Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudnék biológia tételsort tételekkel (1 db)

Honnan tudnék szerezni biológia tételsort tételekkel?

a tanárom szerint nem lehet kiadni, pedig minden más tanárnál megkaptuk...a neten meg ideit nem találtam. esetleg tudna segíteni valaki?nagyon meghálálnám!

Legjobb válasz: A tételsor a tanár állította össze, és neki le kellett adnia nem tudom hova, hogy hivatalos legyen az összeállítás. Szerintem minden suliban más egy kicsit a tételsor. Ha a tanár nem akarja kiadni, azzal nem tehetsze semmit. Meg amúgy a többi tanár sem köteles kiadni a tételsort. Így sajnos minden témából naprakésznek kell lenned. Régebbi tételeket találsz neten, azok is sokat segítenek, mert lehet, hogy ott lesznek a tételek között.

A tételsor a tanár állította össze, és neki le kellett adnia nem tudom hova, hogy hivatalos legyen az összeállítás. Szerintem minden suliban más egy kicsit a tételsor. Ha a tanár nem akarja kiadni, azzal nem tehetsze semmit. Meg amúgy a többi tanár sem köteles kiadni a tételsort. Így sajnos minden témából naprakésznek kell lenned. Régebbi tételeket találsz neten, azok is sokat segítenek, mert lehet, hogy ott lesznek a tételek között.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A 2 m sugarú körpályán 2 test egyenletes körmozgást végez. Az egyik kerületi sebessége 8 m/s, a másiké 6 m/s. Egy irányban haladva 3 s múlva találkoznak. (? )

Milyen messze volt egymástól a két test az időmérés kezdetekor? Mekkora szöget zártak be ekkor a pályasugarak? Határozzuk meg a szögsebességek arányát!

Légyszi segítsen valaki :) mert nem igazán értem

0

Valaki tud küldeni egy oldalt amin a bútorasztalos írásbeli tételek meggtalálhatóak?

0

Mi a Himnusz és a Szózat megírásának gazdasági, társadalmi háttere?

10. osztályos vagyok és ebből kell fogalmazást írnunk! Kérlek segítsetek! Oldalakat is linkelhettek! Köszönöm.

0

Segítesz? {nagy zárójel 55/11-22 - (-10) }nagy zárójel bezárva :4=

Remélem,érthető így a feladat.Köszi a segítséget.

2

Valaki tud. Na segíteni a következő matek példákba? Ha igen akkor azt nagyon megköszönném.

1. Melyik a nagyobb? Az összes egész szám összege, vagy a természetes számok szorzata? Válaszodat indokold!

2. Egy uszály hosszának, a kapitány életkorának és a kapitány gyermekének életkorának szorzata 56459. Milyen idős a gyerek, ha tudjuk, hogy minden adat egész szám?

3. Bontsátok kis egybevágó kockákra a 8 cm élű kockát úgy, hogy a felületük összege ötször nagyobb legyen, mint az eredeti kocka felülete. Mekkora lesz egy kis kocka térfogata és hány cm lesz egy élének a hossza?

4. Ha felírunk egy kétjegyű számot és összeadjuk a számjegyeit, hány különböző összeget kaphatunk?

5. Márton papírján olyan különböző számjegyekből álló ötjegyű szám szerepel, amely a következő tulajdonságokkal rendelkezik:
 balról a második (tehát az ezresek helyén levő) számjegy áthúzásával kettővel osztható számot kapunk,
 balról a harmadik számjegy áthúzásával olyan számot kapunk, amely osztható hárommal,
 balról a negyedik számjegy áthúzásával egy néggyel osztható számot kapunk,
 balról az ötödik számjegy áthúzásával egy öttel osztható számot kapunk,
 ha nem húzunk át egy számjegyet sem, akkor a szám osztható hattal.
Melyik lehet az a legnagyobb szám, amelyik Márton papírjára van felírva?

6. Írjátok fel a 75-t néhány közvetlenül egymás után következő természetes szám összegeként. Találjatok legalább négy megoldást.

7. Három barátnő elment gombázni és együtt 55 gombát találtak. Ilonka hat, Marika nyolc és Sárika öt gombáját adta a közös rántottába. Ezt elosztották négy egyforma részre és meghívták rá Pétert. Ezután mindegyik lánynak egyforma mennyiségű gombája maradt. Péter egy 38 bonbont tartalmazó doboz csokoládét ajándékozott nekik és azt mondta, osszák ezt el igazságosan az szerint, ki milyen résszel járult hozzá az ő ételéhez.
a) Melyik lány mennyi gombát talált?
b) Hogy kellett Péter szerint a bonbont elosztaniuk egymás között? Határozzátok meg, mennyi bonbon jutott az egyes lányoknak.

1

Péter gépkocsival megtette az út három nyolcadát, amikor egy benzinkútnál tankolt. A hátralevő út 40%-ának megtétele után egy parkolóhelyre behajtva megpihent. Ekkor még 96km volt hátra az útjából. Milyen hosszú volt a teljes út?

1

Mi a technológiai tőke fogalma?

Előre is köszönöm a válaszokat!

0

Egy dobozban 3 sárga, 4 fehér és 5 piros golyó van. Egymás után, visszatevés nélkül két golyót húzunk ki a dobozból. Mi a valószínűsége annak, hogy két egyforma színű golyót húzunk ki?

A megoldás 0,29. (elvileg) Arra lennék kíváncsi, hogy ez hogy jön ki? Mi a kiszámítás módja?

2

Hol keletkezik a dns, mrns, trns, rrns? Működésük helye, bázishármasuk neve? Valaki, aki bioszzseni, segítsen, plííííííííííízzzzzzzzzzz! :-)

5

A tanárom azt a házidogát adta hogy írjunk Önéletrajzot. Én még csak középiskolás vagyok de gőzöm sincs mit irhatnek bele?

Valaki tusna tanacsot adni?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!