Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudni, él a baba (5 db)

Honnan tudni, hogy él a baba?

Ha még nem mozdult meg úgy a baba, hogy érezzem, honnan tudom, hogy él? Ha 14 hetes vagyok és elvetélem, azt érezni? Vagy ha elhal a magzat, mit lehet észrevenni?

Legjobb válasz: Volt már vetélésed,hogy ennyire félsz? Én még csak 8 hetes vagyok,és persze néha eszembe jut,hogy mi van ha,de minidg elhesegetem,mert tudom,hogy nem lehet semmi baja. Örömmel várjuk Õt és ezt Õ is érzi. Ahogy a te babád is! Ha mégis aggódsz,menj el a nõdokidhoz,hogy megnyugatasson.

Volt már vetélésed, hogy ennyire félsz? Én még csak 8 hetes vagyok, és persze néha eszembe jut, hogy mi van ha, de minidg elhesegetem, mert tudom, hogy nem lehet semmi baja. Örömmel várjuk Õt és ezt Õ is érzi. Ahogy a te babád is! Ha mégis aggódsz, menj el a nõdokidhoz, hogy megnyugatasson.
Szia, 14 hetesen meg ne aggodj, hogy nem erzed a babat. En 16 hetesen ereztem eloszor, es az is korainak szamitott. Ultrahanggal a szivverest mar ki tudjak mutatni, szoval ez biztos jel arra hogy valaki azert mocorog ott bent. Ha elvetelsz, akkor azt altalaban azert eros verzes, gorcsos fajdalom kiseri.. ezekre ugyis megijednel annyira hogy orvoshoz menj, es ott azonnal meg tudjak mondani, hogy megmarad-e a babo vagy nem. De ne is gondolj ilyenekre :) minden rendben lesz!! 33 hetes kismama
Szia!Ne gondolj ilyen csacsiságokra, csak megilyeszted saját magad!Gondolom rendesen jársz orvoshoz, aki megtudja hallgatni a kis szívhangját.A vetélés erõs vérzéssel és fájdalommal jár!Pár hét múlva Te is megérzed majd a kicsit! (36 hetes kismami)

A hasfájás elleni szerektől teljesen el kellene múlnia a baba hasfájásának? Honnan fogom tudni, hogy mikor nőtte már ki a hasfájást?

Legjobb válasz: Nem, nem fog elmúlni a baba hasfájása teljesen. A babák kb 3-6 hónapos korukig kinövik a hasfájást. 3 hónapos koráig már elég fejlett ahhoz az emésztõrendszere, hogy szabályozni tudja a benti folyamatokat. Ha tudod mikor fáj a pocija (pl felhúzza a lábát, bevörösödik a feje, megkönnyebbül egy puki után), akkor azt is fogod tudni mikor nõtte ki a hasfájást. Ha szoptatsz és a babád 6 hónapot betöltötte - lassanként bevezetheted a "szelesebb" ételeket is az étrendedbe, figyelve a pici reakcióját.

Nem, nem fog elmúlni a baba hasfájása teljesen. A babák kb 3-6 hónapos korukig kinövik a hasfájást. 3 hónapos koráig már elég fejlett ahhoz az emésztõrendszere, hogy szabályozni tudja a benti folyamatokat. Ha tudod mikor fáj a pocija (pl felhúzza a lábát, bevörösödik a feje, megkönnyebbül egy puki után), akkor azt is fogod tudni mikor nõtte ki a hasfájást. Ha szoptatsz és a babád 6 hónapot betöltötte - lassanként bevezetheted a "szelesebb" ételeket is az étrendedbe, figyelve a pici reakcióját.
Nekem pokoli hasfájós volt mindkettõ, semmi nem múlasztotta el, nem is csillapította. Elsõnél folyton ügyeletet hívtunk, mert azt hittük meg fog halni (vagy mi a 3 napja tartó üvöltéstõl) aztán az egyik doktornõ adott szélcsövet. Az volt a megváltás. A másodiknál már a terhességem alatt vettem kettõt, legyen. Kellett is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem voltam vele teljesen tisztában, hogy ezeknek a szereknek mennyire kell hatásosnak lenniük. Egyenlõre nem olyan vészes a kislányunk hasfájása, és általában csak esténként jelentkezik. Papaverines görcsoldót használunk, úgy néz ki, hogy az használ. Próbáltam az elején Espumisan cseppet, tegnap vettem Gripe Water-t, de egyik sem használt annyira, mint a Papaverines görcsoldó. Nagyon remélem, hogy mielõbb kinövi. Szegénykém éjjel is az emésztésére ébred fel.

Honnan lehet tudni, hogy rendben fejlődik e a baba gerince és, hogy nem rontottunk el valamit?

A kisfiam az els? 1-2 hónapban sokat volt hordozóban napközben és csak utána olvastam,hogy ez káros neki,azonnal megszüntettem a dolgot és próbáltam,hogy minél többet vízszintesen fektetni,de nem igazán ment és kaptunk egy pihen?széket,amit teljesen le lehet fektetni,abban jól elvolt,aztán nagyon bukós lett,így egy fokkal feljebb ültettük.Kb 4 hónapos kora óta szeret hanyatt feküdni vízszintben,meg hason,de mostanában kb 2-3 hete folyton ülni akar és az ölemben elég sokat van,félfekv? helyzetben.

Legjobb válasz: ortopédiára vidd el. nálunk kötelezõ is 6 hetesen, 4, 8 hónaposan és mikor jár! valahogy próbáld megszerettetni vele a pocin fekvést! tegyél le egy nagy pokrócot, tegyél köré érdekes játékokat, csörgesd a csörgõt, adj állat hangokat, énekelj neki, feküdj mellé, stb. egy akkora baba ha nem fekszük legalább napi 2-3 ótórát pocon, lemaradhat a fejlõdésben :( nagyon fontos, hogy megerõsödjön és lassan elkezdjen magától forogni.

ortopédiára vidd el. nálunk kötelezõ is 6 hetesen, 4, 8 hónaposan és mikor jár! valahogy próbáld megszerettetni vele a pocin fekvést! tegyél le egy nagy pokrócot, tegyél köré érdekes játékokat, csörgesd a csörgõt, adj állat hangokat, énekelj neki, feküdj mellé, stb. egy akkora baba ha nem fekszük legalább napi 2-3 ótórát pocon, lemaradhat a fejlõdésben :( nagyon fontos, hogy megerõsödjön és lassan elkezdjen magától forogni.
Semmi baja nem lesz...

Honnan lehet tudni, hogy esetleg nem él már a baba a pociban?

Azért kérdezem, mert a barátn?m 7 hón volt és ma megszülették vele a kislányát, aki már egy hete halott volt. Hogyhogy nem lehet ilyet észrevenni?

Legjobb válasz: szia, Jujj Istenem..Ne is gondolj ilyen szörnyûségre..:( Valószínûleg a barátnõd orvosa valahol nagyot hibázott, és nem vett észre valamit, ami a kicsit veszélyeztette. És a barátnõdnek nem tûnt fel, hogy a baba kevesebbet mozog a kelleténél, vagy egyáltalán nem mozog? 7 hónapos terhességben a baba már igen aktív. Mindig a mozgását kell figyelni és ha valami nem stimmel azonnal dokihoz kell menni. 6 hetesen ne idegesítsd magad ilyeneken, ha tüneteid vannak az jó, és amíg érzed a tüneteket addig semmi baj nincs.. Én most vagyok 8 hetes de se hányás, se hányinger..a kislányommal sem volt ilyen. De én mindig biztatom magam, hogy jól van a kicsi, nincs semmi baj odabent..:D Nálad sem lesz ne izgulj.. A barátnõdet persze nagyon sajnálom...

szia, Jujj Istenem..Ne is gondolj ilyen szörnyûségre..:( Valószínûleg a barátnõd orvosa valahol nagyot hibázott, és nem vett észre valamit, ami a kicsit veszélyeztette. És a barátnõdnek nem tûnt fel, hogy a baba kevesebbet mozog a kelleténél, vagy egyáltalán nem mozog? 7 hónapos terhességben a baba már igen aktív. Mindig a mozgását kell figyelni és ha valami nem stimmel azonnal dokihoz kell menni. 6 hetesen ne idegesítsd magad ilyeneken, ha tüneteid vannak az jó, és amíg érzed a tüneteket addig semmi baj nincs.. Én most vagyok 8 hetes de se hányás, se hányinger..a kislányommal sem volt ilyen. De én mindig biztatom magam, hogy jól van a kicsi, nincs semmi baj odabent..:D Nálad sem lesz ne izgulj.. A barátnõdet persze nagyon sajnálom...
Szia! Velem tavaly 36 hetesen történt. 1-2 órája éreztem, hogy nem mozgott. Persze rögtön mentünk a kórházba, de sajnos már megtörtént a baj. Igazából ezt kivédeni nem lehet. Azt mondta az orvosom, ha ott állok az ajtóban, s valamiért leáll a baba szíve, akkor sem tudnak olyan gyorsan segíteni. Nálunk valószínû a köldökzsinórt húzta meg, különben a vizsgálatok szerint teljesen egészséges volt. Nem szabad rosszra gondolnod, veled ilyen nem fordul elõ. Én is csak pozitívan gondolkodom!!! Persze most is nagyon figyelem a pocaklakómat, mióta újra babás vagyok. Boldog babavárást!.
Szia Lehet h nem mozgott úgy ahogy azelött, de ilyen elõfordul hogy nyugiban van pár napig. Lehet h 2 vizsgálat között volt...nem?Sajnálattal hallom ezt borzasztó lehetett. Megkérdezhetem h így utólag mire fogták az orvosok a tragédiát? 28 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Ezt az esetet még nem kommentálták az orvosok, de ez már a második baba ami így járt a barátnõmnél és már nagyon szeretnének...Szóval még semmit nem tudunk.
Nagyon sajnálom a barátaidat! Nekem az elsõ babaám állandóan mozgott. A második babám, szinte egyáltalán nem. Én is azt hitem, hogy valami nincs rendben, mert a kettõt hasonlítottam össze. Olyan szinten nem mozgott, hogy meg kellett piszkálni, hogy hajlandó legyen legalább egy nagyon kicsit mozogni. Hála Istennek Egészségesen született. Nem lehet csak a mozgáson észrevenni, ha baj van. Erre jó az én példám is. Ha nem mozog, nem feltétlen jelent bajt.Mindenesetre menni kell és kérni a vizsgálatot. Én is voltam vele 3-szor is az ambulancián. Remélem tudtam segíteni. 2 gyerekes anyuka.
Én is 7 hónapos vagyok, és õszintén szólva nem tudom, hogy nem vette észre. Bár, ha észre is vette volna idõben, segíteni akkor sem tudtak volna rajta. 7 hónaposan rendszeresen mozog már a kicsi. Ha máskor nem is, de este érezni kell lefekvéskor. De te ne is gondolj ilyenekre!

Honnan lehet tudni, hogy el van-e dugulva a baba orra?

Legjobb válasz: A száján vesz levegõt. Én ezt úgy néztem meg amikor nem tünt egyértelmûnek hogy egy cumit tettem a szájába és ha tudta rendesen szívni anélkül hogy a száján levegõt venne akkor nem volt eldugulva a nózija.

A száján vesz levegõt. Én ezt úgy néztem meg amikor nem tünt egyértelmûnek hogy egy cumit tettem a szájába és ha tudta rendesen szívni anélkül hogy a száján levegõt venne akkor nem volt eldugulva a nózija.
A kérdező hozzászólása: köszi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!