Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudjam hogy a (401 db)

Honnan tudjam hogy a notebookom SATA hanyas?

4 éves gép

Legjobb válasz: Az 5400-as merevlemezek már a SATA tempóját sem tudják kihasználni, nem hogy a SATA3-ét. Teljesen mindegy milyen felületû HDD-t teszel bele.

Az 5400-as merevlemezek már a SATA tempóját sem tudják kihasználni, nem hogy a SATA3-ét. Teljesen mindegy milyen felületû HDD-t teszel bele.
A kérdező hozzászólása: Akkor minek gyártanak ilyen HDD-t?
Ha sima HDD lenne, akkor valóban nem tudná a SATA1-nél nagyobb sebességet kihasználni. Csakhogy ez egy Hybrid, magyarul egy HDD és egy SSD egybegyúrva. A gyorsaságra kiélezett flash memóriákból álló SSD elõnyeit próbálja ötvözni a költséghatékonyabb, elavultabb forgó mozgó alkarészeket tartalmazó HDD -vel. Így már azért minimum egy SATA2 csatlatoló felületnek van értelme. De nyugi, a tiédben ez minimum van, mert egy elsõ generációs Core i sorozatról beszélünk.
#3, jogos, benéztem...
A csillagok távolsága szerintem csak néhány közelinek mérhatõ jól.
mivel nem csak egyetlen egy galaxis létezik, így láthatunk más spirál alakú galaxisokat is. Azt is látjuk a tejútból az éjszakai égbolton, hogy a mi galaxisunk is tányér/korong alakú. ebbõl pedig következik, hogy a miénk is spirál alakú. Ne próbáld megdönteni a már bebizonyított csillagászati tényeket, fõleg nem ilyen érvekkel ;)
Ahogy elõttem írták, csillagok távolság adataiból és más galaxisok megfigyelésébõl következtetnek rá. Eddig ez a modell egyezett a megfigyelésekkel, ezért nincs okunk kételkedni benne. Ha más formájúnak gondolod a Tejútrendszert, írd le pontosan, milyen lehet, állíts össze egy méréssorozatot, az eredményekkel igazold, hogy az állításod helyes, és mi fejet hajtunk. :)
Elõzõ jól mondja. Egyébként magyarul galaxis, angolul galaxy.
A csillagok tõlünk való távolsága nagyon jól mérhetõ, és ezen távolságok eloszlása ismert. Így már semmi akadálya annak, hogy tudjuk a csillagok térbeli elhelyezkedését, ebbõl pedig a galaxis alakját. maci
Nah, megint egy okoskodó hülyegyerek... Bárcsak az okos emberek lennének ilyen szorgalmasak...
Meg tudják állapítani a galaxisbeli objektumok távolságát, ezek eloszlásából pedig a szerkezetét.
Nem tudunk semmit, legalabb is sokkal de sokkal kevesebbet tudunk mint amennyit nem.
A kérdező hozzászólása: Csillagok állása.Ez kamu a javából ugyanis a Galaxis marha nagy!Már ahogyan állítják!Vagy etetés lenne az egész?
http://hu.wikipedia.org/wiki/Tej%C3%BAtrendszer Igaz, hogy csak Wikipédia, de valószínû ilyesmi formájú a Tejútrendszer. Nem sokára még pontosabb képünk lesz róla. http://science.topota.hu/?p=32 http://hu.wikipedia.org/wiki/Hipparcos http://real.mtak.hu/2121/1/Szabados.pdf Szóval, csak ennyit arról, hogy tudják-e milyen is lehet "kívülrõl" a Tejútrendszer. Nos döntsd el lehet-e, és milyen "pontosan" olyan, amilyennek leírják, lerajzolják stb. (Szerinted lehet egészen más? Vagy egyátalán létezik?) :D dellfil

Honnan tudjam, hogy a céljaimat Isten is helyesnek tartja és támogatja?

15 éves vagyok és szóval elég nagy álmaim vannak a jövõmet illetõen, de félek, hogy nem sikerül megvalósítanom. Attól félek, hogy azért nem sikerül, mert Isten nem tartja helyesnek. Hiszek abban, hogy legyen meg Isten akarata, ezért úgy gondolom, hogy csak vele együtt tudnám megvalósítani, ha õ is jó dolognak tartja. Egyébként én nagyon úgy érzem, hogy mintha õ adta volna nekem ezeket a célokat, mintha õ tûzte volna ki elém, mert amikor egy éve elhatároztam, hogy mi szeretnék lenni, akkoriban egy nagyon nehéz idõszak volt az életemben és sokat imádkoztam, hogy segítsen nekem, hogy adjon értelmet az életemnek. (Nem szeretném leírni, hogy pontosan mi volt, mi történt velem, mert nehéz összefoglalni.) De ez nem egy olyan dolog, mint például a világ legjobb orvosának lenni. Szóval nem olyan, hogy kimondottan másokon segíteni. Pedig azt olvastam, hogy azok az álmok származhatnak Istentõl, amik nem önzõek, hanem mások megsegítésére irányulnak. Szerintetek honnan tudjam meg, hogy az álmaim helyesek és jó úton járok?

Legjobb válasz: onnan, hogyha nem ártasz senkinek nem bántasz senkit stb..... segítesz az embereken, nem ítélsz el embereket, hogy néznek ki,... akkor jó úton jársz legalábbis véleményem szerint.....

onnan, hogyha nem ártasz senkinek nem bántasz senkit stb..... segítesz az embereken, nem ítélsz el embereket, hogy néznek ki, ... akkor jó úton jársz legalábbis véleményem szerint.....
Imádkozz sokat, szánj rá sok idõt, ha szükséged van rá, akkor konkrétabbat is fog "mondani", mint hogy tedd a jót és kerüld a rosszat. Az emberek eltérõ hivatással rendelkeznek, és minden hivatásban lehet valaki nagyon hiteles. Egy hiteles ember példája pedig elgobdolkodtatja a többieket. Segíthet kiutat látni a lelki bajaikból, amik fontosabbak is lehetnek, mint a testiek. Ezáltal szolgálhatsz úgy is, hogy nem közvetlenül a szolgálattal foglalkozol, ha te nem pont arra vagy meghívva. Bár nem vitatom, hogyha valaki konkrétan a szolgálatot választja, és ezen döntéséért lemond ezer más dologról (mivel szolgálni sosem egyszerû) már a döntése pillanatában hitelessé válik, szolgálni bizonyos szint után nem lehet hiteltelenül. Más esetekben ez a döntés nem feltétlenül hordozza magában a hitelességet, a döntõ személy cselekedetein mûlik ezután is a dolog.
Az ember szereti azt hinni, hogy hatalmas tervekkel célzott meg Isten minket. Az a véleményem, hogy annál hatalmasabb terve nincs (az én életemben), hogy BÁRKINEK, akivel találkozok és egy picit is nyitott, megmutassam Isten hatalmasságát, szeretetét. Ez meg, hogy milyen eszközökön keresztül történik, már "mellékes". Fotózok, motoroztam, xbox partikat szervezek, kondizok, íjaztam, suliba jártam, dolgozok, és sorolhatnám mennyi minden "célom volt"... Aztán rájöttem, hogy a szolgálat a lényeg. A szolgálatkészség, a vágy, hogy adjak, gazdagabbá tegyem bárki életét, akinek tudom, hogy tényleg gazdagítom. (nem anyagilag feltétlenül) Ajánlom, hogy nézd meg a békés harcos útja címû filmet. Abban sok jót mond "szókratész".
Tanulj valamilyen nyelvet....
Olvasd a Bibliát... engedd, hogy teljesen áthassa a szívedet és az elmédet is szép, nyugodt körülmények között. Egy idõ után érezni fogod, hogy mit kell tenned, Isten kinyilvánítja neked, csak engedj neki.
Kérdezd meg tõle, már ha létezik...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Isten akarata nem egy misztikus valami. Egyértelmûen közölte minden aspektusát, mit vár el az embertõl: -ha ezt és ezt teszed, jó dolgod lesz...ha ezt és ezt, akkor rossz.... Akik olvassák a bibliát, õk megismerik Isten akaratát. Ha ebbe beleférnek a céljaid és nem bûnös dolgok, akkor rendben van. Tegyed. Nagyvonalakban a teljesség igénye nélkül válaszolj magadnak ezekre a kérdésekre és akkor már nagyon nem nyúlsz mellé, de olvasd rendszeresen a bibliát, hogy növekedj ismeretben, kijelentésekben és imádkozz. Ha nem olvasod Isten igéjét, akkor felmerül a kérdés, miért érdekel Isten véleménye? Hívõ vagy egyáltalán, ha nem érdekel annyira a biblia, hogy keresd az Urat? - Azt cselekedd másokkal, amit te is szeretéd, hogy veled cselekedjenek. - Szeresd az urat a te Istenedet teljes szívedbõl, teljes lelkedbõl és teljes elmédbõl. - Szeresd embertársad, mint önmagad. Ha ezeknek megfelel a munkád, akkor tegyed.
Isten kinyilatkoztatta a Bibliában az akaratát. Ha a céljaid azzal megfelelõek, akkor támogatni fogja.
Ha szeretettel és szorgalommal, kitartással járod az utad, tanulsz, majd dolgozol, biztos, hogy jó úton vagy. Az evangéliumokban a tálentumokról szóló rész tartozik ide. Mindenki mást kap (minõségben, mennyiségben) a tehetségbõl(=tálentum), de azt kell szeretettel és szorgalommal használni. Úgy gondolom, hogy a végtelen irgalmas Isten nem vár senkitõl sem olyat, amire nem képes. Évekig imádkoztam úgy, 'add Uram, hogy tudjam , mit kell tennem, mi a dolgom'. Most már tudom, hogy ez segített és az, hogy mindig a jelen pillanatban kell dönteni, mi a jó, mi a teendõ. A figyelem, az éberség fontos.
Olvasd a Bibliát. Megismered ezáltal Istent, a gondolkodását, érzéseit egy-egy dologgal kapcsolatban. Így tisztábban fogod látni, hogy miként érez a te céljaiddal kapcsolatban.

Honnan tudjam hogy a mi szerelmünk igazi?

Legjobb válasz: Úgy hogy átéled, és nem gondolsz ilyenekre.

Úgy hogy átéled, és nem gondolsz ilyenekre.
ez a baj h meg akarod tudni , nincs mit megtudni
csak kedvesen és mélyen nézel a szemébe és gyönyörködsz benne! ha ugyanúgy beléd tud merülni tekintete viszonzásával, akkor akár bármeddig gyönyörködhettek egymásba! ennél alig van szebb élmény, és biztosan tudhatod, hogy a szerelmetek él!!!
Onnan, hogy kölcsönös odaadás van a másik felé; meg tudjátok oldani a problémákat közösen; ha ránézel akkor mosolyogsz, hogy milyen jó, hogy veled van; ha rád néz, látod a szemében, hogy õ is boldog; együtt nevettek (néha egymáson), én kb ezekbõl tudom. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm.. :)

Honnan tudjam hogy a barátnőmnek van/volt-e mellettem egy másik pali?

Még a kapcsolatunk elején facebookon beszélgettünk egymás perverzióiról, amikor is azt mondta hogy neki a bigámia a perverziója, konkrétan ezeket írta nekem miután leírta a bigámia szót: " ez már amikor szűz voltam foglalkoztatta a fantáziámat, de azt is mondtam h úgyse lesz olyan. megmarad szépen fantáziának" illetve ezt : "és már visszaszívnám h elárultam neked.. és nem azért mintha megcsalás egyáltalán eszembe jutna.. nem azért, hanem mert: néha szeretek egy teljesen párhuzamos világban ilyen bigámista házasságon elmerengeni hogy milyen lenne." szerintetek ez ép észre vall? a szülei 4 év házasság után jöttek össze, úgy hogy mind ketten szüzek voltak, ennek alánynak én vagyok a második és 20 évesen veszítette el aszüzességét, demég is mit képzel magáról, hogy ilyeneket képzel??? HA képzel, akkor akarja nem?? Amugy a haverjaim és aszüleim szerint is külsőre egy nagyon megbízható szemüveges, jó tanuló lányról van szó. De így nem kell szerintetek féljek ezek után hogy rajtam kívül lefeküdt vagy csokolózótt mással? Még ilyen ótvar is kijött a száján, lehet az miatt mert leszopott, és baktériumos avizeletem, de az is lehet hogy mást szpott le. Szerintetek?

Legjobb válasz: amíg csak fantáziál egy "párhuzamos világról", addig nincs baj. habár az írásod alapján nem csoda, hogy nem találtál normális csajt, mivel te tuti nem vagy százas...

amíg csak fantáziál egy "párhuzamos világról", addig nincs baj. habár az írásod alapján nem csoda, hogy nem találtál normális csajt, mivel te tuti nem vagy százas...
te egy herpeszre alapozod a gyanúdat h megcsal? most ez komoly?:D
Te hajtogatod itt, hogy akár egy érintéssel is elkaphatná, akkor hol itt a probléma? Kezet fogott valakivel, majd köhögött, és a szájához tette a kezét- pl így is odakerülhetett. Nem mondom, hogy szakíts vele, mert jobb lesz neki- bár jobb lenne-, mert ha képes ilyen értelmi fogyatékossal összejönni, akkor ott õ is hibás. Szánalmas vagy, kedves kérdezõ.
A kérdező hozzászólása: de ez nem herpeszvírus ember!!!! neki egész életében egyszer nem volt herpesze, igaz , velem csókolózott herpeszesen is, de ez ótvar volt---->ami bakteriális fertõzés, tehát nem vírus, és nem herpesz az ótvarosok meg nem mehetnek közösségbe mert átadják másoknak akár egy érintéssel is, nos ennek a csajnak ki adhatta át? engem ez foglalkoztat, tetszik érteni?
"A különbözõ herpesz vírusok szinte minden egészséges ember bõrén és nyálkahártyáján megtalálhatóak. Megjelenésüket azonban mindenkinél más és más hatás aktivizálja. " Nem kapja el senkitõl te... Hanem az benne van MINDENKINEK a szervezetében. Valakinek elõ jön, valakinek nem! Ennyire nem lehetsz fogyatékos, komolyan. Látom, az olvasás nem az erõsséged. Amúgy meg nem kell nekem gyõzködni téged, ha nem bízol benne, õ is jobban jár, ha szakítasz vele.
A kérdező hozzászólása: ez mind igaz kedves utolsó, csakhogy ez nem magától jön a szervezetbe, hanem valahonnan elkapta, csak nem tudom honnan és ez nagyon kezd idegesíteni, meg eza bigámi adolog is, miért gondol ilyenekre, ha együtt van valakivel????
"A kiváltó okok közül a leggyakoribbak: a szervezet legyengülése, valamilyen gyulladás vagy lázas betegség, gyomorrontás, erõs lelki trauma, fizikai stressz, munkahelyi-, családi- vagy párkapcsolati problémák, valamilyen szervezetünk számára nem szimpatikus étel vagy ital, erõs napfény vagy ultraibolya sugárzás, más fertõzések, terhesség, menstruáció, vagy fogászati kezelés." Kiidézem, mert látom olvasni nem tudsz.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Herpesz Tessék, olvasni tudsz? Akkor hajrá!
A kérdező hozzászólása: az ótvar egy bakteriális fertõzés kedves utolsó, és azt csak elkapni lehet valakitõl, akár egy érintéssel is terjedhet, azt orvos azt mondta neki hogy a pattanásába került a baktérium, de hogyan??? tudtommal csak engem szopott ke
*nagyon buta vagy
A kérdező hozzászólása: ilyen sebes ótvar, herpesz szerû, haverom azt mondta tõlem kapta el amikor leszopott, de elkaphatta mástól is nem?nem bízok benne -.-
Szerintem, te rohadtul nem tiszteled a barátnõdet, szóval itt bármit mondunk, valószínûleg nem fog téged érdekelni. Az az ótvar, gondolom a herpesz, és elárulom, hogy nagy valószínûséggel semmi köze a te farkadhoz és baktériumos vizeletedhez, sõt más farkához sem. Az a vírus az õ szervezetében van, legalább olvass utána a dolgoknak. És a fantázia egyáltalán nem biztos, hogy meg is valósul, ezért FANTÁZIA. Te ember nagyon buta, alacsony intelligenciával, sajnálom szegény barátnõdet... 29/n
Nekem sem volt sose szaj betegsegem, de vagy 3szor megesett, hogy ittam egy poharbol ami nem volt jol elmosva (el volt, de nem jol) es egyböl kijött valami keles. Szerencsere nem vagyok erzekeny az ilyenekre es hamar elmult, de nem kell egyböl a legrosszabbol kiindulni. Ugyanugy te is el tudsz kapni gombat vagy barmit azzal, hogy strandra mesz, es akkor ujjal mutogatnanak rad, hogy biztos [email protected] kaptad el. Ilyenre alapozni az elkepzelesedet nagyon felelötlen dolog. Targyalason kepedbe röhögnenek. A haverod meg nem tud semmit, csak a szaja nagy.

Honnan tudjam, hogy a macskám fajtatiszta Maine Coon-e?

Elvileg apja, anyja törzskönyves a macsmámnak, de neki nincs törzskönyve, mivel ez egy kis tenyészet( 1 n?stény és 1 kandúr cicával akik évente párosodnak), de tudni akarom, biztosan nem vertek-e át. A cica most 3 hónapos.

Legjobb válasz: ha nemkaptál törzskönyvet nem az mert ha igazi fajtatiszta lenne kapnál tk hogy igazolva is legyen .

ha nemkaptál törzskönyvet nem az mert ha igazi fajtatiszta lenne kapnál tk hogy igazolva is legyen .
A kérdező hozzászólása: De van olyan hogy egy macska fajtatiszta csak nincs törzskönyve mert nem állítottak ki neki. Tele van az internet ilyen macskákkal, és azok is fajtatiszták.
Úgyis azt írják, ha nincs törzskönyv, nem fajtatiszta. Persze, ha a szülei azok, õ sem lesz házi cica. Ha ennyire nem bízol azokban, akitõl vetted, miért hoztad el? Amúgy, ha megnõ, egyértelmûen fogja hozni vagy a fajta jelleget, vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Ha nincs tk akkor hivatalosan nem az. És nem tenyésztõtõl van, hanem szaporítótól. Ha biztosra akar menni az ember akkor csak tk-val vesz, vagy legalább megnézni a szülõk papírjait. Ha az ember ennyire nem képes, akkor meg legyen neki mindegy, csak szeresse....
ha cirmos akkor M betü van a fején

Honnan tudjam, hogy a narancsfám törpe vagy rendes nagy fa?

Még kicsi, de nem tudom megállapítani, hogy most megnõ majd nagyra vagy kicsi marad? Ajándékba kaptam, de az illetõ nem tudta megmondani.

Legjobb válasz: Törpe fák nem jellemzõek. Azért maradnak kicsik, mert edényben vannak, nem szabad földben. Meg mert állandóan metszik õket.

Törpe fák nem jellemzõek. Azért maradnak kicsik, mert edényben vannak, nem szabad földben. Meg mert állandóan metszik õket.

Honnan tudjam hogy a barátom nem hazudik nekem?

Legjobb válasz: Hazugságvizsgálóra kötöd vagy mentalistát hívsz.

Hazugságvizsgálóra kötöd vagy mentalistát hívsz.
Onnan, hogy tudod, hogy nem hazudik.
ennyi információ alapján sehogy. te ismered, nem mi. ha nem tett semmit, amivel ne kéne benne bíznod, akkor bízzál benne feltétel nélkül, anélkül nem mûködik egy kapcsolat. aki jól hazudik, azzal nem tudsz mit tenni, maximum utána jársz a dolgoknak. aki rosszul hazudik, az gyakran pislog füllentés közbe, félrenéz, izzad, zavarba van, más hangon beszél vagy elcsuklik a hangja, megváltozik a testbeszéde, egyénenként változó. de a lényeg hogy eltér a normálistól az aktuális viselkedése. azért ha éveken keresztül ismersz valakit gondolkodás nélkül levágod intuícióból, hogy õ hazudik neked.
Elõször beszélgess vele semleges témákról, és figyeld meg a reakcióit.
Akikben ez a kerdes felmerul , azok magy resze sajat maga hazudik a parjanak es ezt vetiti ki ra is .. Ugyanez a megcsalassal
Gratulálok.
Van píínz, hogy gyújjon béé:DDDD
Nagyon szépek a thai lányok, de rengeteg köztük az un. lady boy, vagyis fiú. Nem is lehet megkülönböztetni õket olyan szépek. Azok fizikailag is elég erõsek, és elég ügyesek ahhoz, hogy lenyúljanak rövid idõ alatt, úgyhogy nagyon kell vigyázni. (Fiú barátaim tapasztalata.)
A kérdező hozzászólása: A tüntetésekre gondolsz? Szerintem nem indítanak gépet amikor akkora a baj.
A kérdező hozzászólása: Köszi igazából nem csak ez a cél, de ha megyek... Ha a csaj tud valami helyet azért parás ha valami átb*ás
Irigykedtek? Õ legalább megpróbálja kiélni a szexuális vágyait és nem elfojtani mint az itt sopánkodok többsége. 1. Ne a szállásodra vidd a macát. 2. Sose legyen nálad sok pénz. 3. A Qurva néni tudja fogja hogy hol lehet elintézni a dolgot. Sok boldogságot és nagy emlékeket.
jó tanács: ne menj most Thaiföldre!
Ne költsd el ott az összes pénzedet! Tartalékoljál majd a hazajöveteled utáni gyógykezelésekre is!
Ha nem alszik nálad, a hotelek úgy száz százalékát nem érdekli hogy ki van a szobában...
Thaiföldre kell utaznod ahhoz, hogy nõvel lehess. Csodálatos pasi lehetsz.
A kérdező hozzászólása: És ami nem esik bele ott tuti h szólnak? :) Valahogy akkor se lehet bejuttatni?
beírod a keresõbe hogy "guest friendly hotels in...."(a pont helyére beírod a várost ahol keresel.)
Szerintem tökmindegy. Ott úgyis a nõk 95%-a férfi. :D
ne hallgass az irigy bunkokra, en most is itt vagyok. kerdezd meg a recepciost batran, 90% ingyen enged be csajt. a vilag legszebb es leg odaadobb csajai itt vannak, a ledyboy csak 20% es latszik...

Honnan tudjam hogy a barátom szerelmes-e belém?

Van egy srác,akivel már nagyon régóta ismerjük egymást. Egy oviba,egy ált.suliba,és most egy gimibe járunk. Nagyon bírom,és egy kicsit jobban mint egy jó havert szokás.Néha úgy gondolom ő is így gondolja (mármint hogy én is tetszem neki) de van hogy úgy érzem,csak barátok vagyunk. Mi a fenét csináljak?? (am lány vagyok,manapság úgy érzem ezt is meg kéne adnom...:D)

Legjobb válasz: Biztosan nem szerelmes beléd az írásod alapján.

Biztosan nem szerelmes beléd az írásod alapján.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!