Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudnék biológia tételsort (1 db)

Honnan tudnék szerezni biológia tételsort tételekkel?

a tanárom szerint nem lehet kiadni, pedig minden más tanárnál megkaptuk...a neten meg ideit nem találtam. esetleg tudna segíteni valaki?nagyon meghálálnám!

Legjobb válasz: A tételsor a tanár állította össze, és neki le kellett adnia nem tudom hova, hogy hivatalos legyen az összeállítás. Szerintem minden suliban más egy kicsit a tételsor. Ha a tanár nem akarja kiadni, azzal nem tehetsze semmit. Meg amúgy a többi tanár sem köteles kiadni a tételsort. Így sajnos minden témából naprakésznek kell lenned. Régebbi tételeket találsz neten, azok is sokat segítenek, mert lehet, hogy ott lesznek a tételek között.

A tételsor a tanár állította össze, és neki le kellett adnia nem tudom hova, hogy hivatalos legyen az összeállítás. Szerintem minden suliban más egy kicsit a tételsor. Ha a tanár nem akarja kiadni, azzal nem tehetsze semmit. Meg amúgy a többi tanár sem köteles kiadni a tételsort. Így sajnos minden témából naprakésznek kell lenned. Régebbi tételeket találsz neten, azok is sokat segítenek, mert lehet, hogy ott lesznek a tételek között.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Recenziót hogy kell írni? Kaptam egy cikket, és most kell írni 10 oldalt.

2

Génekkel kapcsolatos feladvány. Tudnál segiteni?

A kromoszóma számos gént és egyéb szekvenciákat tartalmazó molekula. Az embernek 23 kromszóma párja van. Az utolsó, a 23. pár a nőknél és férfiaknál eltérő. Míg a nők két X ivari kromoszómával rendelkeznek, addig a férfiak egy X és egy Y ivari kromoszómával.
Melyik kromoszóma tartalmazza a legkevesebb fehérjét kódoló gént és a legtöbb micro RNS-t kódlót. Add meg válaszodban a kromoszóma számát (nevét) és a kódolt gének számát.
A legkevesebb fehérjét kódoló gén: ; kódolt gének száma:
A legtöbb micro RNS-t kódoló gén: ; kódolt gének száma:

2.)A géneket, az áttekinthetőbb kategorizálás érdekében családokba osztják. Az előző feladatban említett adatbankban megtalálod ezeket a gén-családokat is, a weboldal fenti menüsorában.
Keresd meg a Parkinson-kórral eddig összefüggésbe hozott gének családját.
Hány db. gént említenek itt meg? Nevezd meg a kromoszóma helyét is.
Parkinson-kórral összefüggő gének száma:
Jelen van-e valamelyik ivari kromoszómán is ilyen?
Ha igen, akkor nevezd meg a gén szimbólumát:
Nevezd meg, hogy melyik kromoszómán van és a kromoszóma helyét!
Kromoszóma:
Kromoszóma helye:  

2

Csillagok legfőbb tulajdonságai?

1

Bioinformatikai feladvány. Tudnál segiteni? (lent)

Johnt egy Dél Kínai látogatása alatt támadás érte, úgy hogy egy kígyó kitépett fogával szúrták meg. A helyszínelők megtalálták a fogat és elküldték a laborba, hogy meghatározzák a kígyó típusát és az ellenmérget, mielőtt meghal John. A szakemberek a kitépett kígyó fogon találtak kígyótól származó DNS maradványokat, és ennek a genetikai információ meghatározása (szekvenálása) 3 lépésben történt a készülék elavultsága és a DNS hossza miatt. A szekvenálás eredménye a következő három szekvencia:
5’ AGATGAAAACTCTGCTGCTGACCTTGGTGGTGGTGACAATTGTGTGCCTGGACTTAG
GATACACCTTAAAATGTCACAACACACAGNTTNNNNNCANCNATRRRR 3’
5’ NNNRAYRTNNNGRTRATTGCCCTAAAAACAGTGCCCTATTGAAGTATGTGTGTTGCA
GCACAGACAAATGCAACTGATAGCTCTACGAGTGGCTAAATTCGCTGAG 3’
3’ NTNNYANARRYYNCNYTNATAGTCGTGTAGGGGAAAACTGTCCTTTAAAGTTACCTTT
GAAGGAGTTTCAGCGAAATTTCGTATTCAAGAAGGGAAGACCTGTTCAGAATAGAANA
TCTATTTCCNNCGNNAYRNANN 5’
A műszer pontatlansága miatt bizonyos bázisok nem egyértelműek, ezért a következő karakterekkel helyettesíthetők:
N = A, C, G, T Y = T, C R = A, G
A mérget kódoló szekvencia (teljes egészében): ?
A méreg aminosav szekvenciája:?
A kígyót neve latinul, amelytől a méreg származik?

· Egy másik:
Karácsonykor Simeon Lee az öreg gyémánt milliomos összehívja családját karácsonyra a hatalmas házába a Gourston Hallban. Az öregúr azért hívta össze családját, hogy az ünnepi vacsoránál bejelentse a végrendeletének megváltóztatását. Ami idáig úgy szolt, hogy fiai közt egyformán osztja szét a vagyont (amiről a fiai is tudtak Alfred és David Lee). Az új hírnek köszönhetően a két testvér között ellentétek alakultak ki.
A vacsora este 8 órára volt betervezve. A család egy része megérkezett az ünnepi vacsorához, két személy még hiányzott. A családtagok az elveszett személyek keresésére indultak, és 1 nagy vértócsát találtak az épület pincéjében.
Kihívták a rendőrséget és Hercule Poirot akit felkértek a bűntény megoldására, azonban megkövetelték, a családtagok névtelenségét a nyomozás során. Egyedül a nagyapa és az unokája engedte, meg hogy DNS mintát vegyenek tőle. A nyomozók a lakásban gyűjtötték össze a többi DNS mintát és az elemzések következtében csak az eltérő mintázatokat hagyták meg a további elemzések céljából. A DNS mintázat a következőképpen néz ki:

Háttér történet:
Alfréd és felesége Lydia házassága nem működött jól, mivel nem született közös gyerekük, így Simeon szeretete egyetlen unokája George fele irányult. Azonban David és felesége Hilda boldog házasságban éltek, mert fiukra hatalmas jövő várt, hisz az, aki a család nevét tovább viheti. A hír hallatára David és felesége magával vitte a vacsorára Hilda szüleit is (Edward Tressilian és felesége Magdalene Tressilian).
Alfréd és Hilda régi jó viszonyban voltak, több közös estét is töltöttek együtt, amíg össze nem házasodott Daviddal. David felesége Hilda vérzékenységben szenvedett, ami örökletes betegség bizonyos családtagok közt.

Az azonosítás érdekében kell tudni, hogy minimum 5 szekvencia szükséges a testvéri viszony igazolására és minimum 3 a szülő és gyerek kapcsolat bizonyítására.

Azonosítsd a különböző családtagokat név szerint:
A B C D E F G H
Név Simeon Lee George Lee

Kinek/kiknek a DNS-e található a vértócsában?

7

Az 1. világháborúból egy fogalmazást valaki pls?

hétfői napra kellene létszives valaki segítsen mert nem tudok jól fogalmazni és a töri nem az erősségem

3

Egy 2 m hosszú és 1 m magas lejtő tetejéről 2 kg tömegű test csúszik le. Mekkora sebességgel érkezik a lejtő aljához, ha a, a súrlódás elhanyagolható? B, a súrlódási együttható 0, 2?

Hogyan kell megoldani?

Köszönöm szépen

7

Ezt a két ismeretlenes egyenletrendszert hogyan kell megoldani? Egyenlő együtthatós módszerrel, vagy behelyettesítőssel?

12x+25y=9840
21x+14y=10080
------

9

Kilenc bárány van az udvaron. Rajzolj be 2 négyzetet úgy, hogy minden bárány külön rekeszben legyen. (? )

http://oi41.tinypic.com/25a3ecg.jpg

2

Mely évszak a hosszabb az északi félgömbön: a nyár vagy a tél? ( a Föld január elején van a napközelben)

Foglald össze Kepler törvényit.

3

Heliocentrikus?

Mutasd be a heliocentrikus világkép főbb állomásait!

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!