Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudok Utcai (10 db)

S. O. S! Honnan lehet megállapítani, hogy az éppen jobbkezes utca? Honnan tudom, hogy "csak" jobbra kell nézni?

Jogsira készülök,tehát ne úgy nézzétek a kérdést,ahogy a valódi vezetésnél kell,hanem úgy,ahogy a vizsgáztató kéri,szóval jobbkezes utcánál jobbra szabad benézni....

Legjobb válasz: Ha van elsõbbségadás kötelezõ tábla, akkor nem jobbkezes. Ha nincs, akkor az.

Ha van elsõbbségadás kötelezõ tábla, akkor nem jobbkezes. Ha nincs, akkor az.
ki van táblázva X-el vagy nincs semmilyen elsõbbségadási tábla. tényleg, létezik ilyen út a valóságban? :D
Elsõ vagyok. Úgy értettem, hogy a keresztezõ utcában kell táblának lennie, ha neked van elsõbbséged (csak a félreértések elkerülése végett)
Igen, viszont a gyakorlatban sajnos van hogy egyiknél sincs tábla így már csak igen késõn lehet észrevenni, és ilyenkor bezony a biztosító nem fizet

Honnan tudja a Google térkép, utcára pontosan hogy hol vagyok?

Nincs a gépemben GPS egység, az IP cím alapján pedig csak Budapest jön be (és én nem ott vagyok).

Legjobb válasz: Wifi van a gépben?

Wifi van a gépben?
A kérdező hozzászólása: igen

A sajtó honnan tudja, hogy baleset van xy utcában?

A sajtó honnan tudja, hogy pl.: valaki leugrott valahonnan és akkor odamennek, honnan kapják az értesítést?

Legjobb válasz: Nem szoktak odamenni. Az amcsi filmekben látható ilyen.

Nem szoktak odamenni. Az amcsi filmekben látható ilyen.


Honnan tudom h bejövök egy srácnak az utcán?

Legjobb válasz: Onnan, hogy leszólít és megkérdi: "Nem akarsz elszívni velem egy fagyit?"

Onnan, hogy leszólít és megkérdi: "Nem akarsz elszívni velem egy fagyit?"
Mélyen a szemedbe néz, vagy mosolyog, esetleg utánad füttyent...
"Elszívni egy fagyit" behalok xDDDDDD
Héé, tudsz adni egy kis aprót jegyre? Nézd itt a személyim is , nem vagyok csöves, írd le hol lakom, meg a nevemet, csak adjál már egy kis aprót.

Honnan tudom letölteni a Rémálom az Elm utcában c. film 2010-es részét?

Lehetőleg szinkronizálva! előre is köszönöm!

Legjobb válasz: [email protected] @ helyett a betû, csak így engedte elküldeni.

[email protected] @ helyett a betû, csak így engedte elküldeni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!

Honnan tudom letölteni a Rémálom az elm utcába valamelyik részét? Magyarúl

Legjobb válasz: ***** * Automatikusan eltávolított tartalom.

****** Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: nem vagyok regisztrálva és nem tudok meghívót kérni senkitõl
***** ha minden igaz:O* Automatikusan eltávolított tartalom.

A ház közepén a kutya honnan a fenéből tudja, hogy az utcában jön valaki?

Tényleg nem értem, ennyire fejlett a füle? Elég nagy házunk van, van egy előszoba és azt egy ajtó választja el a nappalitól. Tehát amikor a kutyánk a nappaliban van, akkor két ajtó (előszoba + bejárati) választja el a kerttől, ennek ellenére már azelőtt elkezd morogni, hogy a kint levő másik kutyánk ugatni kezdene. És mindezt már akkor, amikor még 50 méterre van a gyalogos. Honnan tudja, hogy jön?

Legjobb válasz: "Az viszont igaz,hogy a kutyák azt ugatják meg,aki fél." Igen, én félek tõlük (gyerekkori rossz élmény). De nem automatikus, hogy megugat, néha ok nélkül tartok tõle, és nem történik semmi. Városban élek, így szokatlan volt, hogy a sétámon végigkísért egy kutya, közben portyázott erre-arra, de velem tartott. Végig féltem tõle, hogy mit akarhat, de mintha fel sem tûnt volna neki. (Sõt, még menekültem is elõle, hogy lerázzam, nem sikerült, boldogan nyargalva beért. végül sajnáltam szegényt, amikor a kapuban ki kellett zárnom.

"Az viszont igaz, hogy a kutyák azt ugatják meg, aki fél." Igen, én félek tõlük (gyerekkori rossz élmény). De nem automatikus, hogy megugat, néha ok nélkül tartok tõle, és nem történik semmi. Városban élek, így szokatlan volt, hogy a sétámon végigkísért egy kutya, közben portyázott erre-arra, de velem tartott. Végig féltem tõle, hogy mit akarhat, de mintha fel sem tûnt volna neki. (Sõt, még menekültem is elõle, hogy lerázzam, nem sikerült, boldogan nyargalva beért. végül sajnáltam szegényt, amikor a kapuban ki kellett zárnom.
A kutyáknak nem a füle jó, hanem az érzékszervei nagyon érzékenyek és fejlettek. Konrád Lorenz a kutyák viselkedését is tanulmányozta, és érdekes dolgokat ír róluk. Pl. A kutyák azért ugatják meg a postást, mert érzik rajta a többi kutya szagát és ez ingerli õket. Vagy: a kutya nem ugatja vagy támadja meg azt, aki nem fél tõlük. Viszont aki fél, azt igen. Ennek oka, hogy amikor valaki fél, az ember számára nem érezhetõ adrenalint termel a szervezete. Ezt a kutya viszont érzi, és ingerült lesz tõle. Érdemes a könyvet elolvasni, mert nagyon érdekes.
on: énis a hallásra tippelek. De nem feltétlenül hall annyira jól, lehet hogy csak jobban figyel a zajokra. A lépcsõházakban ha kinyitják az ajtót, akkor a légnyomás miatt létrejöhetnek kisebb zajok, amikre az ember általában nem figyel. Lehet a másik kutya is épp el volt foglalva valamivel, a ház közepén lévõ kutya meg épp a környezetét figyelte. off: a félelmet én is megérzem az embereken néha, elég rájuk nézni. Úgy hívják, hogy testbeszéd. Kicsit jobban kivár mint kéne, kicsit feszültebb mint a többi ember, vagy rádnéz, aztán gyorsan elkapja a tekintetét. Egyébként a tesómat már többször harapták meg kutyák, pedig nem fél tõlük (kutyák között nõttünk fel). Biztos közrejátszhat a támadásokban a félelem, de a kutya simán megtámadhat olyat is aki nem fél, vagy figyelmen kívül hagyhat olyat, aki látványosan retteg tõle.
Biztos vibrációs eltérést észlel a kutya az Erõben:)
Én csak a tényeket közöltem, nem alapozok semmilyen elméletre.
"az hogy te az orrodal ezt nem érzékeled nem jelenti hogy nincs" Igaz. De az elmélet alapján lehet, hogy olyan formában érzi meg a félelmet, amit elképzelni sem tudunk. Üdv! Leftlegged Player :)
A kutyáknak a füle is sokkal jobb mint pl az emberé. Sokkal szélesebb frekvencia tartományt érzékelnek, nem véletlen hogy az állatriasztóktól megõrülnek szegények. Szóval lényegében hallhatja is, sõt képes különbséget tenni a különféle hangok között. A kutyáknak egyedül a vizuális érzékelése fejletlen relatív a több elég jó. A szaglásról pedig, rengeteg "információ"-t hordoz a világ, az hogy te az orrodal ezt nem érzékeled nem jelenti hogy nincs. Lehet olyan szagot bocsájt ki az illetõ ami a kutya orrát igenis megtalálja házon belül is. A levegõ hordozza a szagokat stb.
"Ha félsz, kiráz a hideg, elkezdesz izzadni" Nyáron is megérzik. Ezért nem értem. Üdv! Leftlegged Player :)
Ha félsz, kiráz a hideg, elkezdesz izzadni és a kutya ezt a szagot érzi meg rajtad. Amúgy hatszor jobb a hallása, mint egy embernek, ezért is lehet, h meghallja.
Nem tudom, hogyan érzi meg a kutya az adrenalint, de hiszek Konrad Lorencznek. Nagyon híres állat kutató volt. Az viszont igaz, hogy a kutyák azt ugatják meg, aki fél. Ha egyedül megyek az utcán, a környékbeli kutyák soha nem ugatnak meg. De a felnõtt unokám nagyon fél tõlük (akkor is ha a kerítés elválasztja tõlük), õt erõsen megugatják.
Az adrenalint hogyan érzi meg a kutya? Üdv! Leftlegged Player :)
A kérdező hozzászólása: "A kutyáknak nem a füle jó, hanem az érzékszervei nagyon érzékenyek és fejlettek. " Miért, a fül nem egy érzékszerv?:D Egyébként a hallásom nekem is átlagon felüli, én is már mindenki más elõtt meghallom a kocsikat és a repülõket, de mondom, ötletem sincs, hogy a gyalogos embereket honnan hallja. Max. a többi kutya ugatását hallhatja. ______ Egyébként szerintem ez a "a kutya azt ugataja meg, aki fél"-dolog kicsit túl van misztifikálva, amolyan városi legenda-szerû. Azt nem tagadom, hogy azt támadja meg nagyobb valószínûséggel, aki fél, de az ugatásra szerintem ez nem igaz. MINDENKIT megugatnak. Én sem félek tõlük, de engem is megszoktak. A mi kutyáink válogatás nélkül megugatnak minden kocsit, embert, még minket, a gazdáikat is. Ami kinn van a kerítésen kívül, az nekik ellenség.

Győriek! Hogy tudok eljutni az orgona utca 10. -re? Hanyas busszal és honnan? Hol kell leszállni?

Legjobb válasz: Ezen az oldalon: http://www.cylex-tudakozo.hu/ceg-info/inszol---zrt--369815.h.. az Inszol Zrt-nek van térképe és útvonaltervezõje is.

Ezen az oldalon: http://www.cylex-tudakozo.hu/ceg-info/inszol---zrt--369815.h.. az Inszol Zrt-nek van térképe és útvonaltervezõje is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!