Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudjam, mikor van (43 db)

Ha nem rendszeres, de minden hónapban megjön a menszeszem mégis honnan tudjam mikor van peteérésem?

Legjobb válasz: A peteérés egy folyamat a ciklus elsõ napjától érik a petesejt, ovulációd pedig az mikor kilökõdik a már megérett petesejt és ebben a 12-24 órában míg ez kilökõdik tudsz teherbe esni.

A peteérés egy folyamat a ciklus elsõ napjától érik a petesejt, ovulációd pedig az mikor kilökõdik a már megérett petesejt és ebben a 12-24 órában míg ez kilökõdik tudsz teherbe esni.
Peteérés a várható mensi elõtt 14 nappal van. Semmi rendszer nincs a mensidben? pl. 23-28-23-28 vagy valami hasonló? Érdemes hõmérõzni és akkor 2-3 hónap múlva hát ha okosabb leszel, meg hát azon azért látszik ha éppen ovud van, így legalább azt is tudnád, hogy kb. 14 nap múlva fog megjönni. Van aki megérzi az ovuját , én ilyet soha nem éreztem, de ha te érzed akkor ebbõl is tudhatod, hogy éppen ovud van. Valamint ovukor általában megváltozik a folyás is nyers tojás fehérje állagú lesz és ebbõl is tudhatod, hogy akkor tájt van ovud.
Lehetséges hogy akkor nincs is peteérésed, egy vérvételt megérne.
Nekem totál rendszertelen, de mindig érzem a pé-t. Napokkal elõtte elkezd vizes hüvelyváladékom lenni, ami pár nap múlva nyúlóssá válik. Ez 1.2 napig tart, enyhe hasszurkálás is van ilyenkor. Ez a peteérés, és tudom, hogy innentõl számított 2 hét múlva megjön. Annyira megbízhatóan jelez számomra, hogy csak kb egy héten át védekezünk a ciklusban, mikor ez a vizes cucc megjelenik, addig míg a nyálka be nem sûrûsödik. Soha nem estem teherbe , csak amikor akartuk.
A kérdező hozzászólása: Rendben köszi a válaszokat !

A galambok honnan tudjak, mikor van kenyer a szemeteszacskomban? Kicsipkedik a nejlont az ajto elott es szethordjak a kenyeret, szemetet.

Legjobb válasz: Onnan, hogy éhesek. Ezentúl tedd a kenyérmaradékot a zacskó mellé, és akkor nem fogják kicsipkedni.

Onnan, hogy éhesek. Ezentúl tedd a kenyérmaradékot a zacskó mellé, és akkor nem fogják kicsipkedni.
A kérdező hozzászólása: hahhahhahha! persze, meg csak az kene, hogy nekem galambok jojjenek oda csapatostul!
a galamb relatív eszes állat, tehát amennyiben nincs jól lezárva a szemét kikeresi/kilesi hogy mi az ami neki ehetõ. Amúgy igaza van az elõzõnek. Én azt csinálnám, hogy a háztól távolabb ahol senkit nem zavar kipakolnám a nekik tetszõ dolgokat.

Honnan tudjam mikor van a barátnőmnek menstruációja?

Szóval érdekelne, hogy a lányoknak hogy van ez a menstruációs dolog? Pontosabban mirõl tudom felismerni? Hogy viselkedik egy lány, ha menstruál? Szeretném megtudni, hogy a barátnõmnek mikor van.:D Mert azért nem kérdezném meg tõle, hogy: Kicsim, te mikor menstruálsz?

Legjobb válasz: Nyugodtan kérdezd meg tõle, örülni fog hogy törõdsz vele. És olyankor legyél vele gyengédebb, mert ilyenkor hosztisebbek vagyunk!:)

Nyugodtan kérdezd meg tõle, örülni fog hogy törõdsz vele. És olyankor legyél vele gyengédebb, mert ilyenkor hosztisebbek vagyunk!:)
Kérdez rá és ha ép megvan neki akkor mentsd magad.
Miért ne kérdezhetnéd meg?
Én menstruáció elõtt 1-2 héttel általában egy fúria vagyok. Amúgy meg nem ciki megkérdezni ilyet egy barátnõtõl :)
miért ne kérdezhetnéd meg? egyébként meg számold ki, hogy számíthass rá.
Nyugodtan kérdezd meg, nem ciki! Tõlem is megszokta a párom kérdezni, hogy mikor esedékes a köv. mensim. :D Nincs ezzel gond.

Honnan tudjam mikor van peteérésem?

Általában 33naposak voltak a ciklusaim, de 3 hónapja nem tudom mi lett: 46,54 naposak, és ma is már az 52.napon vagyok! Más is volt hasonló cipőben, és sikerült neki a baba???

Legjobb válasz: Vegyel Maybe-baby keszuleket, vagy mas olyan gépet, ami kimutatja a hormonszintedet. Én a fogamzasgatlasra hasznalom.

Vegyel Maybe-baby keszuleket, vagy mas olyan gépet, ami kimutatja a hormonszintedet. Én a fogamzasgatlasra hasznalom.
Valószínûleg nincs peteérésed, endokrinológushoz lenne érdemes fordulni, õ a hormondoki.
A kérdező hozzászólása: Nagyon dokiellenes vagyok... :( Mindig összevissza ciklusaim voltak, és már van 2 gyerkõcöm. Most szeretnénk 3.-at. Igaz ez még "csak" a 3. próbálkozós hónapunk. Nincs valaki, aki hasonló helyzetben van/volt?????
De, én! Elmentem endokrinológushoz, nem nõgyógyászhoz, vérvétellel kiderítették nincs peteérésem, Pcos vagyok, és kaptam Merckformint, meg diéta és mozgás kellett. Beállt a ciklusom, a merckformin csodákra képes, késõbb a nõgyógyász UH-om is megerõsítette hogy a ciszták felszívódtak, kaptam clostit, mert a peteérés nem indult be, és terhes lettem:) ))Ha nem kezelik meddõséget okoz, viszont ha véletlenül mégis összejön a baba, akkor kezelni kell, mert vetélés lehet belõle. Orvos párti vagy vagy sem, ha gyereket akarsz kezdj endokrinológusnál.
Nem kell ahhoz endokrinologus h kiderítsd vane vagy nincs peteérésed, ha jo a nogyogyászod, vesz vért és o maga jár a végére, de mindenek elott ha dokiellenes avgy akor vegyel par ovulácios tetsztet, ami gyogyszertárban illetve DM drogériáan is kaphato...végezz el tobbet, mondjuk ha 33 naposak voltak a ciklusaid akor az elsot csináld meg kb 15-16. napon, ha teszt alapjan nincs ovuláciod probald par nappal késobb, az utolso ciklusodhoz igazítva azaz 26-27.napon, Drukkolok

Az Olimpia kapcsán érdekelne, hogy úszásnál a váltó számokban honnan tudják, mikor ugorhatnak következőnek, mikor sokszor századok vannak csak eltérésben?

Mert itt ugye simán lehet pár tizedet nyerni és nincs rá garancia, hogy egy majdnem holtversenynél nem ugrik be el?bb az egyik, mint a másik, ezzel értékes el?nyre szert téve...

Legjobb válasz: Az ugró figyeli a szemével, hogy a másik mikor ér be. Az elrugaszkodás pillanatát és a beérkezés pillanatát egy-egy érzékelõ figyeli. Ha túl nagy a kettõ között az eltérés (van erre egy érvényesnek számító idõintervallum) akkor jelez a bíróknak és kizárják a csapatot. Ilyen egyszerû.

Az ugró figyeli a szemével, hogy a másik mikor ér be. Az elrugaszkodás pillanatát és a beérkezés pillanatát egy-egy érzékelõ figyeli. Ha túl nagy a kettõ között az eltérés (van erre egy érvényesnek számító idõintervallum) akkor jelez a bíróknak és kizárják a csapatot. Ilyen egyszerû.
azt meg jó sok gyakorlással lehet megállapítani, mikor tökéletes az indítás

Most fogok először vonattal utazni egyedül. Mennyi ideig áll egy-egy megállóhelyen a vonat? Honnan tudjam, mikor kell leszállnom? Mi van, ha nem szállok le és a vonat továbbmegy?

Kelenföldnél át kell szállnom, 1órám lesz. Kelenföld el?tt mik vannak, hogy tudjam hogy Kelenföld következik?

Legjobb válasz: Kelenföld Budapesten van, könnyen meg fogod látni:) azt tudod,hogy kb hány óra alatt érsz Hajdúszoboszlóról oda és elõtte kezdj el figyelni,és majd látod,hogy már Bpn van, akkor néz a megállókat (nem tudom,hogy lesz-e más Kelenföldön kívül) és ki lesz írva nagy táblán, nem fogod eltéveszteni:P

Kelenföld Budapesten van, könnyen meg fogod látni:) azt tudod, hogy kb hány óra alatt érsz Hajdúszoboszlóról oda és elõtte kezdj el figyelni, és majd látod, hogy már Bpn van, akkor néz a megállókat (nem tudom, hogy lesz-e más Kelenföldön kívül) és ki lesz írva nagy táblán, nem fogod eltéveszteni:P
én amikor elõször utaztam egyedül, megnéztem neten a megállókat és kiírtam magamnak egy füzetbe, így tudtam, hogy mikor mi következik és hanyadiknál kell leszállnom. mondjuk az busszal volt..
Odamész egy jó pasihoz/csajhoz és megkérdezed, hogy: "Szia, merre mész?" Ha azt mondja, hogy Kelenföld, nyert ügyed van. Ezt addig ismételd, amíg nem találsz valakit, aki Kelenföldig megy.
jah, de azt olyan halk hogy nem lehet hallani, vagy ha egyedül vagyok, akkor meg nem értem.
Jobbhelyeken ki van írva táblákkal, hogy mi az a hely. Csak figyelned kell. A jobb vonatokon ( a jobbakon!) bemondják, hogy mi következik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) )

LG KP502-em van honnan tudjam mi a biztonsági kód?

az a pin kód?

Legjobb válasz: Hello, a biztonsági kód az nem a pin kód, mert a PIN kód az a PIN kód. :D A PIN kód az a simkártyádat oldja fel, a biztonsági kód az az, hogy le tudsz a telefonon belül védeni kisebb egységeket(mint pl.: üzenetek, hívásnapló, telefonkönyv stb) és ahhoz kell egy biztonsági kód, amit hha beütsz, akkor lép be a levédett mappába. Telefononként változik, de sztem próbáld meg a 8db 0(nulla)-t (000000) de lehet, h csak 4db 0, de elvileg a telefon kézikünyvébe benne kell lennie, hogy mi a kód, illetve nem lenne szabad, h be legyen állítva bármi is, de ha semmi nem mûködik, akkor a http://google.hu a barátod :D Remélem segítettem.

Hello, a biztonsági kód az nem a pin kód, mert a PIN kód az a PIN kód. :D A PIN kód az a simkártyádat oldja fel, a biztonsági kód az az, hogy le tudsz a telefonon belül védeni kisebb egységeket(mint pl.: üzenetek, hívásnapló, telefonkönyv stb) és ahhoz kell egy biztonsági kód, amit hha beütsz, akkor lép be a levédett mappába. Telefononként változik, de sztem próbáld meg a 8db 0(nulla)-t (000000) de lehet, h csak 4db 0, de elvileg a telefon kézikünyvébe benne kell lennie, hogy mi a kód, illetve nem lenne szabad, h be legyen állítva bármi is, de ha semmi nem mûködik, akkor a http://google.hu a barátod :D Remélem segítettem.
vagy 12345
A kérdező hozzászólása: Köszi a 0000 bejött köszi szépen a segítséget!:) közbe énis rájöttem hogy a pin kód nemlehet:D
A Biztonsági kódot többféle képen be tudod állítani: SIM kártya cserekor kér kódot Minden bekapcsoláskor Soha Azonnal lezár Az elsõ a legjobb: Tegyük fel elveszíted a telefonod és lemerül vagy ki van kapcsolva. Kicseréli a SIM kártyát a megtaláló és beadja a PIN kódját és HOPPÁ! nem jut tovább mert Biztonsági kódot kér. Beállíthatod: Menü --> Beállítások fül --> Telefon --> Biztonság --> Készülék zár. Amit az elõttem lévõk mondtak azok a Nokiánál meg a Samsungnál van. Amit írtam az tapasztalat mert ilyen telefonom van. Üdv!

Mi az a TB? Honnan tudjam hogy van-e olyanom? És ha nincs mit tegyek hogy legyen?

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Dolgozol? Tanulsz?

Hány éves vagy? Dolgozol? Tanulsz?
A kérdező hozzászólása: 24 vagyok, munkanélküli.
tarsadalom biztositas, te. Ugy latom, meg soha nem voltal beteg, mert enelkul csak sok penzert fognak meggyogyitani. Ha nem jarsz iskolaba vagy nem dolgozol, akkor nincs neked es ha beteg leszel, sokba fog kerulni. Jarj iskolaba vagy dolgozni es ugy tudsz csinaltatni.akkor mibol elsz, ha nem dolgozol?
Menj be az illetékes Apeh-ba és vedd igénybe, talán 4500 ft/hó, be tudod magad után fizetni. Enélkül nem kapsz "ingyen" egészségügyi ellátást, illetve támogatást gyógyszerekre.
A kérdező hozzászólása: Anyummal élek, õ intéz mindent, ezért nem tudom... de most a fogaimat kéne megcsináltatnom ahhoz hogy felvegyenek egy munkahelyre, csak épp nincs pénzem rá, ezért kéne a TB, úgy tényleg ingyenes ez is? Akkor csak 4500 ft-ot fizessek be és kapok?
na persze a fogászat is egy lehúzós dolog, tehát nem biztos hogy a tb mentesít a költségek alól, utána kéne járni!
Sziasztok! Nekem az a szitum van hogy le járt a TB kártyám szóltak az orvosnál, és most be kell majd minden hónapban fizetnem 4800ft-ot.regisztrált álláskeresõ vagyok de pénzt nem kapok.nem is ez a zavaros, hanem az hogy visszamenõleg be kell fizetnem az elmaradt TB díjaimat?kb 15 hónap!kb 80000ft!felszólitást még nem kaptam!de azt mondták az APEH-nál mindenképpen be kell fizetnem mert ellenõrizhetnek!Segitsen aki tud!fontoss lenne!!!

A foci TV közvetítők honnan tudják mikor kinél van a labda?

Csak mert észrevettem,hogy még ha japánból is közvetítenek mindig rögtön tudják kinél a labda... valami jelzi nekik?

Legjobb válasz: Mezszám. That's the magic. Meg az a lista amin a mezszám és a player neve egymás mellett megtalálható.

Mezszám. That's the magic. Meg az a lista amin a mezszám és a player neve egymás mellett megtalálható.
A mezszám alapján beazonosítható a játékos ahogyan az elsõ írta. Illetve olyat is hallottam már hogy a közvetítõk több szemszögbõl látják az eseményeket. mert ugye több képernyõt látnak mint mi a Tv elõtt és ott persze jobban kivehetõ hogy kihez rúgják a labdát meg õk szinte a mezszámokat már fejbõl tudják.
a jó kommentátorok ugye elõre készülnek. betudják azonosítani a játékosokat pozíció (ugye a védõ nem lehet a csatár posztján), testalkat, magasság, bõrszín, hajszín stb alapján is, mert a mezszámot legtöbbször alig látni. ill segítségnek sokszor ott van a fülükön az angol (vagy más nyelvû) kommentátor hangja is, így onnan is kaphat segítséget ha nem tudja magától.
A kérdező hozzászólása: ahhaaaa, köszönöm
mert JK Rowling ÍRÓNÕ ezt nyilatkozta.
Amúgy is ki lehet számolni, hány éves kb. Ugyebár a 2. részben benne van, hogy 50 éve nyitották ki a Titkok Kamráját. Méghozzá Tom, aki akkor volt 15 éves, ha jól emlékszem. Tehát 50+15=65. Plusz még az öt rész... És kész.
Hagrid pedig két évvel fiatalabb. :)
A kérdező hozzászólása: kösz már értem
Fura, én az ilyen szuper szereplõk korára egyáltalán nem gondolok... Jó, a diákok korát még persze, lehet tudni, és bizonyos értelemben kell is, de például hogy Voldemort hány éves...? na, ezen még egyáltalán nem gondoltam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!