Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudjam amit az (25 db)

Hogyan változtassak a külsőmön? Honnan tudjam, mi az ami jól áll, és mi az ami nem?

Szeretném megváltoztatni a küls?met teljesen,mert nem szeretem ahogy kinézek.Min tudok változtatni,és honna tudjam mik azok a dolgok.pl:smink,frizura,ruhák amik jól állnak,és amik nem?

Legjobb válasz: egészen egyszerû:felhívod egy nagyon jó barátnõd,aki megmondja a frankót és elhívod,hogy segítsen. smink,haj,ruha.szerinte mi áll jól neked, és ha neked is tetszik máris megvan!

egészen egyszerû:felhívod egy nagyon jó barátnõd, aki megmondja a frankót és elhívod, hogy segítsen. smink, haj, ruha.szerinte mi áll jól neked, és ha neked is tetszik máris megvan!
Hajjal kapcsolatban például a fodrászod segíthet a legtöbbet. Én 2-3 havonta járok fodrászhoz és majdnem mindig más a frizurám mert segít h mindig legyen valami kis újítás=) Kérj a fodrászodtól tanácsot
sminket pedig nem érdemes feleslegesen felkenni (hacsak nem alkalomra egy komplett smink alapozóvalÖ. max szemkontúr, ha jól áll neked és szájfény. rengeteg tinit látni az utcán, akik még nyáron is jó vastagon bevakolják magukat - jó gyorsan tönkre is megy majd a bõrük. szempillát/szemöldököt kozmetikusnál tudsz festetni/helyrehozni.
Kérdezd meg a fodrászod mi álna jól az arcodhoz, sminket tényleg feleslegesen ne tegyél fel fõleg ha nagyon fiatal vagy olyan csunyák azok a fiatal lányok akiken 77 fajta smink van.
Legyél rocker!Bizti meglepõdnek majd az osztálytársaid ha bemész egyik nap full feketébe és szegecsekkel! :D Csak vicceltem! :D de nálam már volt ilyen persze most is rocker vagyok de már felveszek más színt is :) Bár nem ismerlek és nem tudom hogy nézel ki de azért megpróbálok segíteni! :) Ha szeretnél újítani akkor vegyél fel kiegészítõket pl fülbevalót hozzá top + farmer az mindenkinek jól áll! Ha eddig összefogtad a hajad akkor enged ki ha egyenes hullámositsd be! Fesdd be a körmeidet a kedvenc szinû lakkoddal rá meg tegyél csillámot vagy átláccó ezüst lakkot :) Tegyél egy kis sminket de az is elég ha kihúzod a szemed és spirálozol + szájfény!+ púder Az újítás lényege hogy legyél kreatív! :) Remélem segítettem :D
Körömlakk csak akkor, ha nem rágod a körmeid, és mindig ápolod a körmeid, továbbá legyen visszafogott - a csillám bulira való inkább. Púdert felejtsd el, eltömeszeli a pórusaidat és pattanásosabb leszel. Kiegészítõkben viszont egyetértek!
17:10 es vagyok Am én magamból indultam ki amikor a pudert meg a csillámot ajánlottam! Szerintem jól néz ki, igaz megvannak a hátrányai is! Ebbe egyetértek 19:55! Mindenkinek magának kell rájönnie hogy mik az elõnyei azokat kiemelni a kevésbé elönyösön meg javitani!
appstore!
A kérdező hozzászólása: az biztos nincs a fake iphoneba?
ha van is valami ahhoz hasonlító dolog rajta nem mûködik a hamisitványon
a hamisítványokon nem iOS fut , hanem valami klónOP rendszer (megeshet , hogy android ) A telefon képernyõjét megnézed , az iPhone 4, 4s, 5 - nek retina kijelzõje van , azon nem látsz pixeleket. Megnyomkodod , ha akad a telefon akkor klón. (mármint az eredeti iPhone-nál is elõfordulhat h kicsit megakad néha , de azt egybõl látod , hogy szenved e a telefon vagy nem )

Azok az énekes, akik nem tudnak kottáról olvasni, hogyan jegyzik fel amit énekelnek, vagy ha el kell énekelniük egy dalt ami valaki más írt, akkor honnan tudják hogy mit kell énekelni?

Az énekesek 90%-a nem tud kottát olvasni

Legjobb válasz: Erre találták fel a relatív szolmizációt? :P Nem kell hogy tudják. Az macerás. Meghagyják a zenészeknek. Vesznek egy hangvillát, az adja nekik a kamara "á" hangot. Ha már skáláztak életükben, akkor bebírják állítani segítségével maguknak a hegfekvést. Szolmizálásnál a lényeg, a hangviszonyok memorizálása. Egymáshoz képest hogyan is helyezkednek el, függetlenül hogy az énekes épp milyen hangfekvésben, azaz hangnemben énekel. Vagy ha hallottál már Guidó "kezérõl" ? (Lényeg hogy õ értette.) Remélem inkább hasznos volt mint nagyképû.

Erre találták fel a relatív szolmizációt? :P Nem kell hogy tudják. Az macerás. Meghagyják a zenészeknek. Vesznek egy hangvillát, az adja nekik a kamara "á" hangot. Ha már skáláztak életükben, akkor bebírják állítani segítségével maguknak a hegfekvést. Szolmizálásnál a lényeg, a hangviszonyok memorizálása. Egymáshoz képest hogyan is helyezkednek el, függetlenül hogy az énekes épp milyen hangfekvésben, azaz hangnemben énekel. Vagy ha hallottál már Guidó "kezérõl" ? (Lényeg hogy õ értette.) Remélem inkább hasznos volt mint nagyképû.
A kérdező hozzászólása: Kössz a választ, gondoltam hogy valahogy így. Meg aki azért tud is énekelni annak nem nehéz (nem úgy mint nekem!) :)


A pécsi autóbusz-állomáson honnan tudjam, hogy honnan indul az a busz, ami kell nekem?

Állítólag az oldalukon lehet látni, de csak én nem látom? :D Pl. járatszám 7, akkor a 7-esr?l indul? De ha 381-es? :))

Legjobb válasz: A járatszám és a kocsiállás száma nem ugyanaz. Ha nincs bent a menetrendben, akkor a buszpályaudvaron biztosan ki van írva. Milyen menetrendet néztél?

A járatszám és a kocsiállás száma nem ugyanaz. Ha nincs bent a menetrendben, akkor a buszpályaudvaron biztosan ki van írva. Milyen menetrendet néztél?
A buszpályaudvaron az indulási jegyzékbõl (gy.k. a buszpályaudvarról induló összes járat felsorolása a buszpályaudvar valamely frekventáltabb pontján) tudod kideríteni ezt az információt. Ha nagyon kevés idõd van átszállni, akkor hívd fel a buszpályaudvart és tudd meg onnan (a Pannon Volán üzemelteti, a telefonszámot az õ honlapjukon keresd).
A kérdező hozzászólása: http://www.menetrendek.hu/cgi-bin/menetrend/html.cgi itt néztem vmit :)
A kérdező hozzászólása: oké, köszönöm! :*

Honnan tudjam hogy biztosan jó cumisüvegünk van és hogy jó az a tápszer amit eszik?

Elsõ babám koraszülött volt,egyáltalán nem szoptattam,5 hétig fejtem neki nagyon kevéske tejcit.Most kisfiam szopizik de nagyon kevés a tejci eddig mellenként 20 ml most már kettõben van 20 ml.Tápszert kap,evésenként kb 80-100 ml eszik meg.Többször van,hogy nehezen alszik el evés után.Pelusa tiszta,pocija tele,nem húzkodja magát tehát nem is fáj a hasa szerintem.Kakilni 1-2-3szor kakil egy nap,de az átlagos az egy alkalom.Eleinte volt,hogy nehezen ment kakilás,de az is beállt.Van hogy nem tud böfizni,de akkor kevesebbet is eszik.Így én arra gondoltam szeretné ha kivennénk a kiságyból,de vannak szünetek a sírásban és inkább amolyan próbálkozás szerintem.Rossmannos cumisüvegbõl etetem(Babydream)és Nestlé Beba pro1-et kap.Ja és általában 3 óránként ébred(éjszaka van hogy 4-5)ha kevesebbet eszik akkor nem mindig bírja a 3 órát.3 hetes és nagy súllyal született(3950 g)most 4 kg fölött van egy picivel.

Legjobb válasz: A tápszer jó neki, ha nem lenne akkor fájna tõle a hasa. A cumisüveg akkor nem jó, ha folyik vagy nagyon nehezen jön belõle, így tulajdonképp azzal sincs semmi gond. Szerintem inkább szimplán rád vágyik ami természetes is, mert pici. Viszont ha keservesen sír, sokat nyöszörög, felhúzza a lábát akkor a hasa is fájhat.

A tápszer jó neki, ha nem lenne akkor fájna tõle a hasa. A cumisüveg akkor nem jó, ha folyik vagy nagyon nehezen jön belõle, így tulajdonképp azzal sincs semmi gond. Szerintem inkább szimplán rád vágyik ami természetes is, mert pici. Viszont ha keservesen sír, sokat nyöszörög, felhúzza a lábát akkor a hasa is fájhat.
Egy ilyen pici baba még nagyon intenzív testközelségre vágyik, illetve arra van/lenne szüksége. Nemcsak arról van szó, hogy nem "akar" elaludni, hanem arról is, hogy nem tud egyedül elaludni. Azért nem akar, mert ösztönösen tudja, hogy melletted lenne a helye, és azért nem tud, mert az idegrendszere még nem elég érett az alváshoz szükséges idegi állapot megteremtéséhez (pl. idegsejtek szinkron kisülése). Próbáltad már pl. hordozni? Ez nem mellesleg a tejedre is jó hatással lehetne, ha egyébként szívesen folytatnád a szoptatást.

A kérdés igazából érinti a mikulást is. Mennyivel az ünnepek elõtt érdemes az ajándékokat megvenni? Honnan tudjam, hogy annak akinek veszem az ajándékot és nem egy olyat veszek amivel Dunát tud rekeszteni már?

Mikulásra mit kell venni és Karácsonyra mit?

Legjobb válasz: Mikulásra Mikulászsákba csoki,mogyoró,narancs,és hasonlók. Karácsonyra olyan,amit gondolsz hogy tetszene neki.

Mikulásra Mikulászsákba csoki, mogyoró, narancs, és hasonlók. Karácsonyra olyan, amit gondolsz hogy tetszene neki.
Olyan embert szoktunk megajándékozni akit ismerünk és tudjuk mit szeretne. Pl a szomszédnak és baba-Mama klubba én karácsonyra saját készítésü mézeskalácsot fogok adni. Ez egy megemlékezés csak feléjük. Mikulásra nem szoktak többet mint aprócska mikulás csokit. A lényeg, hogy a csoki finom jó minöségü legyen.
Más munkája mindíg automatikusan jogvédett.
Nem biztos, mert lehet, hogy a kiadó/szerzõ... engedélyezi (nincs ellene kifogásuk), hogy mondjuk egy általuk készített klipet valaki feltöltse, a youtubera. Még olyan szokott elõfordulni, hogy némelyik országban tiltják. Ellenõrizni nem tudod (komoly utánjárás nélkül), meg kell várni, hogy elfogadják-e. Ha nagyon zavar, ne a youtubera tölts, van még pár videómegosztó, ahol nincs ilyen.
A kérdező hozzászólása: Köszi

Honnan tudjam, hogy melyik az a feltöltött zenei videóm ami miatt törölhetik az egész csatornámat?

hol kell megnéznem és mit kell figyelnem?

Legjobb válasz: Ha a Youtube-csatornáról beszélsz, a videokezelõben fel vannak sorolva a feltöltések, és a Szerkesztés gomb mellett írja hogy milyen státuszban van. Ha jó, akkor nincs figyelmeztetés, ha rossz akkor az lehet elismert tartalom, néhány országban letiltott, vagy globálisan letiltott. A feltöltött tartalom jogi állásától függõen az állapotok változhatnak, például ami ma még nem korlátozott az lehet pár hét múlva már tiltott lesz.

Ha a Youtube-csatornáról beszélsz, a videokezelõben fel vannak sorolva a feltöltések, és a Szerkesztés gomb mellett írja hogy milyen státuszban van. Ha jó, akkor nincs figyelmeztetés, ha rossz akkor az lehet elismert tartalom, néhány országban letiltott, vagy globálisan letiltott. A feltöltött tartalom jogi állásától függõen az állapotok változhatnak, például ami ma még nem korlátozott az lehet pár hét múlva már tiltott lesz.
Úgy igaz. Annyival egészíteném ki, hogy ha valami jogsértõ státuszba kerül, kapsz róla e-mailt. De ha tiltottad, akkor a YT-on üzenetet és ott leírják, hogy mi a teendõd az adott videóval. A legtöbb esetben azt írják, hogy nincs teendõd, csak raknak bele reklámot, vagy tiltják pár országban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Honnét tudjam a kalóriaértékét azoknak a termékeknek, amiken nincs feltüntetve?

Ilyen pl ez a Lidl-es piknik szalámi (

Legjobb válasz: Teljesen mindegy, mert ebben nagyrészt zsír, ízfokozó és tartósítószer van. Szóval ha magától a megevésétõl nem is hízol, a sok méreg ami benne van, elég hatékonyan építi le a szervezetedet.

Teljesen mindegy, mert ebben nagyrészt zsír, ízfokozó és tartósítószer van. Szóval ha magától a megevésétõl nem is hízol, a sok méreg ami benne van, elég hatékonyan építi le a szervezetedet.
szalámi = hús, zsír + minden sz.ar, amit beletesznek de nem feltétlen kellene.. a hús és zsír kalória tartalmát nem kellene nézned, mert baromira nem fogsz zsírosodni tõle. egyszer próbáljátok ki. egyébként meg felhívod a Lidl-t, és el kell tudják mondani.. apropó, táplálkozásról többet kellene tudni, kár hogy nem tanítják iskolákban.. és az ízfokozós limlom sz.arokat tényleg kerülni kéne! sajna ilyeneket csinál az élelmiszeripar, nem én találtam ki.. :(
számolhatsz, ha a számolgatásnak nincs sok értelme.. akkor a kérdés alapul tévhiteken. ha megkérdezik, hogy Isten férfi vagy nõ, te választasz, vagy elmondod, hogy nos.. nincs Isten.
Abból, hogy a szalámiban mennyi kalória van, eljutottunk az antiszemitizmusig, azért ez már teljesítmény. Kb. 500 kalória van 100g-ban. Kicsit sok benne a tartósítószer, ne vidd túlzásba a fogyasztását.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
antiszemitizmus? :D 'az meg mi' ?
Google a barátod...
Keress hozzá hasonló termékeket, amikben ugyanazok, vagy megközelítõleg ugyanazok az alapanyagok, válaszd ki a legmagasabb értékût (biztos, ami biztos elven) és számolj azzal! Hatalmasat nem tévedhetsz! A többieknek meg üzenem: ha fogyni akar, akkor a kalóriaszámlálás igenis hatékony módszer, én 1, 5 hónap alatt 8 kilót fogytam és fel sem tûnt. Nem zsírosodtam el, nem történt velem semmi! Nyilván a tartósítószerek nem egészséges dolgok, de fogadok, hogy amirõl ti azt hiszitek, hogy egészséges és makulátlan, abban is bõven van méreganyag :)
Hjaj de jó, hogy nem a kérdésre válaszoltatok. Tény, hogy egy sz*r, de arra kéne. :) Neten vannak kalóriatáblázatok, ott a szalámik jórésze 100g/500kcal, így én kb. annyival számolnék. :)

Honnan tudják azt, hogy ilyen-olyan csillag hány fényévre van? Miért, lemérték azt amit lehetetlen?

Legjobb válasz: Ha csak laikus érdeklõdõ vagy (gondolom, igen), nem biztos, hogy könnyen érthetõ. A csillagok távolságát különbözõ módszerekkel lehet meghatározni. A hatalmas értékek miatt nem kilométerben vagy csillagászati egységben, hanem fényévben vagy parszekben mérjük. A Naprendszerhez legközelebbi csillag a 4,22 fényév távolságra lévõ Proxima Centauri. A legegyszerûbb módszer szerint, ha meghatározzuk a Földhöz elég közel elhelyezkedõ csillag pontos helyzetét hat hónapos különbséggel (két periódusban, amikor a Föld ellentétes irányban helyezkedik el a Naptól), akkor észrevehetjük, hogy a két helyzet nem egyezik. Ismerve a földi pálya átmérõjét (~300 millió km), ki tudjuk számítani azt a szöget, amellyel a csillag elmozdult az égbolton. Az elmozdulás fordítottan arányos a távolsággal. Ezt a módszert parallaxis-módszernek nevezzük. Csak a közeli csillagoknál alkalmazható. A távolabbi csillagok elmozdulási szöge túl kicsi. http://astro.u-szeged.hu/szakdolg/alizszd/node12.html

Ha csak laikus érdeklõdõ vagy (gondolom, igen), nem biztos, hogy könnyen érthetõ. A csillagok távolságát különbözõ módszerekkel lehet meghatározni. A hatalmas értékek miatt nem kilométerben vagy csillagászati egységben, hanem fényévben vagy parszekben mérjük. A Naprendszerhez legközelebbi csillag a 4, 22 fényév távolságra lévõ Proxima Centauri. A legegyszerûbb módszer szerint, ha meghatározzuk a Földhöz elég közel elhelyezkedõ csillag pontos helyzetét hat hónapos különbséggel (két periódusban, amikor a Föld ellentétes irányban helyezkedik el a Naptól), akkor észrevehetjük, hogy a két helyzet nem egyezik. Ismerve a földi pálya átmérõjét (~300 millió km), ki tudjuk számítani azt a szöget, amellyel a csillag elmozdult az égbolton. Az elmozdulás fordítottan arányos a távolsággal. Ezt a módszert parallaxis-módszernek nevezzük. Csak a közeli csillagoknál alkalmazható. A távolabbi csillagok elmozdulási szöge túl kicsi. http://astro.u-szeged.hu/szakdolg/alizszd/node12.html
Olyat is lehet, hogy a színkép összetétele és felületi hõmérséklete alapján besorolják egy típusba, aminek ismerik a fényességét, és ebbõl és a látszó fényességbõl számolnak távolságot. Vagy kettõsök mozgása alapján is számolhatnak tömeget, amibõl (a színképpel együtt) megintcsak számolhatnak (vagy becsülhetnek) fényességet, stb. Néha valóban csak becslik a távolságot, és van, hogy nem tudják meghatározni, de ahol megadnak egy értéket (tartományt), ott hidd el, nem csak találgatnak. :)
Volt már a kérdés, nézd vissza. Vannak az ún. egységfényforrások (szupernovák). Ezek ugyanolyan fényesek, akárhol is vannak. A látszólagos fényükbõl vissza lehet számolni a távolságot.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
23:30, teljesen igaz, bár azt galaxisok távolságához használják.
Mibõl gondolod, hogy lehetetlen?
Haukra ütnek ! Hülyeség az egést zudomány


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!