Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudnám a Fognyűvő manócska c (1 db)

Honnan tudnám megszerezni a Fognyűvő manócska c. könyvet?

momentán egyetlen egy antikváriumban (a neten) és egyik aukciós oldalon sem találkoztam vele, pedig nagyon szeretném a könyvet, "elrettentésül" a kisfiamnak :)

Legjobb válasz: Itt elõjegyezhetõ: http://www.antikva.hu/onan/reszletek.jspkatalogus_id=21068

A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a segítséget. tudom, h elõ lehet jegyezni, de bíztam benne, hátha így meg tudom gyorsítani :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szabó Magda életrajzi regénye a Für Elise. Azt írja h két kötetes. Első rész Cili. Akkor mi a második kötet címe?

1

Szerintetek évente hány könyv jelenik meg?

Ami nem tankönyv, szakácskönyv, gyermekkönyv, szépirodalom, hanem olyan, mint a Da-Vinci Kód vagy a Harry Potter.
Nem a siker mértékére gondolok, hanem h van egy sztori, szereplőkkel, de nem művészi, hanem csak lightos kis szórakozás.
Egyébként az ilyen regényeket, h hívjuk?

1

Ez egy részlet az épp készülő könyvemből, mi a véleményetek?

Észrevételeitek, megfigyeléseitek, mi tetszik mi nem, de fontos, hogy miért stb. Annyira nem szeretném itt így közszemlére bocsátani, de privátban elküldöm szívesen.

18

Mit gondoltok mi a jobb egy fogalmazásnál? (A többi lent)

Az amikor valaki teljesen magától ír, az általa megélt érzéseket veti papírra, vagy amikor valaki az internetről gyűjtött anyagokat köti össze? Melyiket értékelik jobban?

3

Mi a véleményetek a novellámról?

Apró barna cipellő sarka veri a betont, ahogy egy törékeny, korosodó asszony siet a dolgára. Hűvös szeptemberi reggel a nagyvárosban- egy feleség kosarával a boltba szalad, és közben azon töri a fejét, mivel lepje meg urát déltájt. A padon egy idős házaspár morzsákat szór a galamboknak, egy kapualjban korcs kutya rágcsál valami fabotot, étele nem lévén. A levegőben friss kenyérillat terjeng- csoda, ha az ember éhezvén ébred? De asszonyunk nem csábul el, nem áll meg, nem elmélkedik, határozottan halad egy irányba, előre, míg célját nem éri. Közeledvén lassul a mozgása, hosszú szoknyája sem hullámzik már úgy, ráncai is mélyebbre vésődnek porcelán színű bőrébe. Megáll egy ódon épület előtt, melyről sugárzik az elmúlt évszázadok pora. Az ajtó felett kissé kopott tábla, rajta a felirat: „Akácfalvi Gyermekotthon".<--break->
Lassan az ajtóhoz lép és gyengéden végig simítja a kilincset- mintha régi ismerőst köszöntene a személyében. Az emlékfoszlányok elragadják, s furcsa táncba hívják. Zsebkendő után nyúl zsebébe, hogy a pár pillanat múlva kicsorduló könnycseppjét felitassa vele. Évtizedek teltek el, de a kilincs érintése visszarepíti azokba az időkbe, amikor itt még élet honolt. Hallja a nevelőnőrekedt kurjantásait, ahogy fegyelmez és a számára édesen csengő, másnak fejfájást okozó gyermekzsivajt. Leül a lépcsőre, mit sem törődve annak nem épp meleg hőmérsékletével. A monumentális ajtó csikorogva résnyire nyílik... Lát kirohanni két zabolázatlan kölyköt, akiknek még a szemük sem áll jól- egyértelmű, hogy valami csibészség közepén vannak. Az apróbbikon csak egy cipő van, bár annak is inkább csak a maradék kétharmada. Az idősebbik fut elől, hosszabb a lába, nagyobbat tud lépni, szegény félcipős nem bírja a tempót.
- Szedd a lábad, Gézu! Akkor is ilyen lassú leszel, ha megkerget a nevelőnő a pálcájával?- kiabál hátra a gyorsabbik, aki nem csak magasabb, fürgébb, de idősebb is lehet, úgy 10 év körüli, míg hű „fegyverhordozója" csak fele annyi.
Végre kiérnek egy nagy térre, melyet piaci kofák leptek el és bőszen kínálják portékájukat. Itt minden olyan színes, illatos és hangos. A két fiúcska szeme csillog a gyönyörűségtől. Egymásba karolnak és belevetik magukat a karneváli forgatagba. Mikor a ropogós almákhoz érnek, Rudi elemel egyet és beleharap, majd kiköpi és morog egy sort:
- Lesz ez még jobb is!- és folytatja útját.

Folytatás: sya pont hu/read.php?art=11483

5

A Burok szereposztása?

Ki játssza a könyvben Ian nevű férfit? Egyáltalán benne van a filmben?

1

Dokumentum hangoskönyveket milyen oldalon találok?

Elvétve egy-egy oldalon találok ilyesmit,de az édeskevés.
Tudnátok ajánlani nekem?
Köszönöm!

1

Valaki tud ajánlani olyan könyvet, ami pl leírja egy lány tragikus életét, aztán egyedül ki tud törni, és teljesen más lesz az élete, szóval ilyen élethelyzetes könyvet keresek?

5

A J. A. Redmerski: A soha határa című könyvnek van második része, vagy folytatása?

Ha igen, akkor hol tudnám elolvasni neten? Vagy megjelent már egyáltalán? Légyszi segítsetek! Fontos lenne! Köszönöm.:)

4

Mi a véleményetek erről a részletről?

Regényemből egy részlet, igyekeztem minden hibát elkerülni, remélem összejött :)

Akit esetleg érdekel: 16 éves vagyok 3 hónapja írok(azalatt 100 oldal lett készen)

Egyszer csak halk neszre lett figyelmes a háta mögött. Olyan volt, mintha egy állat motoszkálna körülötte élelmet keresve. Aggódott, hogy nehogy egy kígyóval, vagy hasonlóan veszélyes állattal nézzen farkasszemet.
A nesz felerősödött, Arthur izzadni kezdett. Már-már teljesen kétségbe esett, mikor egy hang szólt hozzá.
- Itt vagyok.. – suttogott a hang – jöttem amilyen gyorsan csak lehetett!
Arthur körbenézett, de semmi gyanús tekintetet se vett észre, ami őt vizslatná.
- Szabadíts ki! – suttogta vissza Arthur.
- Elvágom a kötelet, de várj, míg jelt nem adok, csak akkor indulj! – válaszolta a hang, s a kötelet félig kettévágta – ha intek a kezemmel, vond magadra a figyelmet!
Megrezzentek a bokrok, és Conann eltűnt a mélyében.
Guggolva apró és óvatos lépésekkel a rab felé közeledett. Nehéz feladat volt ez, mivel Hughues pont vele beszélgetett, és minden más kíváncsi szem is Alainre szegeződött.
Kötelességének érezte, hogy kiszabadítsa a férfit. Régóta szolgálta hűen az apját, Robertet. Nem lett volna semmi oka rá, hogy egy értékes életet ilyen módon veszni hagyjon. Tudta, hogy mennyire veszélyes az, amibe kezdett, de bízott a sikerében, és ez éltette.
A másik érv, hogy nem sok esélyük lett volna egyedül elmenekülni. Az ellenfél több emberrel bírt, míg ők csak ketten voltak.
Óvatosan Alain közelébe férkőzött, úgy, hogy teljes rálátással volt Hughuesre és Arthurra egyaránt.
Felemelte kezét és megrántotta majd Arthurra nézett.
A fiú megértette, hogy most az ő szerepe következik. Rugdalózott a lábaival és halandzsázni kezdett, "vigyázz, jönnek!.. meghalok, végem.." mondogatta egymás után többször.
- Nézd meg mi van azzal az átkozott kölyökkel, és fogd be a pofáját! Elegem van a képéből. – mordult fel hangosan az egyik szolgájára Hughues.
- Máris, uram! – válaszolta a katona, s Arthurhoz lépett. - Mi a bajod kölyök? Netán szívszélhűdést kaptál? Nyugodj meg, segítek rajtad! – ahogy ezt kimondta jó erősen hasba vágta a fiút a könyökével. Arthur felnyögött fájdalmában.
- "Végetek még ma este, ha feljön a medve.. tűz ragyogja át testetek.." – folytatta a mondandóját kényszerűen Arthur.
- Azt mondtam hallgattasd el! – förmedt a katonára Hughues. – Szerencsétlen élet, hogy ilyen kétbalkezesekkel áldott meg! – Arthurhoz ment, és ütlegelni kezdte.
Conann kihasználta a helyzetet, habár nem pont így képzelte el a jelenetet. Alain mögé lépett. Előhúzta kardját, és elvágta a kötelet.
- Vedd a kardot! – mondta, és Alain elé dobta fegyverét.
A férfi megragadta kezeibe a pengét, és a meglepődött katonákra rontott, akik a tábortűz körül melegedtek.
Rövid csata volt. Az egyiküket egy csapással ledöntötte a lábáról, míg egy másikat már többől.
- Meghalsz, patkány! – üvöltötte a katona, mielőtt Alain meg nem adta neki az utolsó döfést.
Hughues sem volt tétlen, azonnal tettre kész volt. A földről felvett egy poros pajzsot, és azzal támadta. A kúp alakú aljával próbálta jobban megsebesíteni az elszabadult rabot.
Arthur megpróbált kiszabadulni, de kötele túl erős volt, nem tudta elszakítani. Conann segítségére sietett és elvágta azt.
Előhúzta tőrét a mellényéből és Arthur kezébe dobta.
- Ügyesen használd! – mondta, és felkapott egy parázsló botot a tűz mellől.

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!