Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudjam, mikor van peteérésem (4 db)

Ha nem rendszeres, de minden hónapban megjön a menszeszem mégis honnan tudjam mikor van peteérésem?

Legjobb válasz: A peteérés egy folyamat a ciklus elsõ napjától érik a petesejt, ovulációd pedig az mikor kilökõdik a már megérett petesejt és ebben a 12-24 órában míg ez kilökõdik tudsz teherbe esni.

A peteérés egy folyamat a ciklus elsõ napjától érik a petesejt, ovulációd pedig az mikor kilökõdik a már megérett petesejt és ebben a 12-24 órában míg ez kilökõdik tudsz teherbe esni.
Peteérés a várható mensi elõtt 14 nappal van. Semmi rendszer nincs a mensidben? pl. 23-28-23-28 vagy valami hasonló? Érdemes hõmérõzni és akkor 2-3 hónap múlva hát ha okosabb leszel, meg hát azon azért látszik ha éppen ovud van, így legalább azt is tudnád, hogy kb. 14 nap múlva fog megjönni. Van aki megérzi az ovuját , én ilyet soha nem éreztem, de ha te érzed akkor ebbõl is tudhatod, hogy éppen ovud van. Valamint ovukor általában megváltozik a folyás is nyers tojás fehérje állagú lesz és ebbõl is tudhatod, hogy akkor tájt van ovud.
Lehetséges hogy akkor nincs is peteérésed, egy vérvételt megérne.
Nekem totál rendszertelen, de mindig érzem a pé-t. Napokkal elõtte elkezd vizes hüvelyváladékom lenni, ami pár nap múlva nyúlóssá válik. Ez 1.2 napig tart, enyhe hasszurkálás is van ilyenkor. Ez a peteérés, és tudom, hogy innentõl számított 2 hét múlva megjön. Annyira megbízhatóan jelez számomra, hogy csak kb egy héten át védekezünk a ciklusban, mikor ez a vizes cucc megjelenik, addig míg a nyálka be nem sûrûsödik. Soha nem estem teherbe , csak amikor akartuk.
A kérdező hozzászólása: Rendben köszi a válaszokat !

Honnan tudjam mikor van peteérésem?

Általában 33naposak voltak a ciklusaim, de 3 hónapja nem tudom mi lett: 46,54 naposak, és ma is már az 52.napon vagyok! Más is volt hasonló cipőben, és sikerült neki a baba???

Legjobb válasz: Vegyel Maybe-baby keszuleket, vagy mas olyan gépet, ami kimutatja a hormonszintedet. Én a fogamzasgatlasra hasznalom.

Vegyel Maybe-baby keszuleket, vagy mas olyan gépet, ami kimutatja a hormonszintedet. Én a fogamzasgatlasra hasznalom.
Valószínûleg nincs peteérésed, endokrinológushoz lenne érdemes fordulni, õ a hormondoki.
A kérdező hozzászólása: Nagyon dokiellenes vagyok... :( Mindig összevissza ciklusaim voltak, és már van 2 gyerkõcöm. Most szeretnénk 3.-at. Igaz ez még "csak" a 3. próbálkozós hónapunk. Nincs valaki, aki hasonló helyzetben van/volt?????
De, én! Elmentem endokrinológushoz, nem nõgyógyászhoz, vérvétellel kiderítették nincs peteérésem, Pcos vagyok, és kaptam Merckformint, meg diéta és mozgás kellett. Beállt a ciklusom, a merckformin csodákra képes, késõbb a nõgyógyász UH-om is megerõsítette hogy a ciszták felszívódtak, kaptam clostit, mert a peteérés nem indult be, és terhes lettem:) ))Ha nem kezelik meddõséget okoz, viszont ha véletlenül mégis összejön a baba, akkor kezelni kell, mert vetélés lehet belõle. Orvos párti vagy vagy sem, ha gyereket akarsz kezdj endokrinológusnál.
Nem kell ahhoz endokrinologus h kiderítsd vane vagy nincs peteérésed, ha jo a nogyogyászod, vesz vért és o maga jár a végére, de mindenek elott ha dokiellenes avgy akor vegyel par ovulácios tetsztet, ami gyogyszertárban illetve DM drogériáan is kaphato...végezz el tobbet, mondjuk ha 33 naposak voltak a ciklusaid akor az elsot csináld meg kb 15-16. napon, ha teszt alapjan nincs ovuláciod probald par nappal késobb, az utolso ciklusodhoz igazítva azaz 26-27.napon, Drukkolok

Honnan tudjam, hogy mikor van peteérésem?

2 honapja probálkozunk már 3 éve voltam terhes de tul korainak tartotuk és az abortusz mellett döntötünk.Nem tudom hogy mitcsináljak hogy az aktus után bennem maradjon mert mindig kifolyik és nem tudom hogy mikor van peteérésem és hogy mivel tudnám elösegiteni hogy teherbe esek.KÖSZÖNÖM.

Legjobb válasz: Szió! A menstruáció elsõ napjától számitott 9-edik naptól kb.8-10 napig. Azaz, ha pl. dec. 01.-én volt az utolsó menstruációd, akkor a teherbeesés valószinüsége dec.10 és 19-edike közé tehetõ. Tehát, ha babát szeretnétek, érdemes ezen idõszakban sûrûn próbálkoznotok.:o)

Szió! A menstruáció elsõ napjától számitott 9-edik naptól kb.8-10 napig. Azaz, ha pl. dec. 01.-én volt az utolsó menstruációd, akkor a teherbeesés valószinüsége dec.10 és 19-edike közé tehetõ. Tehát, ha babát szeretnétek, érdemes ezen idõszakban sûrûn próbálkoznotok.:o)
Szia. Adok pár jó tanácsot. Elõször is lehet kapni ovulációs teszteket.Én a coraxot használtam teljesen megfelel a célnak, és nem is drága Dm-be lehet kapni. A másik a hõmérõzés. Azt pedig minden reggel egy idõbe mielõtt az ágyból ki kelnél, a hüvelybe méred. Az ovuláció elõtt a hõd alacsonyabb, a peteérés után magasabb lessz. Ezt kell vezetned grafikon, vagy elég egy kis kézi naptárba. Ha a mensid probléma mentes 1-2 hónap után már tudni fogod mikor van ovuláció. Amugy általába a mensi fél idején van de ez is váltózó is lehet. Sok sikert
A sperma bentmaradására nekem az orvosom anno azt javasolta, hogy az aktus után emeljem fel a lábaimat a falra és maradjak úgy vagy 15 percig.

Nemtudom hogy pontosan melyik nap van peteérésem! Kiszámoltam a ciklus.hu-n hogy kb: mikor van de nekem mikor a peteérést kiszámolta akkor nekem 3-4 napig szurkál a petefészkem! Akkor most honnan tudjam hogy mikor van?

Legjobb válasz: Amit a ciklus.hu kiszámol az csak egy sokéves statisztikai adat.A testünk szerencsére nem úgy mûködik,mint egy számítógép.Inkább vegyél ovutesztet,ha annyira a peteérésedet akarod figyelni.

Amit a ciklus.hu kiszámol az csak egy sokéves statisztikai adat.A testünk szerencsére nem úgy mûködik, mint egy számítógép.Inkább vegyél ovutesztet, ha annyira a peteérésedet akarod figyelni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!