Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudjam amit (38 db)

Azok az énekes, akik nem tudnak kottáról olvasni, hogyan jegyzik fel amit énekelnek, vagy ha el kell énekelniük egy dalt ami valaki más írt, akkor honnan tudják hogy mit kell énekelni?

Az énekesek 90%-a nem tud kottát olvasni

Legjobb válasz: Erre találták fel a relatív szolmizációt? :P Nem kell hogy tudják. Az macerás. Meghagyják a zenészeknek. Vesznek egy hangvillát, az adja nekik a kamara "á" hangot. Ha már skáláztak életükben, akkor bebírják állítani segítségével maguknak a hegfekvést. Szolmizálásnál a lényeg, a hangviszonyok memorizálása. Egymáshoz képest hogyan is helyezkednek el, függetlenül hogy az énekes épp milyen hangfekvésben, azaz hangnemben énekel. Vagy ha hallottál már Guidó "kezérõl" ? (Lényeg hogy õ értette.) Remélem inkább hasznos volt mint nagyképû.

Erre találták fel a relatív szolmizációt? :P Nem kell hogy tudják. Az macerás. Meghagyják a zenészeknek. Vesznek egy hangvillát, az adja nekik a kamara "á" hangot. Ha már skáláztak életükben, akkor bebírják állítani segítségével maguknak a hegfekvést. Szolmizálásnál a lényeg, a hangviszonyok memorizálása. Egymáshoz képest hogyan is helyezkednek el, függetlenül hogy az énekes épp milyen hangfekvésben, azaz hangnemben énekel. Vagy ha hallottál már Guidó "kezérõl" ? (Lényeg hogy õ értette.) Remélem inkább hasznos volt mint nagyképû.
A kérdező hozzászólása: Kössz a választ, gondoltam hogy valahogy így. Meg aki azért tud is énekelni annak nem nehéz (nem úgy mint nekem!) :)

A pécsi autóbusz-állomáson honnan tudjam, hogy honnan indul az a busz, ami kell nekem?

Állítólag az oldalukon lehet látni, de csak én nem látom? :D Pl. járatszám 7, akkor a 7-esr?l indul? De ha 381-es? :))

Legjobb válasz: A járatszám és a kocsiállás száma nem ugyanaz. Ha nincs bent a menetrendben, akkor a buszpályaudvaron biztosan ki van írva. Milyen menetrendet néztél?

A járatszám és a kocsiállás száma nem ugyanaz. Ha nincs bent a menetrendben, akkor a buszpályaudvaron biztosan ki van írva. Milyen menetrendet néztél?
A buszpályaudvaron az indulási jegyzékbõl (gy.k. a buszpályaudvarról induló összes járat felsorolása a buszpályaudvar valamely frekventáltabb pontján) tudod kideríteni ezt az információt. Ha nagyon kevés idõd van átszállni, akkor hívd fel a buszpályaudvart és tudd meg onnan (a Pannon Volán üzemelteti, a telefonszámot az õ honlapjukon keresd).
A kérdező hozzászólása: http://www.menetrendek.hu/cgi-bin/menetrend/html.cgi itt néztem vmit :)
A kérdező hozzászólása: oké, köszönöm! :*

Honnan tudjam hogy biztosan jó cumisüvegünk van és hogy jó az a tápszer amit eszik?

Elsõ babám koraszülött volt,egyáltalán nem szoptattam,5 hétig fejtem neki nagyon kevéske tejcit.Most kisfiam szopizik de nagyon kevés a tejci eddig mellenként 20 ml most már kettõben van 20 ml.Tápszert kap,evésenként kb 80-100 ml eszik meg.Többször van,hogy nehezen alszik el evés után.Pelusa tiszta,pocija tele,nem húzkodja magát tehát nem is fáj a hasa szerintem.Kakilni 1-2-3szor kakil egy nap,de az átlagos az egy alkalom.Eleinte volt,hogy nehezen ment kakilás,de az is beállt.Van hogy nem tud böfizni,de akkor kevesebbet is eszik.Így én arra gondoltam szeretné ha kivennénk a kiságyból,de vannak szünetek a sírásban és inkább amolyan próbálkozás szerintem.Rossmannos cumisüvegbõl etetem(Babydream)és Nestlé Beba pro1-et kap.Ja és általában 3 óránként ébred(éjszaka van hogy 4-5)ha kevesebbet eszik akkor nem mindig bírja a 3 órát.3 hetes és nagy súllyal született(3950 g)most 4 kg fölött van egy picivel.

Legjobb válasz: A tápszer jó neki, ha nem lenne akkor fájna tõle a hasa. A cumisüveg akkor nem jó, ha folyik vagy nagyon nehezen jön belõle, így tulajdonképp azzal sincs semmi gond. Szerintem inkább szimplán rád vágyik ami természetes is, mert pici. Viszont ha keservesen sír, sokat nyöszörög, felhúzza a lábát akkor a hasa is fájhat.

A tápszer jó neki, ha nem lenne akkor fájna tõle a hasa. A cumisüveg akkor nem jó, ha folyik vagy nagyon nehezen jön belõle, így tulajdonképp azzal sincs semmi gond. Szerintem inkább szimplán rád vágyik ami természetes is, mert pici. Viszont ha keservesen sír, sokat nyöszörög, felhúzza a lábát akkor a hasa is fájhat.
Egy ilyen pici baba még nagyon intenzív testközelségre vágyik, illetve arra van/lenne szüksége. Nemcsak arról van szó, hogy nem "akar" elaludni, hanem arról is, hogy nem tud egyedül elaludni. Azért nem akar, mert ösztönösen tudja, hogy melletted lenne a helye, és azért nem tud, mert az idegrendszere még nem elég érett az alváshoz szükséges idegi állapot megteremtéséhez (pl. idegsejtek szinkron kisülése). Próbáltad már pl. hordozni? Ez nem mellesleg a tejedre is jó hatással lehetne, ha egyébként szívesen folytatnád a szoptatást.


A kérdés igazából érinti a mikulást is. Mennyivel az ünnepek elõtt érdemes az ajándékokat megvenni? Honnan tudjam, hogy annak akinek veszem az ajándékot és nem egy olyat veszek amivel Dunát tud rekeszteni már?

Mikulásra mit kell venni és Karácsonyra mit?

Legjobb válasz: Mikulásra Mikulászsákba csoki,mogyoró,narancs,és hasonlók. Karácsonyra olyan,amit gondolsz hogy tetszene neki.

Mikulásra Mikulászsákba csoki, mogyoró, narancs, és hasonlók. Karácsonyra olyan, amit gondolsz hogy tetszene neki.
Olyan embert szoktunk megajándékozni akit ismerünk és tudjuk mit szeretne. Pl a szomszédnak és baba-Mama klubba én karácsonyra saját készítésü mézeskalácsot fogok adni. Ez egy megemlékezés csak feléjük. Mikulásra nem szoktak többet mint aprócska mikulás csokit. A lényeg, hogy a csoki finom jó minöségü legyen.
Más munkája mindíg automatikusan jogvédett.
Nem biztos, mert lehet, hogy a kiadó/szerzõ... engedélyezi (nincs ellene kifogásuk), hogy mondjuk egy általuk készített klipet valaki feltöltse, a youtubera. Még olyan szokott elõfordulni, hogy némelyik országban tiltják. Ellenõrizni nem tudod (komoly utánjárás nélkül), meg kell várni, hogy elfogadják-e. Ha nagyon zavar, ne a youtubera tölts, van még pár videómegosztó, ahol nincs ilyen.
A kérdező hozzászólása: Köszi

Honnan tudjam, hogy melyik az a feltöltött zenei videóm ami miatt törölhetik az egész csatornámat?

hol kell megnéznem és mit kell figyelnem?

Legjobb válasz: Ha a Youtube-csatornáról beszélsz, a videokezelõben fel vannak sorolva a feltöltések, és a Szerkesztés gomb mellett írja hogy milyen státuszban van. Ha jó, akkor nincs figyelmeztetés, ha rossz akkor az lehet elismert tartalom, néhány országban letiltott, vagy globálisan letiltott. A feltöltött tartalom jogi állásától függõen az állapotok változhatnak, például ami ma még nem korlátozott az lehet pár hét múlva már tiltott lesz.

Ha a Youtube-csatornáról beszélsz, a videokezelõben fel vannak sorolva a feltöltések, és a Szerkesztés gomb mellett írja hogy milyen státuszban van. Ha jó, akkor nincs figyelmeztetés, ha rossz akkor az lehet elismert tartalom, néhány országban letiltott, vagy globálisan letiltott. A feltöltött tartalom jogi állásától függõen az állapotok változhatnak, például ami ma még nem korlátozott az lehet pár hét múlva már tiltott lesz.
Úgy igaz. Annyival egészíteném ki, hogy ha valami jogsértõ státuszba kerül, kapsz róla e-mailt. De ha tiltottad, akkor a YT-on üzenetet és ott leírják, hogy mi a teendõd az adott videóval. A legtöbb esetben azt írják, hogy nincs teendõd, csak raknak bele reklámot, vagy tiltják pár országban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Van egy routerem, ami működik is, látja a telefonom, csak kéri a kódot. Honnan tudjam, hogy mi a kód?

kód, router, internet

Legjobb válasz: Password Network Security Key ------ Ezt a két kódot szokta általában kérni, a fenti felsorolási sorrendben. Ezeknek meg kellene lenniük a dobozán,vagy amikor beállítod a routert ezen a 192. ... ... számot kell beütni és akkor jönnek be.Célszerû lenne egy számítástechnikai fórumon még körbe nézni,hátha több infoval szolgálnak.

Password Network Security Key ------ Ezt a két kódot szokta általában kérni, a fenti felsorolási sorrendben. Ezeknek meg kellene lenniük a dobozán, vagy amikor beállítod a routert ezen a 192. ... ... számot kell beütni és akkor jönnek be.Célszerû lenne egy számítástechnikai fórumon még körbe nézni, hátha több infoval szolgálnak.

Honnét tudjam a kalóriaértékét azoknak a termékeknek, amiken nincs feltüntetve?

Ilyen pl ez a Lidl-es piknik szalámi (

Legjobb válasz: Teljesen mindegy, mert ebben nagyrészt zsír, ízfokozó és tartósítószer van. Szóval ha magától a megevésétõl nem is hízol, a sok méreg ami benne van, elég hatékonyan építi le a szervezetedet.

Teljesen mindegy, mert ebben nagyrészt zsír, ízfokozó és tartósítószer van. Szóval ha magától a megevésétõl nem is hízol, a sok méreg ami benne van, elég hatékonyan építi le a szervezetedet.
szalámi = hús, zsír + minden sz.ar, amit beletesznek de nem feltétlen kellene.. a hús és zsír kalória tartalmát nem kellene nézned, mert baromira nem fogsz zsírosodni tõle. egyszer próbáljátok ki. egyébként meg felhívod a Lidl-t, és el kell tudják mondani.. apropó, táplálkozásról többet kellene tudni, kár hogy nem tanítják iskolákban.. és az ízfokozós limlom sz.arokat tényleg kerülni kéne! sajna ilyeneket csinál az élelmiszeripar, nem én találtam ki.. :(
számolhatsz, ha a számolgatásnak nincs sok értelme.. akkor a kérdés alapul tévhiteken. ha megkérdezik, hogy Isten férfi vagy nõ, te választasz, vagy elmondod, hogy nos.. nincs Isten.
Abból, hogy a szalámiban mennyi kalória van, eljutottunk az antiszemitizmusig, azért ez már teljesítmény. Kb. 500 kalória van 100g-ban. Kicsit sok benne a tartósítószer, ne vidd túlzásba a fogyasztását.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
antiszemitizmus? :D 'az meg mi' ?
Google a barátod...
Keress hozzá hasonló termékeket, amikben ugyanazok, vagy megközelítõleg ugyanazok az alapanyagok, válaszd ki a legmagasabb értékût (biztos, ami biztos elven) és számolj azzal! Hatalmasat nem tévedhetsz! A többieknek meg üzenem: ha fogyni akar, akkor a kalóriaszámlálás igenis hatékony módszer, én 1, 5 hónap alatt 8 kilót fogytam és fel sem tûnt. Nem zsírosodtam el, nem történt velem semmi! Nyilván a tartósítószerek nem egészséges dolgok, de fogadok, hogy amirõl ti azt hiszitek, hogy egészséges és makulátlan, abban is bõven van méreganyag :)
Hjaj de jó, hogy nem a kérdésre válaszoltatok. Tény, hogy egy sz*r, de arra kéne. :) Neten vannak kalóriatáblázatok, ott a szalámik jórésze 100g/500kcal, így én kb. annyival számolnék. :)

Honnan tudják azt, hogy ilyen-olyan csillag hány fényévre van? Miért, lemérték azt amit lehetetlen?

Legjobb válasz: Ha csak laikus érdeklõdõ vagy (gondolom, igen), nem biztos, hogy könnyen érthetõ. A csillagok távolságát különbözõ módszerekkel lehet meghatározni. A hatalmas értékek miatt nem kilométerben vagy csillagászati egységben, hanem fényévben vagy parszekben mérjük. A Naprendszerhez legközelebbi csillag a 4,22 fényév távolságra lévõ Proxima Centauri. A legegyszerûbb módszer szerint, ha meghatározzuk a Földhöz elég közel elhelyezkedõ csillag pontos helyzetét hat hónapos különbséggel (két periódusban, amikor a Föld ellentétes irányban helyezkedik el a Naptól), akkor észrevehetjük, hogy a két helyzet nem egyezik. Ismerve a földi pálya átmérõjét (~300 millió km), ki tudjuk számítani azt a szöget, amellyel a csillag elmozdult az égbolton. Az elmozdulás fordítottan arányos a távolsággal. Ezt a módszert parallaxis-módszernek nevezzük. Csak a közeli csillagoknál alkalmazható. A távolabbi csillagok elmozdulási szöge túl kicsi. http://astro.u-szeged.hu/szakdolg/alizszd/node12.html

Ha csak laikus érdeklõdõ vagy (gondolom, igen), nem biztos, hogy könnyen érthetõ. A csillagok távolságát különbözõ módszerekkel lehet meghatározni. A hatalmas értékek miatt nem kilométerben vagy csillagászati egységben, hanem fényévben vagy parszekben mérjük. A Naprendszerhez legközelebbi csillag a 4, 22 fényév távolságra lévõ Proxima Centauri. A legegyszerûbb módszer szerint, ha meghatározzuk a Földhöz elég közel elhelyezkedõ csillag pontos helyzetét hat hónapos különbséggel (két periódusban, amikor a Föld ellentétes irányban helyezkedik el a Naptól), akkor észrevehetjük, hogy a két helyzet nem egyezik. Ismerve a földi pálya átmérõjét (~300 millió km), ki tudjuk számítani azt a szöget, amellyel a csillag elmozdult az égbolton. Az elmozdulás fordítottan arányos a távolsággal. Ezt a módszert parallaxis-módszernek nevezzük. Csak a közeli csillagoknál alkalmazható. A távolabbi csillagok elmozdulási szöge túl kicsi. http://astro.u-szeged.hu/szakdolg/alizszd/node12.html
Olyat is lehet, hogy a színkép összetétele és felületi hõmérséklete alapján besorolják egy típusba, aminek ismerik a fényességét, és ebbõl és a látszó fényességbõl számolnak távolságot. Vagy kettõsök mozgása alapján is számolhatnak tömeget, amibõl (a színképpel együtt) megintcsak számolhatnak (vagy becsülhetnek) fényességet, stb. Néha valóban csak becslik a távolságot, és van, hogy nem tudják meghatározni, de ahol megadnak egy értéket (tartományt), ott hidd el, nem csak találgatnak. :)
Volt már a kérdés, nézd vissza. Vannak az ún. egységfényforrások (szupernovák). Ezek ugyanolyan fényesek, akárhol is vannak. A látszólagos fényükbõl vissza lehet számolni a távolságot.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
23:30, teljesen igaz, bár azt galaxisok távolságához használják.
Mibõl gondolod, hogy lehetetlen?
Haukra ütnek ! Hülyeség az egést zudomány

Ha az alaplapom (Asus M5A78L) támogat 1600 MHz-es Memóriát (RAM) akkor honnan tudjam hogy a processzor (AMD Phenom II X4 965) is támogatni fogja?

Hello.Most készülök venni 1 gépet ez az alaplap+CPU lenne benne, de valahol olvastam hogy van hogy épp a CPU fogja vssza a RAM-ot de nemtudom melyik paramétert kell figyelembe venni a CPU-nál ami épp azt határozza meg hogy kompatibilis-e a RAM+CPU párositás(ha van egyeltalán ilyen paraméter).Válaszokat el?re is köszi :)

Legjobb válasz: A memória olyan órajelen megy, amit a BIOS-ban beállítasz.

A memória olyan órajelen megy, amit a BIOS-ban beállítasz.
A kérdező hozzászólása: Igen, de a lehet hogy veszek hozzá egy 1600-as memóriát, a max amit a bioszban beállitható az 1333.Igy az 1600 as memóriám 1333-an fog dolgozni és 1600ast venni fölösleges pénzkidobás.
Az AMD honlapja szerint ( http://www.amd.com/us/products/desktop/processors/phenom-ii/..) ez a proci csak 1333-ig támogatja a memóriát, így, ha lehet nekik hinni, akkor hiába támogatná az alaplap az 1600-at, a proci vissza fogja fogni azt.
Ne irkálj már hülyeségeket, könyörgöm. Szerinted a 2133-as memót minek gyártják, ha egy processzorban sincs olyan memóriavezérlõ, amely támogatná azt?
A kérdező hozzászólása: "Az AMD honlapja szerint ( http://www.amd.com/us/products/desktop/processors/phenom-ii/..) ez a proci csak 1333-ig támogatja a memóriát, így, ha lehet nekik hinni, akkor hiába támogatná az alaplap az 1600-at, a proci vissza fogja fogni azt." - szia, ezt melyik táblázat/érték mutatja a honlpon?
http://www.amd.com/us/products/desktop/processors/phenom-ii/Pages/phenom-ii-model-number-comparison.aspx Ez lenne a teljes URL, ezen lent találsz egy táblázatot, amiben van egy ilyen rész: Type of Memory Supported: Support for unregistered DIMMs up to PC2 8500(DDR2-1066MHz) and PC3 10600 (DDR3-1333MHz)
A ma már CPU-kban található a memória vezérlõ. Ezeket az alaplap gyártók úgymond felülbírálhatják, tehát ha az alaplap támogatja az 1600Mhz-s memóriát, de a CPU hivatalosan csak az 1333Mhz-set az nem számít. Ha annyira van beállítva annyin megy. Amúgy józan ész. Amit már kérdeztek is: Akkor mi értelme lenne a 2133Mhz-s ramnak? Ja és kérdezõ azt ugye tudod hogy az 1333-s és 1600-s között alig van sebesség különbség.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Igen tudom, az árában is alig van különbség, igy a jobbat szeretném megvenni, de fölöslegesen nem akarok kidobni az ablakon 1.000 FT-ot sem


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!