Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudni, egy (727 db)

Miért kell a hülyeségre biztatni egymást? Honnan tudná egy csecsemő, hogy mi jó neki hosszú távon?

A babahordozóval kapcsolatban naponta osztogatják a kedves mamák, hogy nyugodtan altassa benne a babát. Hogy szoptassunk félóránként és sorolhatnám... Mert szerintük a baba tudja mi a jó neki. A baba azt tudja mit szeret: ringatva aludni, ha rászoktatja anyuka, nassolni és nassolni, egész nap cicin lenni. Ez valóban az ? érdekük, vagy csak egyszer?bb ezt elhinni,mint most következetesnek lenni és egészséges feln?tteket nevelni bel?lük? Szerintem minden embernek néha kedve lenne megfojtani valakit, mert neki jó lenne...

Legjobb válasz: A baj az, hogy sokszor a hülyeségben kap megerõsítést az anyuka. Gondolok itt például a hason fektetésre, amit a legtöbb baba utál, mégis tény, hogy enélkül nem fejlõdik rendesen a háta, a babahordóban altatásra, amire bármelyik szakorvos megmondja, hogy isten ments, mégis is itt aki ezt leírja, egybõl lepontozzák az okosok. Miért kell pl lepontozni az ilyen válaszokat: "Azt mondta az orvos..., azt mondta a védõnõ..." Ezek szerint a lepontozók okosabbnak gondolják magukat a dokiknál, akik azért nem 2-3 babát láttak már. Engem az ilyenek bosszantanak, akik mindent jobban tudnak és hülyeségeket írnak.

A kérdező hozzászólása: A baj az, hogy sokszor a hülyeségben kap megerõsítést az anyuka. Gondolok itt például a hason fektetésre, amit a legtöbb baba utál, mégis tény, hogy enélkül nem fejlõdik rendesen a háta, a babahordóban altatásra, amire bármelyik szakorvos megmondja, hogy isten ments, mégis is itt aki ezt leírja, egybõl lepontozzák az okosok. Miért kell pl lepontozni az ilyen válaszokat: "Azt mondta az orvos..., azt mondta a védõnõ..." Ezek szerint a lepontozók okosabbnak gondolják magukat a dokiknál, akik azért nem 2-3 babát láttak már. Engem az ilyenek bosszantanak, akik mindent jobban tudnak és hülyeségeket írnak.
14:44 a válaszod szerintem azért hasznos 36%ban (ha van még annyi) mert semmi de semmi köze a kérdéshez. Olvas el mégegyszer!
Lehet, h ami számodra hülyeség, másnak hasznos, vagy legalább is egyetért vele.Pl.a bébikomp.Nekem 2 gyerekem van-egy nagy és egy pici-de én ellenzem.Ettõl függetlenül van olyan védõnõ(!!!)aki azt mondja, h ha kis idõt van csak benne, semmi baja nem lesz.Vagy:én nem hagyom sírni, egy kis ideig sem, ettõl függetlenül a nagy sem volt elkényeztetve, és a pici sincs kézhez szokva.A hordozó:én minden félelem nélkül hagyom benne napi 1-2-3 órát, mert elég sokat autózunk, vásárolunk, jövünk-megyünk.Nem gondolnám, h ettõl baja lesz.A pelenkás korszakkal is úgy vagyok, h ha majd eljön az ideje-lehet, h 2-3 éves lesz már akkor-leszokik.Más ezt úgy gondolja, h sokkal korábban el kell kezdeni a leszoktatást.Na, szerinted kinek van igaza???Ezt nem lehet eldönteni.Én úgy gondolom, minden anya tudja, h mi a legjobb a babájának, és aszerint cselekszik.Persze, vannak "alap szabályok"de most nem erre gondolok.És úgy gondolom, h ezen az oldalon valóban segíteni próbálnak egymásnak az anyukák, a legjobb tudásuk szerint!!!
Nem kell megfogadni. Én sem teszem igy. Pl: babamérleg. A kismamàk 70%-a ajànlja. Ettöl függetlenül én se nem veszek, se nem bérlek, majd viszem a védönöhöz eleinte. Ez csak egy példa volt. Nem muszàly megfogadni minden tanàcsot. Nekem a szomszéd is azt mondta hogy a gyereket lavorba fürdessem, ne külön kiskàdba, mert azzal is sporolok. De kit érdekel? Meghallgattam a véleményét, de nem tartom be. Te sem tudhatod, hogy a kérdezö megfogadja-e a kismamàk àltal adott tanàcsot, vagy sem, hisz nem vagy minden kismamànàl jelen. Lehet valaki megkérdi_: -jo a kokuszmatrac? -persze, tökéletes ok. **** de honnét tudod biztosra hogy ez a kismama meg is vette-e azt a matracot? Mondjuk pelenka terén, ha nem jött be a libero, és valaki pamperst ajànl, szerintem a kismama nyugodtan kiprobàlhatja, ebben nincs semmi rossz.$Hisz én is kezdö vagyok, lehet most nekem nem jo a x.y màrkàju sampon, de màs szol, hogy neki az a.w màrkàju bevàlt. Miért ne? Lehet nekem is bevàlik, akkor feleslegesen kutakodok még 100 fajta sampon között. Az alvàsi , evési szokàsok tényleg a babàkon mulnak, de ha egy az anyuka, kezdö, vagy nem magabiztos, akkor szerintem jogosan kér tanàcsot.
Leginkább azért is különböznek a válaszok, hisz mi magunk is különbözünk, mást hoztunk otthonról, másként neveljük a gyerekeinket is.De minden baba mást is igényel, a kérdezõ meg valóban el tudja dönteni megfogadja-e vagy sem.nekem is válaszoltak már olyasmit amire azt gondoltam, hogy én a gyerekemnél dehogy próbálom ki, de aztán megköszöntem a választ és kész, hisz neki ez vált be, biztos nem akart rosszat.Szerintem is kár idegeskedni ezen, annyi minden van a mai világban ami bosszantó, és idegesítõ, azon hogy különbözõek vagyunk, tényleg nem kéne .
Szerintem itt nem biztatásról van szó.Fõleg a kezdõ anyukák (mint ahogyan én is) sok dolgot nem tudok kitõl megkérdezni.... Nálunk például nincs babaklub, ahol más anyukákkal tudnék beszélgetni.Sokszor kérek itt tanácsot, szívesen meghallgatom más anyukák véleményét, van amit elfogadok, és van amit nem. Anyukák, akinek már van két-három gyerekük, több tapasztalattal rendelkeznek, mint én:-) És egyébként itt az anyukák többsége nagyon aranyos, és segítõkész, nekem már ez sokat jelent!!!
Attól függ kinek mi a hülyeség.Én is mindig elolvasok minden tanácsot ha kérdezek és amelyiket a legjobbnak tartom azt próbálom ki, ha nem megy akkor a következõt.És, igen van amikor már úgy teszem fel a kérdést, hogy határozott elképzelésem van, és csak megerõsítésre várok, ha sok az olyan válsz, ami a meggyõzõdésemmel egyenlõ akkor megnyugszom és a dolgot nem forszírozom tovább senkitõl.És egyébként meg mások tapasztalataiból (vagy jó vagy rossz) szerintem lehet tanulni.Mert nyilván mindenki azt írja le ami vele történt vagy valakivel a környezetébõl.Én is azt mondom tegyen mindenki belátása szerint, erre a témára kár idõt és energiát pazarolni.Egyébként meg az okos ember más kárán tanul buta meg a magáén.
Szerintem sem tudhatja a csecsemo, hogy mi jo neki hosszu tavon. Engem mindenki leorditott (itt is), amiert 3 orankent etetem a gyerekem, meg hogy fejem a tejem, stb. Az en gyerekem amikor azt szokta meg, hogy felorankent szopott, akor egesz nap es egesz ejjel orditott a hasfajastol, amikor meg anyosom azt szoktatta meg vele, hogy allandoan razta az oleben, akor meg csak ugy volt hajlando elaludni, szoval szerintem minden anya tudja, mi a legjobb a sajat gyerekenek, ne szoljon abba bele mas. En orvosra hallgatok, masra nem szivesen.
Én egyetértek a kérdezõvel!!! Volt itt olyan aki megkérdezte hogy mit csináljon ha a babája nem akar elaludni, és csak a cici nyugtatja meg, de ha nem kapja meg sír. írta is a birka a választ, hogy fektesse le és ha sír adjon neki vizet cumisüvegbõl, és itassa míg el nem alszik. Visszaírt a kérdezõbirka, hogy jó, kipróbálom. Vedeltessük álomba szerencsétlen babát!!Namármost szerintem a kérdezõ az ilyenekre gondolt. Szerintem sok esetben igaza van. Ha valaki nem biztos benne hogy jó amit ír, az ne írjon tanácsot azért hogy rontsa a rossz helyzetet. Aki tudással bír a kérdésben, mert utánaolvasott, szakembermondta és nem légbõl kapta, az írjon!
A 15.47-nek: te sem állsz sokkal jobban, mint akinek üzensz!!!!
A 14.44 válaszoló vagyok, és én nem rád gondoltam, h szakember vagy, hanem aki elõttem válaszolt és elég alpári volt a stílusa!!!A kérdéseddel és veled semmi bajom nincs!!!
húúú de érdekes. Jókat szoktam mulatni az ilyen "dolgokon". Amugy meg nem mindegy, hogy lepontoznak, van sem, ugyis elolvassa mindenki. Bocs... felkelt a babám..... és cumit dugtam a szájába, na ez is örök vita lesz, cumi vagy nem cumi. Na mindegy. 6 és fél évvel ezelõtt örültem volna ennek az oldalnak, vagyis az internetnek, mert senki sem mondta, sem az orvos, sem a védõnõ, hogy anyuka, mindkét mellbõl lehet szoptatni a babát!!!!Ne csak 1-bõl, és pótolni, ha kevés neki. 6 hetesen tápszeres lett emiatt, a tejem meg szépen elapadt. de rájöttem, miután több anyukával is találkoztam, hogy sajnos az internet sem elég ahhoz, hogy ezt tudják, mert például mikor a 6 hetes kontrollon voltam a kislányommal, ott egy anyukával szoptattam a szoptató helyiségben, és mondta, neki kevés a teje, pótolni kell, mire én mondtam, szoptass két mellbõl.....hát látni kellett volna az arcát, hogy hát akkor hogy lesz a köv. szoptatásra tejcsi?- és hát megszoptatta egy mellbõl, jól bepótolta tápszerrel, és igy el van intézve. Ezzel azt akarom kinyekegni, hogy valaki megkérdez valamit, még korán sem biztos, hogy betartja, vagy alkalmazza majd azt a sok "hasznos" tanácsot, amit kap. Ezen nem érdemes agyalni, mert nagy az isten állatkerje. Én ugy nevelem a gyerekem, ahogy én akarom, ha éhes megetetem, ha álmos elaltatom. És kiviszem minden nap levegõzni, kivéve ha szakad az esõ. Engem is néha "zavarnak" az olyan kérdések, hogy 3 hetesa babám, csak cicin tud elaludni, hogyan szoktassam le, vagy 2 hetes babám nem alszik egyedül, mit tegyek, vagy 3 hónapos és nem alussza át az éjszakát, jajj mi lesz, meg ilyenek, háttttt aki nem tudja, hogy a picinek RÁ van szüksége, majd rájön magától. és hogy még 6 évesen is felkelnek éjszaka, ez van. Mindenki megtapasztalja, és mindenkinek felnõ a gyereke, ha hordózóban alszik ha kiságyban, ha cicin, ha cumival. Ez az én véleményem, na megyek, mert sír a pici, felveszem, és megnyugtatom, imád ölben lenni :)
14:44-nek üzenem: -te agyatlan barom! neked is pont 86 %od van! Idióta! Mellesleg ha mégegyszer elolvasod amit írtam, rájössz, hogy az egész szövegben egyetlenegy tanács van, az hogy senki ne adjon rossz tanácsot. Ha ezzel nem értesz egyet, akkor szerintem vonulj be valahova, ahol kezelni tudnak!
Jó kis összeveszés lett ebbõl a kérdésbõl is.Elolvastam a válaszokat.Én a múltkor tettem fel egy kérdést, amire tudtam hogy más-más álláspontú válaszok érkeznek, és külön kértem, hogy ne vesszenek a válaszolók össze, mert nem lehetnek egyformák a vélemények.Talán 12 válasz kaptam.Elolvastam mindet, mindben volt valami elgondolkodtató.Az ÖSSZES válaszból kiszedtem valami megfontolandót, és ha nem is teljesen volt hasznos, azért mindben találtam valami érdekeset.SENKI nem kezdte bírálni az ellentétes véleményû válaszolót!Az a baj, hogy amikor már eljut egy kérdés az 5. válaszig utánna már csak veszekedés van.Nem jól van ez így, olyanok vagyunk mint a gyerekek!Ne veszekedjünk lányok, inkább segítsük egymást! Én mindenesetre mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszait. Na most lehet lepontozni, és megírni, hogy mekkora egy hülye vagyok.De ne mondjátok, hogy benneteket nem zavar ez az ellenségeskedés!
Hûûû érdekes vizekre eveztetek már azt hiszem. Sajnos van, hogy egy orvos is bromságot mond, de ami leírva mûködik az a gyakorlatban nem feltétlen válik be.Pl nekem is azt mondta a doki, hogy itassam forralt vízzel a picit, mert neki már 4 óránként kellene ennie, és túlsúlyos.Na bammeg, hiszen 4, 5 kg-al született, szerinte mennyinek kellee lennie??most 8, 5 kg, ez van, és marhára nem fogadja el egy jól szoó baba a cumisüveget/hál'istennek/a vizet meg pláne, szal eszünk 3 óránként. Nekem soxor jobban jön az anyukák tapasztalata, mert az orvos sok esetben csak a szakirodalmat fújja és kész.
A kérdező hozzászólása: Ez válasz akart lenni a kérdésre? Olvasd el mégegyszer, hátha sikerül ahhoz is hozzászólni :-))
A kérdező hozzászólása: Az utolsónak: nem tartom magam szakembernek, csak ha valaki leírja, hogy pont mondjuk gyógytornász mondta, hogy ezt vagy azt ne csináljak, akkor meg se fordul a fejemben, hogy felülbíráljam! Okoska!
A kérdezõ egy idegbeteg õrült:-)
Ezek szerint, te szakember vagy, vagy legalábbis 100% biztos vagy abban, h MINDIG jó tanácsot adsz...igaz, elolvasván amit válaszoltál, én ebben nem vagyok biztos.És, ha a hasznos válaszaidat nézem, 14 % velem ért egyet...
A kérdező hozzászólása: Az igény szerint etetés és az, hogy etetem akkor is, mikor azért sír, mert fáradt, két külön dolog, és azt itt nagyon sokan összekeverik! Azok a babák, akik állítólag mindent tudnak, anyának fárasztó következetesen nevelni, na pont az ilyenek miatt szívnak a pedagógusok, az ilyenek rúgják térden az embert, mert éppen arra van szükségük. Akik ide kérdés írnak, azoknak értelmes tanácsra van szükségük, és sajnos van esély, hogy a hülye tanácsot fogadják meg. Ha valaki babahordóban altatja a gyerekét, akkor egészségére, de azért még ettõl az egészségtelen!
Megértem a kérdezõ felháborodását.Jogos is bizonyos szempontból.Mégis úgy gondolom hasznosabb ez a fórum egy okoskodó babamagazinnál vagy dogma gyártó tanácsadó könyvnél, füzetnél, és a kéretlenül(is)kotyogó , , jóakaróknál". Szerencsére nem csak 1-2 ember válasza alapján dönthet az, aki bizonytalan saját magában, tanácstalan a rá zúduló információ halmaz összeférhetetlensége miatt.Itt mindenki leírja a tapasztalatát, igazságát, bevált módszereit.Ezek befogadása és hasznosítása már úgyis a kérdezõn múlik.Elvégre pont azért teszünk fel itt is kérdéseket, mert keressük azt a választ ami a bennünk búvót megerõsíti.Szelektálni annál könnyebb..engem senki nem loval bele hülyeségbe, csak ha én magam is hülye vagyok.:) )))))No meg néha picit meg kéne nyugodni az anyukáknak, magunkba nézni és LAZULNI.

Szeretnék venni egy egyiptomi mau macskát mennyi lenne az ára és honnan tudnám beszeezni a cicát?

Legjobb válasz: Ha tenyésztõtõl veszed, akkor kb. 80-100 ezer forint, nem valószínû, hogy be tudod szerezni olcsóbban. Arról semmit sem találtam, hogy honnan tudnád beszerezni. Egyébként nekem is nagyon tetszik!!! Remélem sikerrel jársz!!!:)

Ha tenyésztõtõl veszed, akkor kb. 80-100 ezer forint, nem valószínû, hogy be tudod szerezni olcsóbban. Arról semmit sem találtam, hogy honnan tudnád beszerezni. Egyébként nekem is nagyon tetszik!!! Remélem sikerrel jársz!!!:)
Elõzõ válaszoló vagyok találtam valamit amit esetleg hasznodra válhat: http://www.tappancsvilag.hu/news/Egyiptomi_mau_el%C5%91sz%C3..
http://www.macskaegyesulet.hu/hu/tenyesztok A Tenyésztõk III. kategória alatt van egy tenyésztõ.
Én a 3. válaszoló vagyok, most néztem az elsõ válaszoló linkjét. Akkor megtaláltátok amit én is küldtem. bocsi, nem néztem meg
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!


Honnan tudnám letölteni a randiztam egy sztárral című filmet?

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy letölteni honnan tudod, de a moovie-n meg tudod nézni online, jó minõségben (nem mozis). Itt a link: ***** * Automatikusan eltávolított tartalom.

Azt nem tudom, hogy letölteni honnan tudod, de a moovie-n meg tudod nézni online, jó minõségben (nem mozis). Itt a link: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Honnan lehet tudni egy gorogdinnyerol, hogy beérett?

Az els? dinnyek magjarol kin?tt egy dinnye föld a kertben. :) 4-5 db kis dinnye van rajta, az egyik mar olyan 2-3 kg körüli. Szép, kerek és csikos. Hagyhatom meg n?ni, vagy mindegy, mert úgysem lesz jó?

Legjobb válasz: Onnan lehet tudni, hogy belül szép piros és finom édes.

Onnan lehet tudni, hogy belül szép piros és finom édes.
Kinõtt egy dinnyeföld? Hát elég értelmes lehetsz!Egyébbként, ha elszáradt a kacs tövénél a "bajuszka" és ütögetésre rezgõ, kongó hangot ad, érett a tök!
Meg kell kopogtatni. De ne ilyen mûmájer városlakósan pöcögtesd, meg a külsejét csapkodd, abból semmi nem derül ki. :) Keményen kopogtasd meg, mint ha "át akarnál kopogni" a dinnyén. Ha tompán püffög, akkor még nem jó. Ha kicsit visszhangosan kong, akkor jó. :)
Kopoktasd meg, ahogy elõttem is írták. Egy másik módszer a hang alapján ítélésen kívül, ha akkora a dinnye, hogy meg tudd tartani az egyik kezedben, akkor úgy kopogtasd meg a tetejét, és ha a másik kezedben érzed, hogy rezeg a dinnye, akkor jó.
Az a jele még az érett dinnyének, ha az alja sárga. Tehát ha megfordítod, és ahol a földdel érintkezik, ott sárga, akkor jó.
Jó hogy lepontoztatok, pedig többszáz hektáron termelem a tököt!
Dinnyérõl van szó, nem tökrõl! :)
Nálam a dinnye= Tök!
A kérdező hozzászólása: Jelentem beérett. Tegnap megettük, 8, 89 kg volt, és hááát... Na ezért pénzt kiadni kár lett volna. De így október közepén még isteni volt! Sõt hûteni sem kellett! :)

Informatikus vagyuk és a fiamnak vettem egy gépet de nem adtak hozzá c-media wave lemezt, igy nincs hangja és a microfon sem jó. Tudná valaki honnan tudnám letölteni?

Legjobb válasz: Az informatikusok tényleg nem tudnak helyesen írni és a Google keresõt használni? Akkor én nem szeretnék informatikus lenni ... http://members.driverguide.com/driver/detail.php?driverid=12..

Az informatikusok tényleg nem tudnak helyesen írni és a Google keresõt használni? Akkor én nem szeretnék informatikus lenni ... http://members.driverguide.com/driver/detail.php?driverid=12..
Legalább ne dicsekednél vele.
A kérdező hozzászólása: kösz

Counter Strike 1.6-ra vettem egy szervert. Hogy tudnám, vagyis inkább honnan tudnám letölteni a Zombie Plague 5. 0.7. -et?

Az egész zombie mod 5.0.7.kellene egybe,hogy fel tudjam tölteni a szeromra.Linkeket légyszi:)

Legjobb válasz: ez már extrém sport :D

ez már extrém sport :D

Valaki adna nekem adni egy linket, honnan tudnám letölteni a Star Trek (2009) filmet Full HD-ban (1080p), magyar szinkronnal? Találtam helyeket, csak azok nagyon sok részes letöltések.

Ha esetleg torrent fájlt tud valaki adni, az is nagyon jó.

Legjobb válasz: hát, Ncore-n, bithumenen fent van, ha van hozzá regisztrációd akkor onnan le tudod szedni. Leszedném én is neked, de 80gigát sehogy sem tudnék átküldeni neked, szal próbálj meg valamelyik oldalra meghívót szerezni. Vagy lehet fog tudni valaki más neked linket/torrentet adni, de ilyen minõségû, szinkronos filmhez ez nem valószínû.

hát, Ncore-n, bithumenen fent van, ha van hozzá regisztrációd akkor onnan le tudod szedni. Leszedném én is neked, de 80gigát sehogy sem tudnék átküldeni neked, szal próbálj meg valamelyik oldalra meghívót szerezni. Vagy lehet fog tudni valaki más neked linket/torrentet adni, de ilyen minõségû, szinkronos filmhez ez nem valószínû.
***** ***** Szerintem mindenhol sokrészes letöltést fogsz találni. Segítség ebben a JDownloader. Ebbe csak bele kell húzni a linkeket és magától tölti. ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
Azért ez nem olyan nehéz. http://lmgtfy.com/?q=lion+king+game+download
A kérdező hozzászólása: Jah...még ha sikerülne is telepíteni...
DOSBoxon próbáld!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, sikerült :) Most néhány órán keresztül ezzel fogok játszani :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!