, hogy nincs eleg tejem es ezert akar ennyit szopni?

Van hogy 1 oraig is szopik es rovid ido utan megint szopni akar.

Legjobb válasz: Ne valószínû, hogy kevés lenne a tejed. Ha hetente minimum 125 grammot hízik akkor elég a tejed! Nem biztos, hogy éhes amikor szopizni akar, csak rád van szüksége. A babák ""cumizással" nyugtatják magukat! Itt olvashatsz többet: http://www.lll.hu/fuzetek/sir_a_baba

Ne valószínû, hogy kevés lenne a tejed. Ha hetente minimum 125 grammot hízik akkor elég a tejed! Nem biztos, hogy éhes amikor szopizni akar, csak rád van szüksége. A babák ""cumizással" nyugtatják magukat! Itt olvashatsz többet: http://www.lll.hu/fuzetek/sir_a_baba
ezt hivják növekedési ugrásnak, a baba állandó szopással szaporítja fel a tejet bizonyos idõközönként, amikor a mozgásfejlõdése épp változásban van és öbb tápanyagra, élelemre van szüksége. Ez 6-8, 12, 30-32 hetes kor között fordul elõ általában, sokan azt hiszik ilyenkor, hogy kevés a tejük és tápszerhez nyúlnak, ezért van az, hogy a szoptatás sokaknál másfél, 3 és 6 hónapos korban akad meg. Amit tehetsz: folyamatos szoptatás, egy hét múlva megint minden vissza fog állni a rendes kerékvágásba, hidd el! (Egyébként ilyen apró korban még teljesen természetes, ha a frontok, idõjárásváltozások, kisebb megfázások idején a babák állandóan szopni akarnak)
Az egy óra elég soknak tûnik. Nem alszik el közben? Nem lehet, hogy csak az elejét szívja ki és utána bealszik? Így sosem kap a zsírosabb laktatóbb hátsó tejbõl. Mindkettõbõl eszik? Nem próbáltál egy kicsit fejni mindig szopi után, szaporítás céljából? Büfizik utána? Nem levegõvel telik meg a pocija?


Honnan tudom hogy nincs elég tejem? Néha a baba negyed ora alatt tele eszi magát, néha 1orát is cumizik. Ha megnyomom a mellbimbom akkor jön belöle tej. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ha megnyomod és jön belõle tej, akkor tuti van elég tejed, emiatt ne aggódj. Az nem lehet, hogy azért sír szopi után mert fáj a pocakja? Nekem anno azt mondták, hogy ne hagyjam 1 órát egyfolytában mellen, hanem tartsak 10-15 percenként szünetet, amíg büfizik. Hátha sok levegõt nyel és azért sír.

Ha megnyomod és jön belõle tej, akkor tuti van elég tejed, emiatt ne aggódj. Az nem lehet, hogy azért sír szopi után mert fáj a pocakja? Nekem anno azt mondták, hogy ne hagyjam 1 órát egyfolytában mellen, hanem tartsak 10-15 percenként szünetet, amíg büfizik. Hátha sok levegõt nyel és azért sír.
szia! nekem szó szerint ugyanezt csinálta a kisbabám (most 2, 5hónapos), én is azon pánikoltam, h kevés a tejem, de aztán azt javasolták, h adjak neki gripwater-t (gyógyszertárban kapható), mert biztos túleszi magát és azért sír, adtam neki és azóta jobb a helyzet sok sikert és boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Van amikor negyed orai evés után elájul ugy alszik, ha pedig 1orán át eszik utána hisztizik de már nem akar szopizni, se a cicit se a cumis uveget nem fogadja el. Mit tegyek?

Menyit eszik egy 9-10 napos baba? Honnan tudom hogy elég a tejem, ha magátol abbahagya a szopizást akor eleget evett? Az hogy nem tudok lefejni tejet etetés után abbol amiböl evett baj, mert eddig mindig jött le 20-30 ml de már nem jön, mitöl van?

Félek hogy kevés lessz a tejem mert már nem tudok fejni szpi után,igy ha majd többet akarna enni hogy lessz elég neki?Szedek homeos bogyot és iszom a laktoherbet de eddig nem sokat segitettek,mennyi idö mire hat és meddig lehet szedni a homeos bogyot?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj! A tested csodálatos módon tudja követni a kicsi babád igényeit. Ki látott már olyat a természetben, hogy egy emlõs fejt volna, miután megetette a kicsinyeit? Ha a babád éhes lenne, nem hagná abba a szopizást. És egyébként is hallatná az elégedetlenség hangját. Ha igény szerint szoptatsz, tehát ha a babád megéheizk, akkor megkínálod, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem lesz semmi baj:) Ugye tudod, hogy a bogyónál és a teánál is többet ér a nyugalom, az elszántság és a magabiztosság. Ha az anyák évezreek óta képesek táplálni a babájukat, akkor miért pont mi, mai anyák ne tudnánk? Boldog babázást kívánok neked!

Szia! Ne aggódj! A tested csodálatos módon tudja követni a kicsi babád igényeit. Ki látott már olyat a természetben, hogy egy emlõs fejt volna, miután megetette a kicsinyeit? Ha a babád éhes lenne, nem hagná abba a szopizást. És egyébként is hallatná az elégedetlenség hangját. Ha igény szerint szoptatsz, tehát ha a babád megéheizk, akkor megkínálod, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem lesz semmi baj:) Ugye tudod, hogy a bogyónál és a teánál is többet ér a nyugalom, az elszántság és a magabiztosság. Ha az anyák évezreek óta képesek táplálni a babájukat, akkor miért pont mi, mai anyák ne tudnánk? Boldog babázást kívánok neked!
Szia! Az én kislányom 15 hetes. A kórházból négy nap után jöttünk ki. A kórházban még nem nagyon evett, mert császárral született és késõbb indult be nálam a tejelválasztás. Amikor hazahoztam béreltünk egy mérleget, amin mindig lemérem etetés elõtt. Az enyém 10 naposan olyan átlag nyolvanakat evett. ( volt hogy 50-et volt, hogy 110-et). Azt mondta a védõnõ, hogy egy ekkora babánál 60 a "normális". És mivel az enyém sokat evett hasfájós is volt. Mára már kinõtte. Ha magától abbahagyja a szopizást és úgy gondolod keveset evett, akkor tarts egy kis szünetet, böfiztesd meg és próbáld meg újra mellre rakni.Ha már nem fogadja el másodszorra sem a cicit akkor elég volt neki. Nem tudom, hogy van-e mérleged otthon, mert az sokat segít. A fejésrõl pedig annyit, hogy nekem sem nagyon ment, fõleg ha kiszopizta a javát. Én is szedem a homeos bogyókat meg a teát is iszom. Annyit tudok tanácsolni hogy próbáld meg magad éjszaka lefejni. Én nekem mindig akkor sikerült a legtöbb. A homeos bogyokat szerintem addig szedd amíg van tejed. Én is lefagyasztottam a tejet jobb idõkre. Sokan azt tartják, hogy mindig egy mellbõl szopiztasd a gyereket a maradékot meg fejd le. Mások viszont arra esküsznek, hogy mind a két mellbõl szopiztassa meg az anyuka a bébit. Az tény hogy minél többször teszed mellre annál jobban fokozódik a tejed. A homeos bogyokon meg a teán kívül igyál sok folyadékot, fõleg rostban dús leveket. Nekem pl a narancslé nagyon csúszottés ahogy megidtam elindult a tejem magától. Igyál meg néha egy pohár sört is ( legjobb a barna)az is nagyon beindítj a tejet.( nem lesz a bébinek semmi baja az alkoholtól, ettõl nem kell félni) És nekem a rántott levesek is megtették a hatásukat. Pl: tojásleves Remélem azért tudtam segíteni tymy
Szia A homeos bogyóval azért vigyázz. Most már tudom hogy valószinü nálam a tej mennyisége ettõl esett vissza. Ugyhogy már nem szedem. Csak sok folyadék, tojásleves, és próbálok pihenni.

Honnan tudom hogy kiszivja az egész tejet?

2 honapos babam mostanaba 10 perc alatt befejezi a szopit,ha megnyomOm a mellem meg spriccol belole a tej! Ha kinalom nem meg kell neki ha megkinalom a masikkal legtobbszor abbol isszik meg par kortyot! Hogy csinaljam? Nem apadhat el a tejem? Kulomben nagyon jol fejlodik alszik nagyokat , nem marad ehesen! De honnan lehet tudni mikor kiuriti a mellett nekem eddig mindig spriccelt ha megnyomtam?

Legjobb válasz: A baba annyit szív ki,amennyire szüksége van. Ha sok a tejed,akkor a fölösleget fejd ki. Nem fog elapadni a tejed.

A baba annyit szív ki, amennyire szüksége van. Ha sok a tejed, akkor a fölösleget fejd ki. Nem fog elapadni a tejed.
Ugyan ezt csinálta az én babám is. Én nem fejtem ki a fölösleget, és beállt szépen a kereslet-kínálat! 9 hónapos és még mindig anyatejes baba anyukája

Honnan tudom, ha már nem elég neki a tejem?

4 hetes babám 2 napja nagyon sirós lett. Mindig cicizne, vagy ölbe lenne! Ha sir, felveszem, abbahagyja! Nem elég neki a tejci? Vagy más oka lehet?

Legjobb válasz: sajnos lehet hasfájás jele is, de lehet fejlõdési ugrás is (3 hetesen szokott lenni). én ilyenkor 2 óránként tettem mellre, ez pár nap alatt megnövelte a tej mennyiségét. ha gyakran mellre teszed, akkor biztos hogy elég neki a tejed! emiatt ne agódj! ha szépen hízik is, akkor az mutatja,hogy minden rendben van. http://www.kismamablog.hu/szoptatas/novekedesi-ugras

sajnos lehet hasfájás jele is, de lehet fejlõdési ugrás is (3 hetesen szokott lenni). én ilyenkor 2 óránként tettem mellre, ez pár nap alatt megnövelte a tej mennyiségét. ha gyakran mellre teszed, akkor biztos hogy elég neki a tejed! emiatt ne agódj! ha szépen hízik is, akkor az mutatja, hogy minden rendben van. http://www.kismamablog.hu/szoptatas/novekedesi-ugras
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Néha olyan puha a mellem, hogy azt hiszem, nincs is benne tej közben meg folyik! :)
A kérdező hozzászólása: Hát..született 4240 gr, lefogyott 3980gr, és amikor eljöttünk a kórházból, 4230gr. Mult héten, 3 hetesen 4850 gr. Szóval rendesen hizik! Tejem reggelente folyni szokott, olyan sok van. És sokat is van cicin, csak féltem, hogy esetleg azért mert nem elég de akkor megnyugodtam. A linket és a választ is köszönöm szépen!
akkor tényleg nincs gond! heti 120 a minimum hízás, 150-200 az ideális. õ meg kb300at hízott! (elõre szólok, ha már nem folyna reggelente a tejed, akkor az nem azt jelenti, hogy kevés van, hanem hogy beállt az egyensúly a kereslet-kínálat közt! :-)

Ha szopik a baba es kivaltunk 3 etkezest, honnan tudom hogy megvan -e neki a napi fel liter tej?

Nem nagy etku, mar 2x eszik pepeket 7.5 hos es meg szopik. Most szerintem napi fel litert meg szopik, de ha meg egy kajalast kivaltok akkor mar nem leszek benne biztos:( Tejtermeket nem ehet mert tejallergia gyanus.

Legjobb válasz: nekem meg tejfehérje érzékeny, úgyhogy hasonló cipõben járok. :) Mi hamarabb kezdtük szerintem a hozzátápit, 4 és fél hósan, mert sajnos már nem volt tejem, tápszeres. Tízóraira gyümit kap, ebédre fõzeléket, és a harmadik iváltott étkezés az uzsi lett. Én is féltem, hogy kevés lesz a tejmennyiség, úgyhogy rizspépet kap. Lefejt anyatejbõl meg lehet csinálni, nem tartalmaz tejet. (Talán otthon is kapni banánost, én külföldön élek, azt imádja a fiam, de a natúrt is lehet ízesíteni mindenféle gyümivel.) Egyébként annyira nem határ az 500, legalábbis nekem azt mondta a doki, hogyha egyik nap csak 400 tejcsit evett, nem lesz tragédia.

nekem meg tejfehérje érzékeny, úgyhogy hasonló cipõben járok. :) Mi hamarabb kezdtük szerintem a hozzátápit, 4 és fél hósan, mert sajnos már nem volt tejem, tápszeres. Tízóraira gyümit kap, ebédre fõzeléket, és a harmadik iváltott étkezés az uzsi lett. Én is féltem, hogy kevés lesz a tejmennyiség, úgyhogy rizspépet kap. Lefejt anyatejbõl meg lehet csinálni, nem tartalmaz tejet. (Talán otthon is kapni banánost, én külföldön élek, azt imádja a fiam, de a natúrt is lehet ízesíteni mindenféle gyümivel.) Egyébként annyira nem határ az 500, legalábbis nekem azt mondta a doki, hogyha egyik nap csak 400 tejcsit evett, nem lesz tragédia.
A kérdező hozzászólása: A rizspep az a Sinlac??helyettesiti a tejet?
Az én lányom már csak reggelire kap tápit, de igyekszem joghurttal, babapudinggal és tejpéppel kitölteni az ûrt. Négyszer eszik egy nap tehát nincs könnyû dolgom:) Azt tudom, ha vacsira nem tejpépet kapna akkor nem lenne meg a fél liter.De nem tragédia, ha egyszer-egyszer kimarad egy-egy nap. Nekünk nincs bajunk a tejtermékekkel így ebben sajna nem tudok segíteni, de azt tudom, hogy lehet kapni HA-pépeket is. 8, 5 hós a lánykám
Ne aggódj, annyi tejcsit fog szopizni, amennyi kell neki. De azért adjál neki hipoallergén tejpépet, ha azt lehet.

Honnan tudom, ha elfogyott a tej?

3 hetes babám szopizik,olyat érzek mintha elfogyna a tej,de ? még kéri.Honnan tudom,hogy elég volt-e neki,vagy nem?a mérlegelést?l elegem van,mert olyan hülyeségeket mutat néha,hogy 50g-al kevesebb a gyerek evés után.Adjak tápszert?vagy adjam a másik mellem?

Legjobb válasz: Mintha magamat olvasnám 7 hónappal ezelõtt:)) Nekem is volt, hogy mínuszt mutatott a mérleg, szegény kicsikémet mindig jól megtömtem lefejt tejjel, (amit vissza is bukott) mire kiderült, hogy hagyni kell, annyit enni, amennyit akar, a mérleget meg el kell pakolni. Átszoktunk két mellre, és azóta is bõven van tej, mai napig lelkesen szopizik. Add te is a másikat, és nyugi. Ha alszik aludj vele, napközben meg annyiszor tedd mellre, ahányszor kéri. Jó babázást!

Mintha magamat olvasnám 7 hónappal ezelõtt:) ) Nekem is volt, hogy mínuszt mutatott a mérleg, szegény kicsikémet mindig jól megtömtem lefejt tejjel, (amit vissza is bukott) mire kiderült, hogy hagyni kell, annyit enni, amennyit akar, a mérleget meg el kell pakolni. Átszoktunk két mellre, és azóta is bõven van tej, mai napig lelkesen szopizik. Add te is a másikat, és nyugi. Ha alszik aludj vele, napközben meg annyiszor tedd mellre, ahányszor kéri. Jó babázást!
Ezeken kívül még: ha van lehetõséged, pihenj minél többet! Esetleg egy kis délutáni alvás, plusz sok (3-4 liter folyadék). Így biztos lesz elegendõ tejed, estére is. Ha egy nem elég, kínáld a másikból. A mérleget pedig tedd el jó messzire :)
ne adj neki tápszert! Ott a másik melled, kínáld meg azzal. Én etesd gyakrabban, nem kell betartani a 3 óránkénti etetést. Ha a melledet kellõ inger éri, akkor pont annyi tejet fog termelni, amennyire a babának szüksége van, se többet, se kevesebbet. Minél kevesebb inger éri (pl mert tápszert adsz a babának mell helyett), annál kevesebet fog termelni. Olvasnivaló: http://www.babanet.hu/publ/szoptatas.htm
A kérdező hozzászólása: köszönöm.majd holnap este megírom, hogy milyen volt a napunk:-)

4 és fél hónapos babámat csak szoptatom, kb. 4 napja állandóan cicilne, lehet hogy már nem elég neki a tej? Honnan tudom, hogy kell-e már pótolnom valamivel?

Legjobb válasz: Nálunk is volt ilyen idõszak. Nyugodtan szoptasd meg annyiszor, ahányszor igényli, néhány nap alatt több tej fog termelõdni. Én is mindig így csináltam, soha nem pótoltam. Most 6 hónapos a csajszi és kizárólag csak tejcsizik. Ha pótolod, nem fog több tejed termelõdni, így csak egy ördögi kör alakul ki. nagycsaládos anyuka

Nálunk is volt ilyen idõszak. Nyugodtan szoptasd meg annyiszor, ahányszor igényli, néhány nap alatt több tej fog termelõdni. Én is mindig így csináltam, soha nem pótoltam. Most 6 hónapos a csajszi és kizárólag csak tejcsizik. Ha pótolod, nem fog több tejed termelõdni, így csak egy ördögi kör alakul ki. nagycsaládos anyuka
igazat adok az elottem szólónak, szopós babáknál nem lehet olyan idobeosztást csinálni mint a tápos babáknál (pl. csak 3 óra elteltével ehet újból). vannak idoszakok mikor tobbszor kérnek van amikor kevesebbet. és igen minnél tobbszor eszik annál tobb a tej.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!