Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudnám ha (420 db)

Honnan tudni ha szivárog a magzatvíz ha inkontinenciás problémák is vannak?

Nekem nincs pénzem olyan betétre,de jó lenne tudni.Sajnos a terhesség alatt kijött az inkontinenciás probléma is,amire azt mondta a doki el fog múlni csak a baba nyom ezért van,de akkor honnan tudom majd..?

Legjobb válasz: Szia nekem azt mondta az orvosom, a magzatvíz nem összetéveszthetõ, színtelen, szagtalan. 32hetes kismama

Szia nekem azt mondta az orvosom, a magzatvíz nem összetéveszthetõ, színtelen, szagtalan. 32hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Persze de ez olyan dolog, ha neked van ilyened akkor azt te is tudod, hogy kis mennyiségnél nem is látszik a folyadék színe, pláne ha nem fehér a fehérnemû.És frissen szaga sincsen vagy legalább is hiába néztem nincs.Persze betéten már látszik a színe fõleg ha nagyobb mennyiségû van, de azért próbálom ezt nem megvárni....higiéniai okból, meg konfortális okból, gondolom ez érthetõ.

Honnan tudni ha egy csaj "ráakaszkodik" egy pasira?

Mik a jelek?

Legjobb válasz: eltûnik a pénztárcád. Késõbb nála találod - üresen. "Mit vettél" - kérded majd. "Ja csak pár rucit" - mosolyog rád A következõ kép - hordárok hada cipeli azt a pár kiló ruhát amit vett.

eltûnik a pénztárcád. Késõbb nála találod - üresen. "Mit vettél" - kérded majd. "Ja csak pár rucit" - mosolyog rád A következõ kép - hordárok hada cipeli azt a pár kiló ruhát amit vett.
mindig a nyakán lóg, egy csepp szabadidõt sem hagy neki
A kérdező hozzászólása: Nálam az a helyzet hogy távkapcsolatom van , és hát barátnõm elakar jönni onnan ahol él, mert utálja a munkáját, meg a múltja miatt is. És hát én lehet hogy csak egy esély lennék neki ehhez a dologhoz...
1 próbát megér, de ha nem megy akkor kirakod, ennyi. nem kell túlcsicsázni
A kérdező hozzászólása: Igaz, köszönöm:)

Alvajárás közben el lehet rakni tárgyakat? Egyáltalán honnan tudnám, ha alvajáró vagyok? Bővebben lent.

Elég hosszú a sztori, és nem tudom, hogy hogy fog hangzani, de ma reggel felkeltem és eltűnt a telefonom az éjjeli szekrényről. Biztos, hogy oda tettem, mert még emlékszek arra is, hogy rá tettem a könyvemre és hogy véletlen túl hosszan nyomtam a gombot és lezárás helyett kikapcsoltam. De ma nincs ott.. Csak 3-an lakunk a házban, én, Anyu és Apu. Õk azt mondták, hogy nem tették sehova és persze nem hiszik egy szavamat se el, szóval jól leszidtak, hogy olyan trehány vagyok hogy még a telefonomat is elveszítettem. De én nagyon nagyon jól emlékszem, hogy oda tettem a könyvre és most nincs ott. A szekrény mögött sincs, a táskámba sincs, a zsebembe sincs.. Meglehet az, hogy alvajárás közben tettem el? Honnan tudnám, ha alvajáró vagyok? Nem hiszek a paranormális lényekben, hogy egy szellem vagy valami izé vitte el éjszaka, de ebbe bele őrülök, mert egyszerűen csak eltűnt.. Próbáltam felhívni, hogy kicsöng-e de kikapcsoltam este(én hülye), úgyhogy nem sok segítséget adott. Valakivel történt már hasonló?

Legjobb válasz: Nálunk anyai ágon öröklõdik az alvajárás, nagymamám álmában kiment a házból, úgy hogy az ajtóban lévõ kulccsal ki is nyitotta az ajtót. A papám szegény, ment utána, nem merte felébreszteni. Én az emeletrõl simán lemászkálok álmomban a lépcsõn. De ez nem teljes alvás, valahogy az álom és az ébrenlét furcsa egyvelege, tehát tudatában vagy hogy hol vagy és mit csinálsz, csak éppen egy egészen másik storyban vagy benne. Mi minden esetben ébren visszaemlékszünk az álmunkra, és tudjuk, hogy mi történt közben.

Nálunk anyai ágon öröklõdik az alvajárás, nagymamám álmában kiment a házból, úgy hogy az ajtóban lévõ kulccsal ki is nyitotta az ajtót. A papám szegény, ment utána, nem merte felébreszteni. Én az emeletrõl simán lemászkálok álmomban a lépcsõn. De ez nem teljes alvás, valahogy az álom és az ébrenlét furcsa egyvelege, tehát tudatában vagy hogy hol vagy és mit csinálsz, csak éppen egy egészen másik storyban vagy benne. Mi minden esetben ébren visszaemlékszünk az álmunkra, és tudjuk, hogy mi történt közben.
A kérdező hozzászólása: Értem, szóval ez meglehet. Mondjuk a családomban senkit se ismerek aki alvajáró lenne. De akkor az azt jelenti, hogy a szüleim már észrevették volna ha éjszaka járkálok a házban, nem?
A kérdező hozzászólása: Ja és persze el is felejtettem, hogy én nem emlékszek semmire tegnap este, csak az álmomra, szóval még magam se tudom.
Elõfordul, én egyszer belehánytam a fiókba miközben alva jártam, aztán visszacsuktam és csak a szagra lettem figyelmes:D
A kérdező hozzászólása: Szóval ilyen is történik xD Erre se gondoltam még.
aludj a csatornába, amúgy ez egyérdekes dolog mert én a multkor a tescoba keltem fel :O
Én soha nem pakolok semmit alvajárás közbe. Csak mászkálok és mindig át anyámhoz.

Honnan tudni, ha egy növényt túl öntözünk?

Azt tudom, hogy ha keveset kap, kiszárat, elfonnyad, de ha sok vízet kap, akkor mit csinál?

Legjobb válasz: Elrohad.

Elrohad.
Besárgul a levele!
besárgul a levele, majd lehullik úgy ahogy van.
Attól függ! Van amelyik csak leengedi a leveleit, de ha idõben kiszárítod helyre jöhet.Vagy alul, vagy felül locsold meg, mert egyébként befullad.Idõnként hagyd szárazon a tálját!

Kulfoldi kismama vagyok, itt nemcsinalnak cukros vervetelt, honnan tudnam ha cukros lennek?

Olyan rossz,mert itt akarhogyan kerem oket,hogy csinaljanak itt nemfoglalkoznak vele.Szoval milyen mellekhatasai lehetnek?27+2 hetes kismama

Legjobb válasz: szia! Hová valósi vagy? Én romániai vagyok, 24-28. hét között meg lehet csinálni, de kérdeztem a háziorvosomat, és azt mondta, semmi értelme, mert az elsõ trimeszterben végzett vérvizsgálat során azt is megnézték, és minden ok. volt. A III. trimeszterben megismétlik a vizsgálatokat és akkor megnézik újra a cukrot is. Neked nem csinálták meg véletlenül valami korábbi vizsgálat során, csak nem vetted észre?

szia! Hová valósi vagy? Én romániai vagyok, 24-28. hét között meg lehet csinálni, de kérdeztem a háziorvosomat, és azt mondta, semmi értelme, mert az elsõ trimeszterben végzett vérvizsgálat során azt is megnézték, és minden ok. volt. A III. trimeszterben megismétlik a vizsgálatokat és akkor megnézik újra a cukrot is. Neked nem csinálták meg véletlenül valami korábbi vizsgálat során, csak nem vetted észre?
Szia, én cukros km voltam. Hát igen, érezni nem igen fogod, ha a cukroddal baj van. Ezért is csinálják meg a terheléses vércukorvizsgálatot a terhesség során. Ahog y elõrehaladottabb a terhesség ugy romlik a cukor anyagcsere, Tehát lehet h az elsõ trimeszterben semmi gond a harmadikban meg rosszak lesznek az eredmények. És nem véletlenül mérik , a kezeletlen cukorbetegség sokat árt a babának és itt nemcsak a nagy súlyra gondolok, (lehet h emlékszel rá, nemrég vhol a távolkeleten született egy 8 kiló feletti baba, kezeletlen cukorbeteg anyától)más egyén gond is lehet, pl: fejlõdési rendellenesség. Ezek a dolgokat az okozza, h ha túl sok a cukor a véredben, akkor a baba is inzulint fog termelni a Te cukrod miatt, és ez az inzulin növekedési hormonként hat.NEm akarlak ijesztegetni, már az is tök jó h Neked magadtól ennyire fontos a kérdés, miküzben ismerek olyan km-t aki a diagnosztizált cukrosság után nem járt kezelésre.Ha van cukros az ismerõseid között, akkor kérd el a vércukor mérõjét és mérj azzal próbaképpen egy éhgyomrit, aztán 75 g cukor megevése után 2 órával ismét. Most hosszú lenne leírni, h mik a jó értékek, de a neten meg tudod nézni. Ha ezek rosszak lettek, akkor lebegtesd az orvosod orra elõtt. (én végig 160 g CH diétán voltam)De ez csak végszükség, mi lenne ha azt mondanád a dokidnak h van cukros a rokonság között és Te nagyon szeretnéd ezt kivizsgáltatni, hátha...
Vegyél magadnak mérõt és ellenõrizd a cukrodat, az éhgyomrit és rá egy órára naponta így 6x. A megfeleõ értékeket megtalálod a neten. Pl :3.9-5.5 mmol/l a nomrális éhgyomri érték. Efelett gond van, na csak akkor kezdj el parázni. És egy óra múlva nem mehet 8mmol/l fölé. Ha cukros lennél és nem diétáznál akkor a baba nagy súllyal születhet vagy halva komolyabb esetekben. Terhességi diabeteszeseknél jobbik esetben segít a diéta, de van akit inzulinozni kell. Nézz utána a neten ezeknek, találsz bõven infót! Milyen országban élsz? Én Németben , de itt csak akkor csinálják, ha te külön fizeted ki, nem támogatja a biztosító...
En csak Angliarol tudok nyilatkozni mert itt elek es lehet ahol te elsz ott is hasonlo. Persze ez nem biztos. Itt a vizeletmintabol mutatjak ki, hogy ha gond van a cukor szinteddel, nem kell cukor vizsgalatra menni kulon ahogy otthon. Szoval minden alakalommal mikor messz vedonohoz akkor vizeletmintat kell vinned, hogy megnezzek a cukor szintet a vizeletedbe es ezzel egyutt a proteint is nezik. Ha valami gyanusat talanak akkor ujabb vizeletmintat fognak tolled kerni, lehet tobbet is es megmondjak neked mit egyel mikor es mennyit igyal. Ha ezutan is beigazolodik a gyanu akkor tovabbi tesztekre fognak kuldeni amik sokkal pontosabbak. Ilyen lesz a GTT (glucose tolerance test) ahol a veredet fogjak nyomon kovetni tobb vervetellel. Ha a veredben nagyon sok a cukor akkor azt mondjak, hogy "gestational diabetes"-ed van. Ez nem egy “normalis” cukorbetegse hanem egy olyan fajta ami szules utan elmullik 98%-ban. Ettol a perctol sem kell aggodnod csak nagyon sokszor kell vervetelre menned, hogy ellenorizzek a cukorszintedet. Tobb mint valoszinu, hogy dietara is fognak stb. Baraqtnommel tortent ez, szoltak neki, hogy a vizelet nem jo igy kertek tolle ha jol emlekszem meg ket alkalommal. Ekkor sem felelt meg es igy kuldtek tovabb vervetelre cukor miatt. Szerencsere nem volt belolle gond mert volt veszesen magas a cukorszint es nem kellett dietaznia vagy korhazba fekudnie de viszont rengeteget kellett neki vervetelre jarni foleg az utolso ket honapba. Boldog babavarast mindenkinek.
Utolso vagyok, azt meg elfelejtettem irni, hogy ezt ugy szoktak kimutatni a vizeletbol, hogy normal esetben a vizeletben nincs jelen a glukoz (cukor). Amennyiben a veredben tul sok a cukor a glukoz szint nagyon megnovekszik es atszivarog a vizeletbe a vesen keresztul. Egy egyszeru sima kis tesztel (hasonlo mint egy kis palcika amit a vizeletbe dugnak) kimutatjak, hogy jelen van a cukor es ekkor merul fel a gyanu, hogy hoppa tul sok a cukor vervetelre kene menni. Nem tudom, hol elsz, de itt Angliaba tudsz netrol is rendelni vagy venni ilyen tessztcsikokat, akkor nem kell szurkalnod magad. Csak olyat keress amivel a glukoz szintet mered a vizeletbe mert tobbfajta van. Van kulon a savassagra, cukorra, kulombozo drogkra es meg sorolhatnam. A lenyeg, hogy a glukoz-osat keresd.
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom nektek, igazan aranyosak vagytok!!!! Londonban elek, de a vizeletembe mar talaltak cukrot es kertem a tovabbi vizsgalatokat, de aztmondtak hogy minden oke itt ennyi van....Aztan legkozelebb mar elvesztettek a vizeletmintamat ami csak kesobb derult ki...Na mindegy, kedden megyek es kiverema balhet...Nem szeretnem ha orias baym lenne, csak egeszseges legyen! Boldog babavarast mindenkinek!!!!!

Honnan lehet tudni, ha egy pasi meleg (homoszexuális)?

Nyilván, h attól, mert jól öltözik, még nem. És nem is kell feltétlen nyafogósan beszélnie...

Legjobb válasz: onnan hogyha kimondja vagy leírja, hogy meleg vagyok, esetleg rástartol egy pasira. szted honnan lehetne ezt mégis tudni? nincs G betû a homlokára vésve.

onnan hogyha kimondja vagy leírja, hogy meleg vagyok, esetleg rástartol egy pasira. szted honnan lehetne ezt mégis tudni? nincs G betû a homlokára vésve.
Nem hiszem, hogy a kérdésre lenne normális válasz:)
11:28 nem hiszem hogy a melegek így" mûködnének"
Ha megmondja csak akkor!
Onnét hogy fiúból van a barátnõje.
Épp egy másik pasival smárol.
[email protected] lenne ha csak a meleg fiúk lennének jól öltözöttek, +simulékony modorúak
Ha Paris Hilton a példaképe...akkor garantáltan az.
Feláll neki a férfi wc-ben
A kérdező hozzászólása: Csak kíváncsiság, megkérdezni nem fogom /akarom. Csak néhány jelre lettem volna kíváncsi, ha van egyáltalán. (mint a nyafogós beszéd, a jól öltözöttség, a simulékony modor, meg hasonlók - de ha nem ezek a dolgok, akkor mi)
Én meleg vagyok, nem hiszem, hogy bárki tudná rólam, vagy hogy feltételezné. De magamból kiindulva, ami gyanús lehet (de nem feltétlenül): 1. Öltözõben, zuhanyzóban, piszoárnál megbámulsz más srácokat. 2. Nem mész a fiúkkal focizni (mert nem tudsz, de ez nem egyértelmû jel) 3. Kreatív vagy 4. Kevés az osztályban a fiú, mindegyik "összetart", csak te nem vagy velük. 5. Nincs / Nem volt még barátnõd 18 évesen. 6. Vasalod a hajad (ez se feltétlenül, de lehet) 7. Nem nõként nézel a lányokra (nem engeded elõre õket, nem segítesz cipekedni nekik, mivel barátként tekintesz rájuk, nem mint valami nem tudom mire). 8. Általad sütött sütit viszel buliba, pia helyett (ezért anyám baszott le egyszer) 9. Félsz a fiúktól, zavarban érzed a társaságukban magad, ezért inkább lányokkal lógsz. Neharagudjon senki, akire ezek közül igaz valamelyik, és mégse meleg, de sztem ezek jelek lehetnek.
Onnan hogyha péniszt lát, cuppanó hang kíséretében, Pavlovi reflexként kinyílik a szája...De hogyha meglát egy jó nõt, és semmi reakció, akkor tuti a dolog...teszteld le!
Onnan, hogy a vére helyett zöld, maró sav kering, és szereti Madonna zenéjét.
Ja kedves elõzõ te bizony menthetetlenül bebuzultál:)
Jól értem, hogy melegnek fognak nézni azért mert rászántam egy hetet, hogy megnézzek pár öltözködési szabályt, színpárosításról ezt azt, meg pár képet, hogy mégis mi mostanában a divat, vettem pár ruhát és már nem úgy nézek ki mint egy menekült? Lányok ha ez kell, visszatérek a pár héttel ezelõtti állapotra.
1. Öltözõben, zuhanyzóban, piszoárnál megbámulsz más srácokat. pl 2. Nem mész a fiúkkal focizni (mert nem tudsz, de ez nem egyértelmû jel) én kimondottan utállok sportolni is egyedül kondizom. 3. Kreatív vagy persze sokmindenben de füzni csak ltéfontoságút tudok! 4. Kevés az osztályban a fiú, mindegyik "összetart", csak te nem vagy velük. 5. Nincs / Nem volt még barátnõd 18 évesen. hát zavarbajövök töllük pedig örülnék ár neki de ez sem kizáróók 6. Vasalod a hajad (ez se feltétlenül, de lehet) 90% ban igaz ez a dolog! 7. Nem nõként nézel a lányokra (nem engeded elõre õket, nem segítesz cipekedni nekik, mivel barátként tekintesz rájuk, nem mint valami nem tudom mire). ez is igaz dolog bár a bunkó lányokkal johogy! 8. Általad sütött sütit viszel buliba, pia helyett (ezért anyám baszott le egyszer) szerintem is piát kell vinni! 9. Félsz a fiúktól, zavarban érzed a társaságukban magad, ezért inkább lányokkal lógsz. én a lányoktol vagyok zavarban:) és a fiukkal logok:D szal egykétdolog illik rám de mégsem vagyok homo szal az abarátnö meg várhat meg az sem baj ha kreativ vagyok külömbenis egy normális kapcsolatot akarok nem 1 északásat.

Honnan tudná letölteni a HA IGAZ VOLNA című filmet?

Legjobb válasz: Holnap, vagyis vasárnap adni fogják a tv2-ön, este nyolckor. Azt nem tudom honnan lehetne letölteni, bár van egy oldal ahol kis részekre osztva letöltés nélkül megnézheted, part 1: http://www.videoplayer.hu/videos/play/321162 2: http://www.videoplayer.hu/videos/play/321193 3: http://www.videoplayer.hu/videos/play/321261 4: http://www.videoplayer.hu/videos/play/321865 5: http://www.videoplayer.hu/videos/play/322594 6: http://www.videoplayer.hu/videos/play/323245 7: http://www.videoplayer.hu/videos/play/323282 Bocsi, hogy csak így részekre szedve tudtam.

Holnap, vagyis vasárnap adni fogják a tv2-ön, este nyolckor. Azt nem tudom honnan lehetne letölteni, bár van egy oldal ahol kis részekre osztva letöltés nélkül megnézheted, part 1: http://www.videoplayer.hu/videos/play/321162 2: http://www.videoplayer.hu/videos/play/321193 3: http://www.videoplayer.hu/videos/play/321261 4: http://www.videoplayer.hu/videos/play/321865 5: http://www.videoplayer.hu/videos/play/322594 6: http://www.videoplayer.hu/videos/play/323245 7: http://www.videoplayer.hu/videos/play/323282 Bocsi, hogy csak így részekre szedve tudtam.
http://www.clubgen.net Ezen a honlapon sok film fent van. Online megnézheted. Csak regisztrálnod kell. Ingyenes.

Honnan lehet tudni, ha egy baba minimálisan oxigénhiányos lett? Sejthető ez már a születésekor, vagy csak később gyanakodnak rá, mikor lassabban fejlődik, mint a társai, vagy részképességzavarai lesznek?

Gondolom nyilván elhúzódó, problémás szülésnél lehet rá gyanakodni, de talán normál szülésnél is előfordulhat. Ilyenkor van valami jele ennek az első napokban? Mert ha igen, akkor tudnák eleve mondani az orvosok, hogy: Anyuka, számítson rá, hogy esetleg ez meg az lesz.

Legjobb válasz: Vannak az oxigénhiánynak nagyon komoly fokai. Vannak amit azonnal szülés után észrevesznek, de van ami csak késõbb a fejlõdés során derül ki a gyereknél. Ha minimális az oxigénhiány szerintem csak késõbb mutatkoznak a tünetek, ha egyáltalán mutatkoznak, az orvosnak kutya kötelessége felhívni az anyuka figyelmét arra, hogy mire számíthat. Nekem a babám koraszülött volt, 32. hétre született, és a szülést megelõzõ nap bejött hozzám a fejlõdésneurológus, szülés napján a nõgyógyász és elmondták, hogy mire számíthatok, mert ezt is tudnom kell, nem csak azt, hogy minden jó. Tisztába kell lenni a másik oldallal is. Ha fennáll az oxigénhiány gyanúja akkor fel kell világosítani a szülõt ezekrõl. Szerencsére nálunk nem lett semmi, de mégis elmondták. Sõt még tájékoztató füzetet is kaptam róla!

Vannak az oxigénhiánynak nagyon komoly fokai. Vannak amit azonnal szülés után észrevesznek, de van ami csak késõbb a fejlõdés során derül ki a gyereknél. Ha minimális az oxigénhiány szerintem csak késõbb mutatkoznak a tünetek, ha egyáltalán mutatkoznak, az orvosnak kutya kötelessége felhívni az anyuka figyelmét arra, hogy mire számíthat. Nekem a babám koraszülött volt, 32. hétre született, és a szülést megelõzõ nap bejött hozzám a fejlõdésneurológus, szülés napján a nõgyógyász és elmondták, hogy mire számíthatok, mert ezt is tudnom kell, nem csak azt, hogy minden jó. Tisztába kell lenni a másik oldallal is. Ha fennáll az oxigénhiány gyanúja akkor fel kell világosítani a szülõt ezekrõl. Szerencsére nálunk nem lett semmi, de mégis elmondták. Sõt még tájékoztató füzetet is kaptam róla!
oxigénhiányra akkor lehet számítani ha probléma volt a terhesség vagy a szülés alatt és a pici nem jutott rövid ideig oxigénhez. ezt többnyire szülés után közlik az anyukával, zárón is rajta van és el kell menni majd neurológushoz. késõbb persze vannak tünetei, lassabb fejlõdés, lábujjhegyen járás, epilepszia, stb
Én gyorsan szültem, nem mondták, hogy oxigénhiányos lenne, de a mozgásfejlõdése le volt maradva, akkor közölte a gyógytornász, hogy LEHET, hogy oxigénhiányos. Én sem tudom hol az igazság.
Szerintem ez csak késõbb vehetõ észre, de akkor sem bizonyosan! Sógoromék kisfia, SNI-s lett, és a vizsgálatok során mondták neki, h feltehetõleg oxigénhiány lépett fel szüléskor! Náluk ez 4 évesen derült ki!
Nálunk sem volt rajta a zárón, sõt, amikor rákérdeztem, akkor is azt mondták, hogy nem. Az én babám feszes. Áldom magam, hogy senkinek nem hittem és már 5 hetesen Dévény-re vittem. Így talán nem, vagy minimális lemaradásunk lesz. Mást egyenlõre még nem látok rajta. Nagyon vidám, érdeklõdõ, kommunikatív baba. Nem sír sokat, jó baba. Reménykedem, hogy megúsztuk ennyivel. Nekünk is köldökzsinór gondunk volt!

Alon Gratch: Ha a férfi beszélni tudna c. konyvét honnan tudnám PDF formában letölteni?

Legjobb válasz: ne legyél számítógépes bûnözõ, vedd meg azt a könyvet.ráadásul, ha egész nap a monitort bámulod, fájni fog a szemed,ha egy könyvet olvasol, attól nem igazán.

ne legyél számítógépes bûnözõ, vedd meg azt a könyvet.ráadásul, ha egész nap a monitort bámulod, fájni fog a szemed, ha egy könyvet olvasol, attól nem igazán.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!